Fegyvertelen

Útmutató kezdő propagandistáknak: hogyan tudósíts egy több tízezres kormányellenes tüntetésről megfelelően

2018. április 22. - Kristóf Tarnay

Sok tízezren tüntetnek a kormány ellen, láthatóan olyan sokfélék, hogy elég nehéz lenne bekamuzni, hogy egy párt vagy érdekcsoport szervezte őket. Buszok is maximum saját pénzből mennek, inkább telekocsival, vonattal jönnek kisebb baráti társaságokban. Semmi gond, íme néhány tipp, hogy főnökeid ne legyenek dühösek rád, ha már rád sózták ezt a kemény melót.

1. Manipulált fotók

Egy tüntetésen lehetnek százezrek, a tömeg akkor is egyenetlenül oszlik el, így kis türelemmel találhatsz olyan csoportot, ahol kevesen vannak, amit aztán kitehetsz a címlapra, hogy épp csak lézengtek. Ha van vonulás, a menet végén keresd, itt könnyebb dolgod van, ha nincs, csak egy helyen gyülekeztek, úgy kicsit nehezebb, de itt sem megoldhatatlan.

2. Tudósíts máshonnan!

Ha végképp reménytelen a helyzet, és túl sokan vannak ahhoz, hogy te azt ecseteld, hogy alig van ott valaki, esetleg tévénél dolgozol, és élő bejelentkezést kellene tolni, ahol esetleg látszik mögötted pár ezer ember, amikor arról beszélsz, hogy a tüntetés érdektelenségbe fulladt, még mindig van megoldás! Ha az Alkotmány utcában sokan vannak a diáktüntetésen, jelentkezz be, és fotózz a Kossuth téren, ahol néhányan azért ácsorognak a várost rosszabbul ismerők közül. A nagy öregektől sosem szégyen tanulni.

3. Gyurcsány kinn van?

Ha ez nem megy, még mindig mentheted azzal, hogy a tömegre rávágsz pár közelit közutálatnak örvendő ellenzéki politikusokról. Persze most erre mondhatják páran, hogy mi a búbánatot tehetnek arról a szervezők, hogy egyik vagy másik képviselő kilátogat a demóra, de te ezzel ne törődj! Elvégre nem azért lettél propagandista, hogy sajtóetikáról, meg efféle libsi langyosságokról elmélkedj!

4. Keress értetlen embereket

Nincs kinn se Gyurcsány, se Vona, se Demszki, de még Juhász Péter sem? Akkor még mindig találhatsz olyan embereket, akik nem tudják pontosan megmondani a tüntetés teljes tartalmát, esetleg nem tudnak válaszolni a keresztkérdéseidre. Ez a módszer internetes videóknál használható a legjobban, de ha ez sem megy, akkor még mindig kérdezhetsz totál irreleváns adatokat, például random évszámokat egy diáktüntetésen.

5. Rosszarcok kiragadása

Ha egyik sem jött össze, még mindig kiragadhatsz vállalhatatlan figurákat. Nincs rendbontás, se pirotechnika, de még kukákat sem borogatnak? Keress embereket, akik csúnyán beszélgetnek, esetleg pár idiótát, akik tahó dolgokat kiabálnak a rendőröknek, és add el úgy, mint ha mindenki ezt csinálta volna. Ha még ilyen sincs, akkor fotózd le az ott hagyott szemetet a tüntetés után, azt csak hagytak. Ha még az sincs, akkor paparazziként kapd le az adománygyűjtőket, és írd a kép alá oda, hogy éppen a bérencdíjat osztják ki a bértüntetőknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr713856118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Armatúra 2018.04.23. 14:23:25

Ezek a tanácsok a Fideszes menetek ellenzéki médiumokban történő ábrázolását veszik példának, ami valóban jó Ansatz. Végül is az igazi profizmus az ellenzéki médiások között lelhető fel, így jogos a példák felhozása. Mindig számítani lehet mindkét oldal hiszékeny észlényeire. Ez a tömeg média/kommunikáció alfája és omegája. Gratula.

Nagyorrú Barbi 2018.04.23. 15:51:30

Következő szösszeneted címe remélhetőleg az lesz "Hogyan tudósíts egy több milliós kormány melletti szimpátiatüntetésről"- ugyi?

nemecsekerno_007 2018.04.23. 16:10:39

Jól elvagytok :)

Eddig inkább viccnek tartottam ezt a Sorosozást, de most már kicsit figyelek a tevékenységére. Nem árt szemmel tartani.

A manipuláció, befolyásolás nagyon megy, észnél kell lenni az embernek :)

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 16:52:50

"mindig találhatsz olyan embereket, akik nem tudják pontosan megmondani a tüntetés teljes tartalmát,"

Télleg, mi a tüntetés teljes tartalma?

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 17:01:19

@nemecsekerno_007:
Volt egy A terv a hatalom legális megragadására a választáson, most a B terv ideje jött el. Ismerjük mindenhonnan, amit Soros kinézett magának: Grúzia, Ukrajna, Szíria, na meg odahaza az USA-ban is kénytelen volt mozgósítani

Csak most az a pech, hogy olyan valaki az ellenfél aki ismeri az összes trükkjét belülről

nemecsekerno_007 2018.04.23. 17:09:09

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: Jaja, nem kell túllihegni csak azért nem árt figyelni :)

Elég idő telt el a rendszerváltás óta, hogy kinőjünk a naivitásból :)

Armatúra 2018.04.23. 17:09:17

@nemecsekerno_007: Kedves komtársam! Mint fentebb írtam volt, Fidesznyik vonulásokkor sagenundschreiben ez volt az igazi objektív ellenzéki médiákokban, ahol nem vén diákok, de echte profintyű szakemberek nyújtották a leírtakat. És mivelhogy minden objektív felmérés anno aztatat mutatta, hogy a milliárdokért fenntartott szolga médiumokat jóval kevesebben nézik ,látogatják, így az infók kiterjedtsége publikum szerte igen óriási volt. Bizony. Nincs ezzel semmi bajom. Ne legyen neked sem. Ez a mái média piac bűbáj attributumja nekije. Szép további napocskát! Üdv.

nemecsekerno_007 2018.04.23. 17:16:26

@Armatúra: Te miről beszélsz?? Újmagyar?

2018.04.23. 17:18:56

@nemecsekerno_007:
Akkor az, hogy a választás előtt nyomtad a Sorosos propagandáty az csak vicc volt?

Armatúra 2018.04.23. 17:26:16

@nemecsekerno_007: Kedves kommtárs! Úgye csak viccölsz, hogy tanult, intelligens polgárként nem érted amit neked, ill. fentebb írtam volt.? A sagenundsschreiben okozott nehézséget, vagy a tartalom kisilabizálása? Eccerűsítek. Amit most művel a kormi média, azt csinálta a birkamenetekkel -na milyen vagyok(?)- a sokkal nézettebb, profibb demokratikás ellenzéki oldalé, de vonásról vonásra. Meg kell mondani őszintén, hogy övéké a copyright. Üdv.

Estevez atya 2018.04.25. 17:12:15

Hát az Origón már az időjárás jelentést sem hiszem el.
süti beállítások módosítása