Fegyvertelen

Szavaz Magyarország legnagyobb civil diákképviselete

2017. október 12. - Kristóf Tarnay

Holnap az esti órákban indul Magyarország legnagyobb független diákképviseletének, a Független Diákparlament online képviselőválasztása. Ez az a szervezet, ami az utóbbi időben arról vált ismertté, hogy egy sor cipősdobozzal megrémisztette a komplett kormánypropagandát, de persze nem most jött létre: az FDP immáron negyedik éve választ - nézzük, kik közül, és azt is, hogy kik és hogyan szavazhatnak!

17240288_827999217350417_7328121089855618665_o.jpg

A Független Diákparlament tavalyi tavaszi plenáris ülése (Fotó: Rajna Réka)

A szavazás teljesen online. A http://valasztas.diakparlament.hu oldalon lehet szavazni, amint este elindul a folyamat, és október 27-én este 22 órakor zárul majd le. Minden 14-21 év közötti diák szavazhat, a regisztráció részletei hamarosan megtalálhatóak lesznek az oldalon.

Szavazni több kategóriában lehet. Minden kategóriában adható le - értelemszerűen egy - szavazat.

  • Középiskolás diákok minden régóban
  • Öregdiákok
  • Hallgatók Budapesten és vidéken
  • Szülők
  • Tanárok

Eredményhirdetés 28-án lesz, várhatóan Budapesten és Szegeden lesz szervezett eredményváró, ahogy tavaly volt. A Független Diákparlamentről írt korábbi bejegyzéseim itt találhatóak, az FDP műküdéséről további részleteket a saját oldalán itt olvashatsz, de érdemes követni a Facebook-oldalát is, ugyanis ez a leginkább naprakész felület a diákképviselet híreiről.

A szerző ezen tanévben a Független Diákparlament képviselője és szóvivője volt, jelenleg képviselőjelölt a vidéki hallgatók kategóriájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr9812958323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása