Fegyvertelen

Üdítőmustra: a nyár nagy újdonságai

2018. május 02. - Kristóf Tarnay

uditok.png

Szöknek fölfelé a hőmérsékletek, érkezik a nyár, amikor alapvetően mikulásos őrület nélkül magunktól is egyre gyakrabban kapkodunk egy üdítőspalack után, hogy lehűtsük magunkat a tűző napon. A nagy üdítőscégek pedig jó és kevésbé jó újdonságokkal rukkoltak elő, ezeket veszem most górcső alá.

Red Bull Summer Edition Kókusz-Áfonya

A nyár legjobb limitált terméke

shottype1_328x328.jpgAz osztrák cég immáron harmadik évben minden nyáron új limitált szériával jön ki (amiből az első olyan jól sikerült, hogy Tropical Edition néven meg is tartották), ami alapvetően értékelendő annak ellenére, hogy a térségben prémium árkategóriájuk miatt már rég nem piacvezetők az amúgy általuk létrehozott szegmensben.

Az idei kiadás lett talán mindháromból a legfinomabb. Alapvetően régóta már szkeptikusan állok hozzá a kevert ízvilágú italokhoz, de itt abszolút pozitívan csalódtam: az áfonya íz kellemes, nem harsány, a kókusz sem gejl, remek lecsengést ad az áfonyának, abszolút összeillenek. Hűtve a nagy melegben pár korty után már a strandon érzed magad, ez a simával ellentétben megéri az átlagnál egy százassal magasabb árát.

Römerquelle

A nyár legfölöslegesebb termékbevezetése

rq.jpgAnno egy rövid ideig volt a gyártó Coca-Colának idehaza kétféle ásványvize, amikor még kapható volt a Bonaqua, aztán azóta azt hittem, az az ukáz, hogy egy ekkora piac ehhez kicsi. Nem vagyok víz somellier, nem tudom megítélni, miben más ennek az íze, mindenesetre izgalmas volt egy remek BBQ-oldalas mellé egy prémiumba csomagolt NaturAquát inni, miközben lehet, a háttérben ott röhög valaki, hogy ugyanaz a kettő, csak más színű palackban.(Nem mellesleg úgy tudtam, a Römerquelle egy másik ország NaturAquája, hiszen még Emotion verzió is létezik belőle, ittam is a Müllerben, és nem, azt sem tudtam megkülönböztetni az azonos ízű hazaitól. Sorry.)

shottype1_328x328_1.jpgCoca-Cola Zero Lemon

Semmi extra, de finom

A Cherry Zero után kivételesen a Pepsihez kellett alkalmazkodni, és behozták a citromos verziót. A piacvezető kóláscég a főmárkáját nagyon eltolta a zero irányába, ilyen a citromos variáns is. Maga a kóla citrommal lényegében klasszikus, a kicsit kesernyés, de cserébe édesebb alapízű zéró mellé jól passzol a citromíz. Van benne némi tényleges gyümölcslé, ami érződik is. Nem akkora durranás, de hidegen nagyon finom, abszolút jó frissítő nyárra.

Sprite Zero uborka

ubi.jpgA nyár legrosszabb termékbevezetése

Nem, nem, soha - gondoltam, amikor megkóstoltam, mert még mindig hatása alatt vagyok a Bomba uborkás förmedvényének. Ott a benne lévő koffein, itt az édesítőszer ad némi kesernyés mellékízt, amit a citrom alapvetően elnyom, a dolog tehát az uborkán áll vagy bukik. Itt kevéssé harsány, inkább kellemesen savanykás, inkább kiált cukorért, mint tejfölért. Hűtve egészen frissítő egy pontig, miközben az agyam wtf-fejjel tiltakozik, hogy ez mi? Ha választani kell, inkább ez, de az biztos, hogy pénzt nem adok ki még egyszer egyikért sem.

Pepsi Black Lime és Wild Cherry

black_izek.jpgA nyár legmerészebb termékbevezetése

Ahhoz képest, hogy a régióban abszolút csak fut versenytársa után a második legnagyobb kólagyártó, most úgy néz ki, lépett egy merészet, teljesen átalakította a portfólióját, amihez végül a Coca is alkalmazkodott. A Pepsi Max Black íze kissé édesebb, mint a Coke Zeróé, egész más ennek a cherrynek az íze, a lime meg azért mégsem egy az egyben citrom. A Coke Cherry Zerohoz hasonlóan a pepsi cseresznyés cukormentes kóláját is volt szerencsém pár éve brit importban megkóstolni, szóval abszolút vártam a bevezetést. Mindkét íz nagyon kellemesen frissítő, az édesítőszer enyhe utóíze nem nyomja el, hidegen remek frissítő.

Fuzetea

A nyár legjobb termékbevezetése

fuze.jpgEgy szerződésbontás után a Coca-Cola nem csak átnevezni, hanem valami pluszt adva akarta lecserélni az idehaza a belőle készült jégkrémekkel és egyebekkel már-már a folklórba beszivárgó Nesteát. Ami sikerült is. Az ezredfordulón a jó minőségű citromos, barackos jegestea nyilván abszolút vitte a prímet, de aztán az emberek elfordultak valami más irányba, nyilván ezt mutatta, hogy az eredeti márka is különféle zöld tea és egyéb variánsokkal kezdett kijönni.

A barack mellé bepakolt hibiszkisz egyáltalán nem tolakodó, kifejezetten izgalmas kombó, ételek mellé szívesen fogyasztom ezt. A citromfűvel megbolondított citromos is izgalmas lett a sima citromos Nestea-hez képest, hidegen napközben ezt iszom leggyakrabban. A zero verzióból is kapható több izgalmas íz, és a zöld teákat is megtartották. Az epres zöld tea bár nem sok újat hoz a nesteás eredetihez képest, még mindig nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr8813886000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.03. 11:06:58

Gratula.

Megszületett az első valóban független posztod.

Kicsit hiányzott hogy nem okádod telibe a magyarokat, és nem nyalod fényesre a ballib seggeket ahogy szoktad.

Vittore. 2018.05.03. 11:18:38

Legutóbb 10 euróért láttam ezt Bécsben egy kávézóban: cucumis-drinks.com/

Tehát csak Magyarországon szokatlan az uborka üdítőnek való felhasználása.

Macropus Rufus 2018.05.03. 11:22:20

hát ezek számomra borzasztóan rossz ízűekk.
Eleve nem tekintem kólának azt amiben nincs cukor rogyásig. Az a kóla. Minden más csak valami utánzat. Sajnos az édesítők ízét, simán lehet érezni az összes zero/light verzióban.
Ezért ezek a listából kapásból ki is estek (csak így zárójelben: a cuikortól fél mindenki, holott a cukor betegés kiváltásáért nem is igazán ő felel, de az aspartam-tól senki nem fél, amiről viszont mostanában kezd kiderűlni, hogy nagyon komoly gondokat okozhat, többek közt cukorbetegséget is...)
Az első kettőt nem, de a többit már csekkoltam... számomra ezek nem tekinthetőek üdítőnek. Pénzkidobás.

Bobby Newmark 2018.05.03. 11:24:12

Nem tudom, miért gondoltad, hogy a rohadt VÍZNEK más lesz az íze, ha más palackozza.

Amúgy is a világ legnagyobb lehúzása 1000% haszonnal adni a csapvizet, főleg itt a Kárpát-medencében, ahol amúgy is sok és jó a víz...

Szelid sunmalac 2018.05.03. 12:13:34

@Ballib vagyok rettegek: Tehat van itt egy politikatol fuggetlen, uditokrol szolo poszt. Erre te idejossz, es mint egy vadbarom elkezdesz teli pofaval hanyzi a politkara, szerzore es ballib seggezel nagyokat.

Jesszusom mekkora egy faszparaszt suttyo vagy te!

Luc Mandelor 2018.05.03. 12:20:18

A Pepsi Wild Cherry bőven lenyomja a Cherry Zero-t (Coca), sokkal finomabb, nincs olyan rossz utóíze mint a Cherry Zero-nak. Behűtve az igazi, ebédekhez meg remek pia.

Pierr Kardán 2018.05.03. 12:41:44

Eleinte nagyon bosszantott, ma már csak röhögök a Römerquelle reklámján. Ugye a "Römerquelle, az érzékiség forrása" szövegről beszélek, ahol persze még dekoratív nők és szívdöglesztő pasik is vannak a képen.

A kreatívok véresre vakarták a fejüket egy jó szöveg kitalálása érdekében, de csak ez a borzalom tudott kijönni belőle. Vagy esetleg nem tudták, hogy mit reklámoznak...

Merthát mi a jó franctól lenne érzéki egy üveg közönséges víz?!?!?

Zephyrous 2018.05.03. 12:47:31

Coca-Cola Zero Lemon-t és Zero Vanilla-t bevezethetné a cég 2 literes kiszerelésben is, szerintem jól sikerültek!

Pierr Kardán 2018.05.03. 12:49:07

Egyébként furcsállom, hogy Romániában és Ausztriában kapható a sima (nem cukormentes) CocaCola lime-al ízesített verzióban, nálunk meg nem kapható :-(((

Szerintem jó íze van a CocaCola Lime-nak, nincs benne az a rettenetes utóíz, ami miatt mindenki megbánja, ha a cukormentes CherryCoke fogyasztására vetemedne.

mildi 2018.05.03. 13:27:27

az uborkás limonádé egy régóta létező és nagyon finom dolog, bár nekem túl édesek szoktak lenni. vhogy az ubihoz nem passzol annyi cukor. és nagyon nem az édesítő. (vannak zöldségek, amik elműködnek édesítővel, vannak, amik nem. az ubi a nem kategória)

vki előrukkolhatna a kovászos uborka leve üdítővel. szigorúan cukor nélkül :D

ChPh 2018.05.03. 13:52:22

Zephyrous van zero vanilla? Hol kapni?

CmPunk 2018.05.03. 14:07:30

@ChPh: Én Ausztriába már vettem itthon még nem találkoztam vele csak a sima változattal.

octy 2018.05.03. 14:35:14

Narancsos Coca Colát volt alkalmam 10 éve inni a manchaesteri reptéren. Nem volt egy nagy szám. Bár ott a Cola íze is más volt, a másfajta víz miatt.
Minden országban más kicsit az íze ezeknek.
A Zero Citrom tényleg nagyon jó! A Pepsi Lime nem jött be, a Zero Cherry meg borzasztó.

parazita666 2018.05.03. 15:29:38

Ezeket a löttyöket a prolik isszák?

felső határ nincs 2018.05.03. 15:36:45

En meg akkora paraszt vk hogy semmit meg nem iszok a sima Coka Colan kivul, bar citromkarikat/facsarast mindig kap.

A tobbi sajnos nulla. A Zero kulonben sokkal jobb mint barmilyen eddigi cukormentes probalkozas de igy is messze van a jotol.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.03. 15:43:44

Kihagytál egyet!

Ez a Balliba Gágogás Extra Zéró üdítő.

A Soros Művek terméke, Brüsszelisztánban gyártják. A termék alapja: libák bal lábának szőrzetéből készült extraktum, az keverve marihuánás csapvízzel és vadgágoginnal, Soros-ürömmel ízesítve, romkocsma szaggal dúsítva.

A történelmi választási vereségüket kiheverni nem képes balliba ultrák kedvenc itala. Gágogin tartalma gátolja az agy gondolkodási folyamatát, így elkerülhető, hogy a fogyasztó esetleg felismerje, hogy szabad és de demokratikus választások zajlottak, vagy, ne adj Isten, fasizálódjon, azaz bármit elolvasson, ami nem ballib média. Továbbá a Soros-üröm - ez egy eredeti magyar találmány, Dr. Balliberó Emese okleveles műköröm- és tömeghisztéria-szakértő találta fel - pedig lezárja a béltraktust, így a fogyasztó sokásig képes tüntizni, vécéremenés szükséglete nélkül. Ez a komnbináció erőt ad, így sokáig lehet bírni a gágogást.

A termék marihuána tartalma is rendkívül előnyös. Többek között délibábokat láttat a termék fogyasztóival, pl. 800-fős tüntit népforradalomnak, ill. választási csalásokat hallucinál bárhol, ahová néz.

Egyetlen előnytelen mellékhatása van: egyes fiatalabb fogyasztóknál tapasztalható jelenség, hogy ott is zorbánista ügynököt lát, ahol nincs, a legsúlyosabb esetekben a diák saját tükörképét is zorbánistának látja, ami idegrohamot okoz. Szerencsére a mellékhatás nem tartós, a rohamot kapott diákfogyasztóra elég rágágogni, majd a zsebébe dugni egy húszezres bankjegyet, s rendbe is jön.

Bergyilkos Bohoc 2018.05.03. 15:52:20

Egyszerű lélek vagyok, nekem az újak közül az almás Bomba (nem HELL) jön be.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.03. 16:07:08

@Szelid sunmalac:

Nézd..
Ha ez a Tarnay gyerek nem állt volna be előszopónak a ballibekhez önként és dalolva, akkor nem kapná az arcába azt ami ezzel együtt jár.

Fellegjáró Marci 2018.05.03. 16:18:49

Amúgy tényleg eladták a teljes vízkészletet a Nestlének?
süti beállítások módosítása