Fegyvertelen

Bagoly üvölti

2017. október 21. - Kristóf Tarnay

 „Sosem volt a Délmagyar független, rövidebb pórázon tartották Botkáék, mint amit bárki el tudna képzelni” - írja a változatlanul, és kitartóan szervilis kormánylapként működő SzegedMa.hu. (Azért jó, hogy vannak ilyen gránitszilárdságúan egy pártnak aládolgozó lapok, mert mégis csak kell valami stabilitás ebben a megőrült médiapiaci helyzetben.)

Nos, ennél tényleg nagyon kevés hiteltelenebb dolgot tudnék elképzelni. Az is autentikusabb lenne, ha én egy egyetemi előadásról húsz percet késve elkezdenék arról beszélni, hogy bizony, jellemzően - reprezentatív felmérésem alapján - senki nem szokott időben beérni órára.

Ahogy nagyszüleink szokták volt mondani: bagoly mondja - jelen helyzetünkben inkább üvölti. Tényleg van egy fajta diszkrét bája annak, amikor a legszervilisebb pártsajtó beszél a függetlenség hiányáról, amikor az Origó (pardon, az Origó két éve halott, szóval az azonos néven futó meghatározhatatlan műfajú PR-valami) propagandázza az Indexet, a 444-et, a 24.hu-t, stb, amikor az „Mészáros Lőrinc” tévéjében beszélnek pártsajtóról, és amikor a SzegedMa hiányolja a függetlenséget.

Két olyan interjú közt, amely után a Pravda szerkesztőinek is vöröslően dagadna a keble, olyan anyagok után, amikor kicentizve hagyják ki a szerencsétlen helyi fideszes órákig terjedő őzését, mert egy épkézláb sajttájt nem tud megtartani, a fővárosi pártirodában is érzik a potentátok a szekunder szégyent, de azért másnap megjelenik a címlapon, hogy „keményen odacsapott az ellenzéknek”, na meg persze - nem találják ki - Sorosnak. Aki esetleg gyengébb felfogással rendelkezne, azok kedvéért a fejlécben mindjárt közvetlen egymás mellett két hirdetésen is üvöltik, ki a fő ellenség. (A szerver sincs ingyen.)

Ezek után vezércikkben sajnálkoznak a függetlenség hiányáról, és sorolják, hogy a bugyuta ellenzékiek által sztárolt sajtó valójában mennyire pártos, Orbán-fóbiás, és mennyire nem független.

A bagoly tehát üvölt, és nem nagyon hallunk semmi mást. Főleg, hogy a verében már rég betömték a csőrét. Soros-bérenc volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr3613046320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.10.22. 16:34:07

A 90-es években a komcsik és a libsik kb. az teljes magyar sajtót felvásárolták, egy vagy két kb. nulla olvasottságú újságocska volt csak ami nem az ő kezükben volt, ettől eltekintve övék volt a teljes írott és elektronikus sajtó. És akkor senki sem sírt baloldalon a sajtófölény és a demokrácia halála miatt. Ráadásul, akkoriban nem volt sem internet és Index, meg kismillió baloldali blog mint ez is. Ja, és az akkori ellenzék nem lopott össze annyi milliárdot, amiből a BBC-t is el lehetne üzemeltetni ha épp ez lenne a szívük vágya.

Jakab.gipsz 2017.10.22. 16:50:43

Nem értem mi a bajotok a magyarokkal.

Annó az átkosban eszünk ágában sem volt "jó kommunista embernek" lenni.

Ma pedig eszünk ágában sincs "jó liberális demokratának" lenni.

A lánctalpasokon érkező komcsik is eltűntek, Ti libbancsok is elfogtok tűnni.

Ennyi.

nemecsekerno_007 2017.10.22. 17:35:03

Elég tipikus reakció erre mifelénk :) Nem azt nézzük, hogy mit mond hanem azt, hogy ki mondja :)

Attól, hogy az említett sajtóorgánumok mondják, attól még igaz. :)

De persze lehet itt rúgózni sok lényegtelen dolgon, abban amúgy is jók vagyunk. Csak nem értem, hogy akarunk itt mi tudás alapú gazdaságot építeni ha a magukat értelmiséginek tartók ílyen logika mentén és ennyire nehézkesen, döcögősen gondolkodnak. Valszeg ezért is kevés a cselekvés és több a morfondír.

kvadrillio 2017.10.22. 19:53:25

INDEX SIMICSKÁÉ. ORIGÓ MA...TOLCSY FIÁÉ.....MIVAN ?????

kvadrillio 2017.10.22. 19:57:13

Hétfőtől ömleni, szakadni, zuhogni, záporozni, csöpögni és esni fog az eső

Csak a hosszú távú előrejelzés ad némi reményt.

..HMMMM......., ettől a momentum megijedt, így kénytelen leszek egyedül tüntetni a Kossuth téren.....:( viszek egy nagy fekete esernyőt......

kvadrillio 2017.10.22. 19:59:07

...egy óriás hangszóróm is lesz, amibe minden fél órában belekiabálom majd: orbán ! mondjál már le !!!!! VAN MÁSIK MÁR A HELYEDRE !!!!! :o)

kvadrillio 2017.10.22. 20:00:59

@kvadrillio: ...NE VÁRD MEG...., AMÍG MEGPUNNNCSOLNAK !!! :o)

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.10.22. 22:18:57

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ennyire azért nem kellene alábecsülni a jobboldali médiumokat, hogy mind propaganda. Van köztük egy csomó független, pl. a Magyar Nemzet, a HírTV, a Mandiner, a Heti Válasz, stb.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.10.23. 14:33:19

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ettől még függetlenek. Simicska a Jobbikot támogatja, ennek ellenére az Indexen jelennek meg a Jobbikról a legkomolyabb leleplező anyagok.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.10.23. 14:34:25

@Kristóf Tarnay: Ha Simicska irányítaná az Indexet, akkor a Jobbikot kéne segíteniük, akkor ilyen cikkek hogy jelenhetnének meg: index.hu/belfold/2017/10/05/kgbela_megussza_a_kemugyet_pedig_gyanusabb_mint_valaha/
süti beállítások módosítása