Fegyvertelen

Válasz Gábor Lászlónak

2018. október 29. - Kristóf Tarnay

Gábor László, az Origo helyén azonos néven futó, három éve propagandalapokat is inkább csak parodizáló szennyblogocska főszerkesztője (mondjuk nem tudom, a propagandamédiában mit takar ez a titulus, neki küldi le Habony a kopipésztelendő címlapsztorit?) a 888 nevű szennyportálra hányt oda pár bekezdést (csak erős idegzetűek klikkeljenek) arról a közös ellenzéki és civil korrupcióellenes tüntetésről, amelyet október 23-án tartottunk, és amellyel kapcsolatban nem csak arról tartotta fontosnak hosszan elbüszkélkedni, hogy nem emlékszik a nevemre, hanem, hogy a kritizált felszólalók beszédéből sem jegyzett meg semmit.

Origo, az acetonos vodkanarancs

Beszéljünk egy kicsit az Origóról! Pardon, az Origo lassan három éve halott, szóval az azóta azonos néven a helyén futó valamiről (nekem így szerepel a könyvjelzőim közt), ami ugye először csak olyan tetszhalott volt a nem politikai alapú vezetőcsere, majd abszolút nyomás nélküli eladás után, majd...

Mindenki másra büszke, volt magyartanárom szörnyűlködött néha azon, amikor a villamoson (a szegedin, mert az Origó főszerkijével ellentétben, aki csak beszél a vidék fontosságáról, én itt is élek, ki is vetítettük annak a helyi civil szervezetnek a nevét, amelyet alapítottam, és erről szólt a beszédem nagy része, de nem lep meg, ha ez sem maradt meg) pár diák arról beszélt, hogy azt se tudják, ki a köztársasági elnök, és mondjuk miért híres József Attila. Nagyjából ehhez tudnám hasonlítani ezt  "publicisztikát", vagy tudja fene, minek szánt betűhalmazt (nem tudom, hogy fizetnek neki érte, de ez azért csak nagy jóindulattal egy flekk). 

Nos, igen, kiabáltam, ez egy ilyen műfaj. Tarthattunk volna kerekasztal-beszélgetést mondjuk a  mindenhová beszivárgó propaganda társadalmi hatásairól, meg konferenciát a felsőoktatási esélyegyenlőség módszeres kinyírásáról, esetleg kiselőadást arról, hogyan alkalmaz kettős mércét a kormány a különböző kormányokra vonatkozó OLAF-jelentések kapcsán, hogy megírjátok, hogy na, már megint csak a Klubrádió hallgatóit és a Spinoza-ház körét érdekli a dolog, de nem tettük. Nem tettük, mert van elég ok, ami miatt dühösek lehetünk, ezt ki kell fejezni, és igen, fel kellett rázni a tömeget.

Mert a beszédemben alapvetően hozzájuk szóltam, nem a médiához, és inkább a jelenlevőket akartam lelkesíteni, mint idézhető mondatokat gyártani az esti híradóba. Nehezen indult, elismerem, de fokozatosan egyre jobb volt, és a végén a tömeg már spontán kezdett skandálni, és világítani - ezt te is elismered, amikor némi önellentmondásba keveredve miután arról beszélsz, hogy én húsz év múlva is mennyire sikertelen leszek, azt írod, hogy a tömeg megtapsol a beszédem végén.

Legyünk a világosság apró fénypontjai!

Azt a rendszert, amely elveszi az emberek szabadságát, közpénzen torzítja a piacot, gazdaságilag próbálja megfojtani a független sajtót, társadalmi célú hirdetésnek hazudva gyűlöletpropagandával tartja fenn hatalmát, pártembereket ültet fontos intézmények élére, torzítja a választási rendszert, gyakran illetik a sötétséggel kapcsolatos képekkel.

Apropó, siker. Te beszélsz itt sikerről, és sikertelenségről, te ecseteled, hogy Lukácsi Katalint tekinthettük-e politikusnak anno a KDNP-ben, aki most kávét sem főzhetnél az Origóban, ha anno Lázár János nem veszi meg neked a Telekomtól, és nem zülleszti le udvari propagandalappá? Te beszélsz sikeres életutakról, akinek a karrierje csúcsát jelenti, hogy az élettársát PR-cikkekkel promózza saját lapjában?

Te beszélsz arról, hogy kiből lesz népvezér politikus, amikor reggeltől-estig azon fáradoztok a TV2-től az Origóig, hogy a szerencsétlen, három mondatot felolvasni képtelen fidelitasosok "sajtótájékoztatóját" úgy vágjátok össze, hogy ne rajtuk röhögjön mindenki?

Abban a szennylapban, amelynek, ha olvasókból és reklámbevételekből kellene megélnie közpénzből odaöntött támogatások nélkül, akkor már réges-régen el is feledtük volna, hogy valaha volt egy ilyen gyenge és hamar csődbe ment próbálkozás?

Azon, amit írsz, csak az a szűk közönség tudja magát fölidegesíteni, aki ezeket a szennyportálokat olvassa, de az, hogy ez a mi adónkból van finanszírozva, egészen vérlázító és felháborító. Talán már kezded érteni, miért kiabáltam a színpadon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fegyvertelen.blog.hu/api/trackback/id/tr3314331093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.29. 15:16:31

Beálltál a gonoszak közé, ne csodálkozz, ha támadnak.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.10.29. 15:27:35

@maxval balcán bircaman: hálás vagyok az ilyen kommentekért, mert mindig jót nevetek rajtuk, ami azért kellemesen csillapítja az ember dühét. Légyszi, maradj meg törzskommentelőnek, köszi!

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.10.29. 23:11:23

fidesz = origo = 888.hu = fidesz trollok (pl a Putyin bérenc bulgár birka) = Orbán seggnyalók = genetikai hullad´ékok

LIPSI MENTES ÖVEZET 2018.10.30. 00:44:27

Nem volt kedvem elolvasni, de gondolom, a blogolo a tetves arabszopo sorosberenc geci lada, akit dunaba kene loni.

élhetetlen 2018.10.30. 01:37:33

@Kristóf Tarnay: Birca: „Egyelőre szoktalak olvasni.”. Aggódom érted. Mi lesz veled, ha Birca már nem olvas téged. Te nem félsz ettől a sötét jövőtől?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.30. 05:54:13

Szerintem Orban is osszeszarta magat akkorat tuntikeztetek

pepin_nymburk 2018.10.30. 06:14:50

@LIPSI MENTES ÖVEZET: na, személyedben az első újnyilas kommentelő is megérkezett, csak folytasd, előre a bálványod, Szálasi útján. Az köztudottan sikeres út, hehehe

pepin_nymburk 2018.10.30. 06:19:27

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Orbán nem hiszem, hogy összeszarta magát, hiszen csak a lopással van elfoglalva, abban meg láthatóan örökös magyar rekorder. Kun Béla ehhez képest a fél zsák aranyával kismiska. Majd az unokáinknak elmeséljük, hihihi

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.30. 06:21:37

@pepin_nymburk: igen igen ez a mantra mar aprilisban is nagy sikert aratott

rallus 2018.10.30. 06:32:41

Csak így tovább! Megbízható források szerint vidéken már egyenesítik ki a kaszákat és a következő gyújtó hatású ordibálás után indulnak Budapestre!

pepin_nymburk 2018.10.30. 07:02:58

@Halál kamionja mindenkit elgázol: a mantrát a magadfajták nyomják, akik bármilyen jogos kormánykritika esetén "Orbán most szarja össze magát" kommenttel jönnek. Ha téged tisztességtelenségre, lopásra, hazudozásra neveltek otthon, az a te bajod, hehehe.

Fülig José 2018.10.30. 07:04:11

@LIPSI MENTES ÖVEZET: nekem se téged, húzz a zorigóra! Ja nem, a tetves kurva anyádba... mosogass tovább fasszopó!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.30. 07:04:57

@pepin_nymburk: Arrol hogy mi jogos kritika a valasztok vilagosan elmondtak a velemenyuket. Azota ugyanazt nyomjatok mint egy hibas lemezjatszo, sok sikert.

Etniez 2018.10.30. 07:12:12

@Halál kamionja mindenkit elgázol: te most a kormányváltáson dolgozol?
Azért kérdezem, mert szerinted a mostani stratégiai nem működik, tehát váltanunk kellene.

Túl ne melegedjen a kis agyad, arra vigyázz.

Orbán lop. Mi kimondjuk, annyiszor ahányszor nekünk tetszik. Akkor is, ha szerinted nincs értelme.

pepin_nymburk 2018.10.30. 07:16:13

@Halál kamionja mindenkit elgázol: értem, tehát 2022-ig minden kormánykritikus kommentelő fejezze be az írogatást, a kormány pedig nyugodtan lopjon tovább, hiszen erre kapott felhatalmazást-szerinted. Komoly érv, olyan sikeres országok mozognak ilyen érvek mentén, mint Kuba, Venezuela, Észak-Korea. Nincs ezzel gond, téged a lopás, hazudozás szeretetére neveltek, erről a szüleid vagy a nevelőitthon tehet, őket lehet ezért száminkérni

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.30. 07:22:35

@pepin_nymburk: Dehogy, le ne alljatok, jol jon 2022ben is az a plusz 500ezer szavazat Orbannak, amit iden is megkapott 2014hez kepest.

pepin_nymburk 2018.10.30. 07:27:12

@Halál kamionja mindenkit elgázol: persze, hogy nem állunk le, minket-veled és Orbánnal ellentétben- nem lopásra, hazudozásra neveltek. Örülök, hogy bűnözés iránti rajongásodat így felvállalod, büszke lehetsz magadra, hihihi

Etniez 2018.10.30. 08:20:12

@Halál kamionja mindenkit elgázol: szereztek még 500.000 határontúlit, aki képes rátok szavazni?

Figy: menjél szépen a picsába és okoskodjál anyádnak. Mi nem azonos erkölcsi értékeket képviselünk, nem is fogjuk egymást megérteni.

Etniez 2018.10.30. 08:22:33

@rallus: már óvodásokat is felfogadnak trollnak?

LebensraumamOsten 2018.10.30. 08:51:58

@Kristóf Tarnay: Kicsit sarkosabban került egy hasonló vélemény megfogalmazásra tegnap a 888 csicskalap hozzászólásai közt. Ki tudja miért cenzúrázták. :DDD
Biztos nem tetszett a csúszómászóknak, hogy Bayer Csótányoztam benne és az ő kifinomult stílusára jellemző jelzőkkel illettem az origó nevú fake news oldal kiemelt főböfögőjét. Nahát, pedig azt hittem ez még belefér abba a híres fityuszos szólásszabadságba. Lassan emigrálnom kell arra a romlott Nyugatra, ha így folytatódik, hogy kifejezhessem nemzethy ízeltlábú állampolgártársaimról a véleményemet. Ej, no! Dehát I speak English, nem úgy mint Vida No speaking Ildikó, így talán kevesebb aggodalommal nézek a jövő elébe. Ráadásul vele és Habony Kokós Árpikával ellentétben én megtekinthettem a Colorado folyót is nem is oly rég. Nahát!
Lehet azért mert én nem vagyok bűnöző?

LebensraumamOsten 2018.10.30. 08:57:04

@rallus: Gyújtó hatású lelkesítésedre a nemzethy-keresztény stílusú válaszom a következő: BÖFF!
Meg: Orbán! Moszkva! Putyin! Trump! Nemzethy árnyékhorthyillibsivilágkormány!
És még egyszer, de nyomatékosabban: BÖÖÖÖÖÖFFFF!
Sajnos fingszagot még nem tud átvinni a számítógép a nemzethy illibbant ethosz hívei részére, de amint technikailag lehetséges, ígérem olyan mennyiségű és összetételű üzenetet kaptok mindannyian tőlem, hogy ezer évig nem kell Rezsi Szilárdra költenetek, mert ingyen fűthettek majd. Sőt exportálhattok belőle a keleti nyitásotokhoz is. :DDDD

nemecsekerno_007 2018.10.30. 09:00:13

Rémisztő, hogy az ún. "Ballib" ellenzék valamikor kormányon volt, az "értelmisége" meg mainstream.

Fülig José 2018.10.30. 09:03:12

@nemecsekerno_007: itt a rémisztő a hozzád hasonló agyhalott fideSSbirkák száma. Tényleg: örülsz, hogy kifizethetted ribitimi macskájának műtétjét? repülővel, nyújorkban? KÖCSÖG?

Gerolsteiner 2018.10.30. 09:10:27

A hiba ott van, hogy azt hiszed, a pár száz szerencsetlen aki kiment meghallgatni téged, a többséget reprezentálja. Elárulok valamit, tévedsz. Még az általad szennylapnak nevezett Origónak is lényegesen több olvasója van, mint ahány "ellenzéki" mostanában csápol a tüntikéiteken, és az ő szempontjukból igenis jó helyen vannak ott az adóforintjaik. Vigasztalásul közlöm, hogy a te adóforintjaid meg a Népszavához gurulnak.

Etniez 2018.10.30. 09:19:32

@Gerolsteiner: pl az Index olvasottságahoz mérten az Origó csak egy kerekítési hiba.
Maradjunk a korrekt összehasonlításnál:
Orbán beszédkéjére turistákat kellett hozatni vidékről, pedig ő egy miniszterelnök.
Elég ciki.

Fülig José 2018.10.30. 09:22:32

@Gerolsteiner: hogy számoltad ki a többséget, agyzserni? ti szedtek valamit intelligencia ellen, mi? vagy eleve vegetatív állapotban születtetek? 2.7 millió birka él a kies kárpátmedencei pusztákon, 50 és a halál közt (ne pofázz, láttam a tüntikéteket ((pardon: orbánfasszopásotokat)) 23.án. ). minek a többsége ez, te tróger? és hányan döglöttetek már meg és hányan fogtok még megdögleni az illiberális (meginpardon: TÖKKKKKÉLETES) orbanische egészségügyben? hülyefasz, miközben a gazdád sameszének a RÜFKÉJE repülön szállítja a kibaszott macskáját ámerikába, javításra? nem érted, mi? hogy az anyád picsája nem volt szecskavágó mikor egy ilyen agyhalottat szült...

Fülig José 2018.10.30. 09:33:12

@nemecsekerno_007: még mindig jobb, mint egy cigány bránerét, nyuszifül...egészségedre!

Willkommenskultur 2018.10.30. 09:35:41

@Etniez: En is Index olvaso vagyok oszt Orbanra szavazok

nemecsekerno_007 2018.10.30. 09:40:26

@Fülig José: :) Az, a te elképzelésed, hogy én a cigány bránerét szívom az viszont, hogy szívod magad az egy elég erős tény :) Nap mint nap bizonyítod te és a többi "überdemokrata" a blogokon... :) De ti tudjátok.

Valamit biztos nem, vagy rosszul értetek ezért nem változik semmi olyan irányba amilyenbe szeretnétek. Egyszer talán leesik a tantusz...

pepin_nymburk 2018.10.30. 09:45:04

@Willkommenskultur: emlékszem rád, külföldön élsz, és fő tevékenységed a Fidesz szaros gatyáját mosogatni, valóságot rendszeresen letagadó, ferdítő kommentekben. hajrá, kies hazánkat 1526 óta mindig ez a jellemkarakter tette egyre szuperebb hellyé, hehehe

Etniez 2018.10.30. 09:47:33

@Willkommenskultur: nem leszel az, ha sokáig Orbánra szavazgatsz.
Már elkezdték magukat bevásárolni, de ha másként nem megy, akkor majd beírják az Alkotmányba.
Hiába jársz ide, nem érted a lényeget. Szomorú.

Willkommenskultur 2018.10.30. 09:49:32

@Etniez: A lenyeg hogy a lipsiket tavol kell tartani a kormanyzastol, a kulturatol es a mediatol, ebben segitett nekem az Index olvasas.

Fülig José 2018.10.30. 09:51:42

@nemecsekerno_007: megint túlgondolod, te genny. senkinek sem kérdés, miért nem változnak a dolgok SEMMILYEN irányba: azért, mert a vajdád lenyúlta a teljes magyar médiát, kialakította a hithű (és megbízhatóan kőostoba) klientúráját az álet minden területén és rettegésben tartja a stabil, agyhalott, iskolázatlan és tájékozatlan hárommiliós csőcselékét. te vagy a példa a média lenyúlására (az indexet még nem vette el de te meg a többi troll itt baszódtok 0-24 és okádjátok a szemét orbáni propaganda hazugságait) és az agyhalott, náci fideSSbirkára. remélem, segítettem.

Fülig José 2018.10.30. 09:53:00

@Willkommenskultur: neked sajnos csak egy adag ciánkáli segítene, megszabadítana a kínjaidtól. ékezetek elmaradtak? kűfődről dícsérjük az urat? patkány.

nemecsekerno_007 2018.10.30. 09:59:12

@Fülig José: :)))))))) Mindenki hülye csa te vagy helikopter..... :))))))))

Minden ballib bérretteg 2018.10.30. 09:59:44

Kristóf kísérletezgetett még régebben a tárgyilagos és látszólag semleges blogírással is.
Mára már a látszatát is feladta a függetlenségnek, amit nagyon jól tett, mert rohadt szánalmas és kínos volt a vergődését látni.
Jobb így, hogy nyíltan nyalja a ballibek seggét és vállalja a balek kifutófiú szerepet, mert mindenki számára tisztább a helyzet.

Minden ballib bérretteg 2018.10.30. 10:01:04

@Willkommenskultur:

Az Indexes hírhamisítóknak, és Tarnay féle előszopóinak sokat köszönhet a Fidesz.. :DD

Fülig José 2018.10.30. 10:03:48

@nemecsekerno_007: közel jársz, csak a személyes névmás nem stimmel. olvasod rettegősballibpatkány okádékát? mingyá jönnek a --kibebeaszottnépszerűsztároldal - zorigó hivatkozások.. :-) még szerencse, hogy ballibzsidólibbancssorooooooos métiatúlsúly van... menthetetlen ostobák vagytok.

nemecsekerno_007 2018.10.30. 10:13:23

@Fülig José: Dolgozzon csak tésasszony, kell az újabb 2/3-ad :))))))))))))

Etniez 2018.10.30. 10:21:54

@Willkommenskultur: Cserébe leépítik a demokráciát. Megéri?
@Minden ballib bérretteg: idejön egy fideszcsicska és kiejti a száján: "hírhamisító" és nem röhögi el magát :D
Parádé!

Gerolsteiner 2018.10.30. 10:29:48

@Fülig José: Köszönöm jókívánságaidat, viszont kívánom.

Gerolsteiner 2018.10.30. 10:32:39

@Etniez: A posztban nem volt szó az Indexről, csak az Origóról. Egyébként az Indexszel való összehasonlítás szerintem nem releváns, mivel sok Fidesz-szavazó is olvassa, amint már mások is írták.

felső határ nincs 2018.10.30. 10:41:34

@Etniez: A nep nem akar liberalis demokraciat, ennyi. A liberalisok minosege miatt, gondolom.

Fülig José 2018.10.30. 10:58:34

@felső határ nincs: amiről te beszélsz ("nép") az a csürhe. iskolázatlan, ostoba. retteg, nem akar az semmit, csak mentsék meg a lelkét meg a seggét a migráncsoktól. vegetatív, menthetetlen (szerencsére lassan kihal). aztán van, amelyik elmegy mosogatni inkább, london alsóra. ez vagy te, aki kiemelkedett a mocsokból. aztán mégis itt nyomod a pártpropot, hogy demijenjólteljesít Magyarország... ha azt mondom, nem vagy hiteles, óvatosan fogalmaztam... esetleg nem mész a picsába..? lécci...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.10.30. 11:08:28

Fáj a libsinek,hogy már nem mind a két nagy látogatottságú porta'l az övék.Nem lejt a pálya..Visíts..!:))

_most_ 2018.10.30. 11:13:39

Nem kell foglalkozni a fideszes lakájmédiával, hisz létezésük egyetlen oka és célja a fidesz hatalmon tartása, ezért bármire hajlandóak. Csak nem tudom ki az aki elhiszi az ottani cikkeket, miután elvesztettek egy rakat pert, mert hazugságokat állították ellenzéki politikusokról.

felső határ nincs 2018.10.30. 11:21:59

@_most_: Osszefogassal kell foglalkozni. Kar hogy a lippsik elleni osszefogas a valosag.

Etniez 2018.10.30. 11:50:16

@Gerolsteiner: az egy dolog, hogy te mit gondolsz. Attól még legyél szíves almát almához, körtét köréhez hasonlítani. Értsd: tüntikét tüntikéhez, hírportálkát hírportálkához.
Ezt az embert majd akkor sározd a létszámmal, ha Orbán beszédére nem kell importálni a humán tapsológépeket.

Régen nem így volt, valaha százezer ember is megjelent, magától. Ma már csak ha fizetnek nekik. Vajon miért? Vajon miért járnak ide a Fideszesek is, a számukra fenntartott 888, Origo és a többi fos helyett.
Talán mégsem annyira szar a liberális újságírás?

Etniez 2018.10.30. 11:51:17

@EU zászlót mindenhova!: Lehet-e vadászni helikopterrel?
Tudod-e már a választ se seggnyaló kis csicska gyerek? :D

Etniez 2018.10.30. 11:52:08

@felső határ nincs: "a nép". Tudod kik szokták nyilatkozni ilyeneket, ugye?

felső határ nincs 2018.10.30. 11:57:15

"Régen nem így volt, valaha százezer ember is megjelent, magától. Ma már csak ha fizetnek nekik. Vajon miért? "

Mert mar elharitotta a lippsiveszelyt, igy mindenki a dolgaval foglalkozhat.

felső határ nincs 2018.10.30. 12:11:14

"Régen nem így volt, valaha százezer ember is megjelent, magától. Ma már csak ha fizetnek nekik. Vajon miért? "

Mert mar elharitotta a lippsiveszelyt, igy mindenki a dolgaval foglalkozhat.

Etniez 2018.10.30. 12:19:29

@felső határ nincs: Cuncika, nem áll jól ez neked, ne ripacskodj!

Etniez 2018.10.30. 12:21:14

@felső határ nincs: hogy hárult volna el, amikor itt hárítod minden nap, 8 órában.
A magyarázat egyszerűbb: fasz se kíváncsi rá.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 12:52:25

@rallus:

Tarnay hallgatóságának átlagéletkora 75-76 év volt, szóval siessenek a forradalmi parasztok, mert késő lesz...

LebensraumamOsten 2018.10.30. 13:11:38

@EU zászlót mindenhova!: Gyújtó hatású lelkesítésedre a nemzethy-keresztény stílusú válaszom a következő: BÖFF!
Meg: Orbán! Moszkva! Putyin! Trump! Nemzethy árnyékhorthyillibsivilágkormány!
És még egyszer, de nyomatékosabban: BÖÖÖÖÖÖFFFF!
Sajnos fingszagot még nem tud átvinni a számítógép a nemzethy illibbant ethosz hívei részére, de amint technikailag lehetséges, ígérem olyan mennyiségű és összetételű üzenetet kaptok mindannyian tőlem, hogy ezer évig nem kell Rezsi Szilárdra költenetek, mert ingyen fűthettek majd. Sőt exportálhattok belőle a keleti nyitásotokhoz is. :DDDD

LebensraumamOsten 2018.10.30. 13:15:53

@maxval balcán bircaman: Ha jól tudom - már pedig jól tudom - a ti bázisotok a sok agyhalott keresztre feszíthető, pardon keresztény nyugger akik a vidéki trágyközpontokból kannás bor mellől röfögve kántálják pelenkától szarszagú indián törzsfőnököt nevét rendszeresen, miközben járókával püfölvén próbálják egymást megelőzni, hogy minél jobb helyet foglalhassanak el az uniótól lopott pénzen vett és üzemeltett kisbuszokra, amelyek a nagy közös birkamenetre viszik őket, melynek végén virtuálisan illeszthetik nyelvüket dicső vajdájuk ánuszába.

ogli dzsí 2018.10.30. 13:20:06

@LebensraumamOsten: a valasztok hulyek? erzem az ellenzek vegre megtalalta az utat a gyozelemhez

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 13:24:02

@LebensraumamOsten:

Érdekes, amíg a nyugdíjasok zöme ballib szavazó volt, még európai polgároknak minősültek...

vanRob 2018.10.30. 14:38:32

@maxval balcán bircaman: baszki, te mindenhol megjelensz...? Miért nem az origón kommentelgetsz? Ja.... A gazdáid letiltották...

vanRob 2018.10.30. 14:40:42

@felső határ nincs: mindenki a dolgával? Például a kukaholding a szemétszállítással...? Vagy orbán a focival? Vagy a kdnp a vasárnapi boltzárral?
De szeretném megérni, amikor tényleg mindenki csak a dolgával foglalkozik, és balfasz jogászpolitikusok nem basznak szét mindent maguk körül csakazértis.

vanRob 2018.10.30. 14:42:04

@EU zászlót mindenhova!: Melyikre gondolsz? Az origóra? Az majd akkor lesz a leglátogatottabb, ha kötelezővé teszik. Ja, hogy nektek már az is...? Bocs...

vanRob 2018.10.30. 14:44:05

@Etniez: Azért járnak ide, mert
1;) az origón pl már nem lehet kommentelni, a párt letiltotta,
2;) fizetnek a trollkodásért
Illetve, ha nem hazudnak, akkor nem is fizetnek, ingyen ekkora madarak...

felső határ nincs 2018.10.30. 14:44:24

@vanRob: a jogasz urak dolga a szalonbol uralkodni

a magadfajta dolga egesz mas

vanRob 2018.10.30. 14:46:45

@felső határ nincs: a "nép"nek fogalma sincs, hogy mit akar. Eléggé be vannak fosatva, hogy ne azon gondolkodjanak, mit is akarnak. valójában. Szögegyszerű (a.k.a. primitív) módszer. És van egy rakat birka, aki boldogan tapsikol hozzá.

rallus 2018.10.30. 14:47:24

Szégyen, hogy ez a szerencsétlen kezdő kossuthlajos ilyen trágár hozzászólásokra inspirált benneteket, ahelyett, hogy rohannátok Orbán hatalmát megdönteni! És igenis, mind a harmincketten! Most az eső sem szemerkél, tehát előre!

felső határ nincs 2018.10.30. 14:50:49

@vanRob: az teny hogy a nep nem tudja hogy mit akar

azt viszont tudja, mit nem akar: lippsiket nem akar

vanRob 2018.10.30. 14:53:19

@felső határ nincs: Hmm, akkor nem ment át... SZAKpolitikus. Jó lenne, ha mondjuk az oktatási minisztériumban (ja, olyan már nincs is...) szóval az emberi erőforrások minisztériumát egy olyan ember irányítaná, akinek legalább halvány fogalma van arról, hogy mi is mondjuk az oktatás...

vanRob 2018.10.30. 14:54:16

@maxval balcán bircaman: az origóra meg ugye nem szabad, marad hát a valóság.

vanRob 2018.10.30. 14:54:51

@felső határ nincs: lippsiket? Azt ugye tudod, hogy ilyen szó nincs...?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 14:56:38

@vanRob:

De, szabad. Sőt ott nem tiltanak le tömegesen embereket, mint az Indexen.

felső határ nincs 2018.10.30. 15:00:11

@vanRob: Az emberek nagy tobbsege elegedett a SZAKpolitikusokkal.

vanRob 2018.10.30. 15:02:12

@maxval balcán bircaman: szabad? Ajha, akkor másik origót olvasunk... Biztosan az is rendkívül izgalmas téma, hogy orbán viktor hogyan istápolja egy a kihalás szélén lévő faj egy egyedét, és megértem, ha kommnentek ezrei születnek, aminek helyt kell biztosítani.
De valahogy én mégis szívesebben mondanám el a véleményemet mondjuk a szemétszállítással kapcsolatos témában. Már amennyibben az origó meg merné írni...

vanRob 2018.10.30. 15:03:41

@felső határ nincs: :) Az emberek nagy többségének fogalma sincs arról, hogy melyik minisztériumot ki irányítja. Mint ahogy arról sem, hogy az orbáni gazdaságos parlamentben kétszer annyi naplopó van, mint nyóc éve. Az emberek többségének csak arról van fogalma, hogy soros, meg migráncs. És ez nekik is elég, meg a gazdáidnak is.

vanRob 2018.10.30. 15:07:05

@maxval balcán bircaman: kérlek, küldj már egy linket, egy olyan cikkhez, ahol lehet kommentelni. Lécci...!

Etniez 2018.10.30. 15:09:02

@maxval balcán bircaman: az megvan, hogy nem az Origó hivatalos FB-oldala ugye?

vanRob 2018.10.30. 15:09:37

@maxval balcán bircaman: FB???? Ezt most komoly? Mert onnan nem lehet letiltani mi? Kedves birka... Vagy le lehet? Vagy nem lehet? Esetleg tömegesen kitiltani...?

felső határ nincs 2018.10.30. 15:10:01

@vanRob: s miert erdekelne az embereket, ki vezeti a miniszteriumokat? Mas orszagban sem, 10 eve sem, 20 eve sem tudtak.

"Mint ahogy arról sem, hogy az orbáni gazdaságos parlamentben kétszer annyi naplopó van, mint nyóc éve. "

Erre forras?

"Az emberek többségének csak arról van fogalma, hogy soros, meg migráncs. "

Az elso migrancs elott 1 evvel is ketharmadot kapott a kormany.

Etniez 2018.10.30. 15:10:40

@rallus: vége a délelőtti foglalkozásúak?

felső határ nincs 2018.10.30. 15:17:16

@vanRob: Az elobb a parlamentrol beszeltel.

vanRob 2018.10.30. 15:18:13

@maxval balcán bircaman: neked ezt mondták? Én innen pont azt látom, hogy pl az origó arról ír, amiről engedik, hogy írhat. Pedig papíron független hírportál nem? Az MTI hivatalosan szintén független, de a valóságban meg nem. Vagy szerinted az MTI minden hírt lehoz, vagy csak a kormányzati kommunikációt (upppsz, propagandát)?

vanRob 2018.10.30. 15:19:16

@felső határ nincs: Jól van, tévedtem. Kormányzat. Miniszterek + államtitkárok + slepp.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 15:20:58

@vanRob:

Nincsenek független médiák, ez fogalmilag képtelenség.

Mindenki azt a hírt hozza le, amit akar, s úgy, ahogy akarja.

Minden ballib bérretteg 2018.10.30. 15:22:45

A közismerten szánalmas és agyatlan fizetett ballib trollok itt hánnyák az epét mind, hogy megvédjék a kis Gyurcsanyista növendéküket Tarnay előszopó elvtársat.

De meg is van munkájuk gyümölcse.
index.hu/belfold/2018/10/30/a_fidesz_meg_mindig_tud_noni/
..
A biztos választók körében továbbra is elsöprő a Fidesz fölénye: a Závecz Research felmérése szerint 57 százalék választaná a kormánypártot most vasárnap.
..
Beszédes, hogy a felmérés augusztusi adataihoz képest két hónap alatt a Fidesz 1 százalékponttal még növekedni is tudott, a Jobbik viszont 2 százalékpontot veszített – részben vélhetően a Mi Hazánk révén.

felső határ nincs 2018.10.30. 15:22:47

@vanRob: nembaj kirugnak 7000 kozszolgat kozben

Minden ballib bérretteg 2018.10.30. 15:24:25

@vanRob:

Minden hírt lehoznak, csak nem olyan megvilágításban, mint ahogyan Soros diktál az Indexnek, 444-nek, 24-nek, HVG-nek, meg a többi ballib hírhaisító hazudozó patkánynak..

Minden ballib bérretteg 2018.10.30. 15:25:53

@felső határ nincs:

Helyes. A közszférában is munkanélküliség van, a bürokráciát pedig csökkenteni kell.

vanRob 2018.10.30. 15:27:53

@maxval balcán bircaman: kiegészíteném annyival, hogy "meg ahogy engedik". ÉS szerintem meg is jöttünk. Az évente 80 MRD forintból gazdálkodó FÜGGETLEN MTV, ugye akkor mégsem független. Nincs ezzel semmi baj, csak a kormányzati megrendelésre (=pártutasításra) gyártott "hírek" pont alkalmasak arra, hogy az arra fogékonyaknál a párt céljaival egyező hatást generáljanak. Lásd rettegés sorostól, migráncstól, zsákos embertől, szeméthelyzettől. Ja ettől az utóbbitól pont nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 15:32:42

@vanRob:

A közszolgálati médiák mindig a kormány utasításait teljesítteték Mo-on, kivéve az Antall-kormány idejét, amikor a naív Antall étadta pket az SZDSZ-nek: ekkoribna meg az SZDSZ irányította ezeket a médiákat.

LebensraumamOsten 2018.10.30. 15:32:48

@Minden ballib bérretteg: Feldughatod a kudarctól rettegő és emiatt állandóan hazudozó pártközvéleménykutatóitokat te undorító hernyó. Előbb-utóbb úgyis végetek lesz és akkor téged is megkeresnek és pontot tesznek a nyüve patkány léted végére. Azt hiszed te jellemtelen görény, hogy gazdád bukásakor csak úgy átállsz és megúszol mindent?

vanRob 2018.10.30. 15:33:16

@Minden ballib bérretteg: ...hanem úgy ahogy orbán diktál az origónak... Mert az origó az utolsó betűig az igazat és csakis az igazat írja mi? Minden más meg az utolsó betűig hazudik mi? Ha szerinted ez életszerű, akkor kérlek, hogy nekem többet ne írj. A szívem hasad meg, de akkor se... Kösz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 15:33:30

@vanRob:

Egyébként meg miért gond, ha egy média maga dönti el, mit közöl?

LebensraumamOsten 2018.10.30. 15:34:11

@Minden ballib bérretteg: El kell zavarni a hitvány adófizetői pénzből táplált bérférgekeket mint te is, hogy menjenek dolgozni és termeljétek a GDP-t.

vanRob 2018.10.30. 15:38:44

@Minden ballib bérretteg: keress rá az origó cikkeire 2016 előttről... Amikor még hírportál volt és nem kormánypropaganda egyharmadrész bulvárral.
Nem tudlak benneteket komolyan venni. Úgy hivatkoztok az origóra, mint a minden tudás kútjára, ahonnan csak az igazság fakad. Miközben alig 3 éve még keményen ekézte a fideszt.
Vagy a Hír TV esete. Simicskával a G nap előtt, a G nap után, majd a Hír TV "visszafoglalása" után.

LebensraumamOsten 2018.10.30. 15:39:29

@Minden ballib bérretteg: Hiába rettegsz te rohadék, közeleg az elszámoltatás. Pardon veletek leszámolás lesz immár.

vanRob 2018.10.30. 15:41:23

@maxval balcán bircaman: Hmmm... Jó kérdés. Egyrészről ugye nem az MTI vagy az MTV dönti el, hogy mit közöl, hanem amit megengednek nekik. Persze egy idő után, ahogy a korábbi kommunizban, úgy a mostaniban is, beindul egy önfentartó öncenzúra. És már nem is kell mondani, hogy miről lehet írni és miről nem, az egységsugarú pártkatona pontosan érezni fogja a határt. Ezért van ott.

felső határ nincs 2018.10.30. 15:41:44

@vanRob: Ebbol a szempontbol a fidesz kormany sokkal jobb mint barmelyik elodje, ugyanis 2010 elott 3,7 millioan dolgoztak, minusz 1,5 millio nem adozo minimalberes minusz kozszfera.

Ma meg van 400ezer adozo minimalberes a 4,5 millio jomunkasemberbol, minusz kozszfera.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 15:45:14

@vanRob:

Minden médiában a tulajdonos dönt, mi ebben a furcsa?

Próbáljon meg egy újságíró a 444-ben fideszes cikket írni, az lesz az utolsó munkanapja.

vanRob 2018.10.30. 15:48:09

@felső határ nincs: A közalkalmazotti szféra nem termel GDP-t. Adóforintokból tartják el. Viszont akárhonnan nézem ez 300000 plusz foglalkoztatott (meg még 130k közfoglalkoztatott), ami jól mutat az év végi elszámolásban. És máris elérünk egy kellemes arányszámot a foglalkoztatottsági mutatóban. És érthető is a trükközés, hoszen a cél ez volt.
Az, hogy közben mennyibe is került valójában, az meg nem tartozik senkire. De nem is ez a kérdés.
300k vs 600k. 2010 vs 2017.

vanRob 2018.10.30. 15:50:43

@maxval balcán bircaman: ahan, vagy az origón, 888-on, magyaridőkön, stb írni pár kényes témáról, mondjuk a főni luxusrepülőzéséről, tiborcz onerőből saját lábra állásáról, esetleg a kósa féle vadászkalyibáról. Valszeg az lesz ott az utolsó munkanapja.
Látod? Ebben sincs semmi, amiben különb lenne a kormányzati média.

felső határ nincs 2018.10.30. 15:52:46

@vanRob: Nincs az a trukkozes, ami szerint a baloldali kormany legjobb eveben akar megkozelitette volna a munka es csaladbarat fidesz kormanyt.

Ami igaz a masik kulcsfontossagu mutatora is, a kulkereskedelmi egyenlegre.

felső határ nincs 2018.10.30. 15:58:21

@vanRob: Annyival kerult tobbe egyebkent, amennyit a tanarok, orvosok, rendorok, egyebek egyebek beremelese elvitt.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/oriasi_penzszivattyu_lett_a_kozszfera_ezt_tette_a_kormany_nyolc_ev_alatt.639465.html

3480 per 2071 = 1,68 kb. ennyi volt 2010 ota a beremelkedes az atlagberen

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 15:59:41

@vanRob:

Az újságíró ugyanolyan alkalmazott, mint más munkavállaló más munkahelyen. Ha én a kólcenterben nem úgy intézem az ügyet, ahogy a főnök mondja, egyszer szólnak, másodszor meg elbocsátanak.

Az újságíró szabadsága is kimerül abban, hogy olyan médiához szegődik, melynek alapirányával egyetért, de ott se lehet teljesen szabad. Nagyon nagy névnek kell lenni ahhoz, hogy valaki szembe mehessen a gazdájával, s ott is van határ.

Ezen csodálkozol?

Ha a média fideszes, nem dolgozhatsz ott, ha ballib vagy. Ahogy ballib médiánál se dolgozhat fideszes.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.30. 16:04:12

@felső határ nincs:

Nyilván nem-közéleti rovatban lehet bármi az ember. De nem volt a kérdés.

Etniez 2018.10.30. 16:37:25

@felső határ nincs: ha beleszámolod az 500.000+ nem otthon dolgozót, akkor talán kijön a matek.

felső határ nincs 2018.10.30. 16:48:44

a foglalkoztatás szerkezete is nagyon pozitív irányba változik, hiszen a közfoglalkoztatottak száma egy év alatt 54 ezer fővel csökkent és a külföldön dolgozók száma is mérséklődött, ezzel párhuzamosan a hazai elsődleges munkaerőpiac közel 100 ezer fővel bővült.

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/nincs-gond-a-magyar-munkaeropiacon-legalabbis-az-adatok-ezt-sugalljak-1176941/

Frank Brill 2018.10.30. 19:58:28

@LebensraumamOsten: Biztos nem tetszett a csúszómászóknak, hogy Bayer Csótányoztam benne és az ő kifinomult stílusára jellemző jelzőkkel illettem az origó nevú fake news oldal kiemelt főböfögőjét. Nahát, pedig azt hittem ez még belefér abba a híres fityuszos szólásszabadságba. Lassan emigrálnom kell arra a romlott Nyugatra, ha így folytatódik, hogy kifejezhessem nemzethy ízeltlábú állampolgártársaimról a véleményemet."
Nosza! Örülnék, ha a hozzád hasonló patkánysereg távozna.
süti beállítások módosítása