Fegyvertelen

Reakció a Magyar Hírlap cikkére a január 19-i diákdemonstrációról

2018. január 10. - Kristóf Tarnay

Most a Magyar Hírlap csúsztat rólunk - méghozzá címlapon, öblös betűkkel.

Aki szerint a január 19-i „ne menj suliba” akció iskolakerülés, az valószínűleg egy munkahelyi sztrájkot is munkakerülésnek tekint, holott a különbség óriási. Ha valaki csupán öncélúan lógni szeretne, azt nyilván nem egy több tízezer főt számoló Facebook-event és jelentős médiafigyelem közepette tenné. Ahogy korábban is volt már – tavaly februárban, akkor szülői szervezésben – is hasonló akció, úgy most is egy jól szervezett, koordinált „diáksztrájk” jó figyelemfelhívás lehet az oktatási rendszer problémáira.

Korábban volt arra precedens, hogy egy gimnáziumigazgató elfogadta a keretszámcsökkentések elleni diáktüntetések időpontjára a szülői igazolást a három napba beszámítás nélkül is, de aki nem tud a véleménykifejtés ezen módjában részt venni, azt is ugyanúgy várjuk a demonstrációnkra, hiszen az délután, tanítási idő után lesz a Parlament előtt.

A média nagy részében a rövidebb, virális videónk jelent meg, melynek célja a problémák rövid összefoglalása és a diákok figyelmének a felkeltése az esemény iránt. (A videó hosszabb verziójában egyébként egy szülő és három tanár is megszólal.) Aki a konkrétabb problémafelvetésekre kíváncsi, annak ajánlom a Független Diákparlament (egyébként FDP, és nem FD) 2016/17 tanéves diákképviseleti munkájának eredményeképpen készült 80 pontos komplex javaslatcsomagunkat, mely itt érhető el. Az Emmi, mint az oktatásért is felelős minisztérium sajnos javaslatainkat még befogadni is csak sokadjára volt hajlandó, érdemi válasz helyett pedig alaptalanul vádaskodik – ezt nagyon sajnáljuk, de ezzel önmagukat minősítik, nem minket.

Szervezetünk valóban nem kapott semmifajta támogatást Soros Györgytől és az ő alapítványaitól. A DIA valóban partnerünk, pl. az évi két plenáris ülésünk előtt tartottak érzékenyítő tréninget képviselőink számára a DIA pedagógusai, de ez nem jelenti azt, hogy anyagilag a DIA finanszírozná az FDP-t, tehát a „Soros-pénz” ezen közvetett bizonyítása sem igaz.

Aki fontosnak tartja Magyarország egyetlen önszerveződő civil diákképviseletét támogatni, az valóban az Alapítvány a Tanszabadságért számlájára teheti meg, ők ugyanis számos oktatáshoz köthető civil társaságot segítenek ezzel, ettől egyébként nincs kapcsolatunk az Önök szerint hozzájuk kapcsolható további szervezetekkel.

Erősen téved az is, aki egy diákok által önszerveződő módon létrehozott demonstrációt politikai célú lázításnak állít be. Valójában amikor egy diák önként részt vesz egy rendezvényen, ráadásul pont annak a Független Diákparlamentnek a társszervezésében, amely már két éve kéri az Emmi-t, hogy ezt a kérdést jogszabályban rendezzék (lásd: diakparlament.hu/polrendezveny - ezt a javaslatot pont én írtam), mégis miért lenne az? Nem áll mögöttünk egyetlen párt sem, és nem is hagyjuk, hogy rátelepedjen a demonstrációra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr6913564051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2018.01.11. 01:50:32

Na, a haszontalanságot szépen megörökölted, parazita.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 07:03:08

A ballib kampány része az iskolahiszti, semmi más, nem kell ezt túlértékelni.

rallus 2018.01.11. 07:26:34

A szervezők nem kockáztatnak, mert nekik végzettség nélkül is lesz jó munkahelyük, mint Martin Schulznak. A többieknek viszont inkább tanulni kellene...

midnightcoder2 2018.01.11. 07:41:16

Kevés ocsmányabb dolog van, mint amikor a gyerekeket próbálják meg politikai célra felhasználni. A baloldal ezzel a húzással szépen mellé lépett Orbánéknak akik viszont adminisztratív úton próbálják meg ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat.

Az összes magyar politikus be kellene darálni és eladni kutyakajának.

blah 2018.01.11. 09:15:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: biztos, hogy soros keze nincs benne? (a birkát ideje lenne féregre cserélni a nickben)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 09:38:19

@blah:

Nem tudom, de nem is számít.

Ez mind egy kör.

Féreg aki az emberek érdekét nézi a hatalmasok érdeke helyett?

Merlot 2018.01.11. 09:50:50

Gyülekeztek, mocskos fidesz-trollok?
Elég egy ilyen cikk, és azonnal odarohan a Habony csicska banda, és ráugrik, mint tyúk a takonyra. :D

talgaby 2018.01.11. 10:12:30

És kb. látszik is, mennyinek nincsen gyereke közülük. Úgy egynek se. Vagy ha van, akkor az se állami iskolában.

morph on deer 2018.01.11. 13:24:10

@midnightcoder2:
“Az összes magyar politikus be kellene darálni és eladni kutyakajának.”

Miért, mit ártottak neked - a kutyák..?

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.01.11. 13:40:48

@Merlot: Örülök, hogy a blogommal áttételesen megélhetést biztosítok pár embernek :D :D

VaradiJanos 2018.01.11. 16:42:05

@Kristóf Tarnay: sokat képzelsz magadról, hülyegyerek, ha azt hiszed, hogy eléred a kormány ingerküszöbét

anyadmajma 2018.01.11. 21:29:55

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a magyar érdek az, hogy te megdögölj, te hazaáruló bolsevik geci.

Éhesló 2018.04.09. 08:33:34

@anyadmajma: remélem menekülsz. Sokadmagaddal.
süti beállítások módosítása