Fegyvertelen

A kormányzat szerint a Titanicot is Soros György süllyesztette el

2017. szeptember 16. - Kristóf Tarnay

Azt már régen megtanultuk, hogy a kormánypárt közleményeit egy nagyon egyszerű szoftverrel is elő lehetne állítani, lényegében így néz ki az algoritmus:

Kormány: bármi --> Soros

Ugyanakkor amikor ugyanezt a szerencsétlen pótcselekvést nem politikusok végzik, akiknek még ez elmegy hivatalból, hanem többek között az oktatást, az egészségügyet is felügyelő "humántárca" teszi, akkor az viszont már egy minőségbeli ugrást jelent. Lefelé.

Önmagában semmi újdonságot nem tartalmaz az Emmi közleménye, miszerint az önszerveződő diákok érdekképviselete Soros bábszínháza (de kreatívak, egy az egyben vették át a Fidelitas plakátjait, legalább lennénk Soros árnyjátéka, Soros mesefigurái, avatarjai, mittomén....), és akciónkkal érdemben nem foglalkoznak. Eddig sem foglalkoztak, de nem csak a miénkkel, máséval sem, évek óta nem egyeztetnek senkivel, maximum a saját illegitim kamuszervezeteikkel (lásd: Köznevelési Kerekasztal, ODP, ODT, stb.)

73lgg2l9kvbx1ymsss.jpeg

Az FDP legutóbbi sajtótájékoztatóval egybekötött villámcsődületén kartondobozokból épített falra ragasztottuk ki a javaslatainkat (Fotó: Halász Júlia/444)

A Független Diákparlament harmadik éve készíti el több ezer diák véleményéből a javaslatcsomagját, és küldi el az oktatásirányításnak. Először még válaszoltak rá, de néhol olyan egészen szürreális dolgokat, mint hogy az előrehozott érettségi lehetőségét azért kellett elvenni a diákoktól, mert az érettségi szó szerinti értelmezésben nekik négy év után történő vizsgát jelent (akkor is, ha nem tanulsz négy évig egy tárgyat). Aztán a második évben már csak egy másfél oldalas sikerjelentést küldtek, hogy minden jó irányba halad, és ezért nem foglalkoznak érdemben a javaslatainkkal. 

Akkor azt hittük, ennél nincs lejjebb. Tévedtünk.

Idei javaslatainkat semmilyen formában nem voltak hajlandóak átvenni, de még ennél is van lejjebb: az oktatásért is felelős kormányzati szerv a diákok mögé (akikért elvileg az oktatási rendszer van) ugyanúgy a fő ellenséget, a mumust, az antikrisztust vizionálta. Ezzel lényegében a kormányzat sajtónak csúfolt PR-médiabirodalma után a minisztérium is beállt abba a sorba, amely ezáltal

azokat a diákokat, akik véleményüket kifejeznék, állítja be közellenségként.

Amikor egy hatalom (akik magukat fiatal demokratáknak nevezik), aki szembesül az emberek véleményével, szembesül azzal, hogy képesek az önszerveződésre, és hallatják a hangjukat, annyit tud tenni, hogy ellenségképeket mantráz, és uszít, akkor nem tudom, hova van még ennél lejjebb, de nem akarom azt mondani, hogy nincs, mert ezek után már naivitás lenne a részemről.

A szerző a Független Diákparlament szóvivője

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr6512869756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2017.09.17. 23:34:01

Azt a hajót nem Gyuri bá süllyesztette el, mert akkor időben odaért volna a Migration Aid.

Le Orme 2 2017.09.18. 01:41:56

Már megint a szalmabábérveléssel jönnek. Unalmas.
Amúgy meg aki az oktatáson keresztül akarja támadni a kormányt, annak legalább konkrétumokat illene írnia. Ja, hogy az nincs?

Denise Hogyisdugják 2017.09.18. 05:42:19

egy posztra két bérkomment(er). még mindig van lejjebb...
redves le orme: a megküldött javaslatok elég konkrétak, az elutasítási indokok nem azok.
próbáltál mostanában mestert (autószerelő, gázszerelő, villanyszerelő, bútoros, kőműves...) fogadni? egy-két vén róka van és nincs utánpótlás. biztos a gyuri viszi külföldre a jó szakembereket... menjé'már...

Singerkém 2017.09.18. 06:20:36

"A kormányzat szerint a Titanicot is Soros György süllyesztette el"

Az ellenzék szerint meg maga Orbán Viktor úszott alá a jeges tengervízben és 100 méter hosszan megfúrta a hajótestet ezzel a világtörténelem legnagyobb hajólékét létrehozva.

Konklúzió: Pont ugyanolyan hülye mindkét oldal.

gaston 2017.09.18. 07:03:39

jaja
Tarnay kristóf szerint minden a kormányzat hibája?
Vajon tarnay ennyire kritikus volt az előző, balos kormányokkal is?
Vajon ez a "független" blog élcelődött valaha a baloldali miniszterelnökökön is?

Trackers 2017.09.18. 07:28:28

Mi ez a baromság az előre hozott érettségivel ?

Ha a többi "ötlet" is ennyire "színvonalas" volt, akkor teljesen érthető az Emmi hozzáállása.

Ezekről az úgynevezett diák szervezetekről rendre kiderül, hogy a ballibek gyűlöletkeltésének eszközei.

Lásd az egykor "független" HaHa tagjai már landoltak is az Együttbe, DK-ba, meg a többi részegységbe.

2017.09.18. 08:17:09

@Le Orme 2:

"Ja, hogy az nincs? "

Gyenge blöff.
Klik!
Hallottál már róla?

2017.09.18. 08:22:47

@Trackers:

"Mi ez a baromság az előre hozott érettségivel ?"

Valami lejárató kérdést fel kellett dobnod a levegőbe, hátha az jó lesz kezdsének vagy mi van?
Fejtsd már ki, hogy ugyan mi itt a baromság szerinted?

2017.09.18. 08:33:45

@gaston:

Hány éves volt Tarnay Kristóf kb. 8 éve amikor az utolsó balos kormány tevékenykedett ebben az országban és mennyire volt politikailag aktív?
Te öregem még ahhoz is totál hülye vagy, hogy egy lejárató (egyébként totál bullshit ) klisét értelmes szituációban használj!

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 08:37:25

@gaston: Tarnay kristóf szerint minden a kormányzat hibája?
Vajon tarnay ennyire kritikus volt az előző, balos kormányokkal is?

Tarnay Kristóf akkor max. az óvodai menü miatt lázadt! Azóta viszont tele lett élettapasztalattal és akár az oktatáspolitikában is csodát tudna tenni! Még jó, hogy nem hagyják!
A mostani performanszuk egyébként a CEU elől indult, úgyhogy tényleg mekkora barom akinek valamiért beugrik a Soros név! Na mindegy!

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 08:47:48

@gaston: A Gyurcsány-kormány alatt általános iskolás voltam. Elnézését kérem, de akkor még nem foglalkoztam politikával.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 08:49:38

@Helga Beauty Salon: Ha Orbán azt mondja, hogy ne gyilkoljunk meg embereket, és én azt mondom, hogy egyetértek, akkor orbánista vagyok? Na, nagyjából ugyanez: abban a kérdésben minden intelligens ember egyetért Sorossal, hogy egy egyetemet ne lehessen poltikai okokból bezáratni, ez nem jelent semmit.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 08:51:46

@Le Orme 2: 1. Nem szalmabáb, csak egy hiperbolikus címadás volt, hogy elolvassák a posztot :)
2. Nem a kormányt támadni, specifikusan az oktatással foglalkozunk az FDP-vel, akárki is van kormányon.
3. Ha konkrétumokat szeretne, kérem, olvassa el az FDP idei javaslatcsomagját: diakparlament.hu/2017-2/

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 08:52:37

@Singerkém: Te tényleg elolvasol egy címet, és utána kommentelsz?

$pi$ 2017.09.18. 08:56:09

"Idei javaslatainkat semmilyen formában nem voltak hajlandóak átvenni,"

"A Gyurcsány-kormány alatt általános iskolás voltam."

Akkor ne csodálkozz, ha a javaslataidra nem figyelnek! :)

"a kormányzat sajtónak csúfolt PR-médiabirodalma"

Ok, azt is el kellene döntened, hogy mocskolod őket vagy javaslatokat adsz nekik. Tudod senki sem fog olyan emberek javaslataira figyelni, akik szidalmazzák.

Azt is tnulmányoznod kellene, hogy mi a különbség a "követelés" és a "javaslat" között. Szerintem ti követeltetek, nem javasoltatok, de ezt nektek kellene eldönteni.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 08:57:04

@Trackers: Az előrehozott érettségi sok évig kiválóan működött. Vannak olyan tárgyak pl., amelyeket nem is négy évig tanul az ember, és ha hamarabb leteszi, akkor később jobban tud a többire koncentrálni, így nagyobb eséllyel tud emeltezni pl. az is, akinek az anyagi körülményei nem engedik meg, hogy különtanárhoz járjon. Igazából érthetetlen, hogy az idegen nyelv és informatika (miért pont ezek?) kivételével miért szüntették meg?
Az FDP-ről semmi új nem derült ki, a kormánysajtó megijedt tőlünk, és kapitális baromságokat írt rólunk, amiket egyébként önmaga cáfolt meg, hiszen betették a cikkükbe a schreenshotokat, amiken látszott, hogy se rendbontásról, se blokádállításról szó sincs: egy sajtótájékoztatót kísérő szimbolikus performanszot tartottunk, ahogyan az a 444 képén is látható.
Az, hogy a HaHa más tagjai hol vannak most, milyen kapcsolatban van a most az FDP-ben tevékenykedő volt tagjaik tevékenységével? Nem látom a korrelációt.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 08:58:57

@$pi$: Könyörgöm, a diákok véleményét, tapasztalatait ki mondja el, ha nem a diákok?
Fordítva történt a dolog, mi jóhiszeműen adtuk be a javaslatainkat, mire a kormánysajtó ránkrontott hazugságokkal, majd az Emmi is beállt a Soros-mantrázásba.

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 09:04:30

@Kristóf Tarnay: Ha Orbán azt mondja, hogy ne gyilkoljunk meg embereket, és én azt mondom, hogy egyetértek, akkor orbánista vagyok?

Kisfiam, te nagyon fiatal vagy és egyébként is káros hatású a környezeted rád nézve, azoktól mást nem is láthatsz ezért elnéző leszek! De! Ezt nevezik ócska demagógiának amit írtál, alacsony szinten jön csak be, tartózkodj tőle!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.18. 09:06:48

Enyhén érdekes, hogy az írás ad linket a kapott válaszokhoz, DE az elküldött javaslatokat - amelyekre a belinkelt válaszok érkeztek - valahogy elfelejti belinkelni.

Ez így minimum inkorrekt.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 09:07:09

@Helga Beauty Salon: Mért demagógia? Arra utaltam, hogy persze, hogy egyetértünk Sorossal abban, hogy ne zárják be a CEU-t. Ebben egyetértünk az MSZP-től kezdve mindenkivel, de ettől még más kérdésben nem kell, ez nem jelent önmagában semmilyen szimpátiát.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.18. 09:09:02

@Kristóf Tarnay:

Én azért szurkolok neked, hogy az Óvodás szintű kommunikációd fejlődjön.
Szépen beálltál a kormány fikázók közé, tetted ezt úgy hogy az értelmes párbeszédet épp ti lehetetlenítettétek el.

A programjaid háromnegyede bullshit. Értsd általános alapvetések, amik automatikusan életbe voltak 100 éve, 40 éve is, és azóta is.
"Kölcsönös tisztelet, ..."

Ha a CEU elött kezded a politikai pályádat, akkor ne csodálkozz, ha Sorosozni fognak.
Tudod aki kurvának áll, az ne csodálkozzon ha dugják.

VaradiJanos 2017.09.18. 09:09:53

@Denise Hogyisdugják: dehogy a dzsordzsi viszi, maguktól mennek, mert elegük van belőle, hogy itthon nem tudják genderszakra járatni a gyerekeiket

VaradiJanos 2017.09.18. 09:12:22

Nem is értem, hogy miért nem hiszi el ez a kurmány, hogy ezek a helyes gyerekek függetlenek, hiszen napi két címlapos cikkbenposztban is megírja a szintén független index.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 09:12:33

@VaradiJanos: Ez a kedvencem. Ön valószínűleg a kormánysajtóból hallotta életében először a CEU nevet, és azt hiszi, hogy Soros kizárólag azért alapított egy egyetemet, hogy gender szakott tanítson, amiről szintén Ön persze nem tud semmit, de hallotta, hogy rossz.

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 09:14:07

@Kristóf Tarnay: Na, nagyjából ugyanez: abban a kérdésben minden intelligens ember egyetért Sorossal, hogy egy egyetemet ne lehessen poltikai okokból bezáratni, ez nem jelent semmit.

Aki nem ért egyet az nem intelligens ezek szerint!
A politikai okot meg bontsuk csak ki, mert itt nem szimpla önképzőkörről van szó, igencsak a társadalmat nem a többség elvárásai szerint befolyásolni kívánó emberek vértezik fel magukat zavaros tudományokkal! Nem részletezném, köztudott melyek ezek!

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 09:15:51

@Helga Beauty Salon: Lehet a CEU-t nem szeretni, de írni egy törvényt specifikusan ellene, az nettó a jogállamiság megcsúfolása. Most én kérdezek vissza: ha Gyurcsányék írtak volna egy törvényt mondjuk a Pázmány ellen, mit reagáltak volna?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.18. 09:17:09

@Kristóf Tarnay:

Javaslom, ezeket a linkeket inkább a posztban helyezd el, úgyis mindenki azt olvassa először.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.18. 09:17:39

@Kristóf Tarnay:

Mi a véleményed arról, hogy Soros György EU-s parlamenti képviselőket listáz, akik számára megbízhatóak ?

Mi a véleményed arról, hogy Soros Az Open Society segedelmével annak a lehetőségét kutatja, hogy párt preferenciákat manipuláljon közösségi plattformokon ?

Mi a véleményed arról, hogy az a többségét, az úgy nevezett Fact Checking segedelmével ő és csatlósai cenzúrázzzák ?

Vagy ezek mindegyikét tagadod, mert nem illik a Sorosról kialakított portfóliódba ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.18. 09:19:24

@Kristóf Tarnay:

A kormány folyamatosan azt kommunikálta, hogy senki nem akarja bezárni a CEU-t, csak egyenlő feltételeket szeretnének a többi egyetemmel, ami az akreditciót illeti.
A CEU is megmondta nem zárnak be.

Akkor mire fel a bérrettegés ?

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 09:46:32

@Kristóf Tarnay:Lehet a CEU-t nem szeretni, de írni egy törvényt specifikusan ellene, az nettó a jogállamiság megcsúfolása.

Egy eddig fel nem merült probléma okán új törvény hozni miért is jogszerűtlen?
Egy új bűncselekmény ellen is szükségszerű fellépni!
A pont titeket is érintő új kábítómódszerek kriminalizálása jó lesz példának?

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 09:53:39

@Kristóf Tarnay: Most én kérdezek vissza: ha Gyurcsányék írtak volna egy törvényt mondjuk a Pázmány ellen, mit reagáltak volna?

Erről beszéltem hogy demagógia! Ha! Volna! Maradhatunk a fikciók helyett a konkrétumoknál? Vannak bőven, én elhiszem hogy ezek a tények nem haverok neked, de mégis!
Annyiban azért belemegyek a játékodba, hogy a fent említett fikcióban az álláspontomat befolyásolta volna az indok, függetlűl a törvényhozó személyétől!

2017.09.18. 09:54:03

@Helga Beauty Salon:

"Lehet a CEU-t nem szeretni, de írni egy törvényt specifikusan ellene, az nettó a jogállamiság megcsúfolása."
ennek az állításnak

"Egy eddig fel nem merült probléma okán új törvény hozni miért is jogszerűtlen?"
ehhez a kérdéshez semmi köze.

konrada 2017.09.18. 09:55:57

". Nem szalmabáb, csak egy hiperbolikus címadás volt, hogy elolvassák a posztot :) "

...akkor egy jó tanács egy öregebbtől: Ha berúgod a kocsmaajtót azzal, hogy b..sza meg a jó qrva anyját minden f.szszopó alkesz, akkor ne várd el azt, hogy megvárják a gender-alapú kifejtésedet a megváltozott nemi szerepekről, különösen a kocsma melegedő tagjainál -
mert nem lesz rá időd....

konrada 2017.09.18. 09:59:32

@Helga Beauty Salon:
Ne bántsad olyannal, ami neki már történelem. Te se szeretnél olyan kérdés felvetést a ma problémáira melyben "mi lett volna, ha Rákosi...."

...ja, hogy van ilyen bőven. De ezért ne ezt a gyereket támadd!

VaradiJanos 2017.09.18. 10:02:00

@Kristóf Tarnay: nem, én teljesen egyetértek önnel, a genderelmélet a világunkat sújtó gondok legnagyobbikára jelent orvosságot, én kötelezővé tenném első osztálytól, még tanítókat sem kell felvenni hozzá, csak picit tovább kell képezni a holocaust-ismeretek-oktatókat

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 10:04:30

@konrada: Tényleg nem tudsz értelmezni három k.szott mondatot?
Ő kérdezte hogy mi lett volna ha! Olvass lassabban, igyál kávét, feküdj vissza, mittom én, csak így NE KOMMERNTELJ!

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 10:13:42

@konrada:Nálam a felső sorban a mondat van amire reagálok! Részint a többi kommentelő kedvéért, részint a megszólított kedvéért, persze betehetném még idézőjelbe is mert az egy sor kihagyása nem mindenkinek egyértelmű , annyiban hibás vagyok!

konrada 2017.09.18. 10:22:04

@Helga Beauty Salon:
Bocs, igazad van.
...csak túl sok az olyan beírás, melyben a múltat kérdezik vissza, mindenféle haha..val, miközben a jelenről kéne beszélni, ezért benéztem, elnézést.

...de nem is feltételeztem, hogy pont ez a gyerek - aki semmit nem tud a múltról - folytatja tovább a szalmabáb-érveket, kérdez Gyurcsányról olyanokat akik átélték azt a korszakot, miközben neki akkor még a legfőbb gondja az volt, mikor cserélik a pelust...

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 10:42:55

@MikeBoy: "Lehet a CEU-t nem szeretni, de írni egy törvényt specifikusan ellene, az nettó a jogállamiság megcsúfolása."
xxxxxxxxxennek az állításnakxxxxxxxxx

"Egy eddig fel nem merült probléma okán új törvény hozni miért is jogszerűtlen?"
xxxxxxxxxehhez a kérdéshez semmi köze.xxxxxxxxx

Persze hogy nem! A molylepkék b.szásához van köze! Egyértelmű!

2017.09.18. 10:47:41

@Helga Beauty Salon:

Minek terelsz fölödlegesen? Itt nincs hova futni....
Ő nem állította azt, hogy a törvényt bármilyen probléma okán hozták.
Azt meg végképp nem, hogy itt bármi jogszerűtlen lenne.

2017.09.18. 10:52:40

@Helga Beauty Salon:

Ez nem gondolkodás kérdése.

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 11:03:29

@MikeBoy: Figyelj, a fentiekből láthatod hogy szívesen beszélgetek bárkivel értelmesen, de az ostobáskodásban nem vagyok benne!
Agyő!

Le Orme 2 2017.09.18. 11:04:28

@Kristóf Tarnay: Ezek a javaslatok vagy
1. Naivak
2. Utópisztikusak és értelmetlenek (pl. OECD átlaghoz igazított bérek)
3. Túlzottan általánosak ahhoz, hogy konkrét cselekvést jelöljenek ki.
4. Értelmetlen pénzpazarlást követelők.

Akkor miért vegye bárki komolyan? Ráadásul a szervezet semmilyen legitimitássall nem rendelkezik, önjelölt vezetők, 6 ezer választó a másfél millió lérintettből.

2017.09.18. 11:06:50

@Helga Beauty Salon:

Te nem beszélsz senkivel értelmesen.
Össze-vissza írogatsz.
Most is csak azért "agyőzől", mert a hülyeségedet nem tudod, hogyan védeni.

Annak a két mondatnak ott magyarul nincs köze egymáshoz.
Erőlködhetsz azzal, hogy a blog írójának a "szájába" adsz olyan állításokat, amiket nem tett, de ez csak erőlködés marad és semmi más.

2017.09.18. 11:11:37

@Helga Beauty Salon:

Mellesleg, ha nem tisztán provokálni akarnád, esetleg meg is kérdezheted, hogy ő arra gondol, hogy itt jogszerűtlen volt valami?
Ugye Emese!?
Nem túl bonyolult ez a kérdés, és akkor ő majd erre válaszol.
Hiszen te a fentiekből is látszik, hogy értelmesen vitázol emberekkel.
Tehát pl. az ilyen kérdéseket nyilván tisztázod....

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 11:15:13

@MikeBoy:Te nem beszélsz senkivel értelmesen.
Össze-vissza írogatsz.
Most is csak azért "agyőzől", mert a hülyeségedet nem tudod, hogyan védeni.

Az, hogy valamit te nem értesz, abból nem következik az hogy hülyeség! Persze ahogy elnézlek szegénykém, téged kizárólag hülyeség vehet körül! Az agyőzés meg azért volt met nem akartalak elküldeni az ótvar trollkodásod miatt !

2017.09.18. 11:18:27

@Helga Beauty Salon:

Helgácskám!
Nagyon egyszerű kérdést kapsz:
Ez "az nettó a jogállamiság megcsúfolása." ezt jelenti, hogy törvénytelen vagy nem?

2017.09.18. 11:41:46

@Helga Beauty Salon:

Na akkor ki is trollkodik itt Helgácska?
Csak annyit jegyeztem meg neked, hogy rosszul értelmezted azt az állítást.
Azóta úgy sunnyogsz erről, hogy öröm nézni.

Senkivel nem beszélgetsz te itt értelmesen, csak provokálsz és mellébeszélsz.....

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 11:56:42

@MikeBoy: Figyu sz.ok rád, le van írva amit kérdezel csak nem fogod fel, másodszor felfognád? Nem hiszem! Minek reklámozod itt hogy hülye vagy? Vedd már észre magad! (az utóbbira belátási képesség hiányában kevés esélyt látok) Most is azt gondolod hogy idegesítesz, én meg épp kávét főzök mert alacsony a vérnyomásom. Sajnos nem te vagy itt az egyetlen debil, a viselkedésedben nincs semmi különös. Egyszerűen nem látlak alkalmasnak arra hogy a posztról értekezzünk! Persze ide nagyon illesz, ne menj sehova! :D

2017.09.18. 12:01:57

@Helga Beauty Salon:

Miért beszélsz mellé ember? :D
Itt nem futhatsz sehova.
Leírtál értelmetlenül hét sort a helyett, hogy érdemben válaszoltál volna egy kérdésre. Igennel vagy nemmel.
Ennyire nem lehetsz szánalmas bazd meg! :D
Utoljára csak neked:
"Lehet a CEU-t nem szeretni, de írni egy törvényt specifikusan ellene, az nettó a jogállamiság megcsúfolása."
ennek az állításnak

"Egy eddig fel nem merült probléma okán új törvény hozni miért is jogszerűtlen?"
ehhez a kérdéshez semmi köze.

Hiába próbálsz itt mellébeszélni, a két mondatnak nincs köze egymáshoz!

Le Orme 2 2017.09.18. 12:17:26

@MikeBoy: "Lehet a CEU-t nem szeretni, de írni egy törvényt specifikusan ellene, az nettó a jogállamiság megcsúfolása."

Így van, a jogállamiság megcsúfolása volt a CEU működését kivételesen ráírt szabályok révén engedélyezni. Ezt a helyzetet megszüntetni pedig a jogállamiság visszaállítása.

2017.09.18. 12:27:09

@Le Orme 2:

Biztos lehetsz benne, hogy akik a lex CEU-t hozták, azok a jogállamiságot akarták visszaállítani. :D
Hallottál már például a lex Simicskáról?

Le Orme 2 2017.09.18. 12:36:03

@MikeBoy: Érvelési hiba.
Tehát elismered, hogy helyreállt a jogállamiság a CEU kivételes helyzetének megszüntetésével.

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 12:38:08

@MikeBoy: Buziegyetem addig nem volt, senki nem is gondolt rá hogy a hozzád hasonló, csak képzettebb aberráltaknak egyetemük lesz! Ezért utólag, és természetesen specifikusan a CEU-ra, mert több buziegyetem nincs, hoztak egy törvényt.
Az utólag pedig azért mulatságos, mert minden törvény válasz valamire ha képes vagy ilyesmit egyáltalán ésszel felfogni! Soha nem alkottak törvényt nem létező, csak később kialakuló dolgok ellen, hanem mindig egy valós folyamatot próbáltak szabályozni illetve meggátolni!

2017.09.18. 12:41:45

@Helga Beauty Salon:

Helgácska!
Én itt nem mondtam semmilyen véleményt a CEU sztoriról.
Ne ess megint abba a hibába, mint ami miatt beléd kötöttem.
Ne használd az ostoba fejedet arra, hogy meg próbálod megérteni a másikat.
Ha nem megy, inkább kérdezz.....

2017.09.18. 12:44:40

@Helga Beauty Salon:

"Buziegyetem addig nem volt"

Nocsak!
Kibujt belőled a homofób? :D
Picinyem! A homofób énednek meg mi köze ehhez az egészhez, amiről itt vita van???

Mekkora egy szánalomtömeg vagy te is......

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 12:55:43

@MikeBoy: Itt nem futhatsz sehova.

Ez a mondat illik hozzád!
Próbálod beállítani a sajátt kis lelkivilágod megnyugtatására önámító megállapításokkal a helyzetet!

Én nem futok előled! Te nem vagy értékelhető teljesítményt nyújtó partner a számomra!
Olyan vagy mint egy nagy rakás kutyaszar a járdán! Az ember kikerülheti, átugorhatja, ha nem vigyáz beleléphet, esetleg piásan szét is rúghatja,! De elfutni előle? Képtelenséget állítasz!
Mondjuk én, most jól beleléptem!

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 13:05:07

@MikeBoy: Kibujt belőled a homofób? :D

Nem vagyok homofób! Ha te úgy érzed hogy imádod a szomszéd Bélát én azt mondom, "gyerekek, rövid az élet, érezzétek jól magatokat ha így akarjátok, semmi probléma ezzel" ! De azzal már van probléma ha másokat ezzel terheltek, ezt különös és dicsőséges dolognak tartjátok és erre egyetemi szakot is indítotok hogy hogy lehet a nem homoszexuális meg miegymás többséget ezzel basztatni!

Helga Beauty Salon. 2017.09.18. 13:10:05

@MikeBoy: Ne használd az ostoba fejedet arra, hogy meg próbálod megérteni a másikat.

Meg sem kíséreltem, nem vagyok pszichiáter! Bár szerintem rajtad elakadna az is!

$pi$ 2017.09.18. 15:36:18

@Kristóf Tarnay: "Lehet a CEU-t nem szeretni, de írni egy törvényt specifikusan ellene, az nettó a jogállamiság megcsúfolása. Most én kérdezek vissza: ha Gyurcsányék írtak volna egy törvényt mondjuk a Pázmány ellen, mit reagáltak volna? "

A Gyurcsányék írtak egy törvényt, amibe beleírták a CEU nevét. Az Orbánék nem írtak olyan törvényt, amiben benne volt a CEU neve.

Akkor most ki is csúfolta meg a jogállamiságot?

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 15:38:58

@$pi$: Ótejóisten. Kötöttek egy megállapodást a CEU-val annak működéséről. Ebben egyébként semmi földöntúli nincsen, ilyen, külföldi fenntartású egyetemek rengeteg országban működnek régóta - valószínűleg Magyarországon egyedül a CEU ilyen, de ez nem jelenti, hogy bármelyik törvényen felül állna - Áder lánya ia hasonló elven működő egyetemre jár Londonban amúgy: 24.hu/kozelet/2017/04/10/ader-lanya-evente-milliokat-fizet-azert-hogy-a-ceu-hoz-hasonlo-egyetemre-jarhasson/

$pi$ 2017.09.18. 15:42:52

@Kristóf Tarnay: "Könyörgöm, a diákok véleményét, tapasztalatait ki mondja el, ha nem a diákok?"

1) Szerintem te a felsőoktatásról beszélsz, nem? Ott nincsenek diákok, ott hallgatók vannak.

2) Elmondani a tapasztalataitokat, elmondani a véleményeteket sok helyen lehet. Szinte bárhol. Nem ugyanaz, mint "átadni a jvaslataitokat".

3) A tapasztalataitokkal szerintem az intézményhez kellene fordulnotok. A kormányhoz fordulni elég nagy ugrás, a kormány nem tud mindenkivel egyenként foglalkozni.

"Fordítva történt a dolog, mi jóhiszeműen adtuk be a javaslatainkat, mire a kormánysajtó ránkrontott hazugságokkal,"

Ha valakit hazugsággal vádolsz, akkor illik komoly bizonyítékokat hozni.

"majd az Emmi is beállt a Soros-mantrázásba. "

Ti is mantráztok, csak ti nem a sorost mantrázzátok, hanem másokat. Persze, tudom, ti csak a színtiszta igazat ismételitek el többször is, a kormány meg mantráz. A kormány szerint meg ők mondják az igazságot és ti mantráztok. :)

$pi$ 2017.09.18. 15:49:50

@Kristóf Tarnay: "Ótejóisten. Kötöttek egy megállapodást a CEU-val annak működéséről."

Nem, nem! Írtak egy törvényt, amibe beleírták, hogy a CEU-ra nem azok a szabályok vonatkoznak mint a többi felsőoktatási intézményre. Ezt nevezte Soros a levelében úgy, hogy "lex-CEU".

"egyedül a CEU ilyen, de ez nem jelenti, hogy bármelyik törvényen felül állna"

De igen, pontosan azt jelenti. A felsőoktatási törvény szerint egyetem csak az lehet, amelyik alapképzést is nyújt (olyan embereknek ad diplomát, akiknek nincs diplomájuk). Kivéve a CEU-t, mert van egy törvény, ami alapján a CEU-ra ez a szabály nem vonatkozik.

"Áder lánya ia hasonló elven működő egyetemre jár Londonban amúgy"

Londonban nem a magyar törvények érvényesek, a CEU neve gondolom nincs benne egyetlen angol törvényben sem. De tőlem működjön, nem érdekel.

Én csak annyit állítok, hogy az mszp írta bele a CEU nevét törvénybe, a fidesz nem tett ilyet. Ha a ceu specifikus törvényt a jogállamiság megcsúfolásának tartod, akkor az mszp csúfolta meg a jogállamiságot.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.18. 15:57:51

@$pi$: Na, akkor
1. Mindkettőről, mindkét esetben az FDP egy szervezett érdekképviselet, amely sok ezer diák véleményét gyűjti össze, és azokra megoldásokat is javasol, amit eljuttat az oktatás-irányításhoz. Nem összekeverendő a DÖK-ökkel és a HÖK-ökkel, amelyek alapvetően a helyi problémákra fókuszálnak, mi pedig inkább a rendszerszintű, általános kérdésekre.

2. Már írjuk a helyreigazítási kérelmeket, röviden összefoglalva: erőszakos eseményeknek, rendbontásnak és blokádállításnak (!!) hazudták a sajtótájékoztatónk mellett a Gytv. alatt megtartott villámcsődületünket, melynek során kartondobozokból kiraktunk egy falat, és kiragasztottuk rá az FDP idei javaslatait (lásd: kép). Emellett Soros Györgyhöz és/vagy Bajnai Gordonhoz kötötték szervezetünket, holott egyiküktől sem kaptunk semmilyen anyagi, sem más jellegű támogatást soha, és nem is állunk velük kapcsolatban (nem is biztos, hogy életükben hallottak az FDP-ről. Bajnai esetleg, Soros kizárt.)
Nem mantrázunk semmit, valós problémákat vetünk fel, amit ha kell, megismétlünk, mert már a Minisztérium is csak sorosozással tud rá válaszolni érdemi reakció helyett, amely - ahogy a bejegyzésemben írtam - sokkal nagyobb probléma és inkompetencia, mintha ugyanezt politikusok teszik, akiknek "hivatalból elmegy" úgymond.

$pi$ 2017.09.18. 17:52:40

@Kristóf Tarnay: Politizáltok. Az ilyen. Pont úgy beszéltek a kormányról ahogyan amúgy a kormány beszél rólatok.

Sorosoznak. Ti is.
süti beállítások módosítása