Fegyvertelen

14 év börtönre ítélhetnek egy ateista bloggert Bangladesben

2017. december 29. - Kristóf Tarnay

Asaduzzaman Noor 25 éves bloggert a dél-ázsiai ország repülőterén tartóztatta le az ország bevándorlási rendőrségi ügynöksége, és amennyiben bűnösnek mondják ki, akár 14 évet is kaphat a "vallásos érzelmek megsértéséért", amiért kritizálta az iszlám vallást.

asadbangladesh.png

A Facebook-on és a YouTube-on Asad Noor-ként ismert bloggert hétfőn tartóztatták le, és akár 14 év börtönre is számíthat az ország szigorú internet-szabályzata értelmében, amiért a közösségi médiában kigúnyolta Mohamed prófétát, és kritizálta az iszlám vallást. A hatósági indoklás még megjegyzi, hogy korábban "muszlimok százai" tiltakoztak ellene, miután egy egy iszlám szeminárium vezetője keresetet nyújtott be ellene.

Jogvédők szerint a bangladesi kormány félelemkeltéssel, és az ateistákat célpontba helyezve próbálja elhallgattatni a kritikus hangokat, akik a közösségi médiát használva osztják meg ellenvéleményüket. 2013-ban szintén letartóztattak, akkor négy ateista bloggert, akkor is voltak tüntetések, amelyeken egyenesen a kivégzésüket követelték. Őket végül szabadon engedték.

(PatheosDeccan Chronicle)

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr4213533105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2017.12.30. 17:02:54

Lesz még ilyen Londonban is

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.12.30. 17:12:41

Az iszlám az apró lépések politikájára épít. Szépen araszolnak az iszlám államiság felé, ami egyet jelent a soha véget nem érő vallási alapú stagnálással, miután minden mást leromboltak.
Londonban szabad kezet kaptak a muzulmánok szilveszterre, miután a 'ledér' nőket ábrázoló plakátokat a lakók érdekében már betiltották. Másik példa a maláj elnök a túl szexis slágert tiltotta ki az állami rádióból.

$pi$ 2017.12.30. 18:48:03

A vallásos, elmaradott országok aluliskolázott, primitív népessége szaporodik mint a nyulak. Azért nem látunk értelmes életet a galaxisban: a vallás és a butaság örök nyomorban tartja az értelmes lényeket, az ostobák mindenütt lenyomják az értelmeseket.

Le Orme 2 2017.12.30. 19:20:26

Ok-okozat azért nem lényegtelen. Ok: megsértett másokat. Okozat: büntetés.
Egy normális világban senki nem gúnyolná más vallását.

vergyula 2017.12.31. 11:38:23

@Le Orme 2: így van. Sőt, egy "normális" világban senki nem mond negatív véleményt a másikról, és az irónia be van tiltva. A parodistákat meg máglyára küldik. Ja nem, egy "normális" világban eleve nem is léteznek. És mindenki egyforma. Mindenki pozitív. Mindenki észak-koreai.

Le Orme 2 2017.12.31. 11:47:30

@vergyula: Igen, 99%-ban igazad van.
süti beállítások módosítása