Fegyvertelen

Viszontválasz Kecskés Istvánnak

2018. január 05. - Kristóf Tarnay

Először is két dolgot sajnálok. Hogy az Ön által szervezetünkről jegyzett cikkét (amit a Blogstar főoldalán nyilván jóval többen olvastak, mint mostani posztját) nem ilyen higgadt hangvételben, sokkal inkább politikai lejárató stílusban írta meg. Most én is mondhatnám, hogy Ön pedig a Független Diákparlament önkénteseibe rúgott bele, akik szabadidejüket feláldozva próbálnak diákvéleményeket becsatornázni, és eljuttatni azokat az oktatási kormányzathoz. Pártpolitikától függetlenül, diákképviseletünket sorosozni a kormányközeli média kezdte – teljesen alaptalanul természetesen.

A másik, hogy az tartalmi válaszaimra nem reagált érdemben.

Egyébként – bár mindig is személy szerint szkeptikus voltam azzal, hogy egy közéleti szereplő hogyan cselekedhet politikai szerepvállalásától függetlenül, szerintem sehogy – de fogadjuk el, hogy Ön DUE-s munkáját, és a kormányközeli portálon publikált cikkeit egymástól elkülönítve teszi. Ennek némileg ellentmond az, hogy ha rákattintunk az Ön „Felhorkant a független stáb!” c. cikkének címe alatt az Ön nevére, akkor a következő leírás olvasható:

„A blogstar szerkesztője, hosszú éveken át dolgozott sportújságíróként a sportnapilapnál. 1997 óta a DUE Médiahálózat elnöke. A blogstar.hu indulása óta az oldal munkatársa, sport mellett közéleti témákról is ír.”

Ez alapján tehát Ön deklaráltan a DUE Médiahálózat elnökeként (is) publikál, így szerintem kimondhatjuk, hogy a kettő nem elválasztható. Ezáltal nem én kevertem bele a politikát a DUE-ba, hanem Ön, hiszen nem én dolgozom a szervezet vezetőjeként. Mindezzel tehát azokat, amikkel engem vádol meg, miszerint politikailag független önkénteseket belevon politikai játszmákba, épp Ön viszi véghez folyamatosan – gondolok itt a DUE önkénteseire, akik közül sokakat személyesen ismerek, és nagyra tartom munkájukat, illetve – a fent említett okok miatt – a Független Diákparlament önkéntes képviselőire és szervezőire.

Ön is tudja, mit értek ellenzéki, vagy mondjuk így helyesebben: egészségesen kormánykritikus lapok alatt. Miért ne lenne egyébként helye? Pl. a felsőoktatás kategóriában, ahol már bőven mindenki szavazó korú, és érdemes lenne tájékozódni? Meg azért előtte sem árt: ne feledjük, a felelős választópolgár kapcsolót nem lehet a 18. születésnapon bekapcsolni, ha korábban az illető teljesen érdektelen volt a politika iránt - részben az olyan lejárató cikkeknek köszönhetően, amelyeket a Blogstar megjelentet, és amelyeket Fehérvárott a fidelitasos srác (akivel a végén egyébként barátságos kézfogással váltunk el az épület előtt) objektív és vállalható újságírásként emlegetett (ő azt hiszem, az Origóra mondta, hogy az "már jó".)

Természetesen örülök, hogy ha a jövőben, Ön, és mindenki, akinek van erre affinitása, leírja a véleményét. Liberális vagyok, az igen elnyűtt szó pozitív értelmében. Nagyon sajnálom, hogy a Független Diákparlamenttel szemben az Ön által is működtetett Blogstar portálon csúsztatások, hazugságok, és lejárató cikkek jelennek meg. Azt pedig, hogy Ön ehhez a nevét adja, még jobban. Ez volt csalódásom tárgya, és az által, hogy leírta, mennyi kiváló médiummal dolgoznak együtt, kíváncsi lennék, nekik mi a véleményük pl. a közleményünkről, és nagyrészt rólam írt lejárató cikkéről. De természetesen az Ön válaszára továbbra is kíváncsi vagyok a leírt ellenvéleményemmel és cáfolatommal kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr3713551223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása