Fegyvertelen

Tanácsok tiltakozó diákoknak

2017. szeptember 20. - Kristóf Tarnay

Az utóbbi időben egyre több, az iskolarendszer droidizáló hatása, lehetlen embertelensége ellen kiálló diák kezdett véleményt posztolni a Facebookra, és január 19-ére szerveződik egy "nem leszek suliban" akció is (a tavalyi szülők által elindított akció alulról szerveződő változata). Mindez nagyon jogos, és érthető.

Az iskolarendszer nem csak egy érettségi előtt álló középiskolást, de "jobb" helyeken már egy felső tagozatost is teljesen kiszipolyoz. Mindent meg akar tanítani, miközben nincs idő mindenre, ami miatt sok tudományos tény bizonyítására már idő sem marad, mert haladni kell. Meg egyáltalán semmire. Középiskolai magyartanárom visszatérő mondata volt, hogy ezzel a költővel/íróval is szíve szerint még sok tanórán át foglalkozna, de tovább kell lépnie, mert - ahogy ő mondta - az idő és a karaván halad.

Sajnos ez azt eredményezi, hogy olyan tények, mint az evolúció, a nyelvrokonságok, honfoglalás, stb, - ahogy egyik diák írta is panaszában - egyszerűen egy teóriának tűnhetnek a sok közül, hisz nincs idő a bizonyítást is bevenni a tananyagba. Mindent megkapargatunk ugyanis, és nem megyünk bele semmibe, arra már nincs idő.

Van tehát elég sok probléma, ami után még zavaróbb, hogy az oktatás irányítás ennyire nem hallgatja meg a diákok véleményét. Nincs tehát semmi gond azzal, ha diákok kifejezik véleményüket, és hallatják a hangjukat. Pár jótanács azoknak a diáktársaimnak, akik erre adnák a fejüket.

1. Hagyd figyelmen kívül a trollokat!

Vagy ahogy az ezredforduló idején még a fórumos korszakban mondták: ne etesd őket. Amikor nyolc órát végighallgatva hazamész, tanulsz, elmész különórára, lemosdasz, és kétségbeesetten kiírod magadból, hogy mennyire nem bírod, majd odakommentel valaki, hogy inkább tanulj ehelyett. Na, velük nem kell foglalkozni,

ha a kommentelőkön múlna, a Nap sem kelne fel, mert nem tud tökéletesen szimmetrikus ívben mozogni,

az eső esne, mert megütheti magát, és a tudományos eredményeket már ne is firtassuk...

2. Legyen szervezett!

Minden jó szándékotok ellenére nem fog célt érni a tiltakozás, ha csak páran csatlakoztok hozzá, hiszen akkor olyan, mint ha csak lógnátok. Sokan csatlakozzatok egy iskolából, beszéljetek össze és a helyi DÖK-kel, deklaráljátok, hogy emiatt vagytok távol, hirdessétek, az ellenörzőbe se családi program legyen beírva!

Tiltakozni ugyanis csendben nem lehet!

people-woman-coffee-meeting.jpg

 

3. Segítsétek egymást!

A probléma megoldásához már az is közelebb visz, ha kisebb dolgokban segítitek egymást. Ha valaki túl sok feladattal lett ellátva aznapra, valamelyikőtök elhozhatja helyette a kishúgát az iskolából, megoldhatjátok közösen a leckét, ne feledjétek:

mindenki másban jó!

4. Csatlakozzatok egy érdekképviselethez!

Nem titok, így a végére lelepleződhet: kicsit olyan, mint ha magamnak írtam volna branded contentet. Ha helyi ügyekről van szó, egy erre hajlandó és rátermett embert válasszatok meg diákönkormányzati képviselőnek, aki ki is harcolja, hogy a DÖK tényleg dolgozzon, és ne csak évente egyszer ülésezzen, és fogadjon el mindent! 

Ha pedig országos, általánosabb, az egész iskolarendszert érintő kérdésekben hallatnátok a hangotokat, mondanátok el véleményeteket, képviselnétek magatokat, iskolátokat, diáktársaitokat, akkor jelentkezzetek Magyarország legnagyobb civil diákképviseletébe, a Független Diákparlamentbe (FDP), ahol jelenleg is zajlik a képviselőnek való jelentkezés, és októberben indul a demokratikus, online választás. 

Jelentkezni itt tudsz.

Ha nem jelentkeznél, akkor is kövesd az FDP-t Facebookon, hogy megtudd, mikor kezdődik a szavazás, és voksolni tudj!

A szerző a Független Diákparlament szóvivője

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr3112881764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.21. 11:52:19

A legfontosabb tanács: ne tessék engedni ballib szervezetek és álcivilek belepofázását, mert ezzel az egész nevetségessé fog válni azonnal.

eßemfaßom meg áll 2017.09.21. 14:07:13

1. Hagyd figyelmen kívül a trollokat!

1,5. Onnan ismered fel a trollt, hogy más véleményen van mint te.

Amocsok2 2017.09.23. 08:57:47

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Jajistenem, birca! Beléd ette magát az álszentség? Akikre már egyszer rásütötték, hogy "Soros gyermek katonái", nem mindegy, hogy kikkel érintkeznek? Vagy ennyire lenézed őket, hogy nem tudják maguktól, hogyan, mivel és kivel kívánják képviselni a saját érdekeiket? Az "álcivilek" természetesen bele fognak pofázni, mert a gyermekeik, unokáik érdekei mellé fognak állni. A "civilek" meg majd békemenetelhetnek ellenük. Te, ezzel a pártos dumával máris nevetségessé tetted magad. Majd pont azokra fognak hallgatni, azoktól fognak "jó" tanácsokat elfogadni, akik szerint jó dolgukban, unalmukban utcai zavargásokat akarnak kirobbantani.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.23. 09:38:32

@Amocsok2:

Az idegen érdekek lobbistái ne nevezzék magukat civieleknek, ennyi az egész.

Ha valaki küzd bármiért, semmi gond. De ha eközben bepiszkolja magát mocskos bűnöző alakokkal - lásd Soros és társai -, ezzel az ügyet is bepiszkolja, amiért küzd.

Amocsok2 2017.09.23. 13:31:45

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: De hát írtam, hogy ezeket a fiatalokat már le soros bérencezték. Te ennek ellenére aggódsz miattuk? Nincs neked valami közöd ezekhez a Soros által pénzelt "álcivilekhez"?
süti beállítások módosítása