Fegyvertelen

Félreértések

2019. február 12. - Kristóf Tarnay

Az a baj a Fidesz kommunikációjával, hogy bizony időnként könnyen félreérthető. Elég csak elvéteni a megfelelő alanyt vagy tárgyat és már meg is van a baj. Vegyük például az örökbecsű 888.hu fejlécén jó sokáig ott virító “csatlakozz a lázadókhoz” szlogent. Mi van, ha valaki a szöveget félreértve nem Brüsszel, hanem mondjuk Orbán Viktor ellen akar lázadni, és ezt meglátván rögtön a sarkára áll és hipp-hopp már is az Oktogonon találja magát egy kiadós tüntetésen.

Vagy amikor legutóbb Gajdics Ottó, azóta a természetesen irányultságában mit sem változó (köszönjük, László!) Szabad Föld főszerkesztője arról beszélt az Echo TV egyik vitaműsorában (bizony, kettő is van nekik, tessék megbecsülni!), hogy milyen oktondiság ám mindenért egy embert hibáztatni, minden bajunkat rá visszavezetni, és minden probléma mögött ugyanazt látni. Ő Orbánra és a Fidesz-kormányra gondolt (akik amúgy tényleges politikai döntéshozóként egy sor dologért közvetetten felelősek), de remélem, nem felejti el “visszaállítani” magát, mielőtt elmegy meghallgatni a következő Fidesz-sajtótájékoztatót, ahol esetleg Soros Györgyre is kivetítené az elmondottakat.

Aztán itt van szeretett városunk az utóbbi időben a kormányközeli médiában egyik legtöbbet szereplő bárkije. Ő Szabó Bálint. De tényleg, írni kéne egy kimutatást, hogy Szegedről ki szerepelt legtöbbet a kormánypárti országos médiumokban a polgármestertől az egyetem rektoráig bezárólag, szerintem tuti, ott lenne az első ötben. Most meg mit lehet róla olvasni az Origón, és onnan átvéve a SzegedMán? Hogy nem tud elszámolni pénzekkel, és végzettség nélkül dolgozott jogi ügyeken? Talán polgármester-jelöltsége lehet a háttérben. Elképzelhető, hogy voltak “kérései”, mielőtt visszalép a Fidesz mai napig meg nem nevezett hivatalos jelöltjével szemben, esetleg a kormánypártnak is volt egy “ajánlata, amit nem tud visszautasítani”, talán lesz is, csak előbb megmutatták neki, hol a helye, és ki a főnök igazából. Nem tudni, majd meglátjuk. (Izgalmas lesz ugyanez Barthával is.)

Ahogy azt sem tudni, a leginkább Origót olvasó, Echo TV-t fogyasztó közönség mennyire lepődött meg azon, hogy az azért országosan lényegesen ismertebb Volner János egyszerre megjavult. Na, de tényleg.

Annak idején a Hír TV akkor még létező reggeli műsorában (valamiért ezt a formátumot egy az egyben kukázták a visszafideszesítés után) a sokat látott műsorvezető Bodacz Balázs majdnem belepirult, amikor Volner élő adásban ismételte meg a tévé akkori tulajának négybetűs jellemzését Orbánról. Később nem is nagyon kímélték, paparazzik fotózták a bokorban az után kutatva, csalja-e a feleségét, megkérdőjelezték a diplomáját, és egy sor nagyon erős támadás jelent meg róla ezekben a médiumokban, amikre erős riposztokkal replikázott is általában.

Aztán kilépett a Jobbikból, és átlépett a nagyon független és ellenzéki, de azért néha a Fidesz-közeli “civil szervezetekkel” épp azonos ellenzéket lejárató grafikát használó Mi Hazánkba. Ettől kezdve minden megváltozott. Lassan bérelt helye van az Echo TV napi elemző műsoraiban, a kormányközeli média azóta issza a szavát, és az egyik leghitelesebb forrásként tekint rá (főleg ha a Jobbikot vádolja), és - láss csodát! - a paparazzik eltűntek, és hirtelen a diplomájával sincs semmi gond.

Meglepő és félreérthető. Talán elsőre az említett médiumok dolgozói is csak néztek meglepődve, esetleg félre is értették. De aztán a - mára csak volt - főnöküknek a konzervatív újságírást aktívan megmentő alapítvány élén töltött tiszavirág-életű karrierjén keresztül láthatták, mi lesz azzal, aki sokat értetlenkedik. Na, az félreérthetetlen volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr4014622234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ellenzéki Tüntető 2019.02.12. 21:50:52

Fú ez majdnem olyan érdekes, mint az ellenzéknél, hogy a jobbik vagy vállalhatatlan náci csökevény akit be kéne tiltani, vagy igazi harcostárs és a zsidók listázásával nincs is gond.

Minden ballib bérretteg 2019.02.12. 22:10:07

Az a fura, hogy félreérthetőség kapcsán ugyanazzal a mozdulattal az úgynevezett független (magyarul ballib seggnyaló) sajtóról is egyszuszra elmondtad a véleményed, hisz éppen ugyanezt csinálják csak pepitában.

Volnertől kezdve Orbán-Soros-ig, pont ezekben az ügyekben. Ahogyan te is kibaszott kettősmércével mérsz mindent.
Tulajdonképpen ezt az álszentséget a Fidesz a ballibektől vette át.

Etniez 2019.02.12. 23:12:26

Kamuztok, a független sajtóban nem lett barát a jobbik, csupán elviselik a cél érdekében.
Ti meg hirtelen elkezdtétek felszopni a tegnapi ellenfeleiteket.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 23:18:53

@Minden ballib bérretteg: tehát a ballib és a fidesz média ugyanazt csinálja pepitában.
Jól odamondtál a fidesznek! Baj lesz ebből, elvtárs! Álszent fidesz? Kemény!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 23:22:02

@Etniez: ja, a fidesz pedig végrehajtja a Jobbik választási programját. Mi van, sajátra nem futja? Mondjuk ezzel a szellemi tőkével nem csodálom...akiknek egy amerikai zsidó mondja meg, hogy kell Magyarországon választást nyerni. Nem, nem Soros, Finkelstein mondta meg!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 23:23:18

@Ellenzéki Tüntető: miért, van gond a listázással? Mit mond erről a fidesz?

Jakab.gipsz 2019.02.12. 23:51:58

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem igazán értem ezt a "listázási ügyet", miért okoz gondot egyeseknek, például Izrael állam, a föld kerekségen felelhető összes zsidót listázta.

És még sem hisztizett senki.

Itt van például a mi Magyar Bálintunk, aki azzal kérkedett, hogy felvállalja a zsidóságát, minek mi végre?

Magyar Bálintnak a tetteit kell felvállalnia, amikor a magyar adófizetők pénzén alkalmazott, miniszterként, korrupció gyanúsan, jogtalan előnyhöz juttatta a Soros-féle nyitott társadalmat hirdető egyetemet, (amit soha senki nem akkreditált, talán azért nem mert egy agyrémet nem lehetséges akkreditálni, csak elhinni).

Vagy azt az agyrémét amikor Bálintunk, szétverte lezúzta a szakmunkás képző intézeteket és a tanműhelyeket.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.13. 00:15:16

@Jakab.gipsz: na, minden gondolatoddal egyetértek!
Én büszkén vállalom, hogy magyar vagyok, amikor listáznak a UK-ben, mindig megadom, de ha úgy listáznának, hogy fideszes szavazó vagyok-e, avagy ellenzéki, az zokon esne.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.13. 00:16:55

@Jakab.gipsz: de szerintem Ellenzéki tüntetőt kérdezd, ő hozta fel, én se értettem, mi vele a baj.
süti beállítások módosítása