Fegyvertelen

Roppant kínos stúdiókból kivonulgatni

2019. január 08. - Kristóf Tarnay

hajnal-miklos-echo-tv.jpg

Most, hogy a Momentum "nagyot alakított" az Echóból való két mondat után kivonulásával, előhozakodnék az ellenzéki oldalon vélhetően népszerűtlen álláspontommal, miszerint nekem egyáltalán nem tetszett ez a performansz. No, nem azért, mert szeretném az Echo Tv-t, egyetértenék borzasztó kontraszelektív és manipulatív hírszerkesztési metodikájával. De hogy őszinte legyek, a néhány közegben az ellenzék aktuális "jól odamondó" messiásaként ünnepelt Jakab Péter vetkőzős performansza, és a többi "propagandahekkelés" sem tetszett igazán. Miért?

Nos, először kezdjük azzal, szerintem van-e értelme bemenni ilyen csatornákba. Van. Miért?

1. Minden csatornába be kell menni, főleg, ha politikai pártról beszélünk, ez kutya kötelességünk, akkor is, ha az adott csatornában csak az épület és a technika emlékeztet arra, hogy ez egy médium lenne, egyébként százszázalékosan propagandisztikusan működik. Ha nem pártról, hanem mondjuk civil szervezetről van szó, ott már talán kevésbé egyértelmű ez a kötelesség, de személyes véleményem, hogy ott is ez érvényes.

2. Az ilyen szerepléseket úgy kell fölfogni, hogy az ember a Fidesz-szavazókhoz szól. Véleményem szerint nekik elsősorban alternatívát, reményt kellene mutatni. El kell hintened nekik azt a gondolatot, hogy "srácok, másképp is lehet! Nem muszáj rettegned a helyi kiskirálytól, nem muszáj gyomorgörccsel bemenned éhbérért dolgozni", stb. Ha nem is győzöd meg, legalább felmutatsz neki egy alternatívát a jelenlegi rendszerre. 

3. Egyre több a Fideszből kiábránduló jobboldali. Minden fideszest aki legalább a saját oldalának a tévéjét bekapcsolja, nem csak óriásplakátok és a szomszédnéni véleménye alapján tájékozódik, lehet potenciális kiábrándulóként kezelni. Akik ha kihasználod az ilyen lehetőségeket, és a saját médiafogyasztási közegében üzensz és reményt, alternatívát mutatsz nekik, talán ha ez megtörténik, nem a bizonytalanok így is elképesztő méretű táborát fogják gyarapítani.

4. Legyél fény a sötétségben. Tudom, most rohantok le kommentelni, hogy az összes tüntetésen és a tévében is mindig ezt a baromságot mondom, de most ezt a közbeszédre értem. Nevezetesen képzeljük el, hogy amikor a Momentumot az ÁSZ-eljárásról kérdezi Mondatelemző Vili, akkor nem kivonul Hajnal Miklós, hanem elmondja, hogy befizették, nem fizették, mittudomén (és mit érdekel engem), de egyébként ha már itt tartunk, szerintünk nonszensz, hogy 2019-ben x tucat oldalt papíron kell beadni, erre nekünk ilyen és ilyen digitalizációs javaslatunk van (most mondtam valamit, mert a Momentum programjában például ezeket a digitalizációs részeket imádtam). Erre Vili mond valamit és ÚRISTEN két percig az Echó tévében nem egymás anyázása megy, hanem egy értelmes javaslatról szóló vita.

A választásokkor átolvastam az összes párt programját, nem mondom, hogy mindnek minden szavával egyetértettem, de rengeteg remek elképzelés volt, nem igaz, hogy ne tudna minden párt kommunikációs osztálya egy olyat összerakni, hogy ezekben a tévés szereplésekben (is) beleszőjenek egy-egy javaslatelemet a beszélgetésbe? Már lenne értelme bemenni.

Azzal, ha bemész balhézni, azzal tényleg nem érsz el semmit. A 444 megírja, hogy felmostad a padlót a műsorvezetővel, a 888 megírja, hogy a műsorvezető felmosta veled, és mi történik? Semmi, tovább építjük alternatív, és lassan más sehol össze nem érő valóságainkat, mindenki csak a saját szekértáborához szól, és belerúgunk még egyet az amúgy is halott közbeszéd sírjába.

Ráadásul ne felejtsd el, hogy ezeknek a csatornáknak még mindig a fideszesek az elsődleges célközönsége, akiket csak megerősítesz a hitükben a klasszikus védekezési mechanizmusnak köszönhetően, ha támadod őket "náluk". Persze ez a munkának csak a kommunikációs fele, a pártnak közben építkeznie is kell és értelmiségi műhelyeket is létre kell hoznia, hiszen ha a Fidesznek anno az lett volna ellenzékben a maximális teljesítménye, hogy bemegy a Nap-Keltébe és kiosztja a baloldali újságírókat, lehet, még most is Gyurcsány lenne hatalmon.

Kiemelt kép: Echo TV YouTube, képkivágás: 24.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr8714548402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

recklessness 2019.01.09. 10:20:53

Egyetértek, ki kellett volna használni a lehetőséget és beszélni!

moloy 2019.01.09. 10:25:19

"...úgy kell fölfogni, hogy az ember a Fidesz-szavazókhoz szól. "
Helyesebb lett volna:
"...úgy kell fölfogni, hogy az ember az ellenpárt-szavazókhoz szól."
Ha így lett volna, ez a cikk is szólhatott volna az ellenpárt-szavazókhoz is.

kocsisj 2019.01.09. 10:32:37

@hatodikx: Tényleg Kocsisnak hívnak, de nem vettem személyeskedésnek. A további szövegeddel nagyrészt nem tudok egyetérteni. Eleve az Echo Tv-nek szerintem, jó ha pár ezer nézője van. Továbbá tudjuk, hogy az ÁSZ jelenleg kormány megrendelésre dolgozik. Többször leírta a Párbeszéd és a Momentum is, hogy az elszámolásukat beküldték még tavaly, de az ÁSZ "valahogy" nem akarta befogadni. Az egész nekem olyan, mint a patak a felül álló farkassal, meg az alul inni akaró báránnyal. Nem lehet igazuk. Az istennek se...
A közbeszéd eldurvulásával megint Neked kell igazat adnom. Lehet, hogy Aczél et. egy sz.r alak volt, de sem nyomtatásban, sem a médiában ilyen trágárkodások nem lehettek. Az, hogy O1g az teljesen igaz, de nem publikus - magánvélemény.

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 10:34:07

Igazad van.
Ha a baloldal meg szeretné győzni a jobboldaliakat, akkor beszélni kell velük.

Én is azért vagyok itt pl az index fórumon, hogy elmagyarázzam a baloldali szavazóknak, hogy a legrosszabb dolog az, ha visszahozzák hatalomba az MSZP-t vagy DK-t. Azért mert ez az igazság.

És ezt mindenki pontosan tudja, valahol mélyen, akkor is ha a Fideszt utálja, így nincs is nehéz dolgom.
Persze a hithű Gyurcsnyisták, MSZP-sek elküldenek melegebb tájakra, de velük foglalkozni se érdemes.

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 10:37:24

@moloy:

Szólhatna, de az Indexet és Index blogokat alapvetően ballibek olvassák. Ez kiderül minden szavazásból, amit itt találsz. Nyílvánvaló hogy egyik se a valós társadalmi támogatottságot tükrözi.
Visszhangkamrába zárja magát a jobboldaliak és baloldaliak többsége is.

Kevesen vagyunk akik jobboldaliként elviseljük ezt a fajta agymosást, amit a baloldal, az Index, Hvg és más hírhamisító műhelyek végeznek a törzsközönségével.

A legtöbbje a jobboldalnak ugyanúgy megveti az Indexet mint ti az Origót.

hatodikx 2019.01.09. 10:39:46

@kocsisj: Ha az ECho tv-nek csak pár ezer nézője van, akkor miért vállalta Hajnal a megjelenést? Ennyi fáradsággal seperhette volna a havat a nagymamájánál (úgy értem több haszon lett volna belőle)

nnnnnnnn 2019.01.09. 10:48:14

hát igen. meg lehet nézni novák elődöt. mindenhol belekötöttek kb, de mindig elment és elmondta amit akart, nem csinált sosem különösebb balhét egy stúdióba sem. az ellenzéki pártok ma már max arra képesek hogy földön fetrengjenek vagy csukott ajtóknak rohanjanak, meg óbégassanak hogy megölikazákost.
egy előnye van csak ennek, 2022-ben is fölényesen fog nyerni a fidesz a választásokon hála istennek.

Terézágyú 2019.01.09. 10:57:05

Teljesen igazad van pószter.

Terézágyú 2019.01.09. 10:59:53

@nnnnnnnn:
"az ellenzéki pártok ma már max arra képesek "

Jellemző rád, hogy csak az ellenzékre alkalmazod az egész jelenséget, holott ez a "tovább építjük alternatív, és lassan más sehol össze nem érő valóságainkat, mindenki csak a saját szekértáborához szól, és belerúgunk még egyet az amúgy is halott közbeszéd sírjába" ugyanannyira, sőt sokkal inkább érvényes a fityeszre...

Azt kell, hogy mondjam: a fityesz és orbán évtizedek óta csak és kizárólag a saját szekértáborához szól.

taffer 2019.01.09. 11:01:25

@Minden ballib bérretteg: Tipikus hamis dilemma. Az MSZP és a DK már rég nem valós alternatíva, a fiatalabbak között a DK konkrétan 0%-on áll.

Gyurcsányt a Fidesz tartja még a lélegeztetőgépen, hogy lehessen mutogatni rá és fenyegetőzni vele, hogy "ha mi megyünk ezek jönnek vissza". Nem, senki nem akarja.

nnnnnnnn 2019.01.09. 11:02:27

@Terézágyú: orbán minden normális magyarhoz szól. a támogatásokból és a növekvő gazdasági adatokból mindenki egyaránt részesül, akkor is, ha nem kormánypárti.

nnnnnnnn 2019.01.09. 11:04:02

@taffer: a választók azt sem akarják hogy az mszp, lmp, momentum vagy hasonlók jöjjenek.

nnnnnnnn 2019.01.09. 11:06:03

@Terézágyú: "Azt kell, hogy mondjam: a fityesz és orbán évtizedek óta csak és kizárólag a saját szekértáborához szól. "

inkább úgy fogalmaznék: a magyarellenes idegenszívűekhez nem szól. sajnálatos hogy ezek az emberek ma nagyrészt az ellenzéki szavazók.

Terézágyú 2019.01.09. 11:06:36

@nnnnnnnn:
"orbán minden normális magyarhoz szól"

Vagyis ha valaki úgy érzi, hogy őhozzá nem szól orbán, akkor ő nem is "normális magyar"...
Aki meg úgy érti, hogy orbán hozzá szól, az most megveregeti a vállát, hogy ő milyen normális magyar...

éééééééééértem.

Terézágyú 2019.01.09. 11:07:42

@nnnnnnnn:
"inkább úgy fogalmaznék: a magyarellenes idegenszívűekhez nem szól"

Folyamatosan azon iparkodsz, hogy betemesd az árkokat! :)))))))))

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 11:08:33

@taffer:

Annyit azért segítek, hogyha az összefogsából kihagynák őket, sokkal több joboldali szavazna át.
Én pl listán az LMP-re szavaztam, mert ők nem feküdtek le Gyurcsánynak és az MSZP-nek.

Viszont egyéniben a DK-s jelölt indult (LMP-s visszalépéssel), így a Fideszesre húztam gondolkodás nélkül.
Elkúrókra soha többet, és mindent megteszek nehogy hatalom közelébe jussanak !
Éppen ezért ma már az LMP-re se szavaznék, mert Szél Berni kabaréja Varjú DK-s seggfej, és Bangóné "feküdjünk a földre" mellett szánalmas lett.

taffer 2019.01.09. 11:09:07

@Melki: Pedig van példa rá itthon is, hogy valaki normálisan használja ki a lehetőséget.

Puzsér tényleg felmosta ezzel az Echo tévés műsorvezetővel a padlót, méghozzá pont azzal, hogy normális módon válaszol a kérdésnek álcázott aljas beszólásokra, és nem a tipikus várt visszatámadással reagál az ostoba demagógiára és hazudozásra.

www.youtube.com/watch?v=VGfuXVQ3OkM

nnnnnnnn 2019.01.09. 11:13:30

@Terézágyú: én nem akarok semmilyen árkot betemetni, rühellem azokat az embereket akik a migránssimogató pártoknak (lmp, momentum, mszp, dk) és elvbarátaiknak tapsol. számomra ők a magyar nemzet ellenségei, így az enyémek is. egyáltalán nem akarok velük jóban lenni, se közös nevezőre jutni, se kibékülni, stb.

Hamihami 2019.01.09. 11:15:19

Egyetertek: ki kell hasznalni ezeket az alkalmakat es a rendszer ellen forditani azt. Viszont ezt elotte egy kommunikacios stabbal at kell venni, hogy tutira pozitiv kicsengese legyen, es nem erzelmi alapon tenni-venni.

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 11:16:07

@Terézágyú:

Csakhogy ebben rengeteg igazság van. Az ellenzék jelentős része, a nemzetek feletti Európa Unión dolgozik, Soros féle Nyílt Társadalomban meghírdetett eszmék szerint.

Namármost szerinted volt olyan időszaka a magyaroknak amikor jól jártunk az integrációnak nevezett megszállással ?
Mikor mások erőltették ránk saját törvényeiket, üzeleteiket, embereiket, ideológiájukat ?

Terézágyú 2019.01.09. 11:17:35

@nnnnnnnn:
"én nem akarok semmilyen árkot betemetni"

Bocsánat, hogy ilyesmit merészeltem gondolni rólad! Még hogy egy ilyen kemén fityeszes ilyesmiket akarna!!!!!!! Hallatlan.

@Minden ballib bérretteg:
Minden jobber segget nyal.

Világít a torony 2019.01.09. 11:17:41

@Minden ballib bérretteg: "Én is azért vagyok itt pl az index fórumon, hogy elmagyarázzam a baloldali szavazóknak, hogy a legrosszabb dolog az, ha visszahozzák hatalomba az MSZP-t vagy DK-t. Azért mert ez az igazság."
Ne röhögtess. Te azért vagy itt, hogy bérpropagandát nyomj a birkaemberrel együtt. Nyomjátok a csacska dumát, hogy a Fideszen kívül nincs élet. Milyen szervilis alakzatok vagytok ti bérfirkászok?

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 11:18:29

@nnnnnnnn:

Én egyébként akarok, de nekem se sikerül, mert ahogy egy szószólujuk megfogalmazta: "”Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket.”

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 11:20:30

@Világít a torony:

Erről is beszéltem. A magadfajta visszhangkamrába szorult, Gyurcsány seggéből ki sem látszó paprikajancsikkal, soha nem sikerült szót értenem.
Nem is célom.
Viszont hidd el számtalan baloldali szavazót tántorítottam már el attól hogy az elkúrókra X-eljen.
Személyesen is, közösségi médiában is, és itt is, bár ez nem mérhető.

Világít a torony 2019.01.09. 11:20:59

@nnnnnnnn: Az agyatlanoknak szánt propaganda láthatóan célt ért nálad. Te és a hozzád hasonló gondolkodásra képtelenek az igazi hazaárulók. Mérgező nyálatokat fröcsögitek szét.

taffer 2019.01.09. 11:21:20

@Minden ballib bérretteg: "Annyit azért segítek, hogyha az összefogsából kihagynák őket, sokkal több joboldali szavazna át." - nem pont erről beszélek? Ezért tartja fenn őket a Fidesz a felszínen.

És mivel szinte a komplett ellenzék a NER része, baromi kényelmes nekik eljátszani az eleve vesztes összefogásosdit, így minden maradhat a régiben, és ők is megkapják a jussukat.

"Éppen ezért ma már az LMP-re se szavaznék, mert Szél Berni kabaréja Varjú DK-s seggfej, és Bangóné "feküdjünk a földre" mellett szánalmas lett." - kb. egyetértek, borzasztó ripacskodás volt. Ha csendben tűrnek abban a tudatban, hogy kamerák rögzítik ezt az Európában példátlan esetet, hogy közintézményben megtámadnak, földre tepernek és kidobnak közszolgálati személyeket, sokkal erősebb lett volna a performansz. De nem, ez volt Berni facebookon élőzött nagyjelenete, a hattyú halálát most nagyon el kellett játszani...

nnnnnnnn 2019.01.09. 11:24:20

@Terézágyú:
"Bocsánat, hogy ilyesmit merészeltem gondolni rólad! Még hogy egy ilyen kemén fityeszes ilyesmiket akarna!!!!!!! Hallatlan."

ne is feltételezd. az ilyen rosszindulatú emberekkel mint amilyen te is vagy, egyáltalán nincs értelme békülgetni vagy akármi. az ilyen emberek határozták meg 2002-2010 között a magyar politikát. akkor csurrant cseppent nektek valami, lehetett szívni az állam vérét. ismerem nagyon jól azt az embertípust akit te képviselsz. ma ezek alkotják az ellenzék java részét. ti soha semmit nem tettetek hozzá a haza fejlődéséhez, csak élősködtetek rajta, és az fáj nektek a legjobban hogy mióta a fidesz van hatalmon, ezt már nem tehetitek meg.

ami szabad 2019.01.09. 11:24:48

Minden fórumon ahol csak lehet, el kell mondani a valóságot a sok szar propaganda helyett. Ha csak két embernek átmegy alkalmanként, már megérte.

langesz 2019.01.09. 11:25:45

Kínos lett volna elmagyarázni, hogy hibáztak, nem adták le időre a doksikat.
Így meg még kínosabb, paprikajancsiként elszaladt a kellemetlen kérdés után. Ezután mindig így fog tenni? ? ?
Mikor hívták azt hitte babazsúrba megy?

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 11:25:56

@taffer: A Fidezsnek kétségtelenül érdeke, hogy benne legyen az MSZP és DK az összefogsába.
De szerintem sokkal inkább az MSZP és Gyurcsány gyűri maga alá az összefogás szereplőit, hisz nekik nincs politikai tapasztalatuk, gazdasági hátterük, kapcsolatrendszerük, zsarolási potenciáljuk.
Bár lehet hogy a Fidesz is segít ebben, hisz tényleg elemi érdekük.

nnnnnnnn 2019.01.09. 11:27:32

@Terézágyú: egyébként pont ezért nem is tudtok alternatívát mutatni. nektek csak egy alternatívátok van, a zavarosban való halászás. ezért nincs az ellenzéknek semmi ésszerű javaslata. nem kormányozni akarnak, csak leváltani a jelenlegi kormányt, hogy újra az legyen mint gyurcsányék idejében. újra szétlophassanak és elherdálhassanak mindent.

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 11:28:51

@ami szabad:

Ez oké.. A valóságot el kell mondani.

De amikor a populizmus rémével ijesztgeti az Index a törzsközönségét, majd két sorral lejebb a 800 Ft-os Gundeles menü rémével ijesztget, akkor azért a hitelesség kap egy csúnya pofont lássuk be.

Világít a torony 2019.01.09. 11:33:54

@Minden ballib bérretteg: Nem, te csupán orbáni propagandát nyomsz. messziről bűzlesz, ráadásul agyatlan is vagy. Az összes érved a gyurcsányozásban merül ki. Hát mennyire ostoba az a valaki, 2019-ben még gyurcsányozik? Pont nulla aggyal rendelkezik. A Táncoslábú alig szólal meg. Ezért az agyatlan propagandisták állandóan a nevét emlegetik, hogy ne menjen ki a divatból.
"Viszont hidd el számtalan baloldali szavazót tántorítottam már el attól hogy az elkúrókra X-eljen."......hinni neked, egy agyatlan propagandistának? Az agyatlan fidesz szavazó biztos hisz neked, mert nincs mivel gondolkodjon. Az, hogy fideszes, mára az agyatlan szinonimája, de lassan szitok szóvá válik. Nagyon fogod ezt egyszer szégyellni és letagadod, hogy a nicked egyáltalán létezett.

simonpali 2019.01.09. 11:34:34

Én is kiábrándult fideszes vagyok. Kiábrándultam abból, hogy 8 év alatt nem tudták (vagy éppen nem is akarták) megdönteni a liberálbolsevikok, a mély-szdsz tömény diktatúráját a kulturális életben, az egyetemeken, az igazságszolgáltatásban, az MTA-nál stb. Hogy 8 évnek kellett eltelnie, mire egy magyarság-kutató intézetet létre tudtak hozni, pedig másban azért elég gyorsan jár a kezük. ..Hogy a kiábrándultságomból kifolyólag más, un.ellenzéki pártnak nevezett bohócegyletre adom e majd a szavazatomat?Jaj, ne vicceljunk már...!

eloi 2019.01.09. 11:36:32

Egy értelmes cikk balról! Igen ritka. Mondom én nem balosként.

És abszolút jogos: ha a törzsnézők ezt látják, akkor csak megerősödik a meggyőződésük abban, hogy "ezek hülyék", nézd, hogy viselkedik egy stúdióban. Beszélni, érvelni nem tud, csak balhézni... Ilyenekre az országot? Soha! ...

Tangooo 2019.01.09. 11:43:06

"Egyre több a Fideszből kiábránduló jobboldali. "
Ezt milyen felmérésre alapozza a posztoló? (linket kérek!) Vagy egyszerűen attól fél, hogy megharagszanak a sajátjai, hogy a bunkó viselkedést bunkó viselkedésnek tartja?

2019.01.09. 11:43:45

Nem mintha bárkit érdekelne, de ez a hír engem is meglepett egy pillanatra, aztán csak legyintettem. Borítékolható a fidesz rajongó mit mond az ilyesmire, és érthető, ez nem politika. Most amikor megy a cirkusz, hogy a kormánymédia mennyire egyoldalú, hát ki kell használni azt a ritka helyeztet amikor valaki képviselheti a véleményét, még ha ellenséges műsorvezetőnél is.
Ez nagy bukta volt, lame.

Világít a torony 2019.01.09. 11:44:20

@Minden ballib bérretteg: Az agyatlanok így bókolgatnak egymásnak. a sok "n" betűs éppen azt taglalta, hogy kb. 3 millió embert gyűlöl, akik nem a Fideszre szavaztak, ezért hazaárulók. Ilyen rosszindulatú agyatlanok vagytok ti fityesz propagandisták. Olvass a szeretethullámos BayerZsótól, az illik a képességeidhez.

eloi 2019.01.09. 11:48:50

@taffer: Ehhez intelligencia és tapasztalat kell. Ezek többnyire húszonéves senkik. Orbán ebben a korában éppen ilyen hülye senki volt és csuhásozott, térdre imához, meg liberális internacionálézott, aztán felnőtt. Tapasztaltabb lett és okosodott.
A baloldal is vár az ilyen emberekre.

nnnnnnnn 2019.01.09. 11:52:24

@Világít a torony: nem gyűlölök 3 millió embert, nincs bajom azokkal akik nem a fideszre szavaztak. azzal van bajom amilyen te is vagy. ezekből nagyon kevesen vannak ma már szerencsére. nem is tudnak még a pártjaik se nagyon bekerülni a kormányba. de azt harsogjátok hogy ti vagytok a népharag. azért nem gyűlölöm a nem fideszre szavazókat, mert a legtöbbjük szintén inkább fidesz szimpatizáns mint ellenzéki.

moloy 2019.01.09. 11:54:43

@Minden ballib bérretteg: A bal-, v. jobboldalisághoz: Mindig arra szavaztam, ill. szavazni fogok, akikről azt gondoltam/gondolom, hogy a legjobb lesz Magyarországnak. 1994-ben tévedtem...

Világít a torony 2019.01.09. 11:55:09

@simonpali: "Hogy 8 évnek kellett eltelnie, mire egy magyarság-kutató intézetet létre tudtak hozni,"
Így kell írni, hogy magyarság-kutató intézet? Már ßart sem számít, hogy nyelvében él a nemzet? Nem tiszteled meg a nemzetet annyival, hogy helyesen használod a nyelvét? Magyarságkutató Intézet, így helyesen. Ha egy újabb pénznyelő
intézményről beszélünk, akkor helyesen kell írni.

Világít a torony 2019.01.09. 12:04:24

Majd elfelejtettem írni, hogy értem az egyet bloggerral. Ez a kivonulósdi akkor is szánalmas, ha éppen egy magát ellenzékinek beállított csinálja. Csak a felkészületlenségét demonstrálta vele, valamint pont azt mellyel ők a másik oldalt vádolják, hogy nem állnak szóba az ellenzéki média képviselőivel. Hát most szóba álltak.

antiinternáci 2019.01.09. 12:18:52

Nevetséges a ballibek szenvelgése.
Korábban bojkottálták a közmédiát, aztán meg nekiálltak panaszkodni, hogy miért nem szerepelnek...
Az utóbbi időben a fizikai erőszak, illetve a nyilvános bohóckodás lett a stratégia.
Folyamatosan jajbékolnak, hogy miért lehet az internáci hazugságokon és gyűlölködésen kívül más hangokat is hallani, ők csak ezt szeretik.
Jó lenne, ha befejeznék már a cirkuszt, értsék meg: nem akarjuk, hogy a bolsevisták valaha is hatalomra kerülhessenek. Örökre elég volt belőlük, rendszerváltás van!

antiinternáci 2019.01.09. 12:24:30

@eloi:

Épp ezért ne mondjuk a most a túlóra ellen tüntető, még sosem dolgozott fiatal srácokra, hogy senkik.
Mert a túlnyomó többségnek benő majd a feje lágya, és rendes emberekké fognak válni, szakítani fognak a bolsevista felforgatókkal. Aki meg úgy marad, az sajnálatra méltó.

antiinternáci 2019.01.09. 12:42:26

@Világít a torony:

Inkább te vagy agyatlan, ha le akarod tagadni, hogy Magyarországot 2007-re a Gyurcsány-dúlás az államcsőd szélere juttatta. Majd ez után a 2008 végi válság a világ második legrosszabb helyzetű országává tette a szadeszmp nevű kórokozó által véglezesen legyengített országot, és senki sem számított olyasmire, hogy ebből 20 évnél hamarabb ki lehetne kászálódni. Vagy inkább soha...

Talán, ha kicsit is gondolkodnál, akkor az ország mai helyzetét a görögökéhez hasonlítanád. Rajtuk kívül egyetlen más ország sem volt annyira rossz helyzetben, mint mi. ÉS ők még mindig, azóta folyamatosan recesszióban vannak, a mi számaink pedig egyre többször dobogósak az EU-n belül.
Tehát ez bizonyítja, hogy nálunk a válság kezelése sokkal jobb volt, mint a másik csődbe jutott országban. Más pedig nincs, akihez Magyarországot hasonlítani lehetne, hiszen olyan katasztrófát, mint a Gyurcsány-dúlás, senki sem volt kénytelen átélni.
Hogy ezt milyen ok miatt tagadod, az tök mindegy, attól még tény marad.

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 12:52:51

@Világít a torony:

Ne viccelj már. Bayer Zsoltnak van néhány kurva jó írása, és valóban cirka 10%-ban szapulja a ballib firkászokat.

De ha ezt összeveted pl Sixx munkásságával, akinek 99%-ban az a munkája hogy szakmányban ócsárolja a jobboldali médiamunkásokat, akkor rájöhestz hogy a ballibek ebben is sokkal trógerebbek a jobboldaltól !

Világít a torony 2019.01.09. 12:55:05

"Inkább te vagy agyatlan, ha le akarod tagadni, hogy Magyarországot 2007-re a Gyurcsány-dúlás az államcsőd szélere juttatta."
Ez is csak azt bizonyítja, hogy egy hazudós agyatlan propagandista vagy. Sehol nem állítottam ilyen, még csak a közelében sem jártam ennek az állításnak. Abban is hazudsz, hogy az országot végletesen legyengítették volna. Az ország most is ugyanolyan gyenge, külföldi tőkétől függő. Te ugyanabban az ostoba tévhitben leledzel, mint az akkori maszopkoala. Egy remek konjunkturális időszakban vagyunk és azt gondolod, hogy ez a maffiakormány műve. Ostoba jószág. Egy újabb válság simán megfekteti a magyar gazdaságot mert nincs saját erőre és tőkére épülő ipara. Magyarország jelenleg is szolga gazdaság. Az rendben van, hogy valamiből meg kell élj de, hogy ne tudj gondolkodni az azért nagyon durva. Ám sajnos ilyen egy átlagos fityeszmaffiára szavazó.

eastern 2019.01.09. 12:57:40

"Persze ez a munkának csak a kommunikációs fele, a pártnak közben építkeznie is kell és értelmiségi műhelyeket is létre kell hoznia, hiszen ha a Fidesznek anno az lett volna ellenzékben a maximális teljesítménye, hogy bemegy a Nap-Keltébe és kiosztja a baloldali újságírókat, lehet, még most is Gyurcsány lenne hatalmon."

Na, ez az, amin az ellenzéki politikusoknak nagyon el kellene gondolkozniuk. Meg persze a szavazóiknak is, hogy tényleg a csak ennyire képes emberek kezébe akarják-e adni az ország vezetését.

Thunder_th 2019.01.09. 13:03:27

Fideszes szavazókkal beszélgetni? Ne hülyéskedj már! Inkább beszélgess egy fakaróval. Annak is több értelme van és még eredményt is hamarabb elérsz. Ha tisztában vagy az Echo tévé célközönségével, akkor tudod, hogy azok még az átlagfideszes agyhalottaknál is mérföldekkel hülyébbek. Pedig az már olyan mélyen van, a szellemi sötétség legmélyebb bugyraiban hogy a magyar nyelv nem képes leírni. Őket nem lehet meggyőzni, nem lehet érdemben velük vitatkozni vagy érvelni. Sőt még az értelmes beszélgetésnek a lehetősége sincs meg, mert ezek az emberek elmondhatatlanul korlátoltak. Ők a sötétek legsötétebbjei. Viszont a kérdés jogos, akkor minek megy be a stúdióba? Van rá racionális magyarázat. Sajtómegjelenés. Már nem úgy értem, hogy az echo tévében (hiszen az echo tv primitív seggnyalását soha nem nevezném sajtónak), inkább úgy értem, ha csinál egy kis látványos showt a résztvevő, akkor sokkal nagyobb médianyilvánosságot kap, mintha értelmesen válaszolt volna a seggnyaló kérdező retardált kérdéseire. Hiszen nem az a cél, hogy az agyhalott echo közönséget meggyőzze bármiről. (lehetetlen) Inkább, hogy értelmes médiában megjelenjen a performansz és később nagyobb nyilvánosság álljon rendelkezésére elmondani amit akar.

Ez a név már foglalt! 2019.01.09. 13:19:57

Egyetértek a poszt tolóval.

A fideszre sose szavaznék, de amit az "ellenzék" művel az szánalmas.

Kunhalmi meg Bernike színészi alakításai annyira kínosak, hogy rossz volt nézni.

A momentumos kis senkiháziak meg pont olyanok, mint anno a fidesz volt, fingjuk nincs semmiről, kaptak 500 milliót, de hogy normálisan határidőre be legyen adva az elszámolás, arra nem vették a fáradtságot, hogy véletlenül se érhesse szó a ház elejét, de nem, leszarták, vagy épp ellopták a pénzt, ki tudja, ki hisz nekik ez után. Plusz ha hatalomra jutnának mit gondoljak, hogy fogják kezelni az állami vagyont, ha 500 millióval nem tudnak elszámolni? Megmondom, ugyanúgy ahogy a fidesz....

Gyurcsány, DK? Kígyóznak. No comment.

Jobbik? Az összellenzéki összefogás után 1 héttel már magyaráznak, hogy ők Gyurcsánnyal nem közösködnek.

A mai magyar politikában Puzsér és a kétfarkú kutyapárt hiteles csak számomra, ami elég szomorú, ha belegondolok.

Szóval én majd 7 év múlva megnézem kire\mire lehet szavazni, addig a politikát nagy ívben elkerülöm.

teéjesenmindegy 2019.01.09. 13:38:52

@Terézágyú: "Azt kell, hogy mondjam: a fityesz és orbán évtizedek óta csak és kizárólag a saját szekértáborához szól."
ühüm. Miért, az ellenzék nem ugyanezt csinálja? Körbebumlizza a netet, hogy orbán geci, áder meg szar. Ezzel akar a másik táborhoz szólni?
Bocs, elfogad bármit, amit az orbán mond?
Mondok egy példát. Rezsicsökkentés. Megvolt. Ellenzéki narratíva:
1. Nem is volt csökkentés - hazudnak
2. A csökkentésbe belerokkannak a szolgáltatók - világvége
3. A világpiaci ár is csökkent, több csökkentés kellett volna.
És ezt a hármat egyszerre. Egymásnak ellentmondó dolgokat ordítanak. Ez nem hallatszik ki az akolból.

Tudod mi lett volna a normális, ellenzéki hozzáállás.
"Igen, remek ötlet, mi is ezt csináltuk volna, hiszen a világpiaci árak lehetővé tették. Esetleg a jövőben további, vagy nagyobb is lehet, ha ránk szavazol."
És ez a fajta hozzáállás minden egyes témára igaz.
Beszél a saját táborának, azt hergeli. Mint a fidesz. Csak az a kurva nagy helyzet, hogy a fidesznek háromszor akkora a tábora, ő nincs lépéskényszerben, mi a francnak akarna meggyőzni másokat?

Ekrü 2019.01.09. 13:42:54

Végre egy értelmes vélemény.Mert ahhoz nagyon butának kell lenne ,hogy valaki azt gondolja,hogy választási kampányban egy tévében kotkodácsolni nagyszerű dolog.Ez max.csak az agyatlan 15 éveseknek tetszik.Normális ember ettől inkább elborzad.Ezzel a húzással az illető gyakorlatilag megalázza azokat az embereket is akik épp nézik a műsort.Hisz ha csak ennyire becsüli őket ,akkor milyen jogon várja el,hogy rá szavazzanak.
@kocsisj: "Többször leírta a Párbeszéd és a Momentum is, hogy az elszámolásukat beküldték még tavaly, de az ÁSZ "valahogy" nem akarta befogadni. " Aki küldött már hivatalos iratot az pontosan tudja,hogy minden esetben kap róla egy visszaigazolás,vagy e-mail-ben vagy sms-ben.Akkor is ,ha sikertelen volt az elküldés.Ha pedig postán adták fel ,akkor ugye ott az ajánlott szelvény a számlával(rajta a dátum).Ha tényleg beküldték akkor nem kéne mást tenniük ,mint ezt az igazolást bemutatni.Mert ugye messziről jött ember azt mond amit akar...

teéjesenmindegy 2019.01.09. 14:10:16

@Világít a torony:
"Egy újabb válság simán megfekteti a magyar gazdaságot mert nincs saját erőre és tőkére épülő ipara. "
Mert ugye más gazdaságokat nem fektetett meg a VILÁGválság, mi?
Egyébként kinek is köszönhető, hogy nincs saját ipar? Kik is adták el?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 14:13:41

Amúgy ez se volt rossz de Jakab Péter jobban csinálta a hír tv seggnyaló szerencsétlen nímand műsorvezetőjével.
A padlót felmosás tipikus esete.

Világít a torony 2019.01.09. 14:26:56

@Minden ballib bérretteg: Bayer minden nem fityeszmaffiára szavazót hazaáruló féregnek tart, ezért nálam még a féreg megnevezést sem érdemli ki. Nem tudok róla, hogy ez a blogger bárkit is leférgezett volna. Segítenél megtalálni?

Feaky D 2019.01.09. 14:34:43

Tévedsz. Erről beszélsz. Azok is. Malcolm McLaren játéka, ala Sex Pistols...

Világít a torony 2019.01.09. 14:37:20

@teéjesenmindegy: Hogy kik is adták el? 2012-ig az összes kormány árult ki részeket.
Hogy miért is adtak el? A legnagyobb kiárusító az MDF kormány volt. Nem is tehettek mást. A magyar ipar nagy része nullán tendált, az is csupán a szovjet piacnak. A korszerűtlenen és rossz szerkezetű gazdaságot talpra állítani nem volt se pénz se értelem.
"Mert ugye más gazdaságokat nem fektetett meg a VILÁGválság, mi?"
De igen, ám nálunk csakis Gyurcsány hibája volt. Ha nem olvasod el rendesen mire válaszolsz, akkor mi értelme van?

Mr. Neutron 2019.01.09. 14:43:25

Valahol azt olvastam, hogy állítólag még azt se tudják rendesen leírni, hogy SZRÁJTK.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.09. 15:05:30

@Minden ballib bérretteg: Az LMP védelmében mondom. Szél Bernit hátraszorították a pártban, majd lelépett. Most már 'független'. Amit csinál, az az LMP elárulása után, az ország elárulása. Nehéz azt hinni, ezekért a produkcióiért ne fizetnének neki! Ehhez az LMP-nek annyi köze van, hogy az ő hátukon mászott be a Parlamentbe.

teéjesenmindegy 2019.01.09. 15:08:57

@Világít a torony:
"Hogy miért is adtak el? A legnagyobb kiárusító az MDF kormány volt. Nem is tehettek mást." De. Nyilván tehettek volna mást. Nyilván lehetett volna ésszel, szakmai vásárlóknak, megkötésekkel. Basztak bele. Szétszórták gombokért

"A magyar ipar nagy része nullán tendált, az is csupán a szovjet piacnak." Meg a fél világnak. Azért a szojvet piac sem kicsi, de ott van fél afrika, ázsia. És nem nullán volt, ez nem igaz.

" A korszerűtlenen és rossz szerkezetű gazdaságot talpra állítani nem volt se pénz se értelem." Ez a mi lett volna ha - basszus, értelem biztos lett volna. Esetleg kérni a hitelek elengedését? Elbaszták Antalék. Aztán a szocik tovább. Még 2008ban is csak eladtak.

DE! Az eredmény szempontjából mindegy, ki baszta el. Ez van. Nincs magyar ipar. Akkor most lehet okoskodni, de ebből kell főzni, ami van. És nem elvárni olyat egy kormánytól, ami lehetetlen. Ja, legyünk szolgák - ha már kibasztak velünk. De akkor ne óbégass, hogy miért nem állunk jobban.

"Mert ugye más gazdaságokat nem fektetett meg a VILÁGválság, mi?"
De igen, ám nálunk csakis Gyurcsány hibája volt. Ha nem olvasod el rendesen mire válaszolsz, akkor mi értelme van?
Bassza meg, ki állt ki nagy pofával, hogy ide aztán nem számít a válság?
Másik részről meg, hogy mondjam? ÉÉÉS? Ha se vezetni nem tudta az országot, se lekommunikálni, hogy nem őmiatt álltunk bele a földbe, akkor mi a szart akar?
Nem, nem gondolom, és szerintem nem gondolja senki, hogy csak orbán vs gyurcsány miatt van valami. Nyilván vannak kívülálló okok. De bazmeg, ha összetöröm az autót totálkárra, a másik meg vígan vezet, akkor senki nem fog engem megbízni, hogy vezessek. Ilyen kurva egyszerű.
( Ha tényleg csak és kizárólag fletó hibája lett volna minden, akkor nyilván börtönben lenne.)
(Unió volt akkor is, most is. A 2008as válság nagy volt, de Orbánnak is kijutott, ciprusi, görög, menekültválság. Portugália is éppen hogy nem zúgott el. Szóval akárhogy is, nem csak játék és mese volt az elmúlt 8 év sem)

ynd 2019.01.09. 15:23:09

Csak egyet lehet érteni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 15:24:23

@teéjesenmindegy: eemúúútnyóócééév!...ja márhogy az előző eemúúútnyóócéév!

Kivlov 2019.01.09. 15:28:37

Momentum óvoda. ellenkezni tudnak, csak szerencsére hogy azzal messzire nem lehet jutni.
20 Ft-ot nem szabadna rájuk bízni, nemhogy egy országot.

Sir Gombóc 2019.01.09. 15:29:05

@Minden ballib bérretteg: látod itt a probléma, te magad hozod a példát. Te nem beszélgetni akarsz, nem a véleményed kifejteni, hanem elmagyarázni. Lekezelően, mint egy óvodásnak. Ez nem működik.
A másik, hogy már eleve rossz a kiinduló pontod, hiszen a többség Gyurcsányt, mszp-t ugyanúgy elutasítja, ahogy orbán autokratikus rendszerét.

Sir Gombóc 2019.01.09. 15:38:10

@nnnnnnnn: te most az átlag Fidesz szavazó arcképét vázoltad fel, köszönjük!

Ellenzéki Tüntető 2019.01.09. 15:42:43

Ballib: köcsög hülye buta fideszesek, orbán egy geci, bajszosszar, hülyék szavaznak a fideszre, megvezetett vidékiek meg cigányok, tutui tönkre fog menni az ország, de az is jó csak bukjon a fidesz

Eredmény: a fideszesek nem szavaznak balra, elzárkóznak a párbeszédtől

Ballib: *pikacsusmém*

Sir Gombóc 2019.01.09. 15:45:21

@antiinternáci: ez csak a tények egy része, elég fontos körülményeken lépsz át, szándékosan torzítva a valóságot.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.09. 15:48:16

@Sir Gombóc: ezt el szoktad mondani taga20-nak meg math0-nak is? Ja várj dehogy szoktad. Ott nem kifogásolod a mondanivaló hiányát meg a retorikát meg a zsigeri gyűlölködést, se te, se a többi álszent fasz aki ilyenkor krokodilkönnyeket ontva nyafog a közbeszéd állapotán.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 15:50:12

@antiinternáci: Mondjuk viki bajnainak is köszönetet mondhatna...

@Ellenzéki Tüntető: fideszbirka soha nem szavazna másra csak vikire.
Kivéve ha kiábrándul.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 15:54:40

@Ellenzéki Tüntető: Zsigeri gyűlölködést a gazdádék kezdték.
Anyázás meg akkor jön,amikor minden aljas húzást körömszakadtáig védtek.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.09. 15:55:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tényleg, fideszbirkázás. Az is a kedves kis jelzőitek egyike. Ez nagyon hasznos, simán ráveszed a fideszeseket hogy ne a fideszre szavazzanak, hiszen sorban nyerik a választ...

hoppá, valami gond lesz itten kérem ezzel a metódussal

Sir Gombóc 2019.01.09. 15:56:11

@Ellenzéki Tüntető: rábasztál, mert tagát konkrétan kritizáltam a stílusa miatt és a másikkal is van baj elég..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 16:04:20

@Ellenzéki Tüntető: Bazz ember!fecó így csinált vikivel:
www.youtube.com/watch?v=3zPGc4iOdOE

Ez jó pont volt de mégsem tiszteltük istenként.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.09. 16:04:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Zsigeri gyűlölködést a gazdádék kezdték."

Nem hiszem hogy ő kezdte, de csak a vita kedvéért elfogadom. Csakhogy öreg, ő nyer vele, ti meg veszítetek! Akkor miért változtatna? Ezt nem látod? Ezt így kell neked elmagyarázni, tényleg?

Nyakig sárosak vagytok ti is a közbeszéd állapotában, az orbángecizés mint tüntijelszó azt ne mondd már hogy a fennkölt, egyesült Magyarországról szól! Csakhogy nekünk mindegy, mi elvagyunk a megosztással együtt is, mert szarrá nyerjük magunkat. Nektek lenne érdeketek változtatni ezen. De ha nem, nem, nekem nyóc.

És ameddig még a büdös életben egyszer se láttam hogy bárki rászólt volna a tagára vagy math0-ra, addig mit akartok? Ameddig egyszer se mondta egyikőtök sem, hogy a bajszosszar meg az orbángeci lehet hogy kicsit túl sok, addig ki a fasz hiszi el, hogy szomorkodtok a közbeszéd állapotán? Nevetséges.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 16:06:14

@Ellenzéki Tüntető: Mit mondjak ha Istenként tiszteltek egy ilyen embert?

Ellenzéki Tüntető 2019.01.09. 16:07:23

@Sir Gombóc: No majd ha ez tömeges jelenség lesz, akkor majd nekem is feltűnik.

Peter Götz 2019.01.09. 16:08:18

Lánczi - egyetemi rektor, ki mer vele vitakozni?- a fidesz egyik legfőbb ideológusa is megmondta:
A fidesz lényege a korrupció. azaz a lopás a Fidesz legfőbb politikája
" Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája."

Ellenzéki Tüntető 2019.01.09. 16:08:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ugyanezt, mert ez hozza össze a szép kövér kétharmadokat. Sok sikert a további fideszbirkázáshoz! :D

Populista Pista 2019.01.09. 16:16:08

Amikor elballagott a tüntiző tömeg az MTVA székházhoz az 5 pontyukkal, azt gondoltam, leghelyesebb volna ha valamilyen formában szóhoz engedik jutni őket. Egy szerkesztő moderálása mellett pár percben előadhatják miért jöttek, talán még egy jó pengeváltás is lehet ebből.

Jakab és Hajnal performansza után már másként látom. Ezen a kocsmai színvonalon nincs miről beszélni, max. a büféig lehet engedni őket egy szerkesztőségbe. Bár ahogy visszaemlékszem a Fegyőr berohanására az Origóhoz nincs min meglepődni. Romkocsma ellenzék van ma Magyarországon.

rallus 2019.01.09. 16:33:31

Most, hogy végre összenő ami összetartozik, eljött a specialisták ideje! Az ilyen Momentumosok meg még a Szél sem tudja kik, maradjanak az ordibálásnál, füstbombázásnál és a Kossuth szobor megrongálásánál. Az agyilag hasonló szintű, de fizikálisan fejlettebb Jobbikosok célba vehetik a Parlament ólomüveg ablakát és dobhatnak Molotov koktélt, kapcsolhatnak be tűzjelzőt. Az intellektuális Dk a vezetőjük példáján felbuzdulva tovább lophatnak, most csak szánkót, de ha győznek, bármit.
A rizsát meg hagyják meg a veterán Kovács Laci bácsinak és a harcedzett Lendvai Ildikónak. Ők nem fognak kirohangálni a stúdiókból...

Ellenzéki Tüntető 2019.01.09. 17:01:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ?? Mi közöm van nekem ehhez, azon túl, hogy ez is egy frusztrált fideszfóbiás fasz? Pont hogy aláhúzza az álláspontom. Ameddig ez az ellenzéki hozzáállás, hogy átlaghülyemagyar nyugger seggnyaló fideszes, és a saját oldala se szól rá, addig ja, nem lesz értelmes közbeszéd.

Ami (megint mondom) nem minket zavar, mert mi nyerünk, ti meg veszítetek. Szóval felőlünk maradhat így is.

teéjesenmindegy 2019.01.09. 17:40:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Pont a most elmúlt nyolcról beszéltem, te olvasni nem tudó kretén.

N. Barbie 2019.01.09. 18:05:09

Semmi ertelme bemenni a fideszes propagandagyarakba. Azt mondja a szerzo, hogy ha masert nem azert, mert igy megszolithatok a fideszes szavazok. Hat nem eppen. Az atlaghulyefidesznyik nezo abbol semmit nem fog tanulni vagy valtozni a velemenye a szektajarol, hogy bemegy xy ellenzeki akarki, a musorvezetonek csufolt partszolga es a szerkesztonek csufolt masik partcsicska osszeszed a sajat futoszalagon sajtopereket veszto kanalis mediajukbol par szemenszedett kitalalt hazugsagot, meg lejaratast es azokkal bombazza a behivottat, persze meg allandoan bele is beszel a musorvezeto, hogy csak az epp adott hazugsag meg ragalmazas legyen sulykolva, jo sokszor elmondva, a meghivott lehetoleg ne sokat beszeljen.
Na ennek mi ertelme van? Mit fog ebbol tanulni a fidesznyik? Megnezi nem kormanypropaganda sajtobol az elhangzottak valosagtartalmat? Utana nez barminek is? Hat nem, ugyanugy benyalja kritika nelkul az osszes 1 bites birkanak szolo propaganda dumat.

Rodolfó2 2019.01.09. 19:21:48

Teljesen egyetértek azzal, hogy stúdióból kimenni adás közben igen buta cselekedet, még akkor is, ha úgy érzi az illető, hogy szemétkedik vele a riporter.
Ezelőtt kb. 10-12 évvel, amikor a teljesen "elfogulatlan" közmédiának volt az Este című műsora, 2 igen csinos, és cseppet sem elfogult műsorvezetővel (Mészáros Antónia, Krizsó Szilvia), akkor kormánypárti és ellenzéki politikusok voltak a vendégek. A kormánypártiak csupa olyan kérdést kaptak, hogy öröm volt válaszolni rájuk, az ellenzékiek (FIDESZ), csupa olyat, hogy vért kellett izzadni, ha valahogy nem rosszul akartak kijönni belőle. Amikor már látszott, hogy ez sikerülni fog, akkor a műsorvezetők egyszerűen belevágtak a szavukba, és beléjük fojtották a szót, majd jött a következő hasonló kérdés, és ez így ment folyamatosan. (Érdekes módon akkor ez nem tűnt fel senkinek (pl. Index), vagy, ha feltűnt, ezt teljesen normálisnak vélték, mert senki nem tette szóvá.
Az ellenzéki politikusok ennek ellenére mindig újra elmentek a műsorokba, és próbálták elmondani az érveiket bizonyos dolgok mellett, illetve más dolgok ellen. És ezt csinálták igen hosszú ideig, lehet, hogy valamit el is értek vele.
Na ez lenne a dolga annak, aki elmegy bármelyik tévébe, nem az, hogy hisztérikusan kirohan, ha neki nem tetsző kérdést kap.
Szóval van még mit tanulnia Momentumnak. A memóriájukat is fejleszthetik, mert aki 5 pontot (ami állítólag igen fontos az ellenzéknek) sem tud megjegyezni, az akkor mire képes? Nehogy már vezető politikus akarjon lenni, mert az egy tragédia lesz az országnak.

szepipiktor 2019.01.09. 21:08:01

Semlegesként az a vélemáényem, hogy a kis takony csak igazolta a momentum "szintjét"...
Ő ugye most még csak egy nagy nulla, a szektájuk csk az olimpiai indulatokra és az lmp-re települt rá és kaptak egy pici ismert séget.
Nem számottevők, semmit nem tettek eddig, ráadásul a korosztályuk eleve kizárja őket a tapasztaltak halmazából.
Klasszikus multiiumádó neoliberális Y generációs szekta, a fővárosban van egy pici táboruk.
Tehát ilyen kivonulgatás a nagyok fegyverek akik, ha ilyet tesznek, arra felkapja az ember a fejét.
Nincs politikai kultúrájuk, retorikájuk, programjuk, gyakorlatilag egy marketingmozgalom, sokkal nagyobb a médiájuk, mint amit érdemelnének.
A kutyák komolyabbak ezeknáél.
.
Anno - a fiatalok nem emlékezhetnek az esetre - az induló napkeltében volt vendég Kern András. A szuper médiatanár, a bárdosandrás volt a riporrte.
Kernt Fridivel kapcsolatban (valami afférjuk volt, erre kérdezett rá bárdos), a szokásos stílusában egyszerűen lebuzizta Fridit.
Bárdos felháborodott és befejezte az interjút...
Kern meg ült ott meglepetten.
Na, 100 emberből 99 Kern oldalára állt, nemsokára bárdos kikerült a fényből és ma is csak periférián lézeng.
Ahhoz, hogy valami szokatlant tegyünk, mondjunk, ahhol kell valakinek lennünk.
A momentumos kisgyerek meg kicsoda-micsoda?
Örüljön, ha behívják egy stúdióba, nem neki szól, hanem a mozgalmuknak.

szepipiktor 2019.01.09. 21:12:05

Egyébként meg hogy be kell-e menni, ott a nagyorrú lézeres példája!
A szokásos ellenzéki kérdésekre rezzenéstelen arccal, mosolyogva, udvariasan válaszolt, minden szava hazugság volt, de nem lehetett rá azt mondani, hogy tapló, modortalan meg hasonlók.
Azaz az atv-s, népszabis, indexes nézők, olvasók nem egy tahó fideszet láttott.
Szemben a rezsidisznóval vagy a tahó kováccsal (vagy hogy hívják azt a kopasz szakállas ex-szóvivőt)

Wannabe 2019.01.09. 21:54:15

@Jakab.gipsz: Igen, európában csak ők. De történik itthon még egy csomó minden, aminek európában nem szabadna.

Ma Baker 2019.01.10. 09:48:46

8 év felesleges szájtépés után elfogytak az érvek. Maradt a baromkodás és a bulvárpolitizálás. Mondjuk kb eddig is leginkább ez ment, csak celofánba csomagolva. De mára tényleg elérkeztünk az ortóság legaljához.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.11. 19:44:42

@Ma Baker: Sajnos a gazdád tudja még lejjebb vinni a szintet!
süti beállítások módosítása