Fegyvertelen

A szex nem bűn

2018. július 30. - Kristóf Tarnay

De az erkölcsök kisajátítása és összemosása teljesen hétköznapi dolgokkal szerintem az. De kezdjük az elején! A házasság előtti szexualitás tiltásának történelmi hagyományai és okai vannak. Anno nyilván a születendő gyermeket egyrészt nem tudták eltartani család nélkül, kivetette az (amúgy elég álszent) társadalom, mert “zabigyerek” volt, stb. Amióta azonban könnyen és viszonylag olcsón hozzáférhető mindenki számára a fogamzásgátlás, ez teljesen értelmét vesztette.

Más kérdés, hogy az egyház mai napig tiltja pl. az óvszerhasználatot, aminek olyan mellékhatásai vannak, hogy az ilyen segélyszállítmányokat nem viszik tovább, ami mondjuk segíti az AIDS terjedését Afrikában, de alapvetően ennek a mindennapi életünkre sok jelentőssége nincs, hiszen a hívek sem tartják be. (Valami olyasmivel magyarázzák, hogy Isten akaratát nem szabad megfúrni. Én ezt ateistaként biztosan nem érthetem, de akkor gondolom, esernyőt sem használnak, és ha Isten úgy akarja, akkor engedelmesen bőrig áznak.)

Itt jönnek az összemosások. Manapság a párok többsége harminc éves koruk környéke előtt nem házasodik meg, semmi értelme eddig szűznek maradni (védekezni pedig utána is érdemes, senki nem szeretne harminc gyereket). Óriási balgaság ezt összemosni azzal, hogy egyrészt akkor nyilván az illető meg fogja csalni, másrészt értelemszerűen akkor fűvel-fával dugni fog. Nem, ez óriási butaság.

Az egyházak egyik legerősebb eszköze arra, hogy pszcihésen magához láncolja tagjait az, hogy bűntudatot kelt bennük egy sor teljesen hétköznapi dolog után, amit aztán természetesen csak ő tud feloldani. Megdöbbenve olvastam ezt az elvileg modern és fiatalos keresztény oldalt, és őszintén nagyon sajnáltam a szerzőit, és akik ilyen érzelmi bilincsben élik életüket. Egy boldog párkapcsolatot abszolút jobbá tesz az egészséges szexualitás, egyetlen hátránya van: kiderülne, hogy a képletben semmi szükség a csak öncélúan károgó egyházakra, mert a két ember együtt boldog és harmonikus kapcsolatban él. Nem fogja ettől jobban vagy kevésbé megcsalni, ez a két ember személyiségén és kapcsolatuk minőségén fog eldőlni.

Az egyházak itt tehát nem csak álszent módon kisajátítják az erkölcsöket, de összemosnak egy valódi erkölcsi negatív tettet (megcsalás) egy teljesen hétköznapi dologgal (óvszerhasználat) és megtiltanak egy teljesen normális dolgot (házasság előtti szex). Most ide se citálnám Nietzsche-t, aki azért is nevezte szolgaerkölcsnek a kereszténységet, mert a szex hiányát "tisztaságként" aposztrofálta, hiszen nem föltétlen értek egyet a gondolatmenetével (pl. hogy a békesség a bosszúállás lehetőségének hiányának rossz elfogadása, alapvetően nagyon pacifista ember vagyok), de amikor a tengerentúli incel-mozgalmak a szex alapjogként való újrafelosztásáról elmélkednek, talán érdekes lesz ebből az irányból is megközelíteni a témát.

Az egyházi esküvő 5 romboló hatása

Válasz a 777 blog A házasság előtti szex 16+1 romboló hatása c. cikkére Az, hogy olyan velem született, megváltoztathatatlan és akaratom ellenére is létező tulajdonság, mint a szexuális orientáció dönti el, hogy házasodhatok-e vagy sem, függetlenül a transzcendencia-hitem lététől, nagyjából olyan, mint ha a 180 centi alattiak nem vehetnének lakást, vagy a kékszeműek nem vezethetnének autót.

Apropó házasság: ne feledjük el, az egyházi házasság mennyire kirekesztő intézmény például az LMBT-párok számára. Korábban írtam már erről a blogomon, nem ismételném önmagam, csak a klasszikus mondást idézném: az egyházaknak két problémájuk van: hogy a melegek házasodni akarnak, és hogy senki nem akar házasodni.

A szerző ex-keresztény

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr5014151381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willkommenskultur 2018.08.01. 14:18:12

A szerző ex-keresztény

meg buzi

paráznabillegető 2018.08.01. 14:31:10

@maxval balcán bircaman: nem idéztél!
úgyhogy te is így gondolod.
bigott!

ogli dzsí 2018.08.01. 14:34:36

LMBT parok? Az mi, a perverzek akik faszik es a faszt szeretik, es meg el se bujdosnak a vilagba?

Semleges vk az egyhazakkal, sokkal menobbek lehetnek amikor a fentiek gyanujaert elve eltemettek v. elegettek a pacienst. Tokot kene noveszteni kerem mert a ratyik pofaja egyre nagyobb.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.01. 14:46:56

Az Orbán fóbiádat ismertük.
A keresztény fóbiád meg alakulóban Kristófka.

Jó leszel köcsög ballibnek a DK-ban te is.

Ad Dio 2018.08.01. 14:50:32

Nem egészen értem...

Ateista vagy, amint ezt szépen leírtad.

Nem kell úgy élned mint egy kereszténynek.

Idáig stimmt. Amit nem értek, az a végtelen agresszív belepofázhatnék mások életébe... öcsém... még ha normális stílusban vetetted volna fel a témát, esetleg leállnék róla beszélgetni. De ilyen ócska, ostoba, kioktató, útszéli stílusra csak annyit tudok mondani, hogy SEMMI KÖZÖD HOZZÁ, lódulj a keresztények mellől! Élj ahogy akarsz, de ne pofázz bele abba, ahogy mások élnek.

Köszi.

sterimar 2018.08.01. 14:59:59

Még jó, hogy az egyház szerint nem házasodhatnak a buzik.
A civil házasságuknak is kb annyi értelme van, mint a kutyánk meg a házi egerünk közötti házasságnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:14:25

@enpera:

Pont ebben a kereszténység eléggé egységes. Csak egyes protestáns csoportok állítanak mást.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:15:39

@paráznabillegető:

Tényeket írtam le.

A házasságon kívüli szex bűn. Hozzáteszem: ha nem jelent megcsalást is, akkor javítható bűn.

kosapeve 2018.08.01. 15:15:52

2000 év nem ismerete, a hűség mint tabu....
Így tudnám jellemezni a cikket. (Mielőtt véleményt mondunk tanulmányozzuk a szakirodalmat!)
Egyébként a 10 parancsolatból mi maradt, amit mindenki elfogad? Talán a ne lopj. Megnézhetjük, hogy hova jutottunk!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:16:36

"az egyházi házasság mennyire kirekesztő intézmény például az LMBT-párok számára"

S ezzel mi a gond? A keresztény kirekesztő a bűnnel szemben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 15:18:07

@Berelhetoreklamfelulet:

Ha valaki elvál, s új házasságot köt, az azon belüli szex is rendben van. Nemkívánatos dolog a válás, de ha megtörtént, az új házasság egyenértékű a korábbival.

Ad Dio 2018.08.01. 15:31:58

@kosapeve:

Azért a kommunisták a magántulajdont sem tartották éppen szentnek (na jó: a sajátjukat igen, de másét?...). A 10 parancsolat sem az aktualításából nem vesztett sem a társadalmi beágyazottságából. Soha nem fogadta el mindenki és mindig voltak egyes hangos kisebbségek, akik nyíltan nekimentek. Lelkük rája...

paráznabillegető 2018.08.01. 16:14:55

@maxval balcán bircaman: ez csak blablabla.
arról van szó, hogy a játékszabályok flexibilisek. hogy a korábbi adott szó innentől szart se ér, de itt az új!...
most akkor mennyi az annyi?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 16:21:35

@paráznabillegető:

Ezért is nemkívánatos a válás. De ha bekövetkezik, mégis jobb az új házasság, mint a házasségnélküli kapcsolat.

5perc 2018.08.01. 18:30:48

Az útszéli kutyát nem érdekli, mi bűn a keresztény kisebbség szerint.

parazita666 2018.08.01. 19:27:58

@maxval balcán bircaman: Ha feleségül venném anyádat, a nászéjszakán taknyosra szopatnám, meg mindenféle gusztustalan állatságot csinálnék vele, amit el sem tudsz képzelni, bevonnánk pár tripperes kurvát is a hecc kedvéért, nos, az bűn lenne? Szigorúan keresztény értelemben persze.

Jakab.gipsz 2018.08.01. 21:38:59

T. Kristóf Tarnay úr !

Sajnálattal állapítottam meg, Ön össze-vissza hazudozik, megfosztja eredeti tartalmától az évszázados tapasztalat alapján kialakított magasabb rangú keresztény erkölcsi normákat, majd a modernitás (semmit sem mondó), jelszavával korunk önjelölt hőse az ateista a politikailag korrekt gender diktatúra bevezetését szorgalmazza. Ennyike.

U.i. Ha már 1x szóba került Nietzsche szerinte az emberben egyetlen rút és alantas van, a saját ostobasága. Amit kiegészíthetek a beteges önámító hazudozással, ami az ateisták esetében napi rutin.

paráznabillegető 2018.08.01. 21:43:30

@maxval balcán bircaman: isten nem mond semmit.
ellenben szavait leírta az EMBER...
jaaa...

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2018.08.01. 22:27:17

És mi a helyzet a szüleiddel és testvéreiddel folytatott szexszel?
Ugyebár azt is azért tiltották (vérfertőzés, nem keverendő a vérmérgezéssel, mint az egyszeri indexes, ugye), mert az utódok közt sok lett volna a fejlődései rendellenességgel született (ahogy akkor mondták, korcs vagy nyomorék).
A fogamzásgátlók fényében akkor ez is értelmét vesztette?

@ogli dzsí:
Az LMBTQ (stb.) rövidítés és annak minden tagja külön is magyarul röviden: buzi.

@Rettegek mert ballib vagyok:
Mondjuk mindkét fóbiára alapos okuk van a magyar embereknek.

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2018.08.01. 22:33:07

@paráznabillegető:
Hipokrácia lesz az.
Semmi köze a hippo (ló) szóhoz, a hüpokritész (színész) szót rejti. Nemcsak a p-k számában van eltérés, d még az i-je is más (üpszilon kontra ióta).
Vigyázz ezekkel az idegen szavakkal, sosem lehet tudni, melyik mit jelent, meg hogyan írják.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.08.02. 10:36:57

@maxval balcán bircaman: akkor jó, mert még nem mondták ki a válásomat, de a barátnőmét sem, szóval mindketten házasok vagyunk
megnyugodtam

2018.08.02. 15:50:13

Pedig de. Az emberiség rohadtul beszopta, csak mivel ebben az állapotban van Ádámék óta, nem tudatosul benne. A szanaszét kúrás BŰN, a szodómia BŰN! Házasságban tessenek kúrni! Azért még jutalom is jár. A büntetés rettenetes lesz. Halálunkig védve vagyunk, utána jön a feketeleves, a sírás-rívás, a hiábavaló kimagyarázkodási kísérletek, a fogak csikorgatása.
Javasolt olvasmányok, mindenki okulására: Biblia, Korán. Igen, a Korán, és tedd túl magad azon a részen, hogy "öljétek meg őket, ahol éritek", mert van benne bőven más is.
Hajrá!

Irén Márta 2018.09.25. 19:30:20

Nagyon jó írás. Elkeserítőnek tartom, hogy hívő embereknek halvány lövésük sincs, miben hisznek. Tessenek már kicsit kutakodni! Vagy azt ugye tiltják, mert a szentírásban van a bölcsesség. Pedig nagyon nem ott és ezt valamennyi pap, lelkész tudja. Jól ki vannak képezve mindenre. Úgymint szentlélek, ami nem, hogy nem szent, hanem emberek tönretétele, megnyomorítása testileg lelkileg. Ajánlom olvasásra-ggogle- A hét templom című gnosztikus írást. abban minden benne van és rá szabad csodálkozni, mi is a szex és miért tiltja az egyház-pedig bőven ott van köztük. Lsd. pedofil papok. Jó szórakozást! Továbbá érdemes megnézni a Youtube-on A pünkösdi karizmatikusság veszélyei című videót, amiben kiugrott lelkész meséli el a hipnózis mibenlétét. Érdemes elgondolkodni, miért kerül nem is olyan kevés ember pszichiátriára, és miért kell az embereknek-legyen az nő , vagy férfi- Jézus menyasszonyának lennie. De tudom, hogy aki már beleregadt, az ott boldog a tudatlan, nagy langyos pocsolyában. Sajnálom őket, őszintén.

Almandin 2018.12.21. 20:16:21

@paráznabillegető: Szerintem is emberi eredetűek a vallások. Ráadásul a hívek a legtöbb vallásban abban a (tév)hitben élnek, hogy az ő vallásuk az igazi, a többi tévtanítás. De bele se gondol pl. egy európai katolikus, hogy ha pár ezer km-el arrébb születik, akkor lehet, hogy buzgó muszlim lesz belőle, mert ott az az uralkodó vallás. Akkor azt gondolná, hogy az az egyetlen igaz hit, és a kereszténység is nem igaz vallás. Bizonyítani egyik vallást se sikerült még.
Lehet hinni ebben-abban, de elrontani az egyetlen életünket a túlvilági büntetéstől való rettegés miatt, az nem vall bölcs emberre. Nem véletlen, hogy a keresztényeknek is csak kis százaléka tartja be betű szerint a nemi életre vonatkozó utasításokat. Főleg azok, akik amúgy is félénkebb, szorongásra hajlamos személyiségek, akiket nagyon meg lehet a pokollal félemlíteni.
süti beállítások módosítása