Fegyvertelen

Bibliaégető melegek üldözik a keresztényeket Debrecenben matricákkal?

2018. augusztus 14. - Kristóf Tarnay

Nemrég a kormányközeli média egy teljesen névtelen szélsőjobbos trashblogról átvéve, és azt a fősodorba emelve (nem először teszik ezt) kiált vallásüldözést egy sztorival, mely szerint közelebbről nem ismert debreceni LMBT-aktivisták Biblia-égetésre buzdítanak matricáikon annak homofób tartalma miatt.

Szándékosan induljunk kicsit messzebről, válasszuk külön, és tegyük helyére a dolgokat! Először is akárki írta ki ezeket a feliratokat, betűt nem égetünk. Semmilyen körülmények között. Ezt a megboldogult Népszabadság szerkesztősége fogalmazta meg így, kénytelen vagyok lemásolni, mert ennél pontosabban nem tudom ezt leírni. Egyrészt azért nem, mert az nagyon rossz időket idéz (ahogyan Heinrich Heine megjövendölte még sokkal a vészkorszak előtt, sajnos pontosan: “Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak.”). Másrészt azért, mert betűt megcáfolunk, ha nem értünk vele egyet, nem eltüntetünk. Ha ez utóbbival próbálkozunk, az csak a vitatott állítások szerzőjének magabiztosságát, és érveink hiányának bizonyítékait erősíti.

Másodszor vallást szabad kritizálni. Ahogyan az ateizmust, az agnoszticizmust, a konzervativizmust, a marxizmust, a nihilizmust vagy éppen az ananászos pizza iránti rajongást is szabad. Az embert csak azért, mert egy adott világnézetet oszt, nem szabad. Ritka alkalom, amikor egyetértek a legnagyobb és lassan egész életünket kéklően betöltő közösségi oldal moderációs elveivel, de e téren ők is ezt vallják, és ebben igazuk van.

A Biblia melegekkel kapcsolatos állításait ha szó szerint vesszük, azok bizony kőkeményen homofóbok, ez is tény. Nekem személy szerint az egyik első lépcső ez volt a kereszténységből való kiábrándulásom során, amely végül az ateizmusomhoz vezetett, azonban ennek ellenére önmagában nem érzem társadalomra veszélyesnek a vallásokat, mert ilyen szerepel szentnek elfogadott könyvükben. A Biblia ugyanis egy sor dolgot tilt a szakállnyírástól (III Móz 19, 27) a kétféle anyagból készült ruhákig (III Móz 19, 19), amelyeket senki nem vesz komolyan, ezért ártalmatlanok. (Ahogyan általánosságban maguk a keresztény felekezetek, hiszen már túl vagyunk azon, hogy a törvényhozásunkat hozzá igazítsuk, és mindenkit a betartására kényszerítsünk, véleményem szerint ezért okoz lényegesen kevesebb konfliktust ma, mint például az iszlám vallás, nem pedig azért, mert kevesebb értelmetlen és irracionális előírása lenne. Persze ezt vallásos polgártársaim bizonyosan másképp látják.)

Ha valaki azonban akár vallásos vagy annak mondott elvek miatt, vagy azoktól függetlenül homofób, azaz nem tudja elfogadni LMBT polgártársainkat, az egy védhetetlen álláspont. (Persze az is, hogy a jelenleg Alaptörvényben van lefektetve a diszkriminációjuk, de erről már írtam korábban.) Ez ellen az álláspont ellen lehet, és kell is tiltakozni, természetesen a fenti elvek megtartásával, elsősorban észérvekkel (a homofóbia mellett racionális jó érveket ugyanis felhozni lehetetlen, hiszen nem léteznek).

Na, és most térjünk rá a konkrét esetre! Ismeretlenek kiragasztották az inkriminált, Biblia-égetésre uszító feliratokat. Majd hamar kiderült, hogy a Magyar LMBT Szövetségnek nincs is hivatalos tagszervezete Debrecenben, és a feliratoktól elhatárolódik. Mi történt tehát? Néhány figyelmre éhes, de anonimitásban maradt személy (sőt, az is lehet, hogy egy ember) kirakott egy sor feliratot, amely egy valós jelenségre vállalhatatlan uszítással reagált. Rendben van ez? Nincs. És az rendben van, hogy ezt összemossuk mindennel, és vallásüldözést kiáltunk néhány infantilis falragasz miatt? Nos, az sem.

Az utóbbi időben számos LMBT-barát keresztény közösség létezik, és egyre aktívabbak, ezt még fontosnak tartom megemlíteni, ezt egy nagyon pozitív tendenciának tartom.

Szóval a tanulság: hangulatkeltés helyett egy kis higgadtság mindig előbbre visz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr7414181565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.14. 21:08:26

Biblia... XXI. században, mikor már lassan a számítógépek értelmesebbek a vallásos élőlényeknél... :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.15. 06:53:21

"A Biblia ugyanis egy sor dolgot tilt a szakállnyírástól (III Móz 19, 27) a kétféle anyagból készült ruhákig (III Móz 19, 19), amelyeket senki nem vesz komolyan, ezért ártalmatlanok."

Rosszul tudod.

A zsidók és a zsidózó keresztények ezeket betartják.

A normál keresztények nem, de ennek oka nem az, hogy nem veszik őket komolyan, hanem az, hogy ezeket a szabályokat Jézus eltörölte.

Amocsok2 2018.08.15. 10:00:54

@maxval balcán bircaman: Vagy..., nem?
„Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik.”
Vagy..., Jézust sem veszik komolyan?

Amocsok2 2018.08.15. 10:43:15

@maxval balcán bircaman:

Máté 5:17 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.
(Nem ezért jött, hogy érvénytelenné tegye azt.)

Máté 5:18 Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik.
("...amíg az ég és a föld el nem múlik,..." Jézus halálával és feltámadásával sem az ég,sem a föld el nem múlt.)

Máté 5:19 Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában.
("...ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az...")

Majd kiegészített néhány törvényt szigorító passzussal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.15. 10:45:37

@Amocsok2:

S ennek az ellenkezőjét is mondta több helyen.

Látod, ezért nem szabad a szöveget kontextusából kivéve olvasni...

Amocsok2 2018.08.15. 11:00:44

@maxval balcán bircaman:
Tehát, azt elfogadod, hogy Jézus nem saját sorsának beteljesüléséről beszélt? Remek.
Mi a kontextusból való kivétel? Hogy nem másoltam ide az egész Bibliát?
Hogy az ellenkezőjét is mondta több helyen, az egyáltalán nem meglepő a Bibliában. Én így szemezgetek, te meg úgy. Kettőnk között csupán annyi az eltérés, hogy én egyiket sem tekintem egyedüli igazságnak.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2018.08.15. 11:25:45

Hitalapú dolgot nem lehet cáfolni logikailag. Az ellen csak a harc segít.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.15. 11:40:57

@Amocsok2:

A Biblia önmagában eleve nem elég, mindig Isten tanításának fényében kell nézni.

Az igazság pedig egy. Ha nem egy lenne, nem lenne igazság.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.08.15. 12:14:19

@maxval balcán bircaman:
„Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem." (Mt 5,17)
Miről beszélsz?

Amocsok2 2018.08.15. 12:44:26

@maxval balcán bircaman: Isten tanításának fénye (bármit is jelentsen ez) elveszett a sötét templomok mélyén. Az ajtókat jó szorosan zárják, nehogy az előttük toporgó hajléktalanok, homoszexuálisok, másmilyenek, másként gondolkodók megpillanthassák azt. Isten fényében? Emlékszem, erről már vitatkoztunk egyszer, mi is Isten fénye. Amit nagyon gyakran iszonyatos emberi bűnöket elkövető vagy elrendelő emberek mondtak az isteni akaratról. Ha jól sejtem, Jézus őket nevezi hamis prófétáknak. Ezt valóban előre láthatta, vagy csupán általánosított az addigi tapasztalatai alapján. Most akkor megkövezhetem őket, vagy sem?
Most tárgyaltuk ki, hogy a Szent Könyv ugyanarról a dologról több "igazságot" is tartalmaz. Mindezt isteni sugallatra. Én már eldöntöttem mit hihetek erről.

Amocsok2 2018.08.15. 13:02:24

@maxval balcán bircaman: "S be is töltötte." Még nem. Még nem töltötte be. Még hátra van a nagy mű lezárása. Pokolra kell küldenie mindazokat, akikért már egyszer feláldozta magát a kereszten. Igaz, semmiség ahhoz képest, amit Prométheusz vállalt az emberekért, de elég elkeserítő érzés lehet, hogy hiábavaló erőfeszítés volt. De legalább a végtelen isteni szeretetből tette azt is, meg abból fogja ezt is.
No!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.15. 13:38:09

@Amocsok2:

Új szövetség a régi helyett. A zsidók már nem a kiválasztott nép. Ezért is nem hatályos már a zsidó jog

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.08.15. 18:47:53

@maxval balcán bircaman: ebben nincs benne, hogy az Ószövetséget nem kell betartani, hogy az valami lényegtelen előszó lenne. Egy vallás szentnek elfogadott könyve olyan, mint egy telefonszerződés: vagy egy az egyben elfogadod az egészet magadra nézve kötelezőnek, vagy nem. Szemezgetés nincs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.15. 18:50:43

@Kristóf Tarnay:

Nem lényegtelen, de előszó. Felkészítés az új szövetségre.

Szemezgetés valóban nincs, az egész tanítás hatályos, csak éppen maga a tanítás mondja ki az ó szövetség hatálytalan mivoltát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.15. 18:54:21

@peetmaster:

A hit is lehet logikus. Sőt, a kereszténység pl. teljesen az.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.15. 18:56:05

"A Biblia melegekkel kapcsolatos állításait ha szó szerint vesszük, azok bizony kőkeményen homofóbok, ez is tény. Nekem személy szerint az egyik első lépcső ez volt a kereszténységből való kiábrándulásom során, amely végül az ateizmusomhoz vezetett,"

Isten léte vagy nemléte szerinted attól függ, szereti-e a homoszexuálisokat?

Megmondom neked: Isten szereti a bűnösöket, de nem szereti a bűnt. Vagyis Isten szereti a homoszexuálisokat, de nem szereti a homoszexualitást. Valahogy úgy, ahogy te is szeretni fogod a gyerekedet akkor is, ha valamilyen bűnt követett el (olyat, amit te is annak tartasz).

Haloperidol 2018.08.15. 19:32:44

Értelmezni kell a Biblia állításait.
És valóban, az igazi keresztények nem homofóbok abban az értelemben, hogy nem utálják azt az embert, aki bűnös homoszexuális vágyai csapdájában kénytelen élni. Nagy kereszt lehet ez akárkinek.
Viszont a homoszexuális cselekedet egyértelműen bűn, akármilyen szempontból vizsgáljuk.
Kíváncsi vagyok btw, milyennek lehetnek az LMBT-barát keresztény közösségek, hogyan segítik szerencsétlen homoszexuális embertársaikat abban, hogy megtérjenek a bűnből, és tisztaságban éljenek.

Haloperidol 2018.08.15. 19:38:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyébként erre az érvsorozatra én is kifejezetten kíváncsi lennék...
Érdekes számomra a mai "fogyasztási" típusú "istenhit", ami Istenre, a vallásra mint "szolgáltatásra" tekint, amiből én, a fogyasztó, kiválogatom és a kosaramba teszem, ami nekem tetszik, aztán majd jön az újjászületés vagy at örök élet, vagy a nirvána: igazából ezt is kiválaszthatom...
:D

KiraCeles 2018.08.15. 20:06:35

Aki szerint a homoszexuális kapcsolat folytatása nem bűn, az az érintettek pokolra jutásán munkálkodik, csak - jó esetben - nem tud róla.
Egyébként pedig érdekesnek tartom, hogy a cikkben a kritizálható eszmerendszerek sorában a liberalizmus nem szerepel.

Tom Bradley 2018.08.15. 20:13:49

Ha neked engedélyezett a kinyilatkoztatás, akkor nekem is, ugye?
"Ha valaki azonban akár vallásos vagy annak mondott elvek miatt, vagy azoktól függetlenül homofób, azaz nem tudja elfogadni LMBT polgártársainkat, az egy védhetetlen álláspont."

Nem, nem az, teljesen normális álláspont. A védhetetlen az LMBTQXYZGHTRL emberek viselkedése.

"a homofóbia mellett racionális jó érveket ugyanis felhozni lehetetlen, hiszen nem léteznek"

De, csakis racionális, jó érveket lehet felhozni mellette, tehát azok léteznek. Amik mellett nem léteznek racionális, jó, elfogadható érvek, azok a nemi eltévelyedések, különösen a sok néven nevezett de lényegileg ugyan azt jelentő nem-heteroszexualitást.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.08.15. 20:41:13

A judeokeresztény mítoszkönyv főtőértéke valóban megfelelő, főleg ha ingyen osztogatják. ... de kár nyilvánosan égetgetni, sokkal hasznosabb azt otthon, hideg téli estéken a vegyes tüzelésű kazánban.

Emmett Brown 2018.08.15. 20:55:01

@Tom Bradley: a genetika nem számít racionális, jó, elfogadható érvnek?

Illetve a homoszexualitásnak igenis van értelme/jelentősége az emberi faj fennmaradásában, akármilyen paradoxnak is tűnik a dolog.

Illetve definiáld kérlek a nem-heteroszexualitást.

memberjoe 2018.08.15. 20:59:46

@maxval balcán bircaman: "S lám, a számítógépek se tudták cáfolni a Bibliát..." Ez nem igaz, a számítógépek cáfolták a Bibliát...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.08.15. 21:04:17

@memberjoe:
Vicces vagy. Mit lehet, vagy kellene cáfolni Micimackó, Superman, vagy Pókember létezésében? :-) Vagy a róluk írt könyveken? :-)
Írva vagyon, tehát igazak. :-)
Mind mind mesterien kitalált történetek és alakok, akárcsak a jodeokeresztény hasonló mesekönyv.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.08.15. 21:08:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez a vallásból való kiabrandulasom első lépése volt, az ateizmusom ehhez csak lazán kapcsolódik. Első állomásként inkább antiklerikális hívő voltam egy ideig.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.08.15. 21:11:44

@Kristóf Tarnay: ... és nem akarsz tovább fejlődni? Mert bizony az ateizmus is legalább ugyanolyan bugyutaság, mint bármelyik uberalles Istenkére, főként Jahvéra épülő népjárvány baboba. Sajnos a nemileg másként gondolkozás, akárcsak a tetkózás egy hülye divat és klikkrendszer is egyben. Jobb ezek mindegyikéből kimaradni.

morph on deer 2018.08.15. 22:22:59

“Szóval a tanulság: hangulatkeltés helyett egy kis higgadtság mindig előbbre visz.”

Így igaz!
Sajnos ennek az előfeltétele az, hogy az ember előbbre is akarjon jutni!
Mert ugye ha nem akar, akkor a kormányközeli média segítségét veszi igénybe, és akkor garantáltan nem is fog.

morph on deer 2018.08.15. 22:46:28

@Haloperidol:
“...hogyan segítik szerencsétlen homoszexuális embertársaikat abban, hogy megtérjenek a bűnből, és tisztaságban éljenek.”

Úgy ezer éve ismertem egy jófej, művelt, szimpatikus srácot, aki nem titkoltan homoszexuális volt. Jókedvű, életszerető, hosszabb-rövidebb kapcsolatokkal, stb.
Soha nem tolta túl, pont ugyanolyan normálisan élt, mint bárki más.

Aztán nálam kikerült a képből jónéhány évre, aztán egyszer véletlenül összefutottunk az utcán. A szokásos ‘kihogyvan’ után kérdezem, és mi van a szerelmeivel?
Erre sóhajtva elmeséli, hogy semmi, már pár éve cölibatusban él, egyedül, és emiatt szarul is érzi magát úgy általában.
- Csak nincs valami bajod?- kérdeztem.

Erre aztán elmesélte, hogy megtért, hívő lett, és a hittársai felvilágosították róla, hogy milyen hatalmas bűn a homoszexualitás, és mindenáron meg akarták téríteni, szexuálisan is!

Az eredmény az lett, hogy többé nem akar “bűnt” elkövetni, viszont nem képes heteroszexuális kapcsolatra, és rohadtul szenved a hit és a realitás ütközése miatt.

Később párszor próbáltam megtudni, hogy van, de csak annyi derült ki, hogy egyre inkább befelé fordult, a karrierjével sem törődik, szakmailag is csúszik lefelé, stb. Már régóta nem tudok róla semmit.

Szóval “tisztaságban” él - egy szerencsétlen, boldogtalan, megkeseredett életet, - gondolom “az úrnak tetsző módon”.
Ja.

agarik 2018.08.15. 23:01:58

"A Biblia ugyanis egy sor dolgot tilt a szakállnyírástól (III Móz 19, 27) a kétféle anyagból készült ruhákig (III Móz 19, 19), amelyeket senki nem vesz komolyan" - kivéve a mormonok, a zsidók, a puritánok...
No és ott vannak az abortuszklinika-dolgozók merénylői, a norvég tengerpart merénylője, a Ku Klux Klán, meg a többi szöveghez ragaszkodó bibliahívő szekta-felekezet.
Szóval dehogynem.

A törvényhozásban meg jelenleg (is) ott ül a keresztény papság, és már beleírták hogy aki nem keresztény az nem állampolgár. A meleg az nem élhet családban. Vasárnap meg kötelező a zárvatartás. És kötelező a hittan. És mindenki köteles az Istenüket imádni.
Szóval hülye vagy drágám.

Egyébként nyilvánvaló hogy a fideszkdnp-aktivisták akcióznak megint feszültségkeltésért.
Egyébként égessünk bibliát, nincs más amivel fűteni tudnánk, a "rezsicsökkentés" elvitte a keresetet. Sokan fagynak halálra. Talán kevesebben fognak, ha elégetjük a bibliákat.

M1nd3gy 2018.08.15. 23:46:27

A melegség, vagy homoszekszualitás egy betegség. Van, hogy keveredik testi rendellenességgel, félig, vagy teljesen kialakult ivarszervekkel, van akinek pénisze és vulvája is van. Azonban ez akkor is betegség marad, testi, illetve lelki. Amikor egy nagydarab szakállas és szőrös férfi 8 éves kisleánynak képzeli magát, vagy gyönyörű dámának, akkor ott nagy pszichés gáz van. Persze a melegek szerint nincs gáz, de a skizofrének szerint sincs... Szóval a biblia ismeretében egy betegségről azt állítani, hogy az az "egészséges" és az a normális szimplán butaság.

Nézd meg ezt és utána gondold át újra az egészet: www.youtube.com/watch?v=tDSPVwP6HuY

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.16. 00:37:16

@Emmett Brown:

"a homoszexualitásnak igenis van értelme/jelentősége az emberi faj fennmaradásában, akármilyen paradoxnak is tűnik a dolog. "

Csak szeretnéd. De nem tudod bizonyítani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.16. 00:44:35

@Haloperidol:

Elmagyaráztam:

"Valahogy úgy, ahogy te is szeretni fogod a gyerekedet akkor is, ha valamilyen bűnt követett el (olyat, amit te is annak tartasz)."

Isten is szereti a gyermekeit. Akkor is szereti őket, ha bűnt követtek el.

"Érdekes számomra a mai "fogyasztási" típusú "istenhit", ami Istenre, a vallásra mint "szolgáltatásra" tekint, amiből én, a fogyasztó, kiválogatom és a kosaramba teszem, ami nekem tetszik,"

Igen, ez nagyon elterjedt dolog. A keresztény egyházak is valahogy így szakadtak ki egymásból, de ma már akár mindenki megalkothatja magának a saját à la carte vallását. :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.16. 06:43:30

@morph on deer:

Nekem is van egy ismerősöm, Sörös György Bendegúz a neve. Szadista volt sokáig, emellett pedofil, állatokat is kínzott, sőt embert is ölt.

Börtönbe került.

A börtönben megtért. Azóta nem kínoz állatokat, nem öl, nem aktív pedofil..

Tavaly találkoztam vele, azt mondta boldog, de én átéreztem rajta, a valóságban megkeseredett alak, aki nem élheti ki természetes ösztöneit valamiféle kitalált egyházi szabályok miatt. Szóval most úgymond tisztaságban él, egy szerencsétlen, boldogtalan, megkeseredett életet, de legalább - gondolom - Istennek tetsző módon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.16. 06:44:15

@agarik:

"aki nem keresztény az nem állampolgár"

Sose tudtad ezt a fantáziádat igazolni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.16. 06:44:50

@agarik:

"A meleg az nem élhet családban."

Ami nagyon helyes.

"Vasárnap meg kötelező a zárvatartás. És kötelező a hittan. És mindenki köteles az Istenüket imádni."

Egyik se igaz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.16. 06:46:41

@Haloperidol:

"Kíváncsi vagyok btw, milyennek lehetnek az LMBT-barát keresztény közösségek, hogyan segítik szerencsétlen homoszexuális embertársaikat abban, hogy megtérjenek a bűnből, és tisztaságban éljenek."

Nem segítik őket ebben, sőt éppen abban segítik őket, hogy elmélyedjenek a bűnben.

na__most__akkor 2018.08.16. 07:02:12

Szégyenlem magam.

Mint volt hívő, jelenleg atheista. Inkább APATHEista, ami annyit jelent, hogy nem érdekel ki mit hisz, mindaddig, amíg engem nem korlátoz vagy kényszerít arra, hogy ugyanazt higgyjem - és valljam - amit ő.

Ez a blog egy fos, és nem a szerző tette azzá. Sajnálom őt.

Akik ide írtak, (majdnem) mind megszállottak.
És nem szégyenlik...

kvadrillio 2018.08.16. 07:20:15

hmmm...hogyan lehet, hogy utasszállító gépen szállítanak iridium 192-es sugárzó anyagot ??? miért hazudnak össze-vissza, hogy nem került a levegőbe, mikor megrepedt az ólómkonténer amiben szállították ? sugárz anyagot tudtommal csakis elkülönített szállítóeszközökön szabad és kell szállítani... és nem utasszállítón, ahol az emberek ki vannak téve sugárzásveszélynek !!! +vészhelyzet a 2B ferihegyi terminálban...

csakférfi 2018.08.16. 07:32:13

@Kristóf Tarnay:

" Amocsok2 2018.08.15. 10:43:15
@maxval balcán bircaman:

Máté 5:17 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.
(Nem ezért jött, hogy érvénytelenné tegye azt.)

Máté 5:18 Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik.
("...amíg az ég és a föld el nem múlik,..." Jézus halálával és feltámadásával sem az ég,sem a föld el nem múlt.)

Máté 5:19 Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában.
("...ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az...")

Majd kiegészített néhány törvényt szigorító passzussal.
...
...

" Kristóf Tarnay · coub.com/tarnaykristof 2018.08.15. 18:47:53
@maxval balcán bircaman: ebben nincs benne, hogy az Ószövetséget nem kell betartani, hogy az valami lényegtelen előszó lenne. Egy vallás szentnek elfogadott könyve olyan, mint egy telefonszerződés: vagy egy az egyben elfogadod az egészet magadra nézve kötelezőnek, vagy nem. Szemezgetés nincs. "

Tényleg ennyire félreértitek a bibliát és azt amit olvastok???

"érvénytelenné tegyem a törvényt"
Azaz a tízparancsot.
Ezen vitatkoztok??
Ugyanis a bibliai törvények ezek...atöbbi utasítás az együttélést szabályozza.
Hogy irtsák ki a homokosokat...igen
Hogy irtsák ki azt aki nőt erőszakol....igen
Pedofilokat....igen.
Zoofileket...igen
Stb.
Ebből engedtek....mi kellene még???Puhultak a mózesi szabályok.
A törvény a tíz parancs abból nem enged Jézus.

Emmett Brown 2018.08.16. 07:46:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: miért, szerinted káros?

Én azt gondolom, hogy egy közösség szempontjából az, hogy vannak olyan tagjai akik fő motivációja nem a saját utódaik minél jobb helyzetbe hozása, az valószínűleg egy pozitív dolog, de hogy nem negatív, az szinte biztos.

showeyes 2018.08.16. 09:16:17

Megoldás: égessük el az ótestamentumot és hagyjuk meg a jézusi tanokat!

Ad Dio 2018.08.16. 09:30:03

@morph on deer:

Ismeretlen ember, ismeretlen helyzet, így véleményem sem nagyon lehet... de azért megütötte a fülemet valami. Ha valóban olyan jól mentek a dolgai az illetőnek, akkor miért váltott világnézetet? Tapasztalatom szerint egy kor felett az emberek már csak sokk hatására, vagy nagyon-nagy lelki nyomorukban tudnak ekkora váltást végrehajtani. Nem lehet, hogy Te ítélted meg rosszul, és mégsem volt olyan idilli az illető élete?...

CleanYourRoom 2018.08.16. 09:32:49

Imádom, mikor végtelen intellektuális gőgjében és önteltségékében egy hülye libsi kijelenti, hogy xy mellett vagy ellen nincsenek és ezért nem is lehetnek racionális érvek.

Minden máshogy van, mint ahogy hiszitek. Így kell pl. a melegházasság melletti érveket porrá zúzni:

youtu.be/NXJ3V55ii-U?t=189

emmersson 2018.08.16. 09:33:40

Birkával felesleges leállni "vitázni" ;)

Segna 2018.08.16. 09:37:50

@Amocsok2: Csodálom a türelmedet és a pontos és higgadt hozzászólásaidat. Legalább én tanultam belőle, mert ez a bircastb. biztos nem.
Vele vitázni olyan, mint egy pulikutyával sakkozni - semmi értelme. Bár... mára boldoggá tetted, megkapta azt a figyelmet amit otthon fájón nélkülözhet. Szánalmas, üres élete lehet, hozzászólásai számából és tartalmából ítélve.
Köszönjük.

Segna 2018.08.16. 09:40:22

@CleanYourRoom: van aki két csoportra osztja az embereket, és van aki gondolkodik.
Segítek - mert látom önállótlan vagy - nem az második kategória vagy. Tudom, tudom, a gondolkodás fárasztó és kudarcokkal, munkával teli út, te pedig szeretsz mindent készen sőt előemésztve kapni.
Egészségedre!

Emmett Brown 2018.08.16. 09:46:12

@CleanYourRoom: ebben melyik érv zúzta porrá a melegházasság melletti véleményt?

n3spr3ss0 2018.08.16. 10:39:02

2018-ban a vallást propagálni, védeni, pénzelni, a legnagyobb kreténség, butítás, bűn. Már évszázadokkal ezelőtt is az volt. Szégyen hogy az Orbán kormány erre használja fel hatalmát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.16. 11:37:42

@Emmett Brown:

"azt gondolom"
"valószínűleg"
"szinte biztos"

Mindez szerinted bizonyíték???

"Én azt gondolom, hogy egy közösség szempontjából az, hogy vannak olyan tagjai akik fő motivációja nem a saját utódaik minél jobb helyzetbe hozása, az valószínűleg egy pozitív dolog"

Persze vicces is lenne a homokosok saját utódairól beszélned. Abszolút káros a közösségre, hogy a homokosok nem veszik ki a részüket a népesség reprodukciójából. Az utódok felnevelése nagy teher a családoknak, ezt a terhet a homokosok nem vállalják (inkább magukra költik ezt a pénzt), a mások által felnevelt gyerekek hasznát (általuk befizetett adók és egyéb közterhek) azonban élvezik.

A jelenlegi kormány egyik óriási tette lesz a nyudgíjrendszer olyatén megváltoztatása, hogy nagy mértékben figyelembe fogják venni a felnevelt gyerekek számát is a nyugdíj megállapításakor. Szépen fog ez illeszkedni a Fidesz-kormányok által eddig már meghozott családtámogató intézkedésekhez. Persze ti ezt is kritizálni fogjátok, nyilván.

Mindenesetre semmi káros nincs abban, ha egy család a saját utódait minél jobb helyzetbe akarja hozni: kemény munkával, oktatással, neveléssel - mi bajod ezzel? Baj akkor van, ha ezt törvénytelen eszközökkel teszi.

Ennek ellenkezője is igaz: káros, ha valaki nem akarja a saját udódait - törvényes eszközökkel - minél jobb helyzetbe hozni; ezzel a közösségnek is árt, hiszen nem nevel számára hasznos tagokat. Szép példa erre az oktatásból a szülők hibájából, nemtörődömségéből kimaradó cigányság tömege.

"de hogy nem negatív, az szinte biztos"

Abszolút negatív.

Egyébként nincs azzal sem semmi baj, hogy nyalod a homokosok seggét: gusztus dolga. Szerencsére a lakosság józanabb többsége nem ezt teszi.

Emmett Brown 2018.08.16. 12:09:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: miben más az, hogy egy homokos nem reprodukál, és az hogy egy katolikus pap tudatosan nem vállal gyermeket?

Attól hogy nincs gyereked, még lehetsz a közösség hasznos tagja.

szepipiktor 2018.08.16. 12:53:58

Lényegtelen, hogy mit ír a Biblia és azt hogyan értelmezzünk.
Ez egyszerűbb történet.
Kikerül egy provokáció (??? hiszen az értelmezéstől függ a matrica igazsága...)
És onnantól lehet:
- tényleg valami mozgalom tette ki és a másik bogott oldal meg felhasználja
- tényleg a bigott oldal tette ki, hogy támadhassa a mozgalmat
- mégis a mozgalom tette ki, de tagadja és a bigottokra tolja az egészet.
Soha nem tudjuk meg, minkét oldal majd a sajátjait védi.
És az egész még szorozható az aktuális gender-történettel is, újabb érvek, ellenérvek, "időszerűségek" jelenhetnek meg.
.
Szóval ez megy a terroristáknál és a politikában is, sohe nem tudható meg a valóság.
Szóval tessék, tesség, mindenki használja fel a saját célraira a matricázást.

csakférfi 2018.08.16. 20:14:33

@Emmett Brown:
Közösség?
Nem is tudtam hogy a közösségi elvárások befolyásolják az egyén akaratát!
Na jó......cinikus voltam.
Hasznos tagja úgy lehetsz a közösségnek....ha a többség (hetero) ellen véleményt nem fogalmazol meg.
Feltételezve hogy nem az életedre tör a közösség.
Akkor nem kell a közösséget "hasznos"tevékenységgel ellátni.
Más esetekben hasznos az ha segítesz....nem pedig ártó jellegű kritikával illeted őket.
Azaz vádolod a .....többséget,mert gyűlöl,nem szeret,elutasít,...stb.
Ez csak ujabb utálatot generál.
Széthúzás káosz lesz belőle.
Magány és depresszió.
Ez a mai társadalom.....azaz közösség.
A kisebbség vádolja a többséget....vélt igazának elmaradásáért.
Sajnos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.16. 21:08:29

@Emmett Brown:

"miben más az, hogy egy homokos nem reprodukál, és az hogy egy katolikus pap tudatosan nem vállal gyermeket?"

Abban, hogy sokkal több homoszexuális van, mint katolikus pap.

"Attól hogy nincs gyereked, még lehetsz a közösség hasznos tagja."

Egy átlagos homoszexuális mindenképpen kevesebbet nyújt a közösségnek, mert nem vesz részt a gazdaságot, a kultúrát, a technikát, a tudományt stb. fenntartó/fejlesztő, a nyugdíjalapot stb. fizető népesség reprodukciójában. Természetesen kiemelkedő képességei révén ezt (túl)kompenzálhatja, de a többség nem kiemelkedő képességű.

És inkább ne is gyere azzal a mantrával, hogy a homokosok között több a kiemelkedő képességű, hacsak nem tudod ezt hiteles statisztikákkal igazolni. :)

csakférfi 2018.08.16. 21:29:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A pap sem "normális" meg a buzi sem.
Egyik elnyomja a fajfenntartási ösztönt.....a másik meg elferdíti.

Miért baj az manapság ha valaki szereti a feleségét (nem csalja) a buzikat meg utálja?
A papokat és politikusokat meg leszarja.

....
Anyósomék vallásos emberek. Apósom agyvérzést következtében félodalára béna. Ez a feleségétől szinte 24 órás szolgálatot kíván. Még a wc-re sem tud nélküle apósom kimenni. Nem higy öltözködni pl.-ul.
A helyi keresztény pap időnként meglátogatja őket. Jb. havi egyszer-kétszer. Akkor gyertyát gyujt anyósom és bennünket is egrecíroz a nejemmel..."jön a papocska söpörd le a járdát...vidd el a száradó ruhákat szem elol"...stb.
A pap meg bejön mond néhány közhelyet és egy imát......és kap 2-3 ezer ft.-ot aztán 10 perc mulva elrongyol a következő "lelki szegényekhez".
Baszki...úgy felnyomja az agyunkat az asszonnyal....
Ez van.
Nem véletlen hogy utálom a képmutatást és a hazugságot.

Emmett Brown 2018.08.16. 22:25:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: érdekes.

Csak csínján, mert vészesen közel vannak az érveid ahhoz, hogy a melegek örökbefogadását támogatónak tűnj (ez ugyanis megoldaná az általad kevesellt felelősséget a jövőbeni generációk felé).

Arról nem is beszélve, hogy ha a társadalomban betöltött szerepet elsődlegesen a reprodukciós szemszögből közelíted, akkor értelemszerűen vannak anyák és apák (nők és férfiak), de ekkor azokat az embereket akik nem szaporodnak, egyik kategóriába sem lehet sorolni, ergo ebből a társadalmi megközelítésből létezik egy harmadik "nem".

Ez egyébként elég érdekes és nagy horderejű témának tűnik, szóval akár azt is el tudom képzelni, hogy ezzel egyetemeken foglalkozzanak mesterszinten főszakirányként.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.16. 22:31:38

@csakférfi:

Már ne is haragudj, de mi a fészkes fenének adnak pénzt a papnak? A beteg hívők meglátogatása lelkipásztori kötelessége, ezért nem jár neki pénz. Persze lehet, hogy anyósodék kérés vagy akár csak ráutaló magatartás nélkül kezdték el adni neki, de akkor is, szerintem nem etikus, hogy elfogadja.

Pontosabban évi 2*3 ezret elfogadhatónak tartok (anyósod és apósod, ezért 2*), fejenként évi 3 ezer szokott általában lenni az úgynevezett egyházi adó, ami persze már rég nem adó, hanem önkéntes hozzájárulás az egyházközség fenntartásához.

Mellesleg hívő katolikusként is marhaságnak, sőt nagyon károsnak tartom a cölibátust. Biztos sokkal kevesebb lenne a pedofil esetek száma az egyházban, ha normális családi életet élő emberek lehetnének papok. Na meg miért ne lehetne nő katolikus pap?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.16. 22:35:09

@Emmett Brown:

"vészesen közel vannak az érveid ahhoz, hogy a melegek örökbefogadását támogatónak tűnj"

Ejnye, te ravaszdi! :DD

"ha a társadalomban betöltött szerepet elsődlegesen a reprodukciós szemszögből közelíted"

Közelíti a fene. Főleg nem elsődlegesen. Na de már megint ravaszul provokálsz. :D

"ezzel egyetemeken foglalkozzanak mesterszinten főszakirányként."

Bizony, a gender tudományként való beállítása után már semmin nem lepődnék meg.

csakférfi 2018.08.17. 00:54:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyetértek.
:)
Nem etikus a pap részéről.

@Emmett Brown:

"Egy éve jelent meg Mark Regnerus professzor széleskörű kutatása a homoszexuális párok által nevelt gyermekekről. Mire jutott a szociológus csapata és mennyire megbízható ez a kutatás?
...
...
"z előző tíz év politikailag korrekt közbeszédi konszenzusát azonban egyáltalán nem igazolja az Austini Egyetem (Texas) fiatal professzorának, Mark Regnerusnak és csapatának 15 ezer fő megkérdezésével végzett kutatása, a New Family Structures Study (NFSS). A kutatás részletes összefoglalása a Social Science Research 2012 júliusi számában jelent meg, Mark Regnerus pedig a Slate.com oldalon foglalta össze az eredményeket publicisztikáiban. A Kurír ezen cikkek alapján mutatja be, mire jutott a professzor.
....
...
Konkrétabban: a homoszexuális vagy leszbikus pártok által nevelt gyermekek közt (akik az egyik fél korábbi, heteroszexuális kapcsolatból származó biológiai gyermekei) később háromszor annyi a munkanélküli, mint a hagyományos családokban nevelkedettek között, és csaknem négyszer annyian szorulnak szociális segítségre. Azon fiatal felnőtteknek, akiket olyan nő nevelt, akinek volt leszbikus kapcsolata, a 28 százaléka munkanélküli, szemben a hagyományos családban nevelkedettek 8 százalékával. Az első kategóriába tartozók 40 százaléka csalta meg házastársát vagy élettársát, míg a második csoportba tartozóknak csak a 13 százaléka. Az első csoport 19 százaléka vett részt pszichoterápiás kezelésen depresszió, aggályoskodás vagy épp kapcsolatai sikertelensége miatt, míg a második csoportnak csak a 8 százaléka.
....
...
Igazán sokkolóak a kutatás korai szexuális iniciációra és molesztálásra vonatkozó adatai. A leszbikus anya által nevelt gyerekek 23 százaléka bevallotta, hogy „szexuálisan érintette” őt az anya vagy a partnernője. 31 százalék bevallotta, hogy szexre kényszerítették akarata ellenére. Ugyanez vonatkozik a homoszexuális apa által nevelt gyerekek 25 százalékára. A leszbikus anyák által neveltek 20 százaléka és a homoszexuális apa által neveltek 25 százaléka nemi úton szerzett betegségben szenvedett.
...
www.magyarkurir.hu/hirek/rengeteg-szempontbol-hatranyban-vannak-melegparok-altal-nevelt-gyermekek

Nem nevezném hasznosnak a buzik szerepvállalását az örökbefogadás terén.
Igen.....az élet szempontjából vannak másodosztályú egyedek fajon bel7l. Bármilyen szörnyü.
Aki nem tudja tovább adni a leszármazottainak a viselkedési és gondolkodási sémáit....attitűdjeit....kihal.
Ezt hozta az evolució törvényként.
Miért nem halnak ki a buzik?
Mert mióta világ a világ vannak idióta szülők.
Majd ha nem lesznek....akkor ez a viselkedési séma is kihal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.17. 17:24:55

@csakférfi:

"Aki nem tudja tovább adni a leszármazottainak a viselkedési és gondolkodási sémáit....attitűdjeit....kihal."

Az örökbefogadás erőltetésével épp azt akarják elérni a homoszexuális aktivisták, hogy a bizonytalan nemi identitású gyerekekből homokosakat neveljenek - hiszen a szexuális orientáció részben öröklött, de részben tanult dolog is. Ezzel nőne is a népességben a homoszexuálisok aránya, hiszen az eddigi 4% körüli számhoz hozzáadódna a homokosok által azzá nevelt gyerekek száma is.

"Miért nem halnak ki a buzik?"

Nem hiszem, hogy a szülők idiotizmusa miatt vannak homokosok. Akkor is voltak, amikor a homoszexualitást szigorúan üldözték és büntették. Iránban is vannak, pedig ott ma is akasztással büntetik őket.

Egy számomra hihető elmélet szerint az a gén, amely a fiú utódokat homoszexualitásra hajlamosítja, a lány utódokban fokozott fertilitást okoz. Mivel tehát a gén evolúciósan előnyös tulajdonságot hordoz, nem halt ki. A kis számú férfi homokos nem okoz evolúciós hátrányt, mert a lánytestvérek fokozott fertilitása túl is kompenzálja az ő utód nélküliségüket. Aztán meg egy egész baromfiudvarhoz is elég egyetlen kakas. :DD

Szóval szó sincs arról, amit fentebb bizonygatott valaki, miszerint szerinte pozitív dolog a homoszexualitás. Nem az. Pusztán egy káros mellékhatása egy hasznos dolognak, de ettől még nem hasznos. Ahogy a fejfájás sem hasznos dolog csak azért, mert a Viagra igen gyakori mellékhatása. :DD
süti beállítások módosítása