Fegyvertelen

Legyünk a világosság apró fénypontjai!

2018. október 23. - Kristóf Tarnay
Azt a rendszert, amely elveszi az emberek szabadságát, közpénzen torzítja a piacot, gazdaságilag próbálja megfojtani a független sajtót, társadalmi célú hirdetésnek hazudva gyűlöletpropagandával tartja fenn hatalmát, pártembereket ültet fontos intézmények élére, torzítja a választási rendszert, gyakran illetik a sötétséggel kapcsolatos képekkel.
 
"Ez már a teljes sötétség nyelve" - írta a 444 a hazai xenofób propagandáról, "A sötétség nem tart örökké" - hirdették a HVG imázsplakátjai, és az Orbánnal most elvben barátságban lévő Trump médiához való viszonyulása kapcsán pedig a Washington Post szedte elő a "A demokrácia meghal a sötétben" mondást szlogenként.
 
A tavaszi sok tízezres „Mi vagyunk a többség” tüntetésekkel párhuzamosan Szegeden is tartottunk két tüntetést. Mikor az elsőt megszerveztük, úgy éreztük, valami különleges egység bontakozott ki, amit nem szabad veszni hagyni. Ezért arra hívtunk mindenkit, hogy csatlakozzon egy olyan közösségszervezéshez, amely alkalmas lesz helyi ügyek végig vitelére, a helyben aktív polgárok összefogására, a helyiek érdekének képviseletére. Így született meg a Szegedi Civil Háló.
21200288_db1af19e46ec9d0e56c74004b41f4ea2_wm.jpg
Kiemelt kép: Index.hu
 
„A világosság légy te magad” – a Gandhira és József Attilára nem véletlenül hajazó jelmondatunk kétszeresen is szimbolikus. Arra buzdítjuk minden telepulésen a helyben aktív civileket, szerveződjenek, legyunk mi magunk egy-egy apró fény a sötétségben, amelyet közvetlenül is megjelenítenek a háttérben látható, az egyik tüntetés fotóján felvillanó telefonfények.

Szeretett hazánk ugyanis fuldoklik a korrupció sötétségében. Egész országrészek zuhannak bele oligarchák zsebeibe, komplett médiabirodalmakat térítenek el egyik hónapról a másik, és úgy tűnik, a fideszes korrupt elit már nem is akarja eltitkolni, milyen szégyentelen mennyiségű vagyont halmozott fel a mi pénzünkből.

A kormány nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez, mert akkor nem tudná Polt Péter leállítani a nyomozást olyan ugyekben, ahol a Napnál is világosabb a lopás – vagy éppen sötétebb, ha az ELIOS-ledekre gondolunk. Ez a kormány elobb állít bíróság elé hajléktalanokat, mint korrupt politikusokat.
 
Álljunk hát bele ebbe az ügybe, álljunk ki pultozni, osszuk meg ismerőseinkkel, beszélgessünk róla! Mert van-e az államnak pénze? Vagy csak azok az adóforintok vannak, amit mi fizetünk be, hogy azt például jó egészségügyre, hatékony iskolaákra vagy éppen össze nem omló és nem kőkorszaki ügyintézési rendszerre költsék? Kinek a pénze ez?

A MI PÉNZÜNK!

Legyünk a világosság apró fénypontjai a korrupció sötétségében helyi civil közösségeinkkel, baráti társaságainkkal, független civil szervezeteinkkel és a változásért tenni akaró helyi ellenzéki politikusokkal!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr4914318771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.24. 05:59:41

De mi a következtetés? A nép továbbra se akar ballib országrontást. Hiába világítanak telefonukkal egyes ballib megmondóemberek.

Gleccsertetű 2018.10.24. 16:27:50

vicces volt amikor kiabáltad, h a te adódból él a kormány :DD

rallus 2018.10.24. 17:02:17

Te konkrétan mennyit tettél be a "Mi pénzünk"-be?

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.10.24. 23:35:10

@rallus: egyetem mellett dolgozom, adót fizetek, és előtte is Európa egyik legmagasabb ÁFÁ-ját fizettem be minden megvásárolt termék után.
süti beállítások módosítása