Fegyvertelen

Mustra: kólás energiaital, de tényleg

2019. április 04. - Kristóf Tarnay

Bár már itthon a Hell a piacvezető, a Coca-Cola már eddig is fontos szereplője volt a hazai energiaitalpiacnak a Burn-nel és a Monsterrel, most azonban magából a kólából is kijöttek az energiaital-változattal, ami ráadásul azért is különleges, mert míg az esetek többségében vágyakozva olvassuk, hogy tőlünk ezer kilométerekre milyen új ízekkel rukkol elő a multi, és várjuk, hogy majd egyszer félig lejártan, megütődve, aranyáron rátaláljunk egy pesti dohányboltban magánimportban, most megfordult a kocka, és a hivatalos kólás energiaital először Magyarországon és Spanyolországban kerül piacra.

Már korábban is voltak jobb-rosszabb próbálkozások a kólás ízű energiaitalra, mert amúgy maga az ötlet elég triviális, jól megcsinálni viszont már annál nehezebb. Többeknek beletört a bicskája, a S-Budget-es kólás energiaital annyira rossz volt, hogy nem tudtam meginni, a Hell Strong Cola szerintem maga a középszer, de időnként hűtve jól esik, a Red Bull-féle Simply Colát szerettem, itthon pár helyen lehet csak kapni, néha még látok a Müllerekben. 

És akkor megérkezett a hivatalos, "a" kóla ízesítette az energiaitalt, azaz a magas koffeintartalmú nedűt önmagával.

Matolcsynak és a csipszadónak köszönjék a spanyolok is, hogy taurin nélkül tette mindezt.

cola_energy.pngForrás: Coca-Cola / YouTube

cce-250-ml-can-cmyk-lores_cikk.jpgÉn mikor először megkóstoltam erősen lehúzós ötszáz forintos áron a szegedi egyetemi könyvtár kávézójába (nem tudom, ki árazta be, de ember: az két forint milliliterenként!!), első benyomásom az volt, hogy jó, finom, de kevésbé érzem benne a szénsavat. Értelemszerűen a megemelt koffeintartalommal erősödik az a nekem nagyon kellemes kesernyés koffeines utóíz, ami miatt egy kicsit talán édesebbé is tették ellenpólusként. 

Olyan ez, mint ha a zenekarban durván megnyomják a dobot, és kicsit hozzáerősítik a gitárszólót is. A kissé erősebb édes alapíz, amit úgy szeretünk, egyenesen beletorkollik az intenzívebb kesernyés utóízes lecsengésbe. Bevallom, engem elsősorban ez tesz hajlamossá arra, hogy ráfüggjek a kólára (nem a cukor, zéróval kielégítően megy, koffeinmentessel nem), így esélyes, hogy erre még jobban rá fogok, főleg egy erősebb vizsga előtt, de mindenképp valami emberibb áron beszerezve.

Az ital kijött zéróban is, igazából az a fura, hogy kijött nem abban is, a kóla mostanában új ízeket idehaza leginkább csak cukormentesben hoz ki, azt is nemsokára megkóstolom, hamarosan arról is lesz mustra, illetve hivatalos forgalmazásban is elindult a vaníliás kóla (zéró, mondanom sem kell), arról is lesz poszt a héten.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr514738343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása