Felsőbb utasításra nem tarthatott a Független Diákparlament fórumot egy kecskeméti gimnáziumban

A Független Diákparlament a január 19-i fővárosi sok ezres diákdemonstráció után országszerte fórumokat tart, hogy minél több diáktársunk véleményét tudjuk összegyűjteni, és képviselni. Ennek egyik állomása lett volna Kecskeméten február 9-én, azonban több helyen is megfúrták rendezvényünket. Ennek ellenére a diákokat nem tudják elhallgattatni, február 20-án a Szövetkezeti székházban megtartjuk rendezvényünket, melyet gyakorlatilag megpróbáltak betiltani.

 

Rendezvényünket először az alapítványi Katedra Gimnáziumban tartottuk volna meg, ahol az igazgató is az ügy mellé állt, és jelezte támogatását. Majd a január 31-i, a kormánymédia által hazugságokkal támadott, Emmi előtti sajtótájékoztatónk estéjén késő éjszaka kapta helyi aktivistánk a telefont, hogy törölje az eseményt a közösségi médiából. “Felsőbb utasításra” az igazgató nem engedélyezhette a rendezvény megtartását az iskolában.

Következő helyszín a városi Hírös Agóra lett volna, ahol már terembérletet fizetve állapodtunk meg helybérletben - azaz csak állapodtunk volna, hiszen az utolsó pillanatban visszamondták, egy saját, magasabb prioritást élvező rendezvényre hivatkozva. Több helyszínen a független oktatásügyi rendezvényt azért nem látták szívesen, mert “politikai tartalmúnak” minősítették, illetve hasonló okokkal több iskola az esemény plakátjait sem engedte kitenni, valamint pár DÖK-elnök is távol akart maradni tőle, egyikük jelezte a szervezőknek, hogy szerinte “nem látnak eléggé a dolgok mögé”.

Kecskeméti aktivistáink folyamatos ellehetetlenítési kísérlettel nézett szembe, melynek során a többszöri kényszerű helyszíncserék által majdnem sikerült hiteltelenné tenni diákképviseletünk aktivistáit. De diákfórumunkat mindezek ellenére új helyszínen, jövő kedden fél négytől változatlanul megtartjuk, a 6000 Kecskemét, Katona József tér 18. alatt, ahová a sajtó képviselőit is várjuk!  

A február 23-i diákdemonstrációnkra pedig minden diákot, és szimpatizánst várunk, hiszen amilyen a ma oktatása, olyan lesz a jövő társadalma!