Fegyvertelen

Folytatjuk a gyűjtést a meghurcolt diáktüntetők és újságírók számára

2018. március 29. - Kristóf Tarnay

fogjunkossze_header.jpg

A Diákvagyok Mozgalom közleménye:

Az általunk szervezett sok ezres diáktüntetések utáni egyéni vonulások alkalmával szerintünk aránytalanul magas összeggel megbírságolt diákok megsegítésére a Diákvagyok Mozgalom felhívására néhány nap alatt 2 millió forint adomány érkezett be, amit ezúton is köszönünk az eddigi adakozóknak! Ez az összeg már negyven diák 50 ezer Ft-os bírságát képes fedezni, ez egy jelentős része a februárban és márciusban igazoltatott tüntetőknek.

Emellett a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet is kiállt a meghurcolt diákok mellett, így fellebbezések indulnak - ennek során a büntetések mérséklése a cél, jogászaik elmondása szerint azok teljes eltörlésére nem lehet számítani.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a vonulás során a sajtó a helyszínen dolgozó munkatársait is igazoltatták és megbírságolták, ez ugyanis a sajtó szabad működése elleni támadás volt. Éppen ezért a gyűjtést az ő bírságukra is kiterjesztjük.

A diáktüntetések szervezőiként fontosnak érezzük a véleményszabadság melletti kiállást és a szolidaritást. Hogy minden diáktársunk büntetését állni tudjuk, folytatjuk a gyűjtést, és arra kérünk mindenkit, hogy ha akár csak pár ezer forinttal is tud segíteni a meghurcolt diákokon, akkor tegye meg az alábbi számlaszámra történő utalással:

  • Alapítvány a Tanszabadságért
  • Számlaszám: 10918001 00000101 56590018 (Unicredit Bank), SWIFT kód: BACXHUHB
  • IBAN: HU83 1091 8001 0000 0101 5659 0018
  • Közlemény: Diákok bírsága

Amennyiben a fellebbezések sikerrel járnak, és a büntetések a bíróság által mérséklésre kerülnek, a diáktüntetők és a sajtó munkatársaira kiszabott bírságok végösszegén felüli adományokat a megmozdulások folytatására fogjuk fordítani. Az Y generáció tagjai ugyanis nem akarnak elnyomásban és félelemben élni, a diákságot csak megerősíti és összekovácsolja minden ilyen jellegű elhallgattatási kísérlet. Célunk változatlan: egy jobb, élhetőbb, modern oktatási rendszer kialakítása. A tömeg pedig ahelyett, hogy a pesszimisták várakozásainak megfelelően elfogyna, egyre csak gyarapszik minden demonstráció alkalmával.

Tarnay Kristóf Ábel, Gyetvai Viktor
Szervezők, Diákvagyok Mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr513784312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.30. 07:27:59

Csak szólok: ez nem fog működni.

A Fidesz is sorosista volt 25 éve, s JOBBAN ismeri a kamutüntik módszertanát. Már Gulyás Marcinak se ment, pedig mögötte több pénz volt.
süti beállítások módosítása