Fegyvertelen

Balkáni állapotok a MÁV-nál: tucatnyi utas nem fért föl a Nyugatiba tartó vonatra

2018. november 06. - Kristóf Tarnay

mav_tomeg.jpgLegközelebb így utazhatunk?

Tegnap, azaz hétfőn reggel párommal Ferihegyről a Nyugatiba szerettünk volna utazni. A vonat megérkezett a szokásosnál egy leheletnyivel több késéssel, ám arra nem fértünk föl. Ezt nem úgy kell értelmezni, hogy nem volt ülőhely, vagy hogy kényelmesen nem tudtunk, utazni, hanem, hogy egyáltalán sehogy. A járat ajtóiban is tömve álltak az emberek. Nem csak mi, úgy 15-20 ember nem fért föl a járatra (akik előre jegyet vettek, egyre többen alkalmazásból tettük meg ezt, amit már korábban is látnak).

Rá egy kicsivel némileg több késéssel beért a Szegedről indult Intercity. Ide is megpróbáltunk a hoppon maradt több tucat emberrel felszállni – ismét sikertelenül. Konkrétan az is kérdéses volt, hogy a kalauz fölfér-e egyáltalán a szerelvényekre. Mi „csak” úgy negyedóra-20 percet késtünk (persze, hogy utána nem vette be a BKK-automata a papírpénzt, és állhattam végig a sort az aluljáróban), a várakozók közt azonban volt egy cukorbeteg hölgy, aki azt mondta, lehetnek komolyabb komplikációi is, ha nem ér be időben a városba.

A Vonatinfó appban vett jegynél a jobb felső sarokban ott figyelő visszatérítés gombra koppintva rögtön visszautasított, ezért mindezeket emailben jeleztem a MÁV-Start Zrt-nek. Nem számítok visszatérítésre, nem is a kevesebb, mint 200 forintos jegyár érdekel, hanem, hogy ha már egyre többen előre megvesszük a jegyet (a pár gyermekbetegségét leszámítva alapvetően jól működő alkalmazásban – erről lesz majd külön poszt), akkor nagyságrendileg próbálják már meg eltalálni a várható utasszámot.

Nem ártana már a MÁV-nak egy kis konkurencia.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr9914356733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása