Fegyvertelen

Gál Kinga érvelési hibái az EP-ben

2019. január 31. - Kristóf Tarnay

Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben. Ezért mostantól rendszeresen politikai szereplők érvelési hibáit veszem sorra blogom új rovatában. 

Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője tegnap a Sargentini-jelentés kapcsán az magyar jogállamiságról szóló vitában az alábbi felszólalást tette:


Az elmondott beszéde az elhangzás sorrendjében az alábbi érvelési hibákat tartalmazza:

1. Szalmabáb
Soha senki nem mondta, hogy baj az, hogy Orbán Viktor részt vesz a vitán az EP-ben, vagy más európai intézményekben.

2. “Te is” érvelés 
Azért, mert bizonyos emberi jogokkal és alkotmányossággal kapcsolatos kihágást sok más ország kormánya is elkövet, az nem menti fel a magyar kormányt. Ezeket az eljárásokat majd külön szintúgy le kell folytatni.

3. Mazsolázgatás némi szalmabábozással keverve 
Senki nem mondta, hogy államosították a hazai sajtót ellenben egy központi, a GVH ellenőrzés alól kivont alapítvány égisze alatt a kormány holdudvara közpénzből tartja fenn a magyar médiapiacon sosem látott koncentrációt okozó fideszes médiatermékeket. Eközben az állam lett a legnagyobb hirdető a piacon, ami demokratikus kapitalizmusokban példátlan, társadalmi célú hirdetés címén politikai kampányt folytat, amelynek az árán mesterségesen tart lélegeztetőgépen amúgy a piacról soha meg nem élő médiumokat.
A CEU magyar képzései igen, itt maradtak, de az amerikai akkreditációjúak, melyek az egyetem lényegét adták, a bizonytalanság és a minden feltétel teljesítése ellenére is a kormány által alá nem megállapodás miatt Bécsbe kényszerültek.

4. “Mindannyian tudják” 
Nem, nem tudják, hiszen az elmondott állítások nem igazak. Lásd: 3-mas pont.

5. “Frusztrált ellenzéki performansz”, stb. Személyeskedés/“náci kártya 
Azaz érvelés helyett azt támadja, aki mondja, vagy azt, aki egyetért vele (nem lehet igazad, mert a magyar ellenzék is így gondolja).

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr2614600188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloi 2019.02.01. 11:45:21

@sinus67: Igen, a sorosozás kissé túl van már tolva. El van koptatva. Amióta nem fizetnek amerikai/izraeli tanácsadóknak (meg meghóttak a régiek, ugye), nincs újabb ötlet. :-)

chrisred 2019.02.01. 11:48:15

@eloi: Miért kéne mindenkinek állást foglalnia Maduro és Guaido között?

Populista Pista 2019.02.01. 11:49:24

@sinus67:
Légy erős, a Soros szót több nyugati újság komment oldalán kiszúrja a blogszűrő, és a kommentet automatikusan moderálásra küldi. Ezért szokták direkt elütési hibával beírni. Persze nincs itt összeesküvés, Sohos csak egy jótékony nyugdíjas mikulásbácsi.

felső határ nincs 2019.02.01. 11:49:32

@eloi: Azert csak meglett as 2/3, meg a fel millioval tobb szavazo mint 2014ben....

A lipsik persze olyan jol allnak, hogy 7/24ben Zorban bukasa miatt aggodnak.

rallus 2019.02.01. 11:52:01

@sinus67: Talán ha az egyik nem akarna boldoggá tenni bennünket minden áron, a többiek meg otthon hajkurásznák a nőket és a zsidókat, kevesebbszer kerülnének szóba...

Fülig José 2019.02.01. 11:58:17

1974, Gyalog galopp, amikor Arthur király legyőzi a Fekete Lovagot:

-"Levágtam a karod!" (a kar a földön fekszik)
-"Nem is!!"

2019, a fityma-érvelés ugyanez.
mindenki tudja, látja, érzi (még a tüzifával/bözsivel fizetett félork-alattvalók is) de azé' van pofája a patkánynak állítani:
"nem is!!!"
ui:
hallottad: milliomos lett a csúti ramszi, tavaly még csak 900 kilója volt... nehiába na! az óóószág jobban teljesít....

sinus67 2019.02.01. 12:01:22

@Populista Pista:
Ez is egy érvelési hiba.
Nem unod meg a másokra mutogatást?
Ha az ellenzék X országban balfasz, béna, stb. attól meg nálunk nem kell elfogadni, hogy ilyenek, X országra hivatkozva.
Namost!
Ugyanez érvényes a kormányra is!
Akár tetszik, akár nem.
Felőlem mutogathatsz bármelyik kormányra, vagy ellenzékre, hogy szar!
Attól még ez egy velejéig romlott szar marad!

eloi 2019.02.01. 12:04:21

@chrisred: Nem nézel híreket? Orbán pár napig nem foglalt állást, és az ellenzék naponta ezzel csesztette. Meg jött a nyomás az USA-tól is.
Így tegnap állást foglalt, pedig nem akart beleszólni, mert ez Venezuela ügye. De nem hagyták, hogy semleges maradjon. Mert a semleges az ellenzék szerint már oroszbarát.
Nagy nyomást fejtett ki a nemzetköz diplomácia is, hogy márpedig mindenki valljon színt, egy olyan ügyben, amihez nagyjából semmi köze a többi országnak, pláne Európában.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2019.02.01. 12:05:25

@eloi: Hogy ne tudná? Pont azért ágyaztam be a videót, hogy előbb nézze meg a kedves Olvasó, utána olvassa el, amit kigyűjtöttem. Hogy lenne szövegkörnyezetből kiragadva, hiszen mondatról-mondatra megyek végig. A kifogás és az érvélési hiba elég rokon dolgok.
@delphinus: Konkrétan ő állítja, hogy "nem államosították a sajtót " - mivel ezt nem is mondta senki, "baj, hogy O. V. elmegy vitázni" - nem, ki mondott volna ilyet?

Populista Pista 2019.02.01. 12:09:11

Valahol ez a brüsszeli paláver már az alapoknál félrecsúszott, és a blogger is csak rátesz egy lapáttal.

A Sargentini jelentés kimondatlanul is egy vádirat, hiszen büntető konzekvenciái vannak. Maga Sargentini is vádlóként, kvázi ügyészként viselkedik. Tisztességes tárgyalásra, érdemi védekezésre viszont nincs lehetőség, ilyen szempontból a sztálini kirakatpereket idézi.

Különbség hogy kétperces hozzászólásokban lehet reflektálni, de hogyan lehet két percben érdemileg reflektálni az adott helyzetben? Nyilván sehogy, csak általánosságban, az adott vitaközegnek megfelelő érveléssel, ami nem a vita eldöntsét célozza, hanem a saját választóknak küldött üzenet.

A posztoló ezt az üzenetet akarja elértékteleníteni, ő is csak egy szereplője a brüsszeli kutyakomédiának.

felső határ nincs 2019.02.01. 12:10:42

@sinus67: Az ervek senkit nem erdekelnek.

A torzsnek van 100 kepviseloje, B torzsnek csak 50. Ez a lenyeg, es a penz ami mogotte van. Ezek mind jogaszok, mar az egyetemi vizsgan az volt a dolguk, hogy barmit megindokoljanak, utana meg az ellenkezojet.

Ti meg parasztok bamultok mint lo a moziba.

sinus67 2019.02.01. 12:11:19

Ha már mutogatás van másokra...
Az idő lejártakor nem kellett volna figyelmeztetni Kinga asszonyt! Mikrofon off, ahogyan nálunk szokás. Oszt jónapot!

eloi 2019.02.01. 12:13:44

@sinus67: Vagy nem, mert a te véleményed a kormányról is csak egy vélemény! Ugye? Ha már érvelés. A vélekedés nem érv. Pláne nem tény.
Más véleménye meg lehet más. És az sem tény, csak érzés, vélemény.
A S. jelentésben is jóval több az "érzés", mint a tény. Ez a baj pl. vele. Ahogy az ellenzéki jajveszékelésben is több az érzelem, mint a valós tények. (Pl. az ország évek óta a bukás, katasztrófa szélén van, jön az Armageddon, vége a jogállamnak, a demokráciának, rosszabbul élünk, mint a balos kormányok alatt..., stb., holott CSAK ŐK BUKTAK!) Ezért nem működnek ezek az "érvek"! Ezért nem "mozdul meg az ország" tőlük.

Populista Pista 2019.02.01. 12:18:24

@sinus67:
Valakivel összekevertél, vagy nem nézted meg mire reflektáltam. Vagy simán csak ez volt a copyandpaste készletedben.

Soros neve gyakorlatilag már most ki van sípolva számos nyugati lap komment oldalán. Nyilván teljesen függetelnül attól, hogy egy 460 folyóiratból álló véleménykonzorciummal rendelkezik (Project Syndicate).

De erről nyilván nem rendeznek vitanapot Brüsszelben, amíg Timmermans a másodfőgóré és teli az EP a megbízható embereivel.

Ekrü 2019.02.01. 12:18:48

Teljesen mindegy,hogy volt érvelési hiba vagy sem(szerintem nem),Morvai Krisztinának igaza volt,láthatóan a kutyát nem érdekelte a tegnapi vita.Innentől kezdve meg tök mindegy ,hogy ki mit mondott.A semmiről való írás helyett inkább szóljatok Sargentininek,hogy abba kéne hagyni,hisz láthatóan ez a vonat már rég elment....

Gyorgy Nagy 2019.02.01. 12:19:52

Szerencsétlen.Hogy néz ki ez a megélhetési jól lakott MNGALICA aki hülyeséget hazudozik .

Populista Pista 2019.02.01. 12:24:02

@Populista Pista:
A "filantróp Soros" kifejezésnek mindegyik cikkben benne kell lennie a mainstream sajtóban kivétel nélkül, még azoknál is akik nem tartoznak a Project Syndicatéba.

Aquincum 2019.02.01. 12:27:07

Sargentini-nek szerintem teljesen igaza van, a jelentés reális. Az itthoni rezsim és a propaganda majd összecsinálja magát, hogy elbagatellizálja, hiteltelenítse a jelentést, továbbá, hogy besározza az egész Uniót (Brüffel, ahogy a sejpítő csúcsgazember ezerszer mantrázza) és magát Sargentinit. Komproszág ismét keményen keletre tart. Már javasoltam itt valakinek, ezek a nagy Orbán-hívők bújjanak csak a főnök fenekébe, aztán, miután kimásztak, azon melegében siethetnek Putyin háta mögé. Köszönöm, de én és sokan mások is ebben az országban inkább egy nyugati típusú jog- és kultúrállamban szeretnénk élni, nem egy korrupt bűnözők által uralt pszeudo-demokráciában.

eloi 2019.02.01. 12:40:54

@Kristóf Tarnay: Nekem az érvelés és a kifogás vagy hivatkozás nem ugyanaz. Vagy a precedens.

Nerevaryne 2019.02.01. 12:42:01

Nagyon nagy kár volt választási kampányra kihegyezni a Sargentini jelentést. Az is elég lett volna, ha csak a tényeket közli, nem kellett volna túltolni. Akkor most nem lenne ekkora szardobálás belőle.

Netuddki. 2019.02.01. 12:42:10

@felső határ nincs: "Mar reg fel kellett volna berelni vmi brusszeli utcai arab hordat, hogy verje szejjel Sargentinit."

Na, ilyenek a narncskomcsik... :/

torró 2019.02.01. 12:53:37

@Aquincum:
Persze a részeges Szanyi kapitány az aztán igazat mond! Hol van itt diktatúra meg az összes baromság amit összehordanak ezek a szarházi hazaárulók. Hol vernek itt össze akárkit? Ki nem mondhat bármilyen véleményt. Az persze rendbe van az alpári gyalázkodás? Diktatúra! Na bazd meg az kéne nektek egy évre, olyan igazi Rákosi mintájú. Utána Orbánnak kezet csókolnátok. Vertek vagy lőttek itt a rendőrök tüntetőkre? Mit mondott Feri barátotok? El lehet innen menni! A sajtó miatt őrjöngtök? Ki mondta Orbánnak annak idején, hogy akinek Tv kell vegyen magának? Na bakke most vett! Hát vegyen az ellenzék is most magának! A Putyinnal jössz ide? Amikor a Gyurcsány még a lakásába is meghívta akkor ki bújt a seggébe? A balosok először bújtak az oroszok háta mögé, most meg a nyugat seggébe bújnak, mert maguktól semmi sem megy! A tehetségükről a támogatottsági mutatók a legjobb bizonyítékok! Ezektől a szociktól, a Thürmer százszor gerincesebb.

eloi 2019.02.01. 12:54:46

@Aquincum: És ki nem ért rá találkozni legalább egyszer három éve! Orbánnal a szövetségessel??? Putyin vagy Trump? Erről ennyit.
Ja, meg annyit, hogy hogyan is áll a német-orosz kereskedelmi szaldó???

felső határ nincs 2019.02.01. 13:00:39

@eloi: Azert nem mukodik . semmi az ellenzeknek, mert a tomegek ki vannak tomve penzzel. Ennyi.

Majd ha elfogy a zseton, akkor lesz valtozas. Kadarnak is elfogyott a zseton, meg Gurnaieknak is.

chrisred 2019.02.01. 13:02:00

@eloi: Azért Orbán nem a mindenki közé sorolandó, hanem egy ország kormányfője, és nem mellesleg az Európai Tanács tagja, szóval ilyen kérdésekben színt kell vallania.

felső határ nincs 2019.02.01. 13:02:09

@Aquincum: A Tavares jelentesnek is nagy hatasa volt, ja nem, Tavarest eldugtak vmi lipsi elfekvobe azota.

eloi 2019.02.01. 13:04:05

@torró: Így igaz! A ballib oldal egy erkölcsi és szellemi katasztrófa. Sajnos, mert szükség az lenne egy normális NEMZETI baloldalra.
A maguk által kitalált "diktatúrában" élnek és sajnos el is hiszik, amit kitalálnak, meg elhisz a sok hülye "elvtársuk" külföldön nekik. :-(

eloi 2019.02.01. 13:06:26

@felső határ nincs: Vagyis, ezek szerint a tömegek jól élnek! És nem ez a fontos egy országban?
Vagyis nincs semmiféle katasztrófa! Csak ellenzéki riogatás van, meg izgatás. Ugye?

felső határ nincs 2019.02.01. 13:07:42

@eloi: Igen, bar az elmult 2 parlamenti valasztast koveto nem teljesen agyhalott allampolgaroknak ezt nem kell magyarazni.

eloi 2019.02.01. 13:13:26

@chrisred: És mi köze is van Venezuelához a magyar min. elnöknek? Ahhoz a Venezuelához, amely az oroszokat engedte be az olajiparba, nem az amerikaiakat, és, amely többek között az amerikai szankciók miatt sem tud kilábalni a bajból, amiért pl. megindultak tömegek az USA felé... És ez nem tetszik az USA-nak!?
Az USA reakciója érthető, hiszen érdeke fűződik a dologhoz. De Magyarországnak? Kap majd a MOL egy kis szeletet a bizniszből? (Ahogy az afgán, iraki szerepvállalásunkért cserébe az ottani újjáépítésből kaptunk?)

Tegnap olvastam, hogy az USA sérelmezi, hogy szövetségesként nem akarunk tőlük gázt venni 20%-al DRÁGÁBBAN, mint a piaci ár!!!!
Hát milyen szövetséges az ilyen? Mondják ők RÁNK! ... No comment.

Populista Pista 2019.02.01. 13:16:39

@Aquincum:
Egy kilométerről látszik hogy Magyarországról jöttél ezzel az indulatosan csapkodó vitakultúrával, hiába hiszed magadról hogy valami felsőbbrendű "nyugatit" képviselsz. A hazai ellenzéknek sikerült ebből a kocsmai stílusból egy metasztázist csinálni Brüsszelben, ezért olyan ismerősek az ottani vitanapok.

Ha majd ott is ellenzékbe kerülnek (remélhetőleg) az EP választás után kíváncsi vagyok viszik-e majd a sípjaikat, hangosbeszélőjüket a brüsszeli ülésterembe.

Populista Pista 2019.02.01. 13:23:21

@eloi:
Nagyon sokat kaptunk usák bácsitól! Legfőképp hogynem bírálja a State Department nyíltan Magyarországot (bújtatott csatornákon persze pénzelik a zellenzéket). Azt kapjuk tehát, hogy nem annyira baxogatnak, cserében nem sok a valójában 20% nál jóval nagyobb felár az amerikai gázért.

chrisred 2019.02.01. 13:28:45

@eloi: Mint írtam, az ET tagja, és ebben a minőségében az Unió közös külpolitikájának egyik alakítója. És ha tetszik, ha nem, az EU világ politikai történéseinek egyik globális formálója. Lehet persze úgy viselkedni, ahogy a szíriai polgárháborúval kapcsolatban tették, hogy kit érdekel, mi közünk hozzá, de amikor százezrével jelentek meg Európában az onnan menekülők, kiderült, mennyit ér az ilyen vállvonogató magatartás. Oroszország gazdasága az energiahordozók exportjától függ, ezért Putyin kézben minél jobban kézben akarja tartani a világkereskedelmet, mint valami új OPEC. Ezért vett részt a siíta félhold kialakításában, és ezért karolja fel a Venezuelát pokolba taszító chavezistákat. Europa mint importőr ellenérdekelt az energiahordozók árának magasan tartásában.

BiG74 Bodri 2019.02.01. 13:30:41

@rallus:
A sippal, dobbal, és kurvára kivonulok, meg felvonulok az megy a fityisznek is, meg a magyar társadalom felé elszámolási kötelezettség, idióta semmit nem mondó megnyilvánulásokkal való gyalázatos semmibe vétele. Talán hagyjuk..

@antiinternáci:
Pont, mint rallus fityisztroll kollégád. Az ellenzék is szar és természetesen ez azonnal eszedbe jut egy fityiszes eu képviselő marhaságairól.

A két oldal szaros trolljai és politikusai, mindenki csak a másikat akarja legyilkolni, egy kis pénzért, hatalomért, a hülye barmok pedig mély meggyőződésből.

Ellenzéki Tüntető 2019.02.01. 13:33:07

@chrisred: "És a jelek szerint még te is használod a "te is" érvelési hibát. :) "

Sőt most te is. Meg én is. Mert ez nem érvelési hiba abban az esetben, ha ezzel mindössze annyit akarsz bizonyítani, hogy a másik nincs egy olyan morálisan felsőbbrendű pozícióban, mint hiszi.

Pl. Ábel meg Béla is csúnyán beszélnek.
Ábel így érvel: én jobb ember vagyok nálad, mert te csúnyán beszélsz.
Béla ellenérve: ezért biztos nem vagy jobb ember, mert te is csúnyán beszélsz.

Ez látszólag egy hibás érv, ha valakinél addig terjed az érvelési hibák felismerése hogy rákeres a "te is" karakterláncra, de ebben a szituációban igenis releváns érv, mert rámutat arra, hogy Ábel nem jobb ember Bélánál ebben az összehasonlításban.

Ellenzéki Tüntető 2019.02.01. 13:34:27

Ja szerintem a fidesznek is síppal kellett volna bevonulnia meg összevissza rohangálnia az ülésteremben, érthetetlen hogy ezt miért nem elemezte ki a blog.

felső határ nincs 2019.02.01. 13:34:50

@chrisred: "Oroszország gazdasága az energiahordozók exportjától függ, ezért Putyin kézben minél jobban kézben akarja tartani a világkereskedelmet, mint valami új OPEC. Ezért vett részt a siíta félhold kialakításában, és ezért karolja fel a Venezuelát pokolba taszító chavezistákat."

Es miota ezt csinalja a geci putyin, 350 a benzin nem 500...:))) Muhaha

chrisred 2019.02.01. 13:43:23

@Ellenzéki Tüntető: Na de ez hogy jön az elhangzottakhoz? Semmilyen morális felsőbbrendűségről nem volt szó, csak eljárási lehetőségről. Gál azt állította, hogy egy csomó másik tagállam ellen lehetne indítani hasonló érvek alapján eljárást. Nosza! EP képviselőként nem az lenne a dolga, hogy feltárja az ilyen visszásságokat?

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 13:46:50

Tarnay Úr, az Ön érvelése alapvetően hibás, tendenciózusan mellébeszél.
Gál Kingának igaza van:
"Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben."
Hajrá, kezdjen neki!

1. Szalmabáb?
Akkor miért nem adtak Orbánnal ténylegesen lehetőséget arra, hogy a Sargentini-performanszban érvekkel válaszoljon a hazugságokat, féligazságokat, semmitmondó 'jogállamhalandzsákat' felsorakoztató 'vitában'??

"Sajtóértesülések szerint Orbán Viktor miniszterelnök hét perces időkeretben szólhat hozzá a Sargentini-jelentés európai parlamenti vitájához. Brüsszel szakított a 2011 óta bevett szokásokkal, mely szerint Orbán Viktor jellemzően 20 percig beszélhetett a vita elején, valamint a vita végén is válaszolhatott a Magyarországot ért rágalmakra. "

PS: jogállamban NEM többségi szavazással, hanem jogerős bírósági döntéssel lehet érvényes megállapítást tenni bármiféle vélt vagy valós jogtalanság esetén.
Az Európai Bíróság döntéseit eddig OV. mindig tiszteletben tartotta.

A mostani igen gyér érdeklődés pont azt mutatta meg, azok sem hiszik el a Sargentini-féle jelentést, akik amúgy megszavazták ...

BiG74 Bodri 2019.02.01. 13:50:07

@chrisred:
Nem, ez arról van szól, hogy kussoljatok, mert ti sem vagytok jobbak, de ha ti nem foglalkoztok velünk, mi sem fogunk veletek. Tipikus maffia hozzáállás.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 13:51:51

2. “Te is” érvelés "

Tarnay Úr, ez nem "Te is" érvelés volt, hanem a jogállamban megengedhetetlen kettős mérce 'következetes' alkalmazásának elfogadhatatlanságáról szólt -már ha egy liberálisnak ez még egyáltalán jelent valamit.
A 'törvény előtti egyenlőség'.

eloi 2019.02.01. 13:53:47

@Populista Pista: Ja értem. "Védelmi pénz." Megvédenének cserébe a saját baxtatásuktól. :-)

Az a szomorú, hogy Trump engedett a (demokrata-libsi) nyomásnak és nem fűzte szorosabbra az együttműködést és a barátságot az egyik legelső rajongójával Orbánnal.
Ha fogadta volna Orbánt időben, O. a kezéből enne.
Így meg elhajtották "keletre". Az ő hülyeségük.
Mindenki ott barátkozik, ahol van hozzá partner!

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 14:03:24

3. Mazsolázgatás némi szalmabábozással keverve

Tarnay úr, eddig is az állam volt a legnagyobb hirdető, a problémát eddig abban látták a bal-liberálisok, hogy CSAK a kormányközeli médiában hirdet az állam.
Amikor meg a népszavában állami hirdetés jelent meg, volt nagy felháborodás, miért fekszik le Német Péter az Orbánnak.

A CEU esetében pedig Ön is folytatja a hazudozást, a félrevezetést, a mellébeszélést.
A magyar CEU ( Közép-Európai Egyetem, KEE) saját képzéseit tovább folytatja, az amerikai CEU ( nem létező egyetem, az amerikában akkreditált képzését a magyar KEE mintegy bérmunkában végezte el. Majd várjuk ki türelemmel, miképpen lesznek akkreditálva Ausztriában az amerikai CEU amerikai képzései:)

eloi 2019.02.01. 14:06:06

@chrisred: Gál ezt nyilván úgy értette, hogy mivel kamuk és/vagy teljesen belpolitikai ügyek, másokkal szemben SEM kell indítani eljárást ilyen címeken. Bár lehetne ugyanígy, csak minek? Vagyis az egész valójában csak politikai nyomásgyakorlás. És kampány.

Jakab.gipsz 2019.02.01. 14:07:44

T Kristóf Tarnay !

Mentségére szólva, néhány apróság elkerülte a fegyelmét, többek között az, hogy a Gál Kinga egyperces felszólalását, elemezgető kritikai észrevételeit, egy prekoncepció szerint végezte el.

felső határ nincs 2019.02.01. 14:19:55

@chrisred: Marhasag.

A katalan szakadarokat agyonverettek, vezetoik bortonben vagy kulfoldi szamuzetesben elnek, csak mert nem tetszett nekik hogy a csoro spanyolokhoz kerul az adojuk. Sargamellenyesek szeme kilove, feje meglekelve. Zsidokat naponta dobaljak ki az ablakon Parizsban.

Ezzel nincs baj, csak az europai ertekekkel Mo-n...:)

Nem kell ezzel nekunk sokat foglalkozni, kampany van es ZorbanSalvini veszelyes a brusszeli lipsi status quora, ennyi.

Aquincum 2019.02.01. 14:28:43

@torró: “Hol van itt diktatúra meg az összes baromság amit összehordanak ezek a szarházi hazaárulók.” Veled és sok fityesz-hívővel nincs miről beszélni, mert érzelmi alapon álltok a vezéretek dolgaihoz, minimális kritikai hozzáállás nélkül. Ha ő, vagy a cimborái mondják, az igaz. Hibázás kizárva. Sokan még véletlenül sem mérlegeltek, gondolkodtok. Elárulom neked, én egyáltalán nem vagyok oda senkiért az ellenzék köreiben sem. Az Orbán rezsimet viszont teljesen elutasítom, a hatalmon kívül, és párat közülök lehetőleg börtönben kívánom látni. Ha figyeltél arra, amit írtam, nem diktatúrának minősítettem a rendszert, hanem pszeudo-demokráciának, de írhattam volna autoriter rendszert, vagy féldiktatúrát is. Nyilvàn feleslegesen érvelek nektek, de azért leírom sokadszor: a sajtó nagy részét leuralták, majd kormányzati hirdetésekkel iszonyatos pénzeket - közpénzeket - pumpáltak a megszerzett orgánumokba. A közmédia is teljesen markukban van. Az ügyészséget leurálták, nincs független ügyészég. Ki a legfőbb ügyész Magarországon?! A bíróságot leuralták. Ki az Országos Bírói Hivatal elnöke?! A korrupció a harmadik legnagyobb nálunk az egész EU-ban, kormányzati körökben szervezett lopás megy, iszonyatos nagyságrendben. Nagyon sokan nem mernek már véleményt nyilvánítani, mert hátrány érheti őket a munkahelyükön, ha kiderül, hogy nem jó elvtársak, esetleg nem mindennel értenek egyet. Emlékeztetlek, Oroszország és Törökország papíron szintén demokrácia, nagyon magas százalékkal megválasztott vezetőkkel! Szerinted ezek valóban demokráciák? Persze, ha valaki ügyesen tartja a száját, nem esik baja. Sorolhatnám oldalakon át az érveimet, de tudom, teljesen felesleges lenne. Gondolom, ha bármi kritikát írok a magyar “kormányról”, akkor szerinted hazaáruló vagyok, Soros itt áll a billentyűzet felett és diktálja, mit írják. Ha ez nem áll meg, akkor viszont nyilvánvalóan zsidó vagyok, vagy román, vagy labanc, esetleg migráncs, de mindenképpen csúnya idegen. Meg még liberális, libsi, lippsi (milyen szépen rímelnek a bibsire, egészen véletlenül, igaz?), vagy kommunista, vagy ilyesmi.

Célkereszt 2019.02.01. 14:39:39

@IvanGyenyiszovics: A CEU kapcsán mindig arra hivatkoznak, hogy nem tartják be a törvényt, amely törvényt azért hozták, hogy a CEU ne tudja betartani.

felső határ nincs 2019.02.01. 14:41:46

@Célkereszt: A CEU kulontorvenyt kapott Magyarbalintektol.

Most ugyanazt kellene betartaniuk, mint mindenki masnak. Ha nem tetszik mehetnek elfele.

felső határ nincs 2019.02.01. 14:42:40

@Aquincum: "Veled és sok fityesz-hívővel nincs miről beszélni"

Az jo mert nelkulunk nem lehet valasztast nyerni.

Célkereszt 2019.02.01. 14:45:46

@felső határ nincs: Nem cáfoltad az állításomat. Nagyon jól elviselték a CEU-t 2017-ig, amikor is az amerikai elnököt szándékoztak zsarolni, hoztak egy törvényt a CEU ellen.

Minden ballib bérretteg 2019.02.01. 14:58:14

@Aquincum:

Most tényleg azzal a korrupciós mutatóval jössz, amit Soros cége készít ?

Viccnek is rossz vagy.

Mondjuk a magadfajta elvakult Soros csicskák színvonalát hozod az kétségtelen.
Az ilyen marhákat minden normális ember ignorálja, mert szót sem érdemelsz, azon túl meg kurva kevesen vagytok.

enrikokaruszo 2019.02.01. 15:04:41

érvelési hibát keresni egy válaszban, a kérdés nélkül?

eloi 2019.02.01. 15:06:02

@Célkereszt: Vajmi kevés köze lehetett ehhez az amerikai elnöknek.
Talán inkább annak, hogy az alapító nem mérte fel jól a saját erejét, és úgy kezdett bele a nagy álma megvalósításának. Ami másnak meg nem álma, vagy éppen rémálma.
A szervezetei meg, részben a CEU is, szintén rosszul mérték fel a saját erejüket...

Célkereszt 2019.02.01. 15:13:06

@eloi: Nem az amerikai elnöknek van hozzá köze, hanem Orbánnak, aki szeretett volna kicsikarni egy találkozót Trumppal.
Mit nem mért fel az alapító? 1991-ben alapították, amikor még a Fidesz volt a legnagyobb barátja.
Mondd azt, hogy a pártközpont azt az utasítást adta, hogy teljesen logikátanul kell a verdiktet védeni. Ne pazarold már az időmet hülyeségekkel.

Aquincum 2019.02.01. 15:21:33

@Minden ballib bérretteg: “Mondjuk a magadfajta elvakult Soros csicskák színvonalát hozod az kétségtelen.” :-) Kedves primitív fórumtársam, így legyen ötösöm! Nem értek egyet, kritikát mondok a Pártra, máris Soros-csicskának minősítesz. Nem érzed, ez milyen nevetséges dolog, szajkózni a kormány hülyeségét?

n3spr3ss0 2019.02.01. 15:25:50

@valaki nagyon más: Minden szava igaz volt Sargentininek, csak nektek savanyú a szőlő.Nekem Nyugat-Európa több országában élnek rokonaim, érdekes mindnek kivétel nélkül ez a véleménye kormányunkról.

MACISAJT 2019.02.01. 15:36:40

""Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben."

Aha. Most? Mikor a ballibák legfőbb napi témája hogy mikor hol hányszor pisilik be a hóba simicska fordulatát?
Mikor hegedüs elftárs kifejezte ezt a véleményét lendvai paul elvtárs ójságában, a bécsi liberális Standardban. szelestey elvtárs pedig feldúsította az index számára egy Putyin-Orbánnal, hátha így ütősebb lesz az a a bizonyos "néphumor"?
A ballib angol Guardian pedig azt magyarázza/magyarázná az olvasóinak hogy mi az a "geci"?

Eközben már ott tartanak hogy újhülye istván árpád-zászló előtt tart forradalmi gyújtóbeszédet. És a zsidókat megszámlálni óhajtó gyöngyössi pedig a kívánt koalíciós partner akivel a ballibák esküt tesznek a Parlament előtt(!)
És elővakartak két évtizeddel bácsfi diána után, egy másikat, valami nagy blankát(lendíccs!), akinek ömlik a kultúra a szájából.
Ennyire képesek.

Strassburgban pedig üres terem előtt őrjöngött a Szar Hentini, Újhülye, Niedermüller. Ez volt a Álljon le az ország! Blokád alá a várost! Meg "szjrkt".

Muhaha

MACISAJT 2019.02.01. 15:40:47

n3spr3ss0 "Nekem Nyugat-Európa több országában élnek rokonaim, érdekes mindnek kivétel nélkül ez a véleménye kormányunkról. "

Nekem pedig Tóta W.hez hasonló véleményem van, idézem:

Tóta W. Árpád - A bűzszínű zászló, Index, 2005. dec. 21.:

„Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár.( sic! Hallod, Kunhalmi etnő?)

Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni.”

Ugye milyen aktuális, józannak tűnő mondatok?
Ühüm, kedves eftársak. Jó tanácsokkal mindig bőséggel el voltunk látva a ballibák oldaláról.Legfőbb ideje hogy ők ezeket megfogadják .

Minden ballib bérretteg 2019.02.01. 15:47:00

@Aquincum:

Nem érzed mennyire röhejes, egy Soros szervezet által megrendelésre készített korrupciós rangsor lobogtatni ?

Tényleg ennyire telik ?

És ezek után azt mondod nem vagy Soros csicsa, mikor az országot lejáratni kívánó tetű gazemberek munkásságát hírdeted fennhagon ?

Röhejes vagy.. :DDD

MACISAJT 2019.02.01. 16:04:50

@Minden ballib bérretteg:

Ja, az eftársak most listákat készítenek meg korrupciót számolgatnak..:)
Bezzeg mikor várszegi ettárs volt a leggazdagabb magyar(esküszöm, így írták le), meg fenyő jános özvegye és leisztingertől kezdve a végtelenségig, akkor ilyesmi eszükbe nem jutott a transparency internationalnak:
www.blikk.hu/aktualis/varszegi-a-leggazdagabb-magyar/kq346g5

morph on deer 2019.02.01. 16:42:36

@eloi:
“Az a szomorú, hogy Trump engedett a (demokrata-libsi) nyomásnak és nem fűzte szorosabbra az együttműködést és a barátságot az egyik legelső rajongójával Orbánnal.”

Tényleg kár. Együtt járhatnának meccsre... És még a gép is nagyobb lenne hozzá.
Micsoda veszteség ez Trumpnak, képzeld csak el!

Akkor most szólok, hogy nem a nyomásnak engedett, hanem amerikai!
Ami azt jelenti, hogy mivel orbán megtámadott egy amerikai érdekeltségű intézményt - igen, ez a CEU - ami nem egy kifejezetten barátságos gesztus, ugye, aztán még rá is tett a “barátságra” az otosz fegyverkereskedők oroszországnak történt kiadásával, meg még jópár akadékoskodás történt az amerikai-magyar együttműködéssel kapcsolatban, meg ilyenek.

Szóval az, hogy valaki seggnyaló kijelentéseket tesz még láthatóan nem elég.
Trump első sorban amerikai, és csak aztán egy populista gyökér, a tulajdonság, ami közös nevezőre hozná orbánnal.
Hát így.

BiG74 Bodri 2019.02.01. 16:49:41

@MACISAJT:
Agyad bár kevés, azért figyelj:
„Demokráciában nincs forradalom. Választás van." Igen ez volt, ez lehetőséget adott a fityisznek. Ki is használta, de tudta, hogy abban a demokratikus rendszerben amiben az elégedetlen tömegek megválasztották, le is válthatják. ezért a demokráciát kicsit átalakította. Az a demokrácia, mely nem ad lehetőséget tömegeknek képviseletre, nem demokrácia, mert ezen tömegek nem fognak más módot találni, mint a demokrácián kívüli eszközök. Ha ez néhány ezer, tízezer embert érint még kezelhető, ha milliókat, akkor nagy a baj. Csak a helyzetnek kell megérnie és jöhet egy nagyszerű fordulat, mely elsöpri a mostani lopcsencsórokat, de jöhetnek új orbánok, új leninek, sztálinok, polpotok, csak azért, mert szarrá vertétek az ország immunrendszerét.

BiG74 Bodri 2019.02.01. 17:02:19

@MACISAJT:
Nagyon jó a cikk, hasonlítgasd már egy kicsit a mostani gazdagodásokkal, ja a matek nem megy mi?

Aquincum 2019.02.01. 17:03:07

@BiG74 Bodri: “Választás van." Igen ez volt, ez lehetőséget adott a fityisznek. Ki is használta, de tudta, hogy abban a demokratikus rendszerben amiben az elégedetlen tömegek megválasztották, le is válthatják. ezért a demokráciát kicsit átalakította.“ Nagyon egyetértek! Profin és végtelenül szemét, képmutató módon herélték ki a kialakulóban lévő, magyar dekokráciàt.

BiG74 Bodri 2019.02.01. 17:05:52

@MACISAJT:
" Egy év alatt 100 milliárd forinttal lett vagyonosabb Magyarország száz leggazdagabb embere." -2009
"MÉSZÁROS A FORBES SZÁMÍTÁSA ALAPJÁN EGY ÉV ALATT TÖBB MINT HÁROMSZOROSÁRA NÖVELTE A VAGYONÁT: TAVALY 105,7 MILLIÁRD FORINTJA VOLT, IDÉN MÁR 381,3 MILLIÁRD." -2018

BiG74 Bodri 2019.02.01. 17:07:14

@MACISAJT:
Hozzál még ilyen cikkeket, hajrá!

LakingerBélaZsebcirkáló 2019.02.01. 17:11:04

@BiG74 Bodri: lemaradtál volna a 2018-as választás kampányáról?

Amikor már a jövendő új kormány első intézkedéseiről hallhattál, a Vona kormány, a Szél kormány mind-mind a 2018-as választás győztesének látta magát?
Vagy akkor még nem tudták, hogy diktatúrában (átalakított demokráciában, ahogy tetszik) nem lehet választás?

Vagy lemaradtál az öszödi apokrifről?
Amiben épp Gyurcsány vázolta fel a demokráciaátalakítás pontos menetrendjét?

"Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés.

Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel."

Ami amúgy abszolút értelmes program volt Ferencünk részéről, csak épp nem volt képes megvalósítani. Ezt sem.
Orbán meg igen.

BiG74 Bodri 2019.02.01. 17:18:25

@LakingerBélaZsebcirkáló:
Lemaradtál 2009 -ről? Amikor egyöntetűen, minden sorosozás, minden migráncsozás, minden brüsszelezés nélkül, gyurcsányék és a maszop ki lett dobva a szemétdombra? Amikor nagyon sokan adtak lehetőséget a fityisznek, többek között jómagam is, hogy mutassa meg akkor mit tud. Mert azóta tisztességesen semmit sem tud, csak a pénz és a gazdagodás mindenek előtt, és bárkinek a rovására.
Gyurcsányt is gyakorlatilag a fityisz tartja életben, mint ahogy a jobbikot is, meg a többi ellenzéket szeletelő istenbarmát.
Amúgy a kisebb parlament nem jelenti feltétlenül ez a szart ami most van, de vissza fog még nyalni a fagyi.

sinus67 2019.02.01. 17:29:00

@eloi:
Nem érvelés! Vélemény! Nem kezdtem el magyarázni (érvelni), hogy miért ez a véleményem akár a kormányról, akár az ellenzékről. Kiváltképpen nem mutogattam más kormányokra, vagy ellenzékre. Mi több! Senkire, hogy bezzeg...
Akkor, hogy ne kelljen neked is érvelési hibákba esned:
Az egész magyar politikai elit egy szar, ótvar rohadvány.
És nem magyarázom meg, hogy miért!
És nem érdekel, hogy máshol is ilyenek!

szepipiktor 2019.02.01. 17:29:22

Már meg sem lepődöm az sokadik egyoldalú propagandaíráson...
Természetesen kizárólag a másik oldal követi el a felsoroltakat.
Kizárólag a neoliberális aktivistavonal véleménye, módszere, retorikája, érvelési stílusa a jó, a helyes, minden más nem az.
Miközben az EP-ről van szó, politikusokról van szó, azaz mind hazudik, kamuzik, ráadásul az EP-ben nem is hazánk a lényeg, hanem az EU-s patkó elosztása!
De itt is azonnal belpolitizál a kommnetszekció.
Ez nem erről szól!

morph on deer 2019.02.01. 17:31:50

@BiG74 Bodri:
“csak azért, mert szarrá vertétek az ország immunrendszerét.”

Találó.
Én ezt kacifántosabban szoktam kifejezni, - na jó: ezt is, - de a lényeg kábé ugyanaz.

Ha egy csoport, ország, stb. erkölcsi szintjét sikerült ledolgozni a béka segge alá, az már akkor is ott marad, ha véletlenül magának a csoportnak, az országnak lenne szüksége tisztességes emberekre, vagy netán épp a kedves vezetőnek lenne szüksége a mellette való kiállásra.

Magyarul: a rombolás minden irányba hat, még vissza is!

A közerkölcs szintjét mi sem jelzi jobban, mint az itt is tobzódó szerencsétlenek, akik szerint a lopás, csalás teljesen rendjén van, ha azt az ő kedvencük követi el, és mindegy, hogy miért!
Amikor szerintük helyes dolog bárkit bántani, csupán bőrszíne, vallása vagy etnikuma alapján gyűlölni, bántani, vagy éppen tetszés szerint diszkriminálni.

Ez a mai magyar “keresztényi” erkölcs - helyetti önfelmentő hazudozás.
Dehát a többi hazugsághoz képest ez már fel sem tűnik.
De jó.

szepipiktor 2019.02.01. 17:33:58

@sinus67: Nagyon jól mondod!
Az EP-ben is politikusok ülnek, az adott ország kijuttatottjai meg nem együtt, hanem az EU-s frakciókban pózolnak.
Amit elmondanak, annaknem kell keresni a valóságtartalmát, hiszen az csak az ottani frakciók harca.
Vélemények hangzanak el, pontosabban politiki irányítású kampánybeszédek.
Valójában amikor egy magyar blogger ezt "tálalja", csupán az itteni szektaharchoz ad muníciót, nem lényeges számára, hogy semmi köze a leírtaknak az elhangzottakhoz.
Orbán!
És beindul a nyálképzés ezen az oldalon (is).
Bezzeg a kormányoldal hogy mer hazudni!
Ez az oldal hazudhat, de másik... Az nem!
Közben az ország robog a végső pusztulásba...

Populista Pista 2019.02.01. 17:35:28

@eloi:
Amit az amcsik játszanak most velünk az a "jó zsaru-rossz zsaru" színjáték. Egyelőre lehet még a jó zsaruval bizniszt csinálni:

- Kirúgjuk az oroszokat, jutalomképpen megkapjuk sokkal drágábban az energiahordozókat tőlük

- Csak amerikai fegyvert vásárolunk hátrányos feltételekkel

- Aláírjuk az új védelmi szerződést, ami gyakorlatilag bármikor szabadon használható felvonulási területté teszi Magyarországot. Ezt még Hitler se kapta meg Horthytól annak idején.

Milyen lehet ezek után a rossz zsaru?

kiskutyauto 2019.02.01. 17:37:34

A szégyenletes hazaáruló fizeSS söpredék és a butaság kéz a kézben járnak, ezt legalábbis 10+10 éve tudják az értelmesebb magyarok, ezért is menekült el jó részük... Azok a diktatúrák, hol az ostoba tömeget manipulálják gátlástalanul, primitív demagógiával, dogmatizmussal, populizmussal, hazugság cunamival (hisz nyilván a soroltak mind azok) mindig tragikusan végződnek, ezt bevárni, akinek esze (és lehetősége is) van, nem kívánja...

Ellenzéki Tüntető 2019.02.01. 17:51:14

@Aquincum: Figyelj bazdmeg te fideszesbirkáztál le mindenkit aki a kormány álláspontján van, ember! Aztán meg sírsz ha sorosbérenceznek! Ennyire akarsz te normális vitát, ember, beleszállsz izomból mindenkibe, aztán nyüszítesz hogy bántanak, húzz már a picsába.

Ellenzéki Tüntető 2019.02.01. 17:56:02

@chrisred: "Na de ez hogy jön az elhangzottakhoz? "

Úgy hogy ha mindketten csúnyán beszélünk, de te folyamatosan azzal baszogatsz engem hogy én csúnyán beszélek és ezért nekem legyen szarabb, akkor hadd gondoljam azt hogy egy jó nagy álszent fasz vagy, akit nem kell igazán komolyan venni.

Itt is erről van szó. Öntökönlövés az egész.

illaim 2019.02.01. 17:58:08

@Helga Beauty Salon: "De addig is, GÁL KING 1 GECI! Ugye libsik?" Ebben akár egyet is érthetünk, csak a megfogalmazásod trágársága zavar! LOL

Aquincum 2019.02.01. 18:05:57

@Ellenzéki Tüntető: “Figyelj bazdmeg te fideszesbirkáztál le mindenkit aki a kormány álláspontján van, ember! Aztán meg sírsz ha sorosbérenceznek! Ennyire akarsz te normális vitát, ember, beleszállsz izomból mindenkibe, aztán nyüszítesz hogy bántanak, húzz már a picsába.” 1. Nem fideszbirkáztam. 2. Nem sírtam, csak megállapítottam valamit. 3. Nem szálltam bele senkibe, legfeljebb a mai, gazember kormányba. 4. Olvasva a hozzászólásodat, egy ordas nagy tahó lehetsz. Ez a baj az internettel, illetve ezekkel a kommentelésekkel, hogy olyanokkal kerül néha az ember párbeszédbe, akit az ember a való életben két szó után otthagyna, miután érződik, hogy az illető szájából, mint a tiedből is, kilóg a kapanyél.

illaim 2019.02.01. 18:13:25

@Ellenzéki Tüntető: Na figyelj te fidesses köcsög! Ez itt nem egy kormánybarát oldal! te mi a kurva anyádat keresel itt, ha nem trollkodni akarsz? Tanulj meg vendégként viselkedni, és akkor az szerint leszel szólítva! Kapise?

torró 2019.02.01. 19:14:37

@illaim:
ÓÓÓ! Remek ! Igazán szívmelengető, ahogy egy magát demokrácia harcosának, meg a szólás szabadságért előre elvtársak jelszóval kisöpresz valakit! És mit vársz ezek után?

Amúgy halkan jegyzem meg a birkázók figyelmébe ajánlanám, hogy nézzék meg a gazdasági mutatókat, meg a külföldi kommentelők nyilatkozataikat rólunk! Az mindent elárul! Többen tisztelik az Orbán politikáját mint itthon! Tegnap volt egy baráti házaspár nálunk akik 30 év után hazaköltöztek, és elmondták, több német leendő nyugdíjas is ide készül, mert biztonságos az ország! Őket kellene meghallgatnotok a kinti állapotokról. Az meg hogy ki lopott tőlünk többet, itt van olvassátok el!
civilhetes.net/john-christensen-magyarorszagot-kiraboltak-itt-vannak-a-tenyek?fbclid=IwAR2ktS7ZFP3nN-jQKHceNrXAtX3ivAW2flbCYpuE7Mdi0yvEIyxUqJPBRIA
mindenszo.hu/gyurcsanyek-4-milliard-dollart-mentettek-ki-indoneziaba/?fbclid=IwAR19okjA-SPpkuPmSKQ79Jr6Zm1G4RmWHuKupZBxx5VjHJzZ6obcuc6Mmjg
Emlékeztető: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja.” (Alekszander Szolzsenyicin

JFK-alapítótag 2019.02.01. 19:37:57

@Ellenzéki Tüntető:
"Ja szerintem a fidesznek is síppal kellett volna bevonulnia meg összevissza rohangálnia az ülésteremben, érthetetlen hogy ezt miért nem elemezte ki a blog."

Emlékszem, hogy ellenzékben sűrűn csinálták a gecik.
Mármint O1G meg a bandája.
Még tojást is hajígáltak.
Nemzeti ünnepeken is.

Aquincum 2019.02.01. 21:15:54

@torró: “A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!” Kétség kívül, ahol megjelent a kommunizmus, mindenütt rengeteg disznóságot követtek el a nevében. Azért pár megjegyzésem lenne. 1. Sokunknak elege abból, hogy bárkit, aki a jelenlegi kormány politikájával nem ért egyet, lekommunistáztok. 2. A keresztény etika szép dolog, ha valaki komolyan gondolja. De elnézést, undorító dolog, ha egy tolvaj, korrupt gazember állandóan a szájára veszi. 3. Figyelmeztetnélek arra is, hogy a kereszténység zászlaja alatt milliókat öltek meg. 4. Az ateisták, a zsidók és a muzulmánok, stb. között is rengeteg rendes ember van. 5. A mérsékelt jobboldali politikával semmi bajom nincs. Orbán rablógazdálkodásával, az állami korrupcióval, egyház és állam taszító összefonódásával, a gyűlöletkeltéssel más népek iránt, már nagyon is van. 6. Azt, hogy ki lopott többet, egy pillanat alatt megmondom. Olyan lopás, mint amit most művel a kormány, a rendszerváltás óta nem volt! Néhai Tocsik Márta 860 milliója aprópénz ahhoz képest, amit ezek hétről hétre maguknak és a klientúrának odavetnek.

Aquincum 2019.02.01. 21:26:25

@morph on deer: “A közerkölcs szintjét mi sem jelzi jobban, mint az itt is tobzódó szerencsétlenek, akik szerint a lopás, csalás teljesen rendjén van, ha azt az ő kedvencük követi el, és mindegy, hogy miért!
Amikor szerintük helyes dolog bárkit bántani, csupán bőrszíne, vallása vagy etnikuma alapján gyűlölni, bántani, vagy éppen tetszés szerint diszkriminálni.” Minden szóval egyetértek! Ezek egy szar országot építenek, belőlem lassan kiölik a hazaszeretetet. Azon veszem észre magam, hogy meghallom a “jó magyar ember” kifejezést és hányingerem lesz. És bejön ez a szemét politika! Nemhogy bejön, kétharmaddal ülnek a Parlamentben! Undorítóak, de bármit tesznek, kétmillió ember tapsikol és boldogan leszavaz rájuk!

torró 2019.02.01. 21:48:03

@Aquincum:
Mivel én szeretek realista lenni, bizonyos dolgokban , vagy pontokban igazat is tudok adni. Nos ! A lopás azért erősen két értelmű dolog! Mond meg őszintén, ha te lennél vezető kiket vennél előbbre? Na! Biztos hogy a Mészáros csapat több lehetőséget kap mint más. De tudnod kell, hogy a gazdasági szereplőknek nagyobb tábora van, és nem egyedül Mészáros van jelen. Azonkívül nyugodtan állíthatom, hogy amit megvesz, vagy mondjuk megkap. Azokat működteti is, rendbe teszik, és munkahelyeket hoz létre. Mivel én láttam létesítményeket amik már lerohasztott állapotban voltak, hogyan tették rendbe. Ezek között volt olyan egység, ami Kádár alatt a posta tulajdona volt, majd a rendszer váltáskor egy tollvonással került egy mszp-s képviselő tulajdonába. Majd szép lassan lerohasztották elhanyagolták, és otthagyták. Így lett állami tulajdonba, és Mészároshoz. most folyik a felújítás. Szóval. Ezek az EU-s források itt vannak és működtetik. Az mszp- előéletében ahhoz volt szokva, hogy mindent ingyen megkaptak és el is herdálhatták. Mire mentünk velük 8 év alatt? 4 órányira voltunk a totális ország csődtől. Ezt maga Gyurcsány is elismerte! És nehogy azt mondjátok, hogy ez a tehetetlenség Orbán hibája volt! Akkor még pedig majdnem minden média a baloldal kezében volt! Ők mondták Orbánnak aki reklamált hogy nem hagyják média közelébe menni, hogy akinek média kell vegyen magának! Hát akkor most kuss! Még azt a szerencsétlen népszabit sem tudták megtartani.Nem egy országot! Egy normális komoly ellenzéket szívesen látnék! De ezek? Már ne haragudj, de nem látjátok, hogy impotensek? Mint az ovodások! Azelőtt az oroszokra támaszkodtak, most meg Brüsszeltől várják, hogy visszategyék őket a hatalomba! Gyerekek! Orbán nem szaladt sehová annak idején! Elment az emberek közé, és dolgozott azon, hogy összerakja a választásokra a csapatot! Most mondj egy nevet miniszterelnökre! És hol lenne az állam apparátus? Tehát dolgozni kellene komolyan és nem bohóckodni!

morph on deer 2019.02.01. 22:01:52

@Aquincum:
Imént láttam egy Opel Granada nevű autó reklámját a német RTL-en.
Az volt a poén, hogy az igazi kátyús utakat sem érzed meg benne, annyira profi a felfüggesztés/rugózás/miegyéb.
A reklám szerint akkor sem, ha Budapesten autózol..!

Ez az országimázs 2019-ben, és nem a felcsúti stadion, most képzeld el.

Tudom, ne is mondd: a Soros!

Az azért eléggé érdekes, hogy egyszál maga képes leverni az orbánt és az összes mamelukját, miközben népünk dicső vezére mint béna kacsa ül a gazban, de azon ívül, hogy hülye plakátokat ragasztat semmi mást nem tesz Soros ellen!

Valaki érti ezt?
Vagy orbán valójában egy beszari alak, aki csak messziről, a (szögesdrót)kerítés túloldaláról mer óbégatni?

Akkor a fideszesek egy gyáva, potrohos kis hajdanvolt focistát követnek ilyen megszállottan, aki nem bír egy 86 éves vénemberrel?

Ez az a “hős”, aki megvédi európát?
És ezt röhögés nélkül bírják nyomni a fideszes cslédek, most kézeld el!
Ez azért nem akármiyen teljesítmény!
:)

Ellenzéki Tüntető 2019.02.01. 22:03:10

@illaim: Tudod én nem szeretem magam bezárni egy echo chamblerbe ahol csak saját véleményeket hallok, hogy aztán egy áprilisi este keressem az állam, hogy nahát, ez meg hogy lehet, mégse mindenki olyan mint én.

Aquincum 2019.02.01. 22:20:47

@morph on deer: “orbán valójában egy beszari alak, aki csak messziről, a (szögesdrót)kerítés túloldaláról mer óbégatni?
Akkor a fideszesek egy gyáva, potrohos kis hajdanvolt focistát követnek ilyen megszállottan, aki nem bír egy 86 éves vénemberrel?” :-) Valahogy így!

Aquincum 2019.02.01. 22:48:21

@torró: “Gyerekek! Orbán nem szaladt sehová annak idején! ” Orbán?? Brüsszelben tett panaszt a magyar kormány ellen!! Szankciók bevezetését kérte Magyarország ellen!
Más: szereted, szeretitek elfelejteni, hogy 2008-ban világgazdasági válság volt, most meg konjunktúra van!
Egyébként örülök, hogy ilyen szépen meg tudod magyarázni, milyen jó nekünk, hogy kilopja a szemünket is pár ilyen Mészáros Lölö féle alak (aki mellesleg a Kedves Vezető strómanja)! Lelked rajta, örülj csak neki, én nem fogok! Örülsz a milliárdos értékű luxusjachtjànak is, ugye?! Gondolom, örülsz a túlárazott, egy pályázós, előre lezsírozott és eldöntött EU-s és nem EU-s pályázatoknak is! Egészségedre, az én gyomrom és sok más ember gyomra ezt nem veszi be!

darlacko 2019.02.02. 00:52:55

@felső határ nincs: az arabok és más jöttmentek importjában pont az Orbán-rezsim járt élen. Annyi letelepedési kötvényes, meg álmagyar ukrán és szerb özönlött be ellenőrizetlenül az EU-ba, hogy ezek után nem nagyon kell már arab inváziótól tartani. Aki akart, az már bejutott.

Etniez 2019.02.02. 01:37:29

Nagyon jó poszt, mint ha én írtam volna.
Szokás szerint megejelent az összes fidesztálib vergődni.

Etniez 2019.02.02. 01:39:55

@antiinternáci: a sargentini-jelentésben egy nem igaz és egy véleményes pont akadt, 80%-a nettó igazság.
Itt csak te beszélsz faszságokat, bizonyítottan.

Etniez 2019.02.02. 01:42:28

@felső határ nincs: ó igen, a fideszes módszer. Aki nincs velünk, azt ki kell csinálni, akár fizikailag is. És akkor megvagytok lepődve, amikor lediktatúrázzák a nert.

Larrikin 2019.02.02. 01:49:29

@szepipiktor: "Közben az ország robog a végső pusztulásba..."
A harmadik 2/3-dal, a teljhatalmú hős vezér irányításával? Nocsak.

Larrikin 2019.02.02. 01:59:54

@szepipiktor: "Már meg sem lepődöm az sokadik egyoldalú propagandaíráson...
Természetesen kizárólag a másik oldal követi el a felsoroltakat."
Tehát tartalmilag, tényszerűen rendben lenne, csak érzelmileg felkavaró. Jól értem?

Amellett, úgy látom, épp egy blog posztot kommentelünk. A pártatlan, semleges, minden oldal véleményét bemutató, példamutatóan tárgyszerű beszámoló elkészítése a közmédia feladata, amely minden bizonnyal így is jár el. Ugye csak viccelek? Naná. Természetesen nem a közmédián, hanem egy blogon kell ezt számonkérni: legyen minden posztjában, annak is minden bekezdésében, sőt tagmondatában politikailag kiegyensúlyozott, tartózkodva a személyes véleményektől. Különben Soros.

Helga Beauty Salon. 2019.02.02. 07:44:42

@Larrikin: egy blogon kell ezt számonkérni: legyen minden posztjában, annak is minden bekezdésében, sőt tagmondatában politikailag kiegyensúlyozott, tartózkodva a személyes véleményektől Különben Soros...........

Nem ezt mondták Laci!!!!!!!
Hazudik, ferdít, moralizál, kettősmércét alkalmaz, nagyképűsködik. Mi meg erre rámutatunk! Az illiberális kommenterektől te se várd hogy minden bekezdésükben, sőt tagmondatukban politikailag kiegyensúlyozottak legyenek, tartózkodva a személyes véleményektől Különben fideszes...

chrisred 2019.02.02. 07:47:39

@felső határ nincs: És ezekkel nem akar foglalkozni Gál Kinga?

chrisred 2019.02.02. 07:55:06

@Ellenzéki Tüntető: De ez azért rossz hasonlat, mert voltaképpen nekünk semmi közünk nincs ahhoz, hogy a másik hogyan beszél. Ők viszont azért ülnek ott az EP-ben, és kapják a befizetett adónkból a fizetésüket, hogy a szabálysértők ellen eljárást indítsanak, ha muszáj. Inkább olyan, mint amikor a rendőr megállítja a gyorshajtót, az meg arra hivatkozik, hogy tudja ám, amikor a rendőr nincs szolgálatban, akkor ő is száguldozni szokott a kocsijával. Ami miatt, ha igaz, a rendőr bácsit is el kéne kapnia valamelyik társának, amikor éppen gyorsan hajt, de ez semmiben nem érinti a a lefülelt fickó szabálysértését.

Jakab.gipsz 2019.02.02. 10:28:04

@morph on deer:

Mindenki nyugodjon le, a sátánfajzat globalista Soros politikailag korrekt nyitott társadalmával, nincs alku, a történelem szemét dombján van a helyes. Ennyi.

yourmomtits 2019.02.02. 14:37:48

@morph on deer: jaja, leszámítva, h ilyen autó nincsen.

komolyan nem értelek miért kell ekkora hülyeségeket írkálni
süti beállítások módosítása