Fegyvertelen

Hogyan ne járasd le a Pride-ot?

2018. július 09. - Kristóf Tarnay

Azzal semmi gond nincs, ha valaki vitatkozik azzal, amit az ember ír, képvisel. A gondok ott kezdődnek, amikor hiába próbálom kérlelni a drága olvasókat, hogy ezt azzal tegyék, ami a cikkben tényleg szerepel, amit egy rendezvény valóban képvisel, ne pedig azzal, amit a saját fantáziájukkal beleképzelnek.

Ugyanezt tette a Pride-kapcsán a DUE-elnök Kecskés István is az örökbecsű Blogstaron, miután egy videóból kiragadott egy részletet, és megpróbálta megmagyarázni, szerinte mi a baj Novák Katalin homofób kijelentéseivel, amelyeket pont sikerült pár nappal a Pride elé időzíteni.

Alapvetően ha egy hírportál videót készít egy eseményről, akkor ha abban valaki valami meglepőt, netán megosztót mond, azt általában bevágják, elvégre érdekes, hozza a kattintásszámot, ha meg még vitatkoznak is rajta az emberek, akkor azt minden Index-blogketrecen szocializálódott blogger tudja, hogy jól föl tudja pörgetni a megtekintési számokat. 

Viszont utána jön a Blogstar, aki szándékosan ezt emeli ki a videóból csak és kizárólag, majd jön a PestiSrácok, aki szándékosan az ilyen megszólalókat keresi meg - mondjuk négyet-ötöt egy sokezres tömegben, úgy beállítva a nézőknek, akik jelentős része nem volt ott, és az ilyen médiatartalmakból alakít ki képet a rendezvényről, hogy ilyen volt a többség, ez volt az általános jellemzője a rendezvénynek.

Pedig mi következik abból, hogy egy-két ember faszozik-e vagy sem egy sok ezres rendezvényen? Az égvilágon semmi.

Ahogy korábban leírtam, a mazsolázgatós érvelési hibához hasonlóan típikus átlátszó lejáratási módszer a lakájmédiában, hogy keresnek egy-két vállalhatatlanabb figurát, és úgy állítják be, mint ha ez lett volna az általános. Persze önmagában már mindenfajta videó manipulál rengeteg szempontból, de ez ebben az esetben a saját olvasók konkrét átverése.

Útmutató kezdő propagandistáknak: hogyan tudósíts egy több tízezres kormányellenes tüntetésről megfelelően

Sok tízezren tüntetnek a kormány ellen, láthatóan olyan sokfélék, hogy elég nehéz lenne bekamuzni, hogy egy párt vagy érdekcsoport szervezte őket. Buszok is maximum saját pénzből mennek, inkább telekocsival, vonattal jönnek kisebb baráti társaságokban. Semmi gond, íme néhány tipp, hogy főnökeid ne...

Novák Katalinnal pedig nem az volt a baj, hogy nem jött ki a Pride-ra (az csak Bősz Anett klassz fricskája volt), hanem, hogy homofób. Amit felőlem csinálhat otthon a négy fal között, de miután egy egész ország államtitkára, ráadásul pont család- és ifjúságügyért felelős, ezért én, mint az ifjúság része határozottan kikérem magamnak, hogy ezen kirekesztő nézeteit terjessze. 

Házassági egyenlőséget!

El tudja képzelni a kedves Olvasó, hogy holnap reggel kap egy emailt, miszerint mostantól nem vezethet autót, mert alacsonyabb 180 centinél? Esetleg a holnapi újságból értesül arról, hogy ha ön kék szemű, akkor mostantól nem indíthat vállalkozást? Abszurd lenne, igaz?

Az, hogy valaki örül-e annak, hogy az LMBT-párok ma jogfosztottak Magyarországon, az nem a világnézeten múlik. Nem kell ahhoz liberálisnak lenni, hogy az ember a házassági egyenlőséget fontosnak tartsa. Hadd idézzem Nádasdy Ádámot

“Éppen azért támogatom a melegházasságot, mert konzervatív vagyok. Mi lehetne konzervatívabb annál, hogy az ember tartósan, egy életre elkötelezi magát ahelyett, hogy naponta váltogatja a partnereit?”

Egyébként érintettnek sem kell lenni, külön kifejezés - az "ally" - van arra, aki hozzám hasonlóan heteroszexuálisként egyszerűen hisz az egyenlő jogokban és támogatja az LMBT-párok diszkriminációinak megszűntetését. Sokan voltunk így kinn szombaton az idei Pride-on.

Ahol egyébként - ki kell ábrándítsak mindenkit - nem volt több hiányos öltözékű résztvevő, mint bármely random zenei fesztivál egy színpada előtt. Nem voltak meztelenül csókolózó férfiak, sem pedofilok által megrontott gyerekek, sem semmi hasonló, amik Budaházy Edda fantáziájában élnek

Volt ott viszont rengeteg pár, idősek, kisgyerekek, színes öltözékek, színes lufikkal díszített, vagy éppen kézzel körbeszőtt (!) kamionok, egy rakás támogató magáncég, és rengeteg vidám, felszabadult felvonulók. Akik - és ismét nem tudom mással zárni, mint önmagam ismétlésével - nem akarnak semmi mást, csak az ember legalapvetőbb létszükségletét, amelyet nem lehet elvenni senkitől ezen a bolygón: szeretni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr2614102747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 06:14:18

Nádasdy hülyeségeket gágog.

A homofóbia pedig POZITÍV érték.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.07.10. 11:20:47

@maxval balcán bircaman: Istenem, még magadhoz képest is sikerült akkora kapitális marhaságot leírni. Hogy lehet egy társadalmi csoport iránti gyűlölet pozitív érték? Mi lesz a következő? A rasszizmus erény? A nőgyűlölet skill? Az antiszemitizmus dicsőség? Az iszlamofóbia büszkeség?

Kampfer 2018.07.10. 11:27:29

"Novák Katalinnal pedig nem az volt a baj, hogy nem jött ki a Pride-ra (az csak Bősz Anett klassz fricskája volt), hanem, hogy homofób."

Egyrészt: az a bőszanett nevű szerencsétlen csak egy kinevetnivaló ostoba hülyeséget nyomott, nem pedig fricskát! Azt sem fogja föl az a libbant eszement, hogy mi különbség van egy magafajta semmirevaló és egy Novák Katalin között. Ez persze a saját maga problémája és az anyjáé (no és a háromfős pártjáé), ergo így is túl lett beszélve az a szerencsétlen ostoba! (Nem én írtam, hanem a hallgatói - róla!)

Másrészt: poszter elvétette a házszámot! Nem az a BAJ, hogy Novák Katalin homofób! Sőt! Ez egyáltalán nem baj! A poszernek AZ A BAJA a Novák Katalinnal, hogy homofób. De ez meg legyen a poszter baja. Majd egyszer észreveszi, hogy itthon végre az ő véleménye lesz a ciki és vállalhatatlan! De emiatt a normális többség nem kell, hogy rosszul érezze magát! Ez legyen a poszter baja... Szerintem!

"Amit felőlem csinálhat otthon a négy fal között, de miután egy egész ország államtitkára, ráadásul pont család- és ifjúságügyért felelős, ezért én, mint az ifjúság része határozottan kikérem magamnak, hogy ezen kirekesztő nézeteit terjessze."

Én, mint a magyar társadalom heteroszexuális, fehér és magyar tagja pedig kikérem magamnak poszter ostoba véleményét és igenis szorgalmazom, hogy olyan politikai elitje legyen Magyarországnak, amely végre nem csak retorikai szinten lép föl a poszter és hasonszőrűi ellen! Vagyis ne csak a négy fal között ítéljük el a homolobbit, hanem tegyünk is ellenük végre tevőlegesen, vagy jogi eszközökkel is. Ez pedig az én magánvéleményem és ennek mentén szavazok majd a jövőben is. Akkor is, ha ez a poszternek fájni fog. Fájjon! Szerintem!

"Az, hogy valaki örül-e annak, hogy az LMBT-párok ma jogfosztottak Magyarországon, az nem a világnézeten múlik."

Hazudozás! Mitől volna egy homokos ma jogfosztott? Nincs joga homokosnak lenni? De, van. Nincs joga házasodni? Nincs, mert az férfi és nő között köttetik. Nem örökölhetnek így egymástól? Arra találták ki a végrendeletet. Nem vállalhat munkát? Dehogynem. Sőt! Még gusztustalan és provokatív felvonulásokat is tarthatnak!

"Hadd idézzem Nádasdy Ádámot:"

Idézd. Nem értek vele (sem) egyet! Az lehet konzervatívabb, hogy a házasság intézményét meghagyjuk azoknak, akiké évezredeken át volt! Férfi és nő kapcsolatának. Annak intézményes és törvény előtt megkülönböztetett és állam (és egyház) által elismert közössége, mint a társadalom alapja. Minden más csak ezután jön! A homokosok lehetnek regisztrált élettársak vagy nem hivatalosan párok. Ennyi. Mi ezzel a gond? Ha annyira nem bírják itt ezt a nyomott légkört és megkülönböztetést, akkor akár el is húzhatnak! Szerintem!

"...aki hozzám hasonlóan heteroszexuálisként egyszerűen hisz az egyenlő jogokban és támogatja az LMBT-párok diszkriminációinak megszűntetését."

Egyrészt minden joguk megvan a homokosoknak is! Másrészt nem ugyanolyanok, hiszen MÁSOK. És hívhatjátok homofóbiának, ha valaki undorodik tőlük, de ez akkor is mindenkinek s szíve joga. Ahogy bőrszín, hajszín, nyelv, származás, vallás és kultúra szerint sem vagyunk egyformák, úgy ezek szerint a szexuális irányultság szerint sem. Ezek tények. A jogokat illetően pedig egyenlőek. Minden más csak a társadalom többsége elleni frusztrált kiabálás a részükről. Erre persze szépen ráépült egy politikai erő is, akiknek elemi érdeke a tűz szítása.

"Sokan voltunk így kinn szombaton az idei Pride-on."

Tavalyról idézném egy homokos volt kollégám véleményét: "egy betegség ez a banda, amit ki kéne vágni a társadalomból'! És ezt egy meleg srác mondta volt!

"...nem akarnak semmi mást, csak az ember legalapvetőbb létszükségletét, amelyet nem lehet elvenni senkitől ezen a bolygón: szeretni."

Egy 'bazdmeg Novák Katalin' transzparens alatt... Hiteles vagy! O.m.g...!

Mellesleg: idézzétek, mely jogszabály tiltja a homokosok számára a szeretetet???
Kamp.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 11:34:57

@Kristóf Tarnay:

Még a te linked is 2 jelentést ad:
- félelem, idegenkedés a homoszexualitástól, illetve a homoszexuálisoktól
- a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzések, hátrányos megkülönböztetés általános megnevezése,
s az elsőben nincs semmi gyűlölködés, a másodikban se feltétlen elem.

Azaz saját magadnak mondasz ellent.

Alick 2018.07.10. 11:38:19

"..ahelyett, hogy naponta váltogatja a partnereit?”

Annyiban jogos, hogy arányaiban jóval több az ánuszvadász a homoszexuális férfiak között, mint a puncivadász a hetero férfiak között.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 11:47:53

@Kampfer:

Így igaz. A homofóbia pozitív érték, a beteges, bűnös homokos életmód elvetését jelenti.

Fontos eredmény, hogy egész kelet-Európa elutasítja a nyugatról ránk erpszakolt homokos-liberális értékrendet.

Tranquillius 2018.07.10. 11:54:48

A melegházasság olyan mint a kétféle szódából készülő fröccs. Értelmetlen és felesleges.

satie · http://321.hu/sas 2018.07.10. 11:55:10

Pozitív érték = egymás konstruktív szeretete. Pilinszky.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 11:58:49

"Novák Katalinnal pedig nem az volt a baj, hogy nem jött ki a Pride-ra (az csak Bősz Anett klassz fricskája volt), hanem, hogy homofób. Amit felőlem csinálhat otthon a négy fal között, de miután egy egész ország államtitkára, ráadásul pont család- és ifjúságügyért felelős, ezért én, mint az ifjúság része határozottan kikérem magamnak, hogy ezen kirekesztő nézeteit terjessze."

Kiegészítés ehhez:
- egy államtitkárnakis joga van nézeteihez,
- ha a nézete nem tetszik a többségnek, legközelebb nem lesz megválkasztva, ill. le lesz váltva,
- az ifúság nem egységesen homoklobbista, vannak homofób fiatalok is nagy számban,
- a homofóbia jó kirekesztés, azaz nem negatív nézet, a rosssz kirekesztése alapja a társadalomnak.

Sütemény1975 2018.07.10. 12:15:54

Már a nevével is bajom van. PRIDE. Büszke. Mire büszkék ezek az emberek?
Tettekre, elért eredményekre lehetsz büszke. Erre nem.

Bisi 2018.07.10. 12:22:17

Ha valaki nem akar utcán vonagló, szexuális aktust imitáló embereket látni, az miért homofób? Ha valaki nem akar legalább 3 fajta WC-t egy középületben, az miért kirekesztő? Miért van az, hogy az LMBTQ aktivistáknak van egy véleményük és ha valaki ezzel nem ért egyet az fasiszta. Miért nem foglalkoznak a meleg közösségen belüli problémákkal pl. betegségek terjedése, erőszak, stb.?

Sir Galahad 2018.07.10. 12:24:15

A szerző fogalomzavarban van. Amit Novák Katalin mondott, abban nincs sem gyűlölet, sem félelem, tehát nem homofób. Egyszerűen véleményt mondott, amihez pont annyi joga van, mint bárki másnak. Ezt a címkét tipikusan a homoszexuális lobbicsoportok képviselői, illetve a velük egyetértők aggatják rá azokra, akik nem rokonszenveznek a nézeteikkel. Ennek azonban semmi értelme. Ennyi erővel a szerzőt is heterofóbnak lehetne nyilvánítani, ami megint értelmetlen lenne.

Azt pedig Novák Katalin nagyon jól tette, hogy világosan elmondta, mit gondol. A mondandójával az ország nagy többsége egyetért, márpedig a magyar kormány tagjainak minden olyan kérdésben, amiben nincs nemzeti konszenzus - ebben pedig láthatóan nincs - a többség meggyőződését kell képviselnie. Ugyanis többségi elven működő rendszerben élünk, amit úgy hívnak: demokrácia.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.07.10. 12:24:47

@maxval balcán bircaman: melyik lenne az ÉRTÉK, te jó ég :D Az indokolatlan és általában tudatlanságból eredő félelem ismeretlenek ellen, vagy társadalmi csoportok diszkriminációja egy állandó tulajdonság alapján? Nagyon remélem, soha nem kerülsz hatalom közelébe.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.07.10. 12:25:32

@Sir Galahad: Nincs joga az egész ország államtitkáraként a lakosság egy csoportját diszkrimináló kijelentéseket tenni.

jajdehülyevagyok 2018.07.10. 12:26:43

A probléma, hogy ízlések és pofonok. A Pride rá akarja erőltetni a többiekre, akik ezt nem szeretnék, ők sem hencegnek ezzel. A másik probléma, hogy alapjában véve a darwinista szemléletű kultúrában a homoszexualitás természetellenes, akárcsak a zsidó-keresztény kultúrában, aminek az ősi törvényei a faj, a törzs, a nép fenntartását, továbbélését szolgálták. Nem engedhettek meg a közösség érdekei ellen való dolgokat, bár nyilván voltak. Ez az ősi beégetett program tovább él, s ha tetszik, ha nem ez a természetes. Valahogyan a genetika is erre felé mutat, tehát nem kellene erőltetni, az LMBQT közösségnek ezt az egészet, szép csendesen egymás közt örüljenek, s akkor nem fogja senki kipellengérezni őket.

Kampfer 2018.07.10. 12:34:16

@Kristóf Tarnay: Tévedésben vagy! MINDEN joga megvan hozzá államtitkárként és magánemberként is. Nem diszkriminált senkit sem. Annyit jelentett ki, hogy senkinek sem kell kellemetlenül éreznie magát amiatt, mert homofób! És ebben TELJESEN igaza is van. Bárkinek Isten adta joga, hogy homofób legyen, jelentsen ez akár csak egyszerű undort, vagy egy jól körülírható vélemény, értékrendet. Sanszos, hogy ez neked nem tetszik, de ez rajtad kívül senkit sem kell érdekeljen! Azért Novák Katalin az államtitkár, mert az általa vallott társadalmi, politikai vélemény kapott meghatározó többséget. Nyilván nem véletlenül. Ahogy az sem véletlen, hogy az általad szénnéajnározott bőszanett csak a küszöb alatt tudott bekúszni a parlament szőnyegére a maga elmebeteg értékrendjével. Talán majd megszokjátok, hogy egy elég jelentős tömegnek nagyon elege van már belőletek! Ha van eszetek, megpróbáljátok fölfogni végre és együtt élni a tudattal. Ha nem, akkor annyival szarabb lesz nektek... Szerintem.
Kamp.

Ad Dio 2018.07.10. 12:34:50

A Pride a melegek ügyének előmozdításában ma már kontraproduktív. Elhiszem, hogy voltak olyan idők, amikor a melegek puszta létezését kellett demonstrálni - olykor meghökkentő módon - de ez az idő elmúlt. A társadalom tudatában van annak, hogy létezik ez a kisebbség, illetve ismeri annak vágyait is (házasság, örökbefogadás). Zajlik a társadalmi diskurzus. A Pride feleslegessé vált. Mire jó mégis? Kiváló politikai zavaros. Rá lehet repülni egy tömegre, ami a mai ínséges baloldali időkben bizony életmentő fontosságú. El lehet hitetni a melegekkel, hogy "ha mi, akkor aztán ti"... csakhogy a demokrácia nem így működik. A diskurzus, a többségi vélekedés az ilyen kérdésekben nem váltható ki politikai hatalommal.

A pride kontraproduktív, a normális hangvételű diskurzust nem segíti, hanem akadályozza. Ha meleg lennék, akkor sem tudnék érte lelkesedni.

Sir Galahad 2018.07.10. 12:35:50

@Kristóf Tarnay: Szerintem ilyen nem hangzott el, de még ha hangzott volna is, mindaddig, amíg nem kelt gyűlöletet, nem hív fel valakinek a bántalmazására, elpusztítására, addig az, amit mond, belefér a szólásszabadság kereteibe. Akinek más a véleménye, annak joga van nem egyetérteni vele.

Ad Dio 2018.07.10. 12:38:19

@Kristóf Tarnay:

Az orvostudomány nagyon-nagyon ritkán jelenti ki egy párról, hogy "meddő". Amit a közbeszédben meddőnek mondanak, az a fogamzás hosszabb-rövidebb ideig tartó zavara. Még teljes meddőség esetén is van lehetőség mesterséges fogantatásra a két fél közt.

Egy homo pár esetén ez elvileg is lehetetlen.

Ad Dio 2018.07.10. 12:40:46

@Sir Galahad:

Természetesen nem hangzott el ilyesmi. A szöveg valahogy úgy volt, hogy mindenkinek joga van a véleményéhez, akkor is, ha egyesek ezért homofóbnak titulálják.

Kampfer 2018.07.10. 12:43:06

@Kristóf Tarnay: Egy meddő hetero (HÁZAS)pár örökbefogadhat gyermeket és felnevelheti. Illetve próbálkozhatnak mesterséges reprodukciós eljárással is. Ehhez adókedvezményt is kapnak az államtól, illetve első házasokként is kapnak kedvezményt. A társadalom számára fontos és nélkülözhetetlen szerepet töltenek be. Gyermek nélkül természetesen nem jogosultak némely kedvezményre, ami szintén érthető, ha az össztársadalmi érdekeket nézzük. Homokosok esetében ilyenről nem beszélhetünk.
Kamp.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 12:43:57

@Kristóf Tarnay:

A keresztény homofóbia se nem félelm, se nem gyálölet. Miért félnénk egy rossz jelenségtől? S nem is gyűlölünk beteg embereket.

Egyszerűen elutasítjuk hogy egy betegség alternatív életstílusnak legyen hazudva. S még inkább elutasítjuk, hogy társadalmunk le legyen rombolva egy törpe kisebbség kérésére.

Guszty 2018.07.10. 12:44:23

@Kampfer: "Nincs joga házasodni? Nincs, mert az férfi és nő között köttetik."
Még ez sem teljesen igaz, hiszen pontosan ugyanannyi joga van házasodni, mint egy heteronak: Egy hetero "sem vehet el" egy másik ugyanolyan nemű heterot, viszont egy meleg férfi összeházasodhat egy leszbikus nővel.

Kampfer 2018.07.10. 12:44:30

@Ad Dio: Úgy szólt, hogy senkinek sem kell rosszul éreznie magát azért, mert homofób. Én ezzel maximálisan egyet is tudok érteni. Vállalható álláspont.
Kamp.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 12:44:55

@Kristóf Tarnay:

Ezen az alapon nem lenne szabad jogszabályoknak lenniük, hiszen egy csomó jogszabálty diszkriminatív.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 12:45:43

@Kristóf Tarnay:

Ez nem egyenlőség, hanem az intézmény lényegének lerombolása.

Kampfer 2018.07.10. 12:45:54

@Guszty: Én kérek elnézést! Neked van igazad! :-) Tehát akkor még ez a pont sem diszkriminatív a számukra. Poszter is biztosan örömmel olvassa majd! ;-)
Kamp.

Ad Dio 2018.07.10. 12:51:22

@Kampfer:

Meghallgattam az RTL Klub összevágását. Itt úgy szólt a macskakörmök közti idézet, hogy:

"Mondjuk ki a nyilvánvalót, akkor is ha homofóbnak tartanak majd, fennáll a veszély, hogy amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről"

Minden ballib bérretteg 2018.07.10. 12:53:17

Semmi homofóbia nincs Novák Katalin megszólalásában.

A buzikat a ballib alákérdezők szándékosan félrevezetik.

Kampfer 2018.07.10. 12:54:30

@Ad Dio: Ez egy teljesen korrekt és vállalandó álláspont! Ebben az esetben a poszterrel van nagyon komoly probléma, ha ezzel neki bármi baja van! Ez az egész akkor csak poszterről és a frusztrációjáról szól. Nem is kell vele tovább foglalkozni!

Szívből remélem, hogy ez a vélemény marad uralkodó és meghatározó Magyarországon a hivatalos politikai vezetés részéről! Poszteré pedig oda kerül, ahová való. A bőszanett mellé...
Kamp.

Minden ballib bérretteg 2018.07.10. 12:56:08

De ez a mondat mindent visz:
"mint az ifjúság része határozottan kikérem magamnak, hogy ezen kirekesztő nézeteit terjessze. "

Kedves Kristóf.
Én mint az adófizetők, a családosok, a férjek, és a gyermeket nevelő szülők, és mint egykori ifjúság szerves része, határozottan követelem, hogy Novák Katalin továbbra is védje meg a házasság intézményét a magadfajta szarkeverőktől !

csakférfi 2018.07.10. 13:05:02

@Kristóf Tarnay:
Baszki!
"Nincs joga"??
Ezt éppen Te mondod aki jogokról vitázik?
Te eldöntöd hogy a politikusnak mihez van joga és mihez nincs.
Miközben elismert a homoszexualitás.
Nem betegség.....
Nem kirtandó viselkedés...
Nem törvénytelen az együttélés...
Tudtommal még senkit nem zártak börtönbe...vagy akasztottak fel ez miatt az utóbbi években.
Szállj már le a földre öregem.
A politikusok hozzák a törvényeket.
Meg a jogalkotás is az övék.
Nem a tiéd.
Mit képzelsz?

kávé53 2018.07.10. 13:06:28

várom az LMBTQ (remélem jól írtam) rajongók és tagok (kirekesztő) véleményét a pedofilokról, gerontofilokról, akik állatokkal hálnak, stb,.vagy ők is felvonulhattak ? Ha igen, akkor mégsem kirekesztő szervezet ez a társaság. Ha nem, akkor pedig igenis ők (is) kirekesztők - akárcsak én, a homofób.

csakférfi 2018.07.10. 13:08:32

@Ad Dio:
""Mondjuk ki a nyilvánvalót, akkor is ha homofóbnak tartanak majd, fennáll a veszély, hogy amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről"

Valóban ezt mondta.
Megnéztem a yt.-on
Ebben mi a sértő??

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.07.10. 13:22:13

@maxval balcán bircaman: a keresztény homofóbia egy káros hülyeség. amit sajnos sokan még ma is valid ideológiai opcióként fogadnak el.

csakférfi 2018.07.10. 13:25:38

@Kristóf Tarnay:
"Elsősorban az egypetéjű ikrekkel kapcsolatos széles körű kutatások mára kétséget kizáróan, egyszer s mindenkorra igazolták, hogy a homoszexualitás nem genetikai eredetű - legfeljebb 20%-os, valójában 10% körüli mértékben vezethető vissza örökletes tényezőkre, ami egyébként gyakorlatilag bármely emberi viselkedésmódról elmondható. Még ha ez az arány 50% lenne, akkor is bőven ellensúlyozhatnák a környezeti hatások, amelyek egyébként az egypetéjű ikrek azonos viselkedésében szintén jelentős szerepet játszanak. Ennek ellenére az újabb és pontosabb, nagy mintákon elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a homoszexuális irányultságú egypetéjű ikrek ikertestvéreinek átlagosan mindössze 11-14%-a vonzódik az azonos neműekhez - szemben a 100%-ukkal, amit akkor várnánk, ha ezt az öröklött génjeink határoznák meg.
...A férfiak/nők esetében a másneműek iránti vonzalom stabilitása 17/30-szor akkora, mint az azonos neműek iránti vonzalomé. A homoszexuális irányultságú tizenévesek zöme (a 16-17 évesek 98%-a) áttér a heteroszexuális irányultságra, míg a heteroszexuálisok túlnyomó többsége változatlan marad
....
...www.hivo.hu/homoszex.htm

"Konkrétabban: a homoszexuális vagy leszbikus pártok által nevelt gyermekek közt (akik az egyik fél korábbi, heteroszexuális kapcsolatból származó biológiai gyermekei) később háromszor annyi a munkanélküli, mint a hagyományos családokban nevelkedettek között, és csaknem négyszer annyian szorulnak szociális segítségre. Azon fiatal felnőtteknek, akiket olyan nő nevelt, akinek volt leszbikus kapcsolata, a 28 százaléka munkanélküli, szemben a hagyományos családban nevelkedettek 8 százalékával. Az első kategóriába tartozók 40 százaléka csalta meg házastársát vagy élettársát, míg a második csoportba tartozóknak csak a 13 százaléka. Az első csoport 19 százaléka vett részt pszichoterápiás kezelésen depresszió, aggályoskodás vagy épp kapcsolatai sikertelensége miatt, míg a második csoportnak csak a 8 százaléka."

www.magyarkurir.hu/hirek/rengeteg-szempontbol-hatranyban-vannak-melegparok-altal-nevelt-gyermekek

A helyedben mellőzném a posztolást a "buzijogokat" illetőleg.
Csak lejáratod magad.

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 13:29:57

"lejáratási módszer a lakájmédiában, hogy keresnek egy-két vállalhatatlanabb figurát, és úgy állítják be, mint ha ez lett volna az általános"

Haha a lakájmédiában mi? Viccesgyerek

csakférfi 2018.07.10. 13:32:18

@Kristóf Tarnay:
"Vslid ideológiai opció"
Ne ölj!
Ne lopj!
....
Stb.
Ezek is "valid opciók"....nosza rúgjuk fel....mert kisebbség lop...gyilkol...hazudik....stb.
Őregem te egy hisztérika vagy....valódi buzi.
Értsd már meg hülységekkel nyaggatod a hetro többségi társadalmat.

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 13:32:37

@Kristóf Tarnay: a "félelem" és "idegenkedés" melyik univerzumban szinonímája a gyűlöletnek?

arckönyv 2018.07.10. 13:32:38

ilyenkor mindig azt kérdezem magamtól, hogy minek kellett ide rendszerváltás ha sok hülye magyar (főleg a fidesz birkái) még mindig a kommunizmushoz ragaszkodik.

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 13:34:46

@Kristóf Tarnay:nyugi, mások is unják, hogy ismétled magad

pushup 2018.07.10. 13:38:36

@maxval balcán bircaman: a szabadság meg szolgaság, te meg nem vagy retardált

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 13:42:12

@arckönyv: mi köze a buzik szeretetének vagy nemszeretének a kommunizmushoz?

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 13:49:49

@arckönyv: Annak, hogy nem tudsz megfogalmazni egy értelmes fikázást ?

arckönyv 2018.07.10. 13:54:07

@eßemfaßom meg áll: aztán mégis hogyan magyaráznám el neked, hogy miért vagy ostoba amikor nem éred fel ésszel?

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 14:02:07

@arckönyv: Próbáld meg értelmes mondatban megfogalmazni. Elsőre lehet hogy nehéz lesz, de sok gyakorlással még te is érhetsz el sikereket.

ételizésítő 2018.07.10. 14:02:52

Nádasdy nem azért támogatja a buziházasságot, mert konzervatív, hanem mert maga is buzi.
Ezt nem is titkolja.

Egyébként meg a csókolózó buzikat senki nem szereti látni, még a buzikkal szemben egyébként toleráns emberek sem, ez ösztönből fakad:

www.psypost.org/2017/06/straight-mens-physiological-stress-response-seeing-two-men-kissing-seeing-maggots-49217

ételizésítő 2018.07.10. 14:04:57

Ja, az LMBTQ magyar rövidítése helyesen: BBBBB - buzi, buzi, buzi, buzi, buzi.

chrisred 2018.07.10. 14:07:33

Nádasdy Ádám szerint az élettársi kapcsolat nem kötelez arra, hogy az illető ne válogassa hetente a partnereit? Egy konzervatív számára legalább olyan komoly elköteleződés, csak nincs benne a családalapítás igénye.

arckönyv 2018.07.10. 14:07:54

@eßemfaßom meg áll: nem célom egy ilyen hülyével sikereket elérni. ez eleve paradoxon.

ételizésítő 2018.07.10. 14:08:47

@Kristóf Tarnay:
A fóbia szó mióta jelent gyűlöletet és milyen nyelven?
Az, hogy a Wikipédiára egy hozzád hasonló másik idióta baromságokat ír, még nem jelenti azt, hogy az úgy is van.

A szó ugyanis irtózást jelent.
Mint ahogy mondjuk a hányástól is irtózik az ember (ha te nem, akkor jó étvágyat hozzá).
Esetleg keresd ki mindkét szót a magyar értelmező szótárban.

Cinkes 2018.07.10. 14:22:17

@ételizésítő: Az "indokolatlan" felett átsiklottál, pedig lényeges rész.

ételizésítő 2018.07.10. 14:24:05

@satie:
Aki maga is buzi volt.

@Sütemény1975:
Ez csak szar fordítás, a pride szónak van vagy 20 jelentése.
Itt az "önérzet" jelentés a megfelelő, más kérdés, hogy a legtöbb hülye leragad minden szó első szótári jelentésénél.
Kb. mintha a last szónak csak az "utolsó" jelentését használnák, a többit (pl. igeit, ami nagyon más) meg nem.

A Pride mint rendezvény egy buzihiszti-fesztivál.
Az új törvény értelmében, miszerint nem lehet tüntetést szervezni, ha zavarja a lakókat meg aránytalanul nagy forgalomkorlátozással jár, jövőre a lakók lépjenek fel ellene, és nem engedélyezik. Mindenki jobban járna, néhány ezer buzit kivéve, ami Budapest közel 2 milliós lakosságához képest elenyésző szám.
Tudomásul kellene venni, hogy a többség nem köteles eltűrni egy elmebeteg kisebbség hisztijeit.

@csakférfi:
Hát, mondjuk ezek a források mindennek mondhatók, csak hitelesnek nem.

ételizésítő 2018.07.10. 14:26:51

@Cinkes:
A fóbiában melyik rész jelenti az indokolatlant?
Vagy csak baromságokat írsz már megint?

A forrást keresd a görög phobia szóban, és fejtsd ki, melyik része jelenti azt, hogy indokolatlan.
Nem, a buziktól való irtózás az egészséges emberi ösztön része. Lásd fentebb a linket.

ételizésítő 2018.07.10. 14:28:27

@maxval balcán bircaman:
Ilyen alapon lehetnének hűek Csipkerózsikához is, mindkettő pont annyira valós történelmi személy.

Aki keresztény (vagy bármilyen vallás híve), az ugyanolyan elmebeteg, mint az, aki buzi.

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 14:34:24

@arckönyv: Ügyes probálkozás

nak tünhet egy ovodás szemében

wolfgabriel 2018.07.10. 14:37:14

A homofóbia egy mai divatszó arra, hogy valaki akarat vagy megfelelő agykapacitás hiányában nem tud feldolgozni néhány nagyon egyszerű tényt, mint pl. melegnek lenni nem választás kérdése, nem lehet "kigyógyulni" belőle stb. plusz az a rengeteg baromság amit még idekommenteltek néhányan és aminek az ellenkezője igaz.

Nagyon sokféle fóbia van, egy részük valós, a homofóbia nem az, néhány perces "erős" koncentrált gondolkodással ki lehet gyógyulni belőle. (Feltéve ha a "hardver" képes rá.)

A fóbia szó maga valóban nem jelent gyűlöletet, ám a fentebb említett okok miatt a homofób emberek nagyon sokat tesznek azért, hogy a szó mégis ilyen jelentéstartalmat kapjon. (Értsd: ha a kommentjeid nagy részében véres szájjal szidod a melegeket, akkor miért csodálkozol, hogy gyűlölködőnek tartanak?)

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 14:48:50

"A homofóbia egy mai divatszó arra, hogy valaki akarat vagy megfelelő agykapacitás hiányában nem tud feldolgozni néhány nagyon egyszerű tényt, mint pl. melegnek lenni nem választás kérdése, nem lehet "kigyógyulni" "

A fóbia ugyanugy nem egyéni döntés kérdése mint a buziság. Próbáld meggyözni a klausztrofobiást arról, hogy nem lesz semmi baja ha rázárják az ajtót a süketszobában. Vagy az araknofóbiást arról, hogy a sarokban a kaszáspókkal nem kell foglalkozni. Vagy a tériszonyost arról, hogy nyugodtan kiállhat a 10.-en az erkélykorlátra ha kapaszkodik.

Szóval a homofóbiást legyél szíves ugyanúgy kezelni mint a buzit különben egy intoleráns barom vagy.

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 14:53:25

@arckönyv: Ha ovodás szinten lesz kedvem kommunikálni akkor szólok a gyereknek, hogy hagyja ott a póniszínezést és beszélgessünk egyet.

Cinkes 2018.07.10. 14:54:07

@ételizésítő: A fóbia nem csak a magyar nyelvben jelent indokolatlan, túlzó félelmet. A pszichológiában is használják, gondolom hallottál már róla: "Szorongásos állapot, amely egy bizonyos tárgytól vagy helyzettől való félelmet jelent valódi veszély hiányában".

Ha életedben nem láttál volna buzit azt mondanám, hogy egészséges reakció. Viszont ha nem egy barlangban töltötted az előző 30 évet akkor marad az orvosi definíció.

Katchiri 2018.07.10. 14:56:54

@csakférfi: Ezzel már csak azért is vitatkoznék, mert az öröklött gén nem így működik, hogy csak, mert örökletes mindegyiknek van. Ilyen a down-kór, autizmus stb, két egészséges gyerek után, a harmadik pl autista. Attól, hogy a gének benne vannak a szülőkben, és az esély is magas rá, hogy örökölni fogják a gyerekek, mégis kb orosz rulett, hogy mikor következik ez be valóban. Másik: 35 év felett ajánlott/kötelező (nem tudom pontosan) a genetikai rendellenességek komoly szűrése terhesség alatt, mivel az a veszélyeztetett kor. Mégis a legtöbb genetikai rendellenességgel születő gyereket 35 év alattiak hozzák a világra. Homoszexualitás ellen vagy mellett állunk, tök mindegy. Ez a dns és genetika egy nagy orosz rulett, amire lehet bármilyen statisztikát felállítani, mégsem tudod a szülőnek azt mondani, hogy 100% hogy ez lesz vagy 100%, hogy nem ez lesz. Így addig, amíg konkrétan kimutatható dolgokról sem tudják, nem állítanám, hogy örökölt dolog e a homoszexualitás vagy sem.
Egyébként szerintem senki sem attól lesz boldog, ha nem a nagy átlaghoz képest, boldog családalapítással telik az élete, de jobb elfogadni, amit az élet osztott, mint örökösen boldogtalanságig küzdeni ellene. Engem nem érdekel annyira más magánélete, hogy bármit is megakadályozzak vagy épp támogassak. Ők harcoljanak, azért, ami nekik fontos. Nem tudom az ellen oldalnak, miért az a fontos, hogy másnak mi ne adasson meg, miközben abszolút nem érinti.

arckönyv 2018.07.10. 14:57:50

@eßemfaßom meg áll: aztán ennek ellenére sokadjára jössz vissza lófaszért. ez az ostobaságod egyik jele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 15:44:01

@Kristóf Tarnay:

Ne vedd be a videókészítő szövegét, legyőztem őt töbször is vitában. Nincsenek érvei, mert nem ismeri rendesen a kereszténységet.

Egyébként ez se igaz, amit mond.

Egy link: bircahang.org/reakcio-egy-ateista-videora/

Tranquillius 2018.07.10. 15:46:35

@Kristóf Tarnay: Ne haragudj, de népszava cikkel érvelni olyan, mintha én a r. kat. egyház katekizmusával bizonyítanám, hogy hülyeségeket írkálsz. :)

Ad Dio 2018.07.10. 15:56:54

@Katchiri:

Végigolvastam a kommentedet, de megmondom őszintén, nem találom benne a tényeket/ tételes cáfolatot vagy épp az alátámasztott állítást...

Ad Dio 2018.07.10. 15:58:00

@Kristóf Tarnay:

Ezt is megtudtuk hát. Szerencsére nem sok köze van a poszthoz...

ételizésítő 2018.07.10. 16:21:31

@wolfgabriel:
A pedofília pont ugyanúgy nem választás kérdése, mint a buziság.
Akkor őket miért üldözik mégis?
(De a zoofília, nekrofília stb.-vel is folytatható a sor.)

Erre adj választ, nagyeszű buzipártikám.
Miért kivételeznek a buzikkal?

Miért ne lehetne akkor jövőre egy hónapos pedofil fesztivál Budapesten (Buzipesten?), a végén Pedofil Pride-felvonulással?
Mivel a buzik jó része pedofil is egyben, nektek is kedvezne, szóval gondold meg jól a választ.

LaCubanita 2018.07.10. 16:22:15

@kávé53: (Elore szolok, nincs ekezet a billentyuzetemen)

A pedofilok bantanak mas embereket, ok bunozok! A homoszexualisok nem bantanak senkit. Remelem te nem vagy egyike az idiota eloiteletes pasiknak, akik szerint a csunya gonosz melegek megfogdosnak es megeroszakolnak random ferfiakat, es ezen az alapon sorolandok a bunozok csoportjaba, mint a pedofilok...vagy en nem is tudom komolyan, hogy hogy az istenbe jut eszebe valakinek ez az osszehasonlitas, es kirekesztonek titulalni valakit, aki egyet ert a homoszexualitassal, de a pedofiliaval meg nem.

Ez ugyanaz, mintha azt mondanam, hogy a homoszexualitas pont annyire rombolja a tarsadalmat, mint a gyilkossag...

A gerontofiliaval mi a baj? A gerontofil sem eroszakol meg senkit (sajnos persze vannak kivetelek is, pont ugyanannyi, mint amennyit hetero, aki megeroszakolja a vele egy koru noket). Leteznek boldog parkapcsolatok gerontofil nok/ferfiak es idos nok/ferfiak kozott! Mindaddig, amig mind a ketten bele egyeznek es mindket fel boldog tole, csinalja! Csak azert mert te undorodsz egy idos testtol, vagy egy masik ferfi testetol szexualis szempontbol, attol meg masnak tetszhet. Mint ahogy valakinek a szoke nok jonnek be, masoknak a barnak.

Aki meg zoofil (merthogy ez a neve annak, aki allatokkal hal, ahogy te fogalmaztal...), az allatkinzo. Ugyhogy o is bunozo, mint a pedofil. Az allat sajnos nem tudja eldonteni, hogy akarja-e a dolgot, a zoofil meg nem kerdez. Ennyi!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 16:22:33

"aki szándékosan az ilyen megszólalókat keresi meg - mondjuk négyet-ötöt egy sokezres tömegben, úgy beállítva a nézőknek, akik jelentős része nem volt ott, és az ilyen médiatartalmakból alakít ki képet a rendezvényről, hogy ilyen volt a többség, ez volt az általános jellemzője a rendezvénynek."

Mivel senki nem kérdezte meg az ÖSSZES részvevőt, senki nem is tudhatja biztosan, milyen arányban vannak jelen az általad kifogásolt emberkék. Te sem kérdeztél meg mindenkit, azért te sem tudhatod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 16:24:38

@LaCubanita:

"A pedofilok bantanak mas embereket, ok bunozok! A homoszexualisok nem bantanak senkit."

Nem hallottam olyan felmérésről, amely azt igazolná, hogy a homoszexuálisok között nincsenek bűnözők - akár szexuális bűnözők is.

ételizésítő 2018.07.10. 16:24:44

@wolfgabriel:
"Nagyon sokféle fóbia van, egy részük valós, a homofóbia nem az, néhány perces "erős" koncentrált gondolkodással ki lehet gyógyulni belőle. (Feltéve ha a "hardver" képes rá.)"

Nagy tévedés, seggfejkém. A buzik utálata alapból kódolva van az emberekben.
www.psypost.org/2017/06/straight-mens-physiological-stress-response-seeing-two-men-kissing-seeing-maggots-49217
Straight men’s physiological stress response to seeing two men kissing is the same as seeing maggots

Van angolul tudó a közeledben, vagy legalább egy Google Translate, hogy megértsd, miről szól?

A buzik látványa undort vált ki az emberekből.
Ennyi.

LaCubanita 2018.07.10. 16:24:59

@ételizésítő: Az elozo kommentem neked is szol! A meleg nem bant senkit, a pedofil, zoofil, nekrofil meg igen. Az egyik torvenyt sert, a masik meg nem!

Es ne gyere nekem azzal, hogy mi van a meleggel, aki megeroszakol egy masik embert, mert akkor en meg jovok a heteroszexualis eroszaktevokkel!

ételizésítő 2018.07.10. 16:28:58

@Cinkes:
Te ostoba pöcs, semmilyen nyelvben nem jelent túlzó félelmet, még az általad leírt meghatározásban sem. Sőt, egyáltalán nem jelent félelmet.

A legtöbb -fóbia magyar fordítása nem véletlenül -iszony: tériszony, pókiszony, víziszony (ilyen is van, bizony) stb. Akkor ez meg mondjuk buziiszony.
Lapozd fel a szótárban az iszony szót, mert láthatóan baj van a magyartudásoddal.
Segítek: NEM félelmet jelent.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 16:29:35

@Katchiri:

"Így addig, amíg konkrétan kimutatható dolgokról sem tudják, nem állítanám, hogy örökölt dolog e a homoszexualitás vagy sem. "

A homoszexualitást több tényező együttesen idézi elő. Részben örökletes, részben azonban a méhen belüli fejlődés, hatások is alakítják. A kisgyerek- ill. kamaszkorban a gyereket érő hatásokról már nem is beszélve.

ételizésítő 2018.07.10. 16:34:01

@LaCubanita:
A pedofilok miért bántanánk bárkit?
Azzal, hogy képeket nézegetnek a számítógépükön? Merthogy azért is kaphatsz akár életfogytiglant is pl. az USA-ban, ha soha senkihez egy ujjal hozzá nem értél, csak meztelen kisgyerekek képei vannak a vinyódon.

Ami az állatokat illeti: amikor a hím állat megdugja a nőstényt, szerinted kéri a beleegyezését? Akkor ki kell végezni az összes hím állatot?
Szóval nem tudom, meddig akartok még hazudozni, buzikáim. Jó lenne szembenézni a ténnyel, hogy pont ugyanolyanok vagytok, mint a pedofilok meg a zoofilok.

ételizésítő 2018.07.10. 16:37:40

@LaCubanita:
Attól még mérhetetlen faszságokat írtál, bárkinek szól is.

És a 14 éves beleegyezési korhatárt is a buzilobbi harcolta ki, 18-ról 16-ra, majd 16-ról 14 évre csökkentve. Pedig egy 14 éves még gyerek.

Másrészt honnan a faszból tudod, hogy az állat vagy kisgyerek, pláne halott nem egyezett bele? Mert nincs róla írásbeli nyilatkozat? Te minden seggbekúrás előtt aláíratsz ilyet a másik buzival?

Katchiri 2018.07.10. 16:44:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, én is erre utaltam, hogy ezek bonyolultabbak, több dolog befolyásolja, és abszolút nem egyértelműen kimutatható dolog statisztikailag. Így kár ilyesmit felhozni, azért, hogy negatívabban tudják beállítani a homoszexuálisokat.

Mellesleg, ha azt vesszük, valaki azért lesz homoszexuális, mert kiskorában olyan trauma érte, hogy megundorodott a női nemtől (biztos vagyok benne, hogy erre is akad példa bőven), miért is utáljuk ki? Miért is érdemli meg a negatív hozzáállást? Alapból támogatóbban kéne kezelni egy traumát átélt embert (nem lesajnálni természetesen).
Viszont, ha génekről van szó, és azok együttállása okozza, akkor pláne miért is érdemelnek bármiféle negatív hozzáállást? Azért választották bárki szerint, hogy idegeneket idegesítsenek vele? Én tartom a senkinek semmi köze más ember magánéletéhez, addig, amíg maga az ember be nem vonja Őt. Így nem értem a nagy ellenzést és támadást. Én heteroként nem érzem magam sem fenyegetve általuk, sem zavaró tényezőnek nem látom őket. Az empátia teljes hiányáról tanúskodik, mikor valaki nem tudja magát más helyzetébe beleképzelni, és ez által megpróbálni elfogadni, olyan helyzeteket, életeket, ami számára idegen. Nem kell meghívni ebédre, nem kell barátkozni, ha nem tetszik. De ami nem érint, és semmi közünk hozzá, az ellen minek fellépni? Nekem mi lesz rosszabb attól, hogy két meleg összeházasodik? Ha rákényszerítünk egy meleget arra, hogy hetero kapcsolatba éljen, és legyen boldogtalan, attól nekem miért lesz jobb bármi? Mert nem bántja a szemem? Elég önző hozzáállás.

@Ad Dio: Mert ezt nem lehet számokkal, statisztikákkal alátámasztani, ezek tények, amiket leírtam, bármilyen genetikai szűréssel kapcsolatos tájékoztatón rajta van. Ez ugyan úgy gének és dns alakulása, mint bármi más.

LaCubanita 2018.07.10. 16:47:26

@ételizésítő: Eloszoris en heteroszexualis vagyok, csak eppen felvilagosult es ertelmes is. Ti persze ezt ugy hivjatok, hogy "ballibsi", ami pont annyira nem vagyok, mint homoszexualis, de kar is magyarazni, mert az olyanoknak, mint te csak ballibsik vannak meg “normalisok”.
Az allatvilagban altalaban engedelyt kernek a himek a nostenyektol. Amikor azt latod, hogy egy galamb lehajtott fejjel es bugo hanggal megy egy masik galamb utan, akkor epp az udvarlasi ritualet latod. Es bizony van naluk is visszautasitas. Persze vannak fajok, ahol nem igy van, pl. az agyi poloskak traumatikus inszeminacioja valoban nem a nosteny beleegyezeseval tortenik. De eleve rossz erveket hozol fel, mivel az embert pontosan az kulonbozteti meg az allattol, hogy erti es hasznalja az erkolcs fogalmat, tehat egy ember eseteben elvarhato, hogy figyelembe vegye a masik ember akaratat, mig az allatok eseten ez nem elvarhato.
A pedofil fotoknal pedig mar eleve a kep elkeszulesenek a tenye kimeriti a bantalmazas fogalmat. Ha a sima gyerekporno nezegetest elfogadnank, annak 2 egyenes kovetkezmenye lenne: elegge hiteltelenne valna a torveny szava, amikor a tettlegesseget megis megbuntetne; tovabba sok gyerek legalis bantalmazasa az altal, hogy meg nagyobb viragzo uzlet lenne a meztelen fotozasukbol. Mivel nem vagyok benne biztos, hogy erted itt milyen fajta bantalmazasrol van szo, gyorsan megsugom: pszichologiai!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 16:49:08

@Katchiri:

A homokosság egy betegség. Egyelőre gyógyíthatatlan, csak tüneti kezelése van.

Egy beteg embert nem szabad üldözni. De amikor egy csoport azt hirdeti, egy betegség értékrendje alapán kell átalakítani a társadalmat, akkor bizony fel kell venni az szögecses acélostort, s odacsapni, mint Jézus.

Thyb 2018.07.10. 16:50:42

@Ad Dio: Én azt mondom, hogy ne legyünk homofóbok és adjunk nekik egy napot az évben, viszont az lenne a kikötésem, hogy akkor az összes Európai Pride-ot egy napon tartsák (a melegek világnapján) így nem lenne az a helyzet, hogy egész nyáron mást sem csinálnak bizonyos személyek csak utaznak városról városra és felvonulnak. Akkor mindenki a helyi, vagy a számára fontos rendezvényen venne részt és nem sorban az összesen. Ezzel ugye 1 gond van, hogy az adott dátum nem mindig esne szombatra így lehetne minden julius első szombatja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 16:51:20

@ételizésítő:

Nekem van 1 pedó ismerősöm. Békés, keresztény ember.

A pedók 90+ %-a tudja magáról, hogy beteg, s e szerint is él. Azaz veszélytelenek.

Kevés a valóban aktív pedó, s még kevesebb a pedólobbista.

Arcade Macho 2018.07.10. 16:51:44

@maxval balcán bircaman: "Mióta gyűlölet a homofóbia?"

amiota a hidrofob is gyuloletet kepvisel!
gyuloli a vizet, legszivesebben bevagonirozna es elvinne, e helyett csak lepergeti

Cinkes 2018.07.10. 16:51:49

@ételizésítő: Hű bazdmeg, nálad nagyobb hülyét wmiki óta nem láttam.

Katchiri 2018.07.10. 16:54:12

@maxval balcán bircaman: Semmit sem kell átalakítani, nekik változik valami, ami nem érinti a rajtuk kívül állókat. Pont ez a baj, hogy magadénak veszed ezt a változást, miközben semmi közöd nem lesz hozzá, ha nem akarod. Ha a saját életeddel foglalkoznál, akkor nem zavarna (valószínűleg). Ez a stílus és hozzáállás maximum háborút vagy vitát generál, megoldást biztos, hogy nem. Én a megoldás és a kompromisszum embere vagyok, nem pedig az elnyomásé és üldözésé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 16:59:57

@Katchiri:

"Igen, én is erre utaltam, hogy ezek bonyolultabbak, több dolog befolyásolja, és abszolút nem egyértelműen kimutatható dolog statisztikailag."

Nem, te nem ezt írtad.

"miért is utáljuk ki? "

Néhány agyhalottat kivéve senki nem utálja ki. Ám a homoszexualitást az emberek többsége undorítónak tartja. Ennek nyilvános mutogatását még inkább.

Olvasd el a BKV vagy a MÁV üzletszabályzatát, azokban is ott áll, hogy nem utazhat a járműveiken undort keltő betegségben szenvedő ember. Pár napja volt hír, hogy leszállítottak a repülőgépről egy üszkösödéstől undorítóan büdös utast, és valahogy senki nem kiáltott diszkriminációt.

Az üszkösödő utas ugyanúgy nem tehetett az undorító bűzéről, ahogy a homoszexuálisok nem tehetnek a homoszexualitásukról, ami viszont undort kelt a többségben. Ám attól, hogy nem tehetnek róla, a közösség, a többség nem kényszeríthető egy undort keltő állapot elviselésére, főleg akkor nem, ha egyenesen az orra elé tolják.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 17:01:37

@Katchiri:

Változik, azt akarják, hogy a család, a házasság fogalma radikálisan megváltozzon. Mi ezt nem akarjuk. Semmi közöm nincs egy engem érintő kérdéshez?

Önzés lenne, ha csak a saját dolgommal foglalkoznék. Az ember közösségi lény, már Platón is ezt mondta, s ő is homofób volt, pedig az ő korában, az ő társadalmában mind a homoszex, mind a pedofília általánosan elfogadott volt.

Én a háború mellett vagyok, ha a rossz ellen kell küzdeni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 17:04:12

"Az ember közösségi lény, már Platón is ezt mondta"

Ezt Arisztotelész mondta, aki szintén homofób volt.

A két legnagyobb ókori görög gondolkodó is homofób volt, korukat meghaladva ezzel.

LaCubanita 2018.07.10. 17:04:44

@ételizésítő: Milyen "buzilobbi"?? Evszamokat, torvenytervezeteket, konkret neveket kerek es bizonyitekot arra, hogy ezek az emberek, akik szerinted kiharcoltak, melegek voltak. Kulonben csak paranoiasan ossze-vissza hadovalsz.
Az allatokkal pedig nem kielegito szintu a kommunikacionk ahhoz, hogy hivatalos hozzajarulasnak vegyunk toluk barmit is! A gyermek szellemi erettsege ugyanez a tema! De nem is ertem ezt miert kell magyarazni egy embernek, amikor ehhez eleg a puszta logika, meg az embert korulvevo vilag megfigyelese, meg biologia tudas sem kell... vagy te tan valami barlangban nottel fel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 17:08:44

@LaCubanita:

"sok gyerek legalis bantalmazasa az altal, hogy meg nagyobb viragzo uzlet lenne a meztelen fotozasukbol."

Érdekes, a szintén főleg balliberális drogpártiak épp a kábítószerek legalizálásától várják, hogy ne bűnözők gazdagodjanak a drogkereskedelmen. Sőt hasonló okokból szeretnék eltöröltetni a drogbirtoklás bűncselekmény voltát, már ahol annak számít.

Hasonló ballibsi logika alapján a gyermekpornográfia legalizálása tisztítaná a piacot, megszüntetné a gyermekpornográfia és a bűnözés összefonódását vagy legalábbis csökkentené a bűnözők ebből származő jövedelmét, továbbá a pedofil képek birtoklásának legalizálása által kevésbé virágzó lenne ez az üzlet.

Ejnye, ejnye, kettős mérce?

LaCubanita 2018.07.10. 17:09:30

@maxval balcán bircaman: Sappho pedig leszbikus, Leszbosz szigeterol. Miatta hivjuk ma leszbikusnak a leszbikusokat. Ezen kivul fel lehetne meg sorolni legalabb ugyanannyi meleg gorog filozofust, mint amennyi homofobot. Ez nem erv. Kepzeld Pitagorasz egy beteg szekta vezere volt. A kedvenc irom pedig Fidel Castro egyik legjobb baratja sajnos. Minden nagy embernek vannak hibai is, mert ok is csak emberbol vannak. Raadasul le kene szokni a gorog filozofusokkal valo takarozasrol, mert a legtobbjuk nezeteit mar vagy szazszor cafoltak. Az, hogy Arisztotelesz homofob volt, nem jelenti azt, hogy a homofobia helyes!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 17:10:31

@LaCubanita:

"Az allatokkal pedig nem kielegito szintu a kommunikacionk ahhoz, hogy hivatalos hozzajarulasnak vegyunk toluk barmit is!"

A vágóhídon is a leölendő állat hivatalos hozzájárulására van szükség? :D

Katchiri 2018.07.10. 17:11:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem senki nem tolja az orrom alá. Én valahogy nem látok izléstelenül smároló homokosokat, viszont mikor hetero tinik plázák kanapéján kb szexelnek, az jobban zavar, mint egy homoszexuális szájrapuszi nyilvánosan. Ki mondja meg kiben mi kelt undort? Ez eléggé szubjektív dolog.
Mellesleg az üszkösödő ember igenis tehet róla, ugyanis az nem hipp hopp alakul ki, és bármelyik államban lehet kezeltetni, az nem egy folyamatosan fennálló állapot, amin nem lehet segíteni. Ami olyan büdös, az már kezelésre szorul, ennek elmulasztása, saját egyéni problémája, de a légitársaság leszállíthatja a zavaró tényező miatt. Nyílván a gépen wc-ben szexelők, akármilyen nem-akármilyen nemmel is teszi ezt, szabályellenes. Nem kell mindenkit elítélni egy rétegen belül, csak mert láttunk már rá rossz példát. Intelligens, kulturált ember nem tesz olyat az utcán, ami másban undort kelthet, meghagyja a négy fal közöttre.

@maxval balcán bircaman: Nekem a családom és a házasságom ugyan azt fogja számomra jelenteni, mint akkor, ha olyanoknak is lehetőségük lesz rá, akiknek most nincs. Szerintem sokkal kártékonyabb környezet is van ezen a világon, mind gyereknevelésre, mind a társadalom irányát tekintve. Már csak, ha az óvodában arcon és nemi szerven harapott kislány történetét vesszük. 1 eset a sok ezerből, ami sokkal mélyebbre viszi a társadalmunkat, mint a homoszexualitás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 17:11:48

@LaCubanita:

"Az, hogy Arisztotelesz homofob volt, nem jelenti azt, hogy a homofobia helyes!"

Ahogy azt sem, hogy rossz vagy elítélendő.

LaCubanita 2018.07.10. 17:16:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Milyen kettos merce? Epp azt irom le, hogy ha legalizalnak a gyerek pornot, csak rosszabb lenne a helyzet, mert meg jobban viragozna a gyerekmekek pszichologiai bantalmazasa altal letrehozott biznisz. Ha nem fogalmaztam volna eleg vilagosan: NE legalizaljak a gyerekpornot! A gyerekporno bun! Ezert is buntetik akkor is, hogyha kozben a pedofil csak nezegeti a kepeket es nem nyul hozza a gyerekhez kozvetlenul! Igy mar vilagos?
Es honnan veszed te is, hogy ballibsi vagyok? Vagy hogy szerintem legalizalni kene a drogokat? Te csak kivetitesz ram egy rakas szart, mert mashogy nem tudsz belekotni az erveimbe.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 17:18:43

@LaCubanita:

Van egy kis gond ezzel: Platón és Arisztotelész nem mellékesen voltak homofóbok, Platón pl. az Államban konkrétan indokolja, hogy nem jó a homoszex, miközben mondjuk Zenón meg mellékesen volt homokos, erről semmit sem tanított.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 17:18:55

@Katchiri:

"Ki mondja meg kiben mi kelt undort? Ez eléggé szubjektív dolog."

Valahogy mégis a többség undort keltőnek tart egyes dolgokat, és ezt figyelembe kell venni.

Miből gondolod, hogy az üszkös utas épp nem orvosi kezelésre utazott? Ha a szerencsétlennek nincs saját autója, akkor nem kezeltetheti magát? Hiszen ez esetben mindenképpen vagy tömegközlekedési eszközt kell igénybe vennie, vagy autót bérelnie, amit esetleg nem tud megfizetni - vagy a bérbeadó cég az undort keltő betegségben szenvedőnek nem adja bérbe az autót. :)

"Mellesleg az üszkösödő ember igenis tehet róla, ugyanis az nem hipp hopp alakul ki"

Ahogy a homoszexualitás sem. :) Az meg erősen nézőpont dolga, hogy a homoszexualitás mint állapot betegség-e. Ma divat nem betegségnek tekinteni, de ez változhat.

Ad Dio 2018.07.10. 17:19:57

@Katchiri:

"Mert ezt nem lehet számokkal, statisztikákkal alátámasztani, ezek tények, amiket leírtam, bármilyen genetikai szűréssel kapcsolatos tájékoztatón rajta van. Ez ugyan úgy gének és dns alakulása, mint bármi más."

Röviden: akkor azért van így, mert Te így mondod és slussz :-).

Más meg mást mond, amiben meg ő hisz. Párhuzamos világok... nemár... szerencsére az ügy nem ilyen kilátástalan. A genetika ugyanis meglehetősen komoly tudománnyá vált az elmúlt pár évtizedben. És igen: a tudományos diskurzus nincs lezárva. A már említett egy petéjű ikrek problémája mindenképpen elgondolkodtató. Ha genetikailag kódolt a homoszexualitás, akkor az egy petéjű ikreknek 100%-ban azonos nemi irányultságúnak kellene lennie. Ehelyett egy melegnek csak 10%-os eséllyel meleg az ikertestvére. Ha azonos nemű az illető, akkor még kisebb a valószínűség. Hovatovább azonban kétpetéjű ikreket vizsgálva - milyen furcsa - hasonló tendenciákat találunk. Pedig ott a genetikai azonosság sokkal kisebb. Elgondolkodtató, nem?

Én a magam részéről ebben a kérdésben egyelőre nem foglalnék állást, mivel nincsenek tudományos evidenciák, amikre támaszkodni lehetne. Vannak viszont masszív érdekek a képletben. A melegek és az ő politikai képviseletük abban érdekelt, hogy a dolog 100%-ban genetikai dolog legyen, hiszen akkor valóban senki nem tagadhatja meg szegényektől a házasság jogát, illetve a gyermekek örökbefogadása esetén nem növelik a melegek a gyermek meleg identitásúvá válásának az esélyét. A másik oldalon állók persze épp az ellenkezőjében érdekeltek, vagyis hogy a homoszexualitás kizárólag poszt natális tényezők eredménye lenne, hiszen akkor a melegek házassága csak "olaj volna a tűzre", a gyermekek örökbe fogadásáról meg szó sem lehet.

Mivel a kérdés ilyen szinten terhelt, nagyon nehéz a neten jó, elfogulatlannak tűnő elemzést vagy tanulmányt találni. Jellemzően a publikációs forrás politikai elkurvultsága szépen meg is határozza, hogy "mi jön ki a végén".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 17:20:13

@Katchiri:

A házasság nem tudja ugyanazt jelenteni, ha megváltozik alapból a tartalma.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.10. 17:22:43

@LaCubanita:

"Es honnan veszed te is, hogy ballibsi vagyok? Vagy hogy szerintem legalizalni kene a drogokat?"

Hol is állítottam bármelyiket is? Az egész kommentemben nem használtam az egyes szám második személyt.

Ne szalmabábozz, ha meg tudod oldani. Avagy a hazug vád a legjobb érved?

Katchiri 2018.07.10. 17:26:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A legközelebbi kórházhoz, nem kell repülő. Erről kár volt ennyi felesleges mondatot írni. A legkisebb városi kis rendelőben is tudják, hogy kell ellátni egy üszkös lábat, ha mást nem ideiglenesen a műtétig, és akkor már utazhat. Akinek repülni van pénze, valószínűleg arra is, hogy megoldja a kórházba vezető pár km-s utat.

A homoszexualitás alapból nem undort keltő, nem tudod ránézésre. Nem undorító egy ember önmagában. Ahhoz olyan viselkedés és olyan tettek kellenek. Itt jön a képbe az intelligencia és kulturáltság. Hogy tudjuk mit tehetünk közszemlére és mit nem.

Más: Mikor Budapest Parádén táncoltak fél pucér pasik (olyan tapadós gatyába, mint egy női francia tanga) és fél pucér csajok (max bikiniben, gyakran monokiniben) az senkit nem zavart, max az időseket. Pedig ugyan úgy lehetett köztük homoszexuális. Ezen a mostani pride-on fele, sőt negyed annyi tiltakozásra okot adó dolog sem történt.

LaCubanita 2018.07.10. 17:29:29

"Érdekes, a szintén főleg balliberális drogpártiak épp a kábítószerek legalizálásától várják..." Szeretnem alahuzni a "szintén főleg balliberális" reszt, abbol is ketszer a "szintén" szot.
Gyakorlatilag azt allitod, hogy az en - altalad kiforgatott - ervem ballibsi, meg a drogos velemeny is ballibsi, tehat szerinted ballibsi vagyok. Nem latom, hol hazudtam volna. De te viszont pont a leglenyegtelenebb reszbe kotottel bele, es kozben meg ugy teszel, mintha nem is irtam volna oda mast, pedig leirtam egy rakas dolgot, ami viszont erveles. Arra, hogy leballibsizted a kommentemet, csak felhaborodtam.

Katchiri 2018.07.10. 17:30:27

@Ad Dio: Ez már ott megdőlt, hogy egypetéjű ikrek, teljes külső tulajdonságuk egyezésének ellenére, lehet teljesen két különböző személyiség és jellem. Az akkor mégis mitől van? Nem pont teljesen egyformának kéne lenniük?
Pont ismerek egypetéjű ikreket amúgy, akiket a személyiségük alapján tudtam csak megkülönböztetni, viszont mindketten homoszexuálisok. Akkor erre meg nyomjuk rá, hogy a kivétel erősíti a szabályt?

Ad Dio 2018.07.10. 17:45:49

@Katchiri:

"Ez már ott megdőlt, hogy egypetéjű ikrek, teljes külső tulajdonságuk egyezésének ellenére, lehet teljesen két különböző személyiség és jellem. Az akkor mégis mitől van? Nem pont teljesen egyformának kéne lenniük?"

A legtöbb pszichológus azt vallja, hogy a személyiségünk sokkal inkább szocializáció mintsem genetikus kérdés. Ezen az alapon okoskodva, a homoszexualitás is az volna.

"Pont ismerek egypetéjű ikreket amúgy, akiket a személyiségük alapján tudtam csak megkülönböztetni, viszont mindketten homoszexuálisok. Akkor erre meg nyomjuk rá, hogy a kivétel erősíti a szabályt?"

Ők az 1, a 10-ből. Tudod mind a maunk buborékjában élünk.

Nb. az ikrekkel végzett kutatások sajnos nem mentesek a problémáktól. Egyfelől a minta általában kicsi (pár tucat, maximum néhány száz) párt lehet vizsgálni. Ilyen kis mintát nagyon könnyű akár vizsgálói, akár alanyi oldalról meghamisítani. Ezért is vagyon én egyelőre szkeptikus az ügyben. Várom a tudományos eredményeket. addig azonban a melegek házassága és örökbefogadásának kérdését tények híján "jegelem".

csakférfi 2018.07.10. 17:50:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Thyb:
@LaCubanita:
www.psypost.org/2017/06/straight-mens-physiological-stress-response-seeing-two-men-kissing-seeing-maggots-49217

Az undor természetes.
Meg az is hogy a heterok undort éreznek.
Mi akkor a homofób?
Egy természetes ösztönt nyomjak el magamban és ne merjem ....jük kimondani?
Hol a vélemény és szólásszabadság?
Ugyanis a tettet büntetik a bíróságok.
Ha én tennék az undort keltő ellen.....ölnék......az büntetendő.
No de az hogy undort érzek.....ráadásul nem vagyok vrle egyedül......!
Ez már sok!

Katchiri 2018.07.10. 17:54:37

@Ad Dio: Pont ezaz, hogy az ikrek ugyan úgy szocializálódtak. Ugyan azok nevelik, ugyan azon elvek szerint, ugyan abba a suliba járnak stb. Akkor mi okozza, hogy az egyik ilyen a másik olyan? Szerintem nyilvánvalóan az, amit írtam, hogy az öröklés egy orosz rulett, semmire nincs garancia kinek mit oszt ki, senki sem 100%-osan tükörképe senkinek, még az ikertestvérének sem. Mint mondtam, attól, hogy valami örökletes, nem kell minden gyermeknek örökölnie, csak az esélye magas.

Mondjuk beszélhetünk erről akármennyit, nekem akkor sem lesz ellenérzésem a témával kapcsolatban, másoknak meg ugyan úgy megmarad az ellenszenvük. Engem nem ért semmilyen sérelem homoszexuálisokkal. Nyilván örülök, hogy nem vagyok az, de ez nem elég számomra ahhoz, hogy elítéljem azt, aki másképp járt. A Love, Simon című film teljesen jól bemutatja azt a küzdelmet, amit át kell élnie annak, aki nem akar úgy élni, hogy titkolja szexuális beállítottságát. Szülőként az utolsó lenne, hogy meg akarjam keseríteni a gyerekem életét, csak mert máshoz vonzódik, mint a társadalom elvárja. Épp ezért más gyerekével sem teszem ezt.

Cycmen 2018.07.10. 18:06:41

"Ahogy korábban leírtam, a mazsolázgatós érvelési hibához hasonlóan típikus átlátszó lejáratási módszer a lakájmédiában, hogy keresnek egy-két vállalhatatlanabb figurát, és úgy állítják be, mint ha ez lett volna az általános. "

Bazmeg Kristóf lakájmédiában? Kurvára általános ez mindenhol, azt ne mondd hogy a tetves ballib (független) média nem így működik!

ételizésítő 2018.07.10. 18:08:49

@Katchiri:
Írd le ugyanezt úgy, hogy a buzi helyére azt írod: pedofil.
Így is stimmel minden?

"Mellesleg az üszkösödő ember igenis tehet róla, ugyanis az nem hipp hopp alakul ki,"
Lófaszt nem, kapsz egy baktériumfertőzést, miután belelépsz mondjuk egy kagylóhéjba, és 1 nap alatt kialakul. Gondolod, hogy az ebolafertőzöttek is hibásak, mert elkapták a fertőzést?

Arra meg, hogy undort keltenek a buzik az emberekben, fentebb adtam egy linket.
És nem a homofóbokban, hanem mindenkiben, azokban is, akik egyébként toleránsak a buzikkal szemben. A kutatásban (amit nem homofóbok végeztek egyébként) ugyanis olyan reakciókat mértek, amiket nem lehet elnyomni.

"Mikor Budapest Parádén táncoltak fél pucér pasik"
Voltam Budapest Parádét nézni, nem láttam ilyet.

@LaCubanita:
"Ezert is buntetik akkor is, hogyha kozben a pedofil csak nezegeti a kepeket es nem nyul hozza a gyerekhez kozvetlenul! Igy mar vilagos?"
Képek nézegetése miért lenne bűn?
A gyilkosság is bűn, mégis hány krimit játszik a tévé meg a mozi, az akciófilmekről nem is beszélve, amikben halomra gyilkolnak embereket?
Akkor mindenkit börtönbe, aki ilyet néz?
Mondták már, hogy ostoba pöcs vagy? Mert ha nem, akkor én mondom.

Katchiri 2018.07.10. 18:11:39

Ezt a történetet még muszáj elmesélném:

Férjemmel sétáltam a városligetből hazafelé, pont a Pride napján, a gyülekező idő tájékán. A Dózsa György úton a járdán haladva, pont az érkező tömeggel szemben sétáltunk. Mögöttem figyelmes lettem köpködő hangra (bennem ez nagy undort kelt, így félre is álltunk, hogy előre engedjük őket). Több 18-22 év körüli fiatal ember vonult direkt a járda közepén, direkt megvállalva 1-2 embert, direkt letépve az esernyőjét, embereket leköpködve mentek végig az utcán. 17-18 éves baráti lány csoportokat is leköpve, fenyegetve. 1 lány visszaköpött rá, erre meg akarta ütni, de elkezdte üvöltözni a lány, hogy hívja a rendőrt a sarokról, erre a hős fiú visszavonulót fújt és tovább állt, másokat leköpködni.

Kérdem én: Normális dolog ez? Ez nem sokkal undorkeltőbb magatartás, mint az, hogy valaki végig vonul egy Pride-on? Ha én is véletlen abba az irányba sétálok, de nem is a rendezvényre, engem is leköp, nekem jön, megfenyít? Milyen alapon?
Engem ez az élmény teljesen letaglózott, és erősítette bennem a gondolatot, hogy az agyatlan tiltakozók időnként sokkal nagyobb fenyegetést jelentenek, mint bármilyen melegházasság vagy meleg kapcsolat, ami senkit nem bánt, nem fenyeget, nem tart rettegésben. (Ezzel nem ítélem el a normálisan tiltakozókat, akik nem keltenek félelemérzetet senkiben, de attól még nem értek velük egyet.)

Ad Dio 2018.07.10. 18:12:24

@Katchiri:

"Pont ezaz, hogy az ikrek ugyan úgy szocializálódtak. Ugyan azok nevelik, ugyan azon elvek szerint, ugyan abba a suliba járnak stb. Akkor mi okozza, hogy az egyik ilyen a másik olyan? Szerintem nyilvánvalóan az, amit írtam,"

Az érvelésed önfelszámoló. Egyfelől a vizsgálatod szerint a két petéjű ikrek jelleme akár nagyon is eltérhet egymástól (egyezik az én megfigyeléseimmel is), ami - mivel a genetikájuk azonos - abba az irányba mutatna, hogy a jellem nem genetikus, hanem sokkal inkább szocializáció függő. Majd kijelented, hogy de nem az, hiszen azonos nevelői környezetben nevelkednek. Nos, ezek szerint akkor egyik sem? :-)

"Szerintem nyilvánvalóan az, amit írtam, hogy az öröklés egy orosz rulett, semmire nincs garancia kinek mit oszt ki, senki sem 100%-osan tükörképe senkinek, még az ikertestvérének sem. Mint mondtam, attól, hogy valami örökletes, nem kell minden gyermeknek örökölnie, csak az esélye magas. "

Ugye nem haragszol meg, ha azt mondom, hogy ilyesfajta érvelésekkel nem jutsz messzire? A példában az esély egyébként nem magas, hanem éppen ellenkezőleg: alacsony. Ha elfogadjuk azt, hogy a melegek aránya a társadalomban 2-7% közti, akkor egy iker homoszexualitása mellett a testvérének alig pár százalékkal nagyobb az esélye homoszexuálisnak lenni, mint egy random egyednek. És ha erre még hozzátesszük azt, hogy a KÉT petéjű ikreknél is hasonló a képlet, akkor a genetikusság végképp nem evidens a továbbiakban.

"Mondjuk beszélhetünk erről akármennyit, nekem akkor sem lesz ellenérzésem a témával kapcsolatban, másoknak meg ugyan úgy megmarad az ellenszenvük."

Amiről Te ugyan annyira nem tehetsz, mint ők a magukéról. Ezek érzések, nem gondolatok.

Anno az egyetemista éveimben pártfogoltam egy otthontalan meleg srácot, aki a tetejében HIV pozitív is volt (állítólag). Még lakott is nálunk egy darabig. Beleláttam az életébe, kemény dió. Ahogy okosan segíteni neki is az. Lazább baráti társaságunkban akad pár meleg meg biszexuális. Mindez nem befolyásol(hat)ja a véleményemet a melegek házassága, főleg nem az örökbefogadása kapcsán. Oda nem érzések, személyes kapcsolatok, hanem - ha csak egy mód van rá - természettudományos tények kellenének. Ennek még híján vagyunk. És sajnos a Pride meg a hasonló erőszakos nyomulás nem kedvez a diskurzusnak...

Cycmen 2018.07.10. 18:16:23

@Kristóf Tarnay: Nincs joga az egész ország államtitkáraként a lakosság egy csoportját diszkrimináló kijelentéseket tenni.

Tévedsz, mert a kormány államtitkára nem az országé, lehet egyeseknek nem tetsző véleménye (mindenkinek nem tetszhet egy vélemény). A diszkrimináció pedig miből is áll?
A csoport önmagát különbözteti meg, taglalni ennek mibenlétét hogy a faszba lenne diszkrimináció? Ha szóba hoztok valamit akkor ne várjátok el a PC nyelvezetet, vagy mondjátok ki hogy csak nyavalyogni akarunk egy sort és leszar benneteket mindenki!

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 18:21:11

@LaCubanita: "A pedofilok bantanak mas embereket, "

Definiáld a bántást.

Katchiri 2018.07.10. 18:25:14

@Ad Dio: Azért érzed úgy, hogy ellentmond egyik a másiknak, mert egyikben sem vagyok 100%-ig biztos, mert szerintem egyik sem bizonyított. Azzal próbálom ezt végig alátámasztani, hogy a genetikai rendellenességre is hiába írják, hogy 99%-ig ki van zárva, az 1% simán bekövetkezhet, és ezt semmilyen statisztika nem fogja neked kimutatni, hogy mikor hogyan és főleg miért. Ugyan úgy okozhatja genetika is, míg rossz gyerekkori élmény, trauma. Általánosítani szerintem nem lehet, van amin meg lehet próbálni segíteni pl pszichológus segítségével, ha igényli az alany, van, amin semmit nem fog javítani ez, hiába is szeretné az alany.

A pride történetét, kiindulását elolvasva, én már teljesen más szemmel nézek rá.
Röviden: Réges régen egy messzi messzi....volt egy bohém kerület, ahol volt egy traszvesztita, homoszexuális beállítottságú bár. Minden este razziáztak a rendőrök ok nélkül, csak mert nekik ez nem volt elfogadható. Ezért ők és a helyi lakók, akik tiltakoztak a negatív diszkrimináció ellen, azok kivonultak az utcára és tiltakozásukat fejezték ki ez ellen. Szerették volna, ha a saját kifejezetten ilyen témájú bárjukban felszabadulva lehetnek női ruhában pl. Ennek emléket állítva szervezik meg minden évben ebben a hónapban. Szerintem így sokkal érthetőbb az egész. Persze attól még nem muszáj, hogy tetsszen is.

csakférfi 2018.07.10. 18:29:05

@Katchiri:
Nem a genetika a ludas.
Az ember elfelejti a 3-4-5 közötti emlékeit.
Vagyis nem tudja felidézni.
Akkor történnek a gyerekekben olyan negatív ingerek a szülők részéről,ami vezet a szexuális orientáció változásához.
Így maga a szülő...sem nem a gyerek nem tudja honnan jött az azonos nemhez vonzódás szexuálisan.
Ezért lehetetlen a gént keresni.....mivel nem létezik.
Eddigi kutatások az anya irányából jövő negatív ingerrel próbálták magyarázni.
Nem sikerült.
Marad az apa.....férfi homoszexualitás okán.
Nőnél pedig az anya.
Nagyjából.
Kérdezz rá egy homokos férfire az apját illetőleg.
Leszbinél pedig az anyjára.
Rájössz hol a gondolkodási hiba.
Hol a projekció.
Hol a frusztáció.
Semmi közünk nekünk heteroknak az ő sértődöttségükhöz.

Ad Dio 2018.07.10. 18:35:10

@Katchiri:

"Szerintem így sokkal érthetőbb az egész. Persze attól még nem muszáj, hogy tetsszen is."

Itt nem a tetszésről van szó, hanem működőképességről. ha visszaolvasod az első hsz-omat a témában. látni fogod, hogy elismertem a Pride egykori értelmét. Érdemei elismerése mellett állítom, hogy ma az ilyen provokatív, beszólogatós, követelőző felütés nem segíti, hanem épp ellenkezőleg: hátráltatja a diskurzust.

"Azért érzed úgy, hogy ellentmond egyik a másiknak, mert egyikben sem vagyok 100%-ig biztos, mert szerintem egyik sem bizonyított. Azzal próbálom ezt végig alátámasztani, hogy a genetikai rendellenességre is hiába írják, hogy 99%-ig ki van zárva, az 1% simán bekövetkezhet, és ezt semmilyen statisztika nem fogja neked kimutatni, hogy mikor hogyan és főleg miért. "

Engedelmeddel, ez nem így van. A statisztika éppen hogy nagyon is pontosan meg fogja tudni mondani az előfordulás valószínűségét, amennyiben elegendő vizsgálati mező áll a rendelkezésre. A két levezetésed pedig egymást számolta fel. Nem lettünk tőle okosabbak.

Arcade Macho 2018.07.10. 18:47:10

mikor jon a Pedo Pride?
megis mi a gond a pedokkal? hogy buntetik? buzisagot is buntetik egynemely orszagban, nalunk meg pl. pszichiatriai betegseg is volt korabban, megis most nyomjak le a torkunkon a buzifesztet, hogy milyen jo dolog

Arcade Macho 2018.07.10. 18:49:50

T. Allamtitkar Asszony meg pontosan azt mondta, hogy a hagyomanyos HAZASSAGROL kellene diskurzust folytatni a gyerekekre vonatkozolag, annak ellenere hogy tulreprezentaljak a buzzancsok ezt a temakort is

erre lehoztak hogy homofob, a miatt is hogy nem akar a buzik vonaglasan felvonulni...

Katchiri 2018.07.10. 18:50:11

@Ad Dio: Ha 99,9% azt mondják statisztika alapján, hogy a gyerekem nem születik semmilyen szindrómával/rendellenességgel, de aztán mégis, ha az orvos statisztika alapján azt mondja 1 évem van hátra, közben 5 évem, vagy épp 1 hónapom volt valójában. Akkor mit érek a remek statisztikákkal? Az maximum egy mankó, sajnos attól még, hogy számszerűsített adat, lehet hogy pont mi, pont velünk máshogy történik. Mindig van egy "miért pont én" ember.

Ad Dio 2018.07.10. 18:51:44

@Katchiri:

Ugye nem azt akarod sugallni, hogy én is az alapján alkossam meg a magam véleményét, hogy láttam a Pride-on egy félmeztelen püspöknek öltözött alakot Bibliával a kezében közösülést színlelni? A szélsőséges figurák ott vannak mindkét csapatban, okos ember nem rájuk tekintve alakítja ki a véleményét.

A Pride alapvető baja az, hogy provokál és PONT ilyen helyzeteket szül. Márpedig az átlag ember egy-egy ilyet látva megbotránkozik és nem az esze, hanem az érzelmei után megy. Ebből viszont így nem diskurzus lesz, csak veszekedés. :-/

Ad Dio 2018.07.10. 18:55:13

@Katchiri:

"Mindig van egy "miért pont én" ember."

Hogyne lenne. Meg van másik 99 aki meg... ilyen statisztika ;-). De azért ha 99 esetben helyes a diagnózis éa csak egyetlen esetben téved, akkor - amennyiben nincs jobb elmélet - azért nyugodtan használható.

Katchiri 2018.07.10. 18:59:59

@Ad Dio: De ezek a "hibás" gének soha nem is a 99%-al esik meg, hanem az 1%-al. De ha neked számok kellenek, max akkor változik erről a meggyőződésed, ha te leszel az 1%, és mondod, hogy de hát a statisztika...

Ad Dio 2018.07.10. 19:02:21

@Katchiri:

"mint bármilyen melegházasság vagy meleg kapcsolat, ami senkit nem bánt, nem fenyeget, nem tart rettegésben."

A beszélgetésünk pont hogy azt mutatta ki, hogy ezt a kérdést - mármint hogy a melegházasság, örökbefogadás stb - árt-e a társadalomnak avagy sem, jelen pillanatban eldönteni tényekre hivatkozva nem lehet. Megelőlegezheted magadnak a választ, de tudd, hogy ez hit és nem tudás. És tudod mit: annak a köpködőnek is hite van. Pont mint a tied. Csak ő kissé vehemensebben kommunikálja.

Kérdem én: nem volna sokkal-sokkal célra vezetőbb felhagyni a Pride-okkal és nekilátni nagy mintán a vizsgálatnak. Melegek és nem melegek. Konzervatívok és progresszívek együtt a tudományos metodika talaján.

Ad Dio 2018.07.10. 19:04:16

@Katchiri:

Benned is, bennem is van "hibás gén". Ennek ellenére köszönet, megvagyok. Remélem Te is. Nem ordibálok, nem verem az asztalt, nem követelőzök. Élek a hibámmal együtt, lehetőleg hasznos életet.

ételizésítő 2018.07.10. 19:28:24

@Katchiri:
"ahol volt egy traszvesztita, homoszexuális beállítottságú bár"
Úgy érted, buzibár?
De akkor miért nem azt mondod?

csakférfi 2018.07.10. 22:23:17

@ételizésítő:
Hiteles forrás?
Genetika?
Találtak ilyen gént vagy nem.
Egyszerü.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.07.10. 22:42:50

@Tranquillius: Saját cikkem linkeltem, mert nem akartam önmagam ismételni. Nemmellesleg hova írjak, a Magyar Időkbe?

csakférfi 2018.07.10. 22:48:28

@Katchiri:
Ezt még be linkelem aztán ......hazaérek és alszom.
"Pszichoszociális elméletek Szerkesztés
A férfi szerepmodellek hiánya Szerkesztés
A felmérések szerint számos homoszexuális élettörténetében megtalálhatóak azok a körülmények amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a pozitív férfi szerepmodellel való azonosulás nem vált lehetővé a gyermek számára. A homoszeszuálisok gyermekkorában a családjában gyakori az apa hiánya vagy az olyan apa jelenléte, „aki lélektani szempontból távol volt a gyermektől”.[31]

Wiki idézet.

A genetikának és a statisztikának ehhez semmi köze.
Az hogy Neked mit jósol egy másik ember....ezesetben orvosra utaltál.....lényegtelen. Mivel midig Te döntesz!
Mintahogy a homokos is úgy dönt hogy....
A hetero is úgy dönt hogy....
A beteg is úgy dönt hogy....
Stb.
Például az alapvető személyiségjegyeket a pszichológusok manapság az öt fő személyiségjegyet vizsgáló un. Big Five kérdőívekkel mérik. Mindegyik személyiségjegy esetében a változatosságnak legalább a 40%-át magyarázzák közvetlen genetikai faktorok, további mintegy 25%-át az egyedi környezeti hatások és csak mintegy 10%-ot a közös környezet (vagyis főleg a család). A fennmaradó közel 25% egyszerűen mérési hiba ill. bizonytalanság.[9][10]

Ikerkutatás Wikipédia

"
Azért nem 100% mert nem a géneknek köszönhető a kialakulás.
Akkor miért ?
Mi történik?Azzal a gyerekkel aki buzi lesz vagy leszbi?

"A tudományos világ a homoszexualitás eredetére vonatkozólag számos elmélettel rendelkezik. A különféle eredetmagyarázatok között a hormonális, biológiai, genetikai, neurohormonális, az egyszerű és többlépcsős szocializációs elméletek is kifejtésre kerültek,[14][15] de konszenzusos, összefoglaló és nagy bizonyító erejű elmélet, magyarázat jelenleg nincs, a téma élő kutatási terület.

Azaz viselkedési anomália.
Ha esetleg megtalálnák a génjét.
Ki merné kötelezni vagy rábeszélni a buzikat vagy a leszbiket a genetikai gyógyításra?
Macerás nem?
Erre én bizonyosan nem kérhetném morális okokból.
A politika vagy az orvos sem.
Szóval macerás a "gén variáció".

csakférfi 2018.07.10. 22:54:18

@Kristóf Tarnay:
Magyar idők nem írhat igazat?
Vagy csak hazudik?
Nem is értem.
Ha valaki mint a Novák...homofóbnak van kikiáltva...nem mer ez miatt véleményt mondani.
Akkor a hallgatás beleegyezés?

Sok embernek sokkal több baja és nagyobb mint a tietek.A pride okafogyottá vált.

2018.07.10. 23:10:53

"mazsolázgatós érvelési hibához hasonlóan"

Megmondom őszintén már tele van a tököm azzal, hogy állandóan érvelni / ellenérvelni kell, és ha van valamire érv, vagy nincs rá elfogadott ellenérv, akkor az rögtön legitim. Az ember amikor kitakarítja a lakást nem szokott érveket keresni arra, miért előnyös az, ha a büdös zokni ki van dobva a szennyeskosárba, és milyen hátrányai vannak annak, ha a morzsák hetekig a padlón hevernek. Az ember nem így működik. Az ember nem szeret felfordulásban lakni, azért takarít. Pont. Felfordulásnak érzem, amikor egyre többet promózzák, és normaként akarják beállítani ezt az erkölcsileg hanyatló züllött szabados életstílust, és nem akarok olyan helyen élni, ahol mindenáron megpróbálják a többségi társadalom torkán letolni, hogy tök normális, ha két apa nevel örökbefogadott gyerekeket, és szakállas nők smárolnak a megállóban. Az hogy már a gyerekeim tudatát is ferdítik úton útfélen ezzel a baromsággal, nekem is osztottak lapot, és kibaszottul nem tetszik. Remélem ez elég nyomós érv. Én odáig értek egyet a történettel, hogy buzinak lenni nyilván nem szabadon választott életforma, és ezt elfogadom. De hagyjuk már a többségi társadalom térítését!

ételizésítő 2018.07.11. 02:40:46

@csakférfi:
"Magyar idők nem írhat igazat?"
Nem tudom, mi van kiadva ukázba, hogy szabad-e nekik igazat írni, de hogy nem szokott, az tény. Ahogy az Origó sem.

ételizésítő 2018.07.11. 02:46:48

@csakférfi:
Tudtommal nem találtak ilyen gént, de génváltozatot (allélt talán) igen.
Ugyanúgy, ahogy pedofilok, zoofilek és egyéb perverz -filek/filok esetében is (a buzik is valójában nem homoszexuálisok, hanem homofilok - a homoszexuálisok azok a pornófilmben szereplő nem buzik, akik csak a film kedvéért szopnak férfi létükre faszt vagy dugatják magukat másik férfival seggbe, illetve nő létükre nyalnak pinát, de a magánéletükben ellenkező nemű embertársukra gerjednek), szóval pont ugyanaz a hibájuk van (nevezhetjük betegségnek is, mint mondjuk a Down-kórt), nem tudom, az egyik csoportot miért kell kiemelni közülük és reklámozni, a többit meg börtönnel fenyegetni, mivel tök ugyanolyan beteg mindegyik, és ha egyik nem tehet róla, hogy ilyen, a másik ugyanúgy nem.

chrisred 2018.07.11. 04:38:12

@eßemfaßom meg áll: Kihasználják a társadalmi éretlenségüket.

chrisred 2018.07.11. 04:40:39

@Jankove: Ha beleszállsz egy nyilvános vitába (ami nem kötelező), akkor elvárás, hogy támaszd alá valamivel az álláspontodat.

Tranquillius 2018.07.11. 08:46:32

@Kristóf Tarnay: Ott lehet, hogy kihúznák azokat az éktelen baromságokat, hogy a "melegek nem házasodhatnak Magyarországon", meg hogy ez "diszkrimináció". Ha az diszkrimináció, hogy férfi nem házasodhat férfival, akkor az is diszkrimináció, hogy az anyádat sem veheted el feleségül.
(Aki a rokonok közötti házasságot sem támogatja, azt incesztofóbnak bélyegzed?)

2018.07.11. 09:55:25

@chrisred: "elvárás, hogy támaszd alá valamivel az álláspontodat"

Minden vitának van egy pontja, ahonnan már parttalanná és értelmetlenné válik a diskurzus. "Meleg" témakörben már jóideje túlhaladtunk ezen a ponton. Elhangzott a határozott NEM. Elég sokszor. Tudomásul kéne végre venni.

chrisred 2018.07.11. 10:22:36

@Jankove: Ezek szerint mégsem, ha még van, aki hajlandó vitázni és érvelni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.11. 10:50:04

@Katchiri:

"a helyi lakók, akik tiltakoztak a negatív diszkrimináció ellen"

Kimondottan életszerű, hogy a környéken lakók tiltakoztak a buzibárban rendszeresen tartott rendőri razziák ellen. Ez ui. azt feltételezi, hogy a lakók nagy többsége támogatta a homoszexualitást. Ha akkoriban a lakosság ilyen nagy többsége támogatta a homoszexualitást, akkor semmi szükség nem lett volna a Prájdra in the first place.

A mesédben kb. annyi az igazság, mint a többi eredetmítoszban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.11. 11:40:49

@Katchiri:

"A legközelebbi kórházhoz, nem kell repülő. "

Bizonyára teljesen képben vagy az illető beteg lekóhelyével és annak orvosi és egyéb infrastrukturális ellátottságával. Nem is tudom, miért kell még Google Maps, internet és egyéb on- és offline források, amikor itt vagy te...

"A homoszexualitás alapból nem undort keltő, nem tudod ránézésre."

A pedofil, a nekrofil vagy a zoofil sem undort keltő, nem tudod ránézésre. És bár nyilván nem azonos fajsúlyú dolog, Pándi András sem volt undort keltő, senki nem tudta ránézésre. Ettől persze még támadhatsz a demagóg dumával, hogy a homókat egy sorozatgyilkoshoz hasonlítom... :P

"Nem undorító egy ember önmagában."

Az üszkös lábú pasit valahogy mégis annak érezték.

"Ahhoz olyan viselkedés és olyan tettek kellenek."

Ezek valóban módosító tényezők lehetnek.

"Itt jön a képbe az intelligencia és kulturáltság. Hogy tudjuk mit tehetünk közszemlére és mit nem."

Ezt a Prájd részvevőinek magyarázd.

"Mikor Budapest Parádén táncoltak..."

Egy undorító dolgot nem ment egy másik undorító dolog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.11. 12:02:26

@Katchiri:

De egy dolgot végre érts meg: A Prájd a legtöbb ember szemét nemcsak az ellenszenves külsőségek miatt szúrja, hanem azért is, mert egy a lakosság többsége által elutasított, ellenszenves, undorító dolgot népszerűsít és akar lenyomni a torkán. Bármilyen módon és formában próbálnák elfogadtatni a lakossággal, hogy a buzulás normális és támogatandó dolog, az eredmény ugyanez lenne. Elsősorban nem a tálalás számít, hanem a tartalom.

De ezt hiába is magyarázom neked, alapvetően ellentétes véleményen vagyunk, kár minden szóért tőlem és tőled egyaránt.

csakférfi 2018.07.11. 13:04:13

@ételizésítő:
Genetika és gének. Allélok és mutációk.
Macerás. Ugyanis ezek nyitott "kérdések"...!

"Egyéb megfontolások
A betegség súlyosságát nem mutatják ki a tesztek
A genetikai szűrések kapcsán fontos, és minden szülő számára mérlegelendő tényező, hogy adott esetben el tudnak-e fogadni egy genetikai rendellenességgel élő babát. A leggyakoribb genetikai rendellenesség, a Down-szindróma súlyossága például meglehetősen széles határok között mozoghat, emellett az értelmi fogyatékosság mellett gyakran jár szívfejlődési rendellenességekkel is.
A genetikai szűrőtesztek viszont önmagukban nem képesek annak megítélésére, hogy a Down-kóros magzatból egy életképes, bájos és szeretnivaló, enyhébben értelmi fogyatékos Down-os kislány, vagy épp egy súlyos szívfejlődési zavarokkal terhelt, súlyos értelmi fogyatékos, ápolásra szoruló gyermek lesz.
Ezért a genetikai tesztek elvégzése előtt a szülőknek érdemes átgondolni, milyen lépéseket tesznek, ha a teszt genetikai betegségre utal, és fontos, hogy ebben a kérdésben egyetértsenek."

prenatest.hu/varandosoknak/blog-varandosoknak/segitunk-eligazodni-magzati-genetikai-szuresek/

Ez a mai gyakorlat.
Nekem a "tanult viselkedés" kézzelfoghatóbb és magyarázata világosabb.
Ez hitelesrbb forrás mint a "magyar idők"....origo...stb.?

Katchiri 2018.07.11. 21:58:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Sorban:
Nem értem alapból ezt a párhuzamot az üszkös labú pasi és a homoszexek között. Már abban is más, hogy egy légitársaság szállította le, akinek valamilyen szinten joga van indokoltan leszállítani, akit akar. Voltak ennél cifrább, kevésbé indokolt esetek is. Mivel tudom, hogy egy ápolónő képzettségű ember tud kezelni ideiglenesen üszkös lábat, min annyira, hogy ne legyen büdös vagy egyéb probléma, kisebb betegellátóhely meg mindenki közelében megtalálható. Sürgös ill. ügyeletes esetben is ritkán pattan repülőre az orvos, mert olyan messze van a betegétől, és mégis ő van legközelebb. Nem tudom miért kellett elkezdeni személyeskedni, de hál' Istennek annyira nem hat meg. De sokat elárul rólad.

Másik, hogy kb az összes betegség, amit említesz (pedofil, nekrofil...) büntetendő dolog, mivel a másik fél beleegyezése nélkül történik, vagy épp olyannal, aki nem tud döntést hozni, sem védekezni. Nem tudom, hogy jön ez olyan dologhoz, mint a homoszexualitás, ami két felnőtt ember között történik, mindkét fél örömére, beleegyezésével. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Szomorúnak tartom, hogy ezen a forumon ez a párhuzam többször is felbukkan, pedig semennyire sem hasonlít a két dolog egymáshoz. Felőlem otthon ostorozhatná magát és párját innen bárki, ha ezt mindkét fél örömére teszik, nem érzem, hogy közöm lenne más magánéletéhez, mint ahogy a homoszexuálisok magánélete sem tartozik rám. De pusztán az, hogy máshoz vonzódik, mint a többség elvárja, sosem fog belőlem ellenszenvet kiváltani, csak ha arra okot is ad. Akiből pusztán ilyen dolog ellenszenvet vált ki, azt szívből tudom sajnálni, és neki is hasonlóan elfogadó és bíráskodó embereket kívánok a környezetébe. Reméljük sosem lesz szükségetek más empátiájára.

A többire és más személy kommentjére már nem is reagálnék többet. Felesleges. Itt az emberek többségét az teszi boldoggá, ha más felett pálcát törhet. Szerencse, hogy ezek az emberek a "NORMÁLISAK". Ja nem...

2018.07.11. 23:29:46

@Katchiri:

"De pusztán az, hogy máshoz vonzódik, mint a többség elvárja, sosem fog belőlem ellenszenvet kiváltani, csak ha arra okot is ad. Akiből pusztán ilyen dolog ellenszenvet vált ki, azt szívből tudom sajnálni,"

"mint ahogy a homoszexuálisok magánélete sem tartozik rám."

Szerintem itt félrement valami. A homokosok vitték utcára azt, aminek a hálószobában kellett volna maradnia, aztán vérig vannak sértve, amikor elhangzik az a kijelentés, hogy ennek a négy fal között lenne a helye.... A társadalom nem azért utálja a homokosokat, mert homokosok, hanem azért mert egy csillapíthatatlan, egyre zabolátlanabb toleranciaigénnyel nézünk szembe, hovatovább elérkeztünk a fordulóponthoz, ahol a tolerancia már nem elég, kényszerű alkalmazkodást várnak. Én úgy gondolom azok a melegek, akik jogokért harcolnak már rég nyílt kapukat döngetnek, mert semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem éri őket magyarországon, sem jogi, sem erkölcsi értelemben, sőt. Nincsenek attrocitások, következmények nélkül lehet coming out-olni, bejegyzett élettársi kapcsolatban élhetnek teljesen háborítatlanul, megvannak a deklarált szórakozóhelyeik, nálunk a munkahelyen is van nem egy nem két személy, aki férfi létére nőként öltözik. Nem túlzok ha azt mondom, olyan aranylövést kapott már a társadalom ebben a témakörben, hogy mamár tényleg a kutyát nem érdekli ha valakiről kiderül hogy meleg, szóra sem érdemes kategória. Viszont ez nem jelenti azt, hogy bármit lehet.

Asszem Brian élete c. film alábbi snittje, kellőképpen szarkasztikusan képes elmagyarázni pár mondatban ezt a szitut.

www.youtube.com/watch?v=64al8TvGYjw

eßemfaßom meg áll 2018.07.12. 09:54:38

@Katchiri: "Másik, hogy kb az összes betegség, amit említesz (pedofil, nekrofil...) büntetendő dolog, mivel a másik fél beleegyezése nélkül történik, vagy épp olyannal, aki nem tud döntést hozni, sem védekezni."

Ugye azt azért tudod, hogy nem kell ahhoz megdugni egy 6évest, hogy pedofil legyél? És ha igazán liberális vagy európai értelemben akkor támogatod a nekrofilia legalizálását www.friatider.se/detta-vill-luf-ha-barnporr-nekrofili-tidelag-och-h-nsynsl-s-massinvandring

Katchiri 2018.07.12. 10:22:35

@eßemfaßom meg áll: Ahhoz, hogy ne utáljam a homoszexuálisokat, nem kell minden mással is elfogadónak lennem, vagy egyetértenem vele. Ez a baj az emberekkel, azt hiszik csak a szélsőségek léteznek. Megmondtam, a homoszexualisok közül is csak azzal vagyok elfogadó, akik intelligens emberek módjára kezelik ezt. Ha az utca közepén hágják egymást, el fogom ítélni. És ettől még nem kell minde nem elfogadott dolgot nekem elfogadnom, csak mert valamiről más a véleményem. Erről ennyit.

eßemfaßom meg áll 2018.07.12. 10:50:58

@Katchiri: "Ez a baj az emberekkel, azt hiszik csak a szélsőségek léteznek."

Pl csak utálat és elfogadás létezhet.

Miközben én pl pont leszarom a buzikat (ezt persze lehet elfogadásnak is tekinteni ha jó perspektívából nézzük).

csakférfi 2018.07.12. 15:51:13

@Katchiri:
Ez aztán s logika.
Utálod azt aki a buzikat utálja.
Ettől érzed magad különbnek.
Haláli.
Nem....nem érzem magam sem boldognak sem különbnek.
Sem tőled sem a buziktól.
Aki meg a büszkeségét hangoztatja nyilvánosan....azt csak egy énfelnagyító majomnak gondolom.
Ebben foglaltam állást.
Erre te.....
Vak vagy ha azt hiszed nem ítélkezhetsz másokról.
Rögtön azt teszed mihelyst kilépsz az otthonodból az utcára.
De hogy te még magadnak is hazudsz.......
Szomorú.

Katchiri 2018.07.12. 15:53:55

@csakférfi: Azt hiszed ez nagy komment volt...de épp az előbb írtam, hogy attól, hogy valamit nem ítélek el, még nem muszáj mindent elfogadnom és támogatnom. Köszöntem!

csakférfi 2018.07.12. 17:05:03

@Katchiri:
Végre.....válaszoltál.
Nem nem hiszem hogy "nagy komment ".volt.
:)

ételizésítő 2018.07.12. 22:55:05

@Katchiri:
A pedofília meg a nekrofília pont annyira betegség, mint a buziság.
Ezek szerint akkor aki buzi, az is beteg?
Köszönöm, hogy végre kimondtad, eljutottunk idáig.

"tudom, hogy egy ápolónő képzettségű ember tud kezelni ideiglenesen üszkös lábat, min annyira, hogy ne legyen büdös"
Hát ezt nagyon rosszul tudod, még orvos sem tudja úgy ellátni, mert az üszkös láb az bizony büdös, és max még erősebb szagú szerek tudják elnyomni a szagát. Azaz még büdösebbek.

"másik fél beleegyezése nélkül történik, vagy épp olyannal, aki nem tud döntést hozni, sem védekezni"
A vérfertőzést is büntetik, pedig a családtagod tud döntést hozni és védekezni, ráadásul fogamzásgátlás is van már elég hatékony, és mégis. Akkor ez pl. hogy állja meg a helyét?
Ja, mert természetellenes.
Pontosan, ahogy a buziság is.
És ahogy a buziság létezik az állatvilágban, amivel a buzik mindig védekeznek: a vérfertőzés még nagyobb arányban.

Tudsz angolul?
Akkor olvasd el, kiderül, hogy az emberek alapból utálják a buzikat, mert undorítónak találják őket:
www.psypost.org/2017/06/straight-mens-physiological-stress-response-seeing-two-men-kissing-seeing-maggots-49217

ételizésítő 2018.07.12. 22:56:07

@Katchiri:
Most vagy liberális vagy, és elfogadod a pedofilokat meg a vérfertőzőket is, vagy hazug.

Katchiri 2018.07.12. 23:18:09

@ételizésítő: :D ezen csak nevetni tudtam, köszi :D

ételizésítő 2018.07.13. 03:16:00

@Katchiri:
Hát ha csak annyi agyam lenne, mint neked, biztosan én is csak nevetnék, mert nem kellene gondolkodnom. Ahogy te láthatóan nem nagyon szoktál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.13. 20:40:58

@ételizésítő:

"És ahogy a buziság létezik az állatvilágban, amivel a buzik mindig védekeznek: a vérfertőzés még nagyobb arányban."

Így igaz, az állatvilágban általános, hogy szülő a gyerekét, gyerek a szülőjét, testvér a testvért stb. dugja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.13. 20:49:34

@Katchiri:

"Nem értem alapból ezt a párhuzamot az üszkös labú pasi és a homoszexek között."

Ez a te bajod, nem az enyém. Hál' Istennek annyira nem hat meg, de sokat elárul rólad.

"a homoszexualitás, ami két felnőtt ember között történik, mindkét fél örömére, beleegyezésével."

Ugyanez áll az incesztusra is. Mikor állsz ki a vérefertőzők jogaiért?

"A többire és más személy kommentjére már nem is reagálnék többet. "

Aztán mégis, többször is. :) A szájból segget csinálás tipikus esete. :P

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.13. 21:04:03

@ételizésítő:

Sőt a pedofília is létezik az állatvilágban. A saját szememmel többször láttam, hogy ivarérett macska/kutya próbált megdugni még nem ivarérett macskát/kutyát.

Létezik a gerontofília is. Egyes madarak tojói előszeretettel választanak párjukul jóval idősebb hímet. A magyarázat erre az, hogy az öreg hím már magával a korával bizonyítja életrevalóságát, de az egész lehet szimpla gerontofília is. :P

A nekrofília az emberek között is rendkívül ritka. Lehet, az állatvilágban is létezik, csak ritkasága miatt még nem figyelték meg.
süti beállítások módosítása