Fegyvertelen

Örömteli következtetések a január végi tüntetés kapcsán

2021. március 05. - Kristóf Tarnay

Egyfelől örömteli, hogy az egész országban annyira jó a közbiztonság, hogy ennyi rendőrt tudtak kivezényelni, hogy pár száz tüntetőt vagy éppen egy dolgozó újságírót vegzáljanak. Kicsit több mint egy héttel a ferencvárosi, nyílt utcán elkövetett gyilkosság után láthatóan erre van erőforrása a rendőrségnek. Ahogyan arra is, hogy növényeket üldözzenek emberek padlásán vagy helyeket zárassanak be zavaros és sok sebből vérző indoklással azért, mert emberek előtte, közterületen sorban álltak.

Csak a prioritások, ugyebár.

Örömteli, hogy így nem terjed a vírus, biztosan nem kell átgondolni, hogy a hét órás zárás nem árt-e többet csak járványügyileg, mint használ. Biztos nem kell megfontolni, miért leginkább a fiatal felnőtteket érintik a korlátozások, miért nem merték az idősávot másodjára úgy bevezetni, hogy a nyugdíjasok csak akkor vásárolhassanak, mikor amennyire én tudom, még mindig ők a veszélyeztetett korosztály.

Szóval a véleménynyilvánítás alkotmányos alapjogának korlátozása során sem csúszott bele az államhatalom a totális aránytalanságba és nem lett indokolatlanul korlátozva egy ilyen alapjog. Ennek is fölöttébb lehet örülni…

A cikk eredetileg a korábban használt Medium felületemen jelent meg, mivel nem az összes írásomat hoztam át, tekintsd meg itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr5216451440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása