Fegyvertelen

Figyeljetek csak!

2018. november 08. - Kristóf Tarnay

"(...) ami pedig az ellenzéki téeszeket illeti, az ott dolgozók politikai nézeteit titkosszolgálati eszközökkel kutatni teljességgel fölösleges, hiszen ők a véleményüket amúgy is folyamatosan közzéteszik. Vagyis a téeszeket legjobb esetben is csak figyelni, azaz nézni, hallgatni, olvasni célszerű, mármint egy csekély hányadukat, megfigyelni viszont egyiket se, már ha ép ésszel gondolkodunk."

- írta Váncsa István pár nap híján három éve az ÉS-ben, akkor annak a felmerült fantasztikus ötletnek a kapcsán, hogy megfigyelő "kémeket" ültessenek újságok szerkesztőségeibe. Az ötletből végül nem lett semmi, nekem viszont ez a vezércikk volt az első dolog, ami eszembe jutott, mikor az Átlátszó hírére kijött az a hír, hogy Rogán Antalék propagandaminisztériuma "kulcsszavak alapján figyelteti az internetet".

A hír aztán a közösségi médiában kb. azzal a narratívával kezdett terjedni, hogy akkor most jön Orwell meg a Nagy Testvér. Pedig véleményem szerint erről szó sincsen. Számomra ez csupán azt jelenti, hogy a propagandaminisztérium tényleg az égvilágon semmi hasznosat nem csinál a rábízott ötven-hatvan, ki tudja, hány milliárdból.

Mit csinálnak ugyanis azontúl, hogy kamukonzultációkkal spammelnek bennünket és agyrohasztó plakátokkal szórják meg az országot kéthavonta, azaz, amit eddig tudtunk róluk? Figyelik a közösségi médiát, és a legnagyobb híroldalakat? Hát, kéremszépen. Igazán remek munka. Ezt a hazai sajtó olvashatóbb felével (ahol az egyszerre a monitoromra kiférő címlapfelületen legalább a képernyő felén találok migránsozásoktól eltérő híreket is, de amúgy tőltengő mazochizmusomban sokszor az olvashatalan felével is) ezt én is megteszem, csak nem kapok utána pénzt, és nincs erre egy minisztériumom, aki híreket olvas nap mint nap.

De jó, legyünk igazságosak, szépen, precízen kulcsszavaznak, mondjuk, hogy akkor nem csak simán olvassák a médiát, hanem mondjuk azt csinálják, mint bármelyik magáncég, aki sajtófigyeléssel foglalkozik bármilyen okból (kutatásiból, egy adott cég megjelenéseit nézi, stb.) 

Hogy miért kell erre egy millárdos minisztérium is, az egy igen fogas kérdés.

Ez tehát messze nem azt jelzi számomra, mint ahogyan sokan beállították, vagyis, hogy félnünk kéne. Inkább látom magam előtt, ahogyan ég a pénz, miközben ezeket a sorokat olvasom. (Most majdnem írtam egy spoileres hasonlatot, hogy hogyan, de még időben észbe kaptam.) A propagandaminisztérium ezzel, az Átlátszónak írt gúnyos válaszával valószínűleg nem fenyegetni, hanem bizonyítani akart. Azt, hogy hasznos az a munka, amit milliárdokért végeznek, vagy legalább bármi értékelhető tevékenységet fel tud sorolni, ami meggyőzhet bárkit, hogy érdemes mondjuk oktatási minisztérium helyett őket fönntartani. Nem sikerült.

De ezt leszámítva figyeljék csak nyugodtan. Akik most rettegnek, azoknak azt üzenem: könyörgöm, srácok, internetre fölrakott nyilvános dolgokról beszélünk. Nem azért rakod ki, hogy elolvassák? Olvassák csak. Ide is írok egy csomó kulcsszót, hogy biztosan megtalálják:

soros, györgy, gyuri, gyurika, gyurcimurci, george, dzsordzsó, viktor, orbán, felcsút, kisvasút, geci, lajos, elios, tiborcz, migráns, pénzike, betelepítés, propaganda, világuralom, hatalom, illuminátusok

Ja, srácok, ne felejtsetek el feliratkozni a jobb felső sarokban, akkor ha mondjuk az Indexet olvassátok, akkor is megjelenik a kis szám értesítésként, hogy új posztot írtam. Mert azt is figyelitek szorgalmasan, ugye? Ja, még valami! Ha már ott vagytok, átküldhetnétek pár cikket a Rendőrségnek, úgy látom, pár ügyben nehezen megy nekik az infógyűjtés...

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr7914361085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.09. 06:17:46

Ballib műbotrány.

Mindenki figyel mndent a valóságban, erről szólnka a sajtóosztályok.

pioneer2016 2018.11.09. 16:58:59

Félnek ezek a tetűk már mindentől és mindenkitől. Ezért fenyegetnek azzal, hogy megfigyelnek és kameráznak mindent és mindenkit. Remélem szar éjszakájuk van és rossz álmuk. Én köszönöm nagyon jól alszom, félelem nélkül.

kvadrillio 2018.11.09. 21:52:59

NEMÉÉÉÉRTEM ! ORBÁN HALÁLBA HAJSZOLT EGY CSOMÓ EMBERT ÉS MÉG ÉL ?????!!!!!
Elégtételt kapnak a megalázottak
Cz. G.
Publikálás dátuma
2018.11.09 20:57

Fotó: Népszava/ Vajda József
A rokkantsági ellátások sok esetben kizárólag a jogi változások miatt csökkentek, és nem az egészségi állapot javulásának köszönhetően. A kormány eljárása az Alkotmánybíróság (Ab) szerint ellentétes Magyarország vállalt nemzetközi kötelezettségeivel.

– Bebizonyosodott, hogy az „elnyomó hatalom” először megalázta a rokkantnyugdíjasokat, majd aljas eszközökkel elvette a rászorulóktól az állami ellátásukat azért, hogy több pénzre tegyen szert és kozmetikázza a statisztikákat – így reagált az MSZP-s Korózs Lajos az Ab döntésére. A szocialista politikus szerint a kormány tucatjával hajszolta az öngyilkosságba az embereket. Mások hajléktalanná váltak.

Lapunk tavasszal írt arról, hogy a Kúria kezdeményezte: az Ab semmisítse meg a rokkantsági „ellátás összegének kiszámítására irányadó, a korábbi ellátás drasztikus csökkenését eredményező szabályt”. A 2012 január 1-től hatályos törvény okozta jogsérelmet ugyanis csak az Ab háríthatja el.
Ez most megtörtént. Elsőként az Index adta hírül, hogy az Ab elmarasztalta a „Nemzeti Együttműködés Rendszerét”.

Az Ab alkotmányos követelményként rögzítette, hogy állapotjavulás alatt nem egyszerűen a jogszabályok által meghatározott és a jogalkotó által bármikor megváltoztatható állapot százalékos változását, hanem az egyén élethelyzetét érdemben meghatározó tényleges fizikai állapot kedvező változását kell érteni. Ennek vizsgálata minden esetben az eljáró hatóságok, bíróságok kötelezettsége.

Az Országgyűlés nemzetközi szerződésből származó jogalkotói feladat elmulasztását valósította meg akkor, amikor nem hozott olyan szabályokat, amelyek lehetővé tennék az ellátás összegének meghatározásakor a tényleges fizikai állapotjavulás mértékének, illetőleg a 2012 előtti rokkantsági nyugdíj összegének figyelembevételét. Az Ab ezért felhívta a parlamentet, hogy jogalkotói feladatának 2019. március 31. napjáig tegyen eleget.

nemecsekerno_007 2018.11.09. 23:06:27

És a rendszerváltás után kiknek a kémei ültek az Antal kormányban?!?!

nemecsekerno_007 2018.11.09. 23:10:00

"Kamukonzultációval spammelnek bennünket" Ti teljesen idióták vagytok a valóságtól fényévekre. És még fel is vagytok háborodva. Hát ez aranyos :)))?)

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.11.10. 04:28:28

Valahányszor a kiválogatásról szó kerül, természetesen első kérdés a politikai megbízhatóság és tudás. A másik azonban az, hogy azt a feladatot, amire kiszemeljük őket, el tudják-e végezni. Rendkívül vigyázni kell arra, hogy ne mechanikusan, gépiesen válasszuk ki az elvtársakat, akiket a munkába be akarunk állítani. Ezért döntő kérdés a káderek helyes kiválasztása.

gigabursch 2018.11.10. 05:19:59

Megfigyelésről beszél(t) a III/2-es Váncsa.
nahát...

Rákász Béla 2018.11.10. 06:54:31

Kristófka...nem vagy te egy kicsit beképzelt?
A kutya nem figyel már rátok, anbyit hazudtatok.
A rendőrség meg nem FELTÉTELESMÓDBAN megírt cikkek alapján dolgozik.

szepipiktor 2018.11.10. 09:20:46

Már csak nevetek, amikor egy blogger szinte összefossa magát, hogy valamiből írhasson egy "fideszezős" anyagot.
Hát ezért pusztul az országunk, mert az ellenzék csak ennyire képes!
Figyel drámám, amit te itt fideszes összesküvésnek írsz, az a egész világon működő, hasznos szakterület, úgy hívják: midiafigyelés!
A mai big data is ebből fejlődött ki.
A magáncégek is ezt teszik, a médián keresztül hatalmas mennyiségű hasznos információhoz jutnak (ahogy a civil szférában is alap a emberek, a konkurencia leinformálása...)
A világon sok éve alap az internet és főleg a levelezés automatikus szondázása, szinte minden email "átmegy" ellenőrzésen.
Hogy ezt a rogánhelikopterestóni mire használja fel?
Na az a kérdés és nem az, ami tesz.
De mivel a "mire" kérdést a komplett ellenzéki holdudvar képtelen értelmezni, így marad magának a hétköznapi dolognak a felhasználása egy kis habonyi kamuzásra.
Tudod drágám, amikor egy kft., egy rt., vezetése szemlézi naponta a sajtót, akkor a konkurensei, a beszállítói feljelentik vagy bloggerek tiltakozó posztokat írnak, hogy a galád cég adatokat gyűjt?

Jakab.gipsz 2018.11.10. 09:45:16

T. Kristóf Tarnay !

Nyitott kapukat tatszik döngetni, a "nagy testvér" ma már a nyitott társadalom minden tagját figyeli, továbbá ellenőrzi a politikailag korrekt közbeszédet, a Facebook és a Google pedig testvéri egyetértésben, szigorúan kitiltja a renitenseket.

Jakab.gipsz 2018.11.10. 09:53:56

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: És ? És, most ájuljunk el a rengeteg eszedtől.

Hókirályfi 2018.11.10. 10:04:54

@nemecsekerno_007: Egyébként ez valóban jó kifejezés a nemzethy konzultációra: SPAM azaz kéretlen reklámlevél erőszakosan a postaládámba, az életembe, a figyelmembe tuszkolva. Annyi csak a különbség, hogy ezt az én pénzemen teszik...

Ma Baker 2018.11.10. 10:35:45

Jól értem, hogy ez a cikk egy nyomorult web crawler nyomán született, amit bármelyik elsőéves progmatos 2 óra alatt megír?
Legalább minimálisan tájékozódni kellett volna a poszt megírása előtt az ügy komolyságával kapcsolatban...
Ez egy nagyon ciki szegénységi bizonyítvány a posztoló tájékozottságát illetően.

nemecsekerno_007 2018.11.10. 12:10:36

@Hókirályfi: "Annyi csak a különbség, hogy ezt az én pénzemen teszik..."

A gazdag nyugati országoknak szakembert "termelő" oktatási rendszerünket is az én pénzemből fizetik, hogy utána még az itthon marad nyuggerek ellátása is rám háruljon......
Persze mert g@ci Orbán..... Akkor is....

nemecsekerno_007 2018.11.10. 12:17:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ja igen g@ci Orbán.... A szokásos.

Nyílván erről is a patás tehet... Be kéne árazni ezt az elvándorlást, mert az ugye kurv@ demokratikus, hogy lehet munkát vállalni az eu-ban, nekünk meg marad a nyugdíjak fizetése, meg a további szakember kiképzése gazdag európai országok számára. Ez is milyen kurv@ demokratikus meg europeer. Ezek az európai értékek...

De itt egy hosszú cikk erről:

makronom.mandiner.hu/cikk/20181107_olah_daniel_az_alacsony_bereket_csak_magunknak_koszonhetjuk_magyar_nemet_cegvezeto_a_makronomnak?fbclid=IwAR17ntpRTkG_yqUQ_BqRxdyITJm-Qlq8fuutt3TwMZteUNYD5R0UGoP2iM0

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.10. 12:37:05

@nemecsekerno_007: Nem te fasszopó csicskageci!
Hanem az hogy kurva sok embernél az az egyik motiváció,hogy ezeknek a tetveknek soha többet egy büdös vasat se!
Ha már az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa is szlovák rendszámú kocsival jár akkor akinek tele a töke az itteni állapotokkal az miért fizessen ide fasszopókám?!
Te retardált görény te!
Tudod mit,faszfejkém?
Van három "nyugger "ismerősöm.
Akik még dolgoznak is mellette.Tehát nem csak a nyugdíjat,hanem még többet is költenek itthon.
Ha esetleg egyszer kijutok és vinném őket is,ki járna jobban te istenbarma?!
nektek meg maradnak itthon a segélyesek fidiótám!
seggfej kretén hülye istenbarma idióta állatja te seggnyaló kis buzi!
Lehet hisztizni köcsög!

nemecsekerno_007 2018.11.10. 13:38:26

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Na végre, érted te ezt :) Bár amiket itt felsorolsz azokról nem tudjuk, hogy mennyire általános.

Ezért lenne szükség közös európai szociálpolitikára (is)

- kimégy dolgozni Németországba és az ottani nyugdíjjárulékból utalnak haza a családtagod nyugdíjára.
- annyit fog kapni amennyit az übereuropeer német állam hajlandó utalni
- ha ez kevés akkor a fizudból utalsz plussz annyit amennyit a nyugdíjsod szeretne
- aztán majd megegyeztek...
- akkor lehet mondani, hogy g@ci Merkel v. Merz vagy akárki
- legalább helyére kerülnek az "európai értékek" :)

Szóval precízebb elszámolás és akkor stabil a barátság is.... :)

Mert az általad felsoroltakat nem nevezném precíznek...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.10. 16:45:54

@maxvaI baIcán bircaman: Szóval így állítják fel a Soros trollhadsereget. Köszi a bennfentes infót..:)
süti beállítások módosítása